Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 23:30:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mjesec  (Pročitano 102105 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 100
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Mene isto zanima mjesec u blizancima u 10. kuci! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 67
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mjesec u blizancima vladar 7.kuće

evo sad sam pročitala značenje mjeseca u blizancima ali to za mene uopće  ni  izbliza nije točno, veoma sam postojana u osjećajima i za tu emotivnu stranu nije točno!! kako je to moguće dal možda zato što mu je dispozitor merkur kod mene  u sekstilu s saturnom u raku???
« Poslednja izmena: 29. Jan 2007, 22:04:53 od strelicia »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Mesec

Uticaj Meseca u našim horoskopima je veoma važan zbog toga što je to planeta najbliža Zemlji i zbog toga što se dosta brzo kreće kroz zodijak. Dominantan je u znaku Raka, a posebno jak uticaj ima na ženske horoskope. Mesec obiđe putanju za 28 dana, koliki je otprilike i menstrualni ciklus. Upravlja radom žlezda i hormona i nosilac je psihosomatskih tegoba. Kretanja Meseca izazivaju nesvesne i instinktivne radnje u ljudskom organizmu. Ova "planeta" upravlja okeanima i reproduktivnim ciklusom svih živih bića na Zemlji.

Mesec je plodno nebesko telo. On predstavlja "izobilje". Rodovi sisara i mnoge druge vrste živih bića, psihološki su sadržane u njegovom ciklusu. Oni nisu plodni, osim kad to Mesec omogući; plod plodnosti se širi sledeći zakone koje uređuje Mesec; i kad taj plod stigne do zrelosti, opet je to Mesec koji upravlja porođajem. Zbog toga su mnoge civilizacije Mesecu pripisale svojstva Boginje - Majke.

Mesec je ogledalo Sunca, sasvim kao što je naša mentalna sfera ogledalo našeg dubinskog bica. On predstavlja formu u njenim transformacijama. Mesec je forma duševnosti (mentalnosti); jer nisu samo materijalne stvari ono što ima oblik - duševnost je takođe ima. I kao svaki oblik, on se zadržava na štetu svojih promena. Kakva god bila hrana kojom se mentalna sfera hrani, smisao i jačina sile, čiji pritisak trpi, njena forma, u suštini, ostaje ista. Dobro postavljen u horoskopu, Mesec usaglašava sve dobre stvari; upravo dobar fizički i mentalni razvoj, bez koga, u prirodnom redu stvari, nije moguće preživeti. Mesečev srp na noćnom nebu, dočarava rog izobilja iz priča o hiljadu i jednoj noći...

Mesec širi čitav kompleks promena. On je odgovoran za naša raspoloženja. Intuitivan je i osećajan. Mesec, malo zemaljsko predgrađe koje nas obuhvata svojim krugom tako bliskim, predstavlja i naše intimno okruženje, domaće poslove, porodicu i, načelno - muškarce ili žene; majka je ta koja uvek zauzima prvo mesto, i to zauvek. Nikad mi nećemo saznati za intimniji kontakt, za savršeniji odnos, od onoga što smo ga upoznali na majčinim nedrima, u utrobi, gde smo više meseci jeli i pili na usta svoje majke, delili njena osećanja i, možda čak, njene snove...

Narodno verovanje oduvek Mesecu pripisuje mistična svojstva i vlast nad maštom. U horoskopima gde Mesec ima puno aspekata sa drugim planetama, a posebno u znaku Raka, pojačavaju se osobine kao što su hirovitost, romantika i sentimentalnost, naglašena emotivnost i sklonost kući i sreći u krugu porodice, padanje pod tuđe uticaje, težnja ka promenama i stremljenje da se intuitivno prodre u suštinu stvari. Ako Mesec ima loše aspekte sa jakim planetama, ove osobine ispoljavaju se kao vlastite negativnosti. Kod osoba sa ovakvim aspektima Meseca raste plašljivost i neaktivnost, opterećenost bilo bolesnom, bilo izuzetno osetljivom mastom. Nepraktične su i prepuštaju se tokovima, a pri svemu tome izuzetno mnogo trpe zbog svoje preosetljivosti.

Sve u svemu, Mesec je simbol večite nestalnosti, putnik bez konaka, planeta sanjarenja, zlatna muza iluzija i imaginacije, apatičan, vođen napred uvek novim idejama, a često nesposoban za inicijativu, može čitav život provesti u stalnom lutanju i večnom traganju, često kapriciozan, pesimista, nezgodan, nesrećan, bez čvrste volje, oprezan, večiti idealista, simbol večite promene, neshvaćen, zna i da digne ruku na sebe, razdražljiv. To su instinkti, raspoloženja, plima i oseka, faze, prijemčivost, osećanja, uobičajene navike i refleksno delovanje. Mesecevo delovanje fluktuira i menja se. Ono upravlja ličnim interesima, željama, potrebama, magnetizmom, potrebom za dodirom i sposobnošću upliva na druge. Mesec istovremeno upravlja tečnostima, robom, trgovinom, negovateljstvom i javnošću u celini uzev.

Tamo gde vam je Mesec u Natalnom horoskopu, podložni ste emocionalnim usponima i padovima. Položaj Meseca najsenzitivnija je tačka horoskopa i pokazuje gde smo nesigurni i nestabilni. U zavisnosti od znaka u kom se nalazi ukazuje na koji način ćemo pokušati da kompenzujemo nesigurnost. Mesec govori o načinu na koji se odnosite prema problemima, o onome za čim žudite, kao i na način na koji žudite. U emotivnim odnosima Mesec je taj koji stvara simpatiju ili averziju "bez razloga". Takođe, Mesec govori i o odnosu prema majci i potomstvu. U muškom horoskopu položaj Meseca govori kakvu on ženu priželjkuje, a u ženskom Mesec otkriva zodijacki znak, koji je idealna kombinacija za ljubavnu vezu. Na primer, ženu sa Mesecom u znaku Jarca privlačiće muškarci rođeni u Zemljanim znacima (Jarac, Bik i Devica), bez obzira u kom se znaku nalazi ona...

Izvor
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Pozdrav svima,
Prvi put sam na ovom forumu i veoma je zanimljiv.
Nedavno sam  počela proučavati svoju natalnu kartu,ali naišla sam na milion podataka i ne znam od kud da krenem,
Svi ti silni aspekti,kuće,planete... i šta još sve tu nema.Može li mi neko reći kako započeti analizirati svoju natalnu kartu?Od kuda početi?Raspored planeta,kuća,aspekata i sl. mi je poznat,ali kako to analizirati i napraviti od mnoštva podataka jednu razumljivu cjelinu? UPOMOĆ!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
Imash o tome na ovoj temi,

http://forum.burek.com/index.php/topic,182690.0.html

na ovoj temi se moze pisati samo o Mjesecu
A ti nama dobro doshla
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
malo sam izgleda zalutala,ali nema veze,a kad smo kod mjeseca već,moj mjesec je u konjunkciji sa venerom na 1 stepenu.Šta to znači?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Baby, did you forget to take your meds?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 242
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia 6oo1
Gogo, prvo da te "okachimo" u Index a ondak da te tumachimo.... Smile
Ovako, globalno, konjukcija Meseca i Venere 'daje' osobu koja ume sa ljudima, koja ceni prijatejstva, i lako ostvari komunikaciju sa gotovo svima, ne voli prostake i uvek je za lepe manire...Dobar aspekt za umetnike, itd.... itd....
IP sačuvana
social share
See you at the bitter end....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Hvala na odgovoru za moj aspekt.Ne snalazim se baš dobro sa forumima,prvi put sam na forumu i ne razumijem to sa indexom. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Gogo karta ti je postavljana u Indeks (top tema, pregledaj Sadržaj zanimljivih tema, pročitaj pravila astro podforuma kao i pravila Burek foruma kako bi se lakše snalazila na forumu  Smile ).
U ovoj temi nadalje samo o Mesecu, a za pitanja u vezi rada ovog dela foruma postoji posebna tema  Smile
« Poslednja izmena: 11. Feb 2007, 12:50:05 od Makishon »
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T-68
Gogo, prvo da te "okachimo" u Index a ondak da te tumachimo.... Smile
Ovako, globalno, konjukcija Meseca i Venere 'daje' osobu koja ume sa ljudima, koja ceni prijatejstva, i lako ostvari komunikaciju sa gotovo svima, ne voli prostake i uvek je za lepe manire...Dobar aspekt za umetnike, itd.... itd....

Lepi maniri, ljubazan, optimista, smisao za lepo, luksuz, umetnost.
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 23:30:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.345 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.