Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 12:31:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: najveći strah: strah od smrti?  (Pročitano 29046 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5209
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
Plašim se tuđih smrti,svoje ne.Mislim da je strah od sopstvene smrti nedostatak vere ili nerazumevanje vere,nije vazno koje ste veroispovesti.
« Poslednja izmena: 14. Jan 2008, 17:24:41 od kovalski 33 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung Galaxy SII
"Mislim da je strah od sopstvene smrti nedostatak vere ili nerazumevanje vere"
odlicna misao!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 
koja veza ima izmedju veru i strah od smrti..
posle molim lepo skicu sa olovkom o jednu termonuklearnu elektranu Smile
po mojom iskustvima ko je vise uplicen u neku veru mnogo vise strahuje od smrti
« Poslednja izmena: 14. Jan 2008, 21:40:52 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

da, to sam ja, malo sam posrnula...

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 307
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia E72
Plašim se tuđih smrti,svoje ne.Mislim da je strah od sopstvene smrti nedostatak vere ili nerazumevanje vere,nije vazno koje ste veroispovesti.
Ovo je lepo receno, i slazem sa time.

U zadnje vreme, previse ljudi iz moje okoline umire (od drugaricce otac, od druge drugarice majka, komsija - i to sve od nove godine), sve relativno mladi ljudi. Nikad nisam razmiljala nesto previse o smrti, ali u zadnje vreme od silnih sahrana, to mi je jedna od preokupacija. Svoje smrti se ne bojim, ali bojim se smrti svojih najblizih - brata, roditelja. Ne znam kako bih bez njih, ne daj Boze...
IP sačuvana
social share
Moja Virtuelna Galerija
~~Best times are yet to come~~
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
O umešanosti vere, odnosno veroispovesti u ovu problematiku ne bih komentarisala... Ipak je to za drugi podforum... Uostalom, nisam vernik, pa samim tim ni kompetentna da o tome govorim...

@Cupricanka
Nemoj me sad pogrešno shvatiti... Ali zar ne misliš da je mnogo prirodnije da ti doživiš smrt svojih roditelja, nego oni tvoju?
Surovo zvuči, znam, ali je po prirodnom zakonu da potomci nadžive svoje roditelje... Naravno da je to užasno teška tema i o njoj definitivno ne treba razmišljati, ali treba barem izdaleka prihvatiti da će se to jednom neminovno desiti...
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 594
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Sta ima covek da se boji od necega sto je neminovno... vise se bojim ovog zivota, neostvarivanja onoga zbog cega sam ovde... a sta je to? Jos dugo cu se pitati...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 
ipak zanimljivo kad to uzmemo u obziru u  ovom technokratsko svetu, kad dizajniraju sve moguce i nemoguce, da stvarno najvise strahujemo od smrti?!i ako to uzmemo kad poslednji realna sansa  za nama i za nasu voljenima da kroz naseg smrtu vodi olaksanje, onda od zivot ce biti najveci strah.
mislim da od smrti ne postoji strah jer uopste nepoznajemo, jos niko nije se vratio. A drustvo sve ce uradtit da sadi u nama sumnju da vredi verovati u tome da je neko vratio se. Umesto toga sto sad pocne zapadne drustvo uraditi da vredi u zivotu ostati zbog svojih interese odnosno zbog genetski precima ili memi da dajemo za sledece generaciju, odnosno da predajemo znanje .
« Poslednja izmena: 15. Jan 2008, 13:04:06 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
onodys, moram te pohvaliti da si mnogo poboljšao pisanje srpskog jezika, i sad su mi tvoji postovi mnogo razumljiviji...  Smile

ipak zanimljivo kad to uzmemo u obziru u  ovom technokratsko svetu, kad dizajniraju sve moguce i nemoguce, da stvarno najvise strahujemo od smrti?!i ako to uzmemo kad poslednji realna sansa  za nama i za nasu voljenima da kroz naseg smrtu vodi olaksanje, onda od zivot ce biti najveci strah.
Da, to je baš paradoks... Postoje mašine, uređaji, algoritmi za sve, u cilju da nam olakšaju život, ali ipak je sve podređeno tome da imamo svoj rok trajanja... I sve će to ostati iza nas...
mislim da od smrti ne postoji strah jer uopste nepoznajemo, jos niko nije se vratio
Baš zato što nam je smrt velika nepoznanica i niko od nas nema predstavu kako izgleda, daje joj još mističniji karakter... samim tim i iracionalniji, što može (ali naravno, ne mora) povećati strah od nje same...
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 
nisi me dobro razumela, ni sebe nisi, nije moguce nista pored sebe ostaviti. Odnosno ni jedan mentalnu reprezentaciju nije moguce potpuno izbrisati. to samo smrt moze da urade. A taj sum sto ostave velike traume uvek ce delovati kao nesto jako depresivajuce entitete. sto je moguce , to je to da merimo znacaj stvarima i ako je na dobitku i ako je gubitku.
a drustvo ubije dusevni bolesnici, a sto je strasno medicinari asistiraju u tome.
U ovakvim okruzenju jedino beg je to sto ostaje. ili na neki nacinu naci taj mogucnost gde manje se unistava covek od toga kao sto od vreme bi bilo potrebno.
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

bastra od boga data!

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 529
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
treba umreti kad si srecan ili kad ti je mnogo dosadno pa nemas sta da radis, toliko mi je dosadno...
IP sačuvana
social share
Bastra od Boga data!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 12:31:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.