Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 10:38:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mjesec  (Pročitano 101974 puta)
Ucesnik diskusija

I vrag citira sveto pismo za svoje potrebe

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 92
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ovo je definicija Mjeseca jedne forumasice, pa mozemo i raspravljat o tome.                 

Mjesec u Jarcu je u egzilu, u opoziciji sa toplim Rakom, sklon njegovanju drugih.

Osobe sa Mjesecom u Jarcu zeli da ih se prizna kao mocnu i vaznu osobu. Emocionalno mogu biti preosjetljivi i istovremeno kriticki nastrojeni prema drugima. Taj lunarni polozaj naglasava rezerviranost i hladnocu.
Osoba sa Mjesecom u Jarcu moze biti sidljiva i nesigurna kada je rijec o vlastitim vrijednostima ( ali to ne priznaje jer je Jarac krut znak, ne pokazuje svoje emocije odmah ). Mozete imati mnogo podsvijesnih strahove.

Osobe sa Mjesom u Jarcu nastoje opravdati svoje postojanje tako sto djeluju naglasavajuci osobno dostojanstvo i tako sto ispoljavaju ogromnu ambicioznost za postizanje uspjeha. Stoga sumnjam da su te osobe istinski osjecajne ili suosjecajne. Um im dosta brzo moze reagirati, a ovaj tip Mjeseca moze stvoriti ljude opseivnih i fantasticnih ideja ( Napoleon, Hitler ).

Ako su dobri aspekti ( ova korisnica ima 2 dobra, 1 los i 1 neutralan )  pokazuje da osoba mopze biti jako dobra za organizaciju ili rukovodenje. Teski aspekti pokazuju na veliku ambiciju i pomanjkanje energije.

Majka je predstavljena Mjesecom sto pokazuje da vas je odgajala ( i sve osobe sa Mjesom u Jarcu ) tradicionalno i konzervativno. Bila je drustvena, prakticna i poticala te je da posignes uspjeh u svojim podhvatima. Osobe sa Mjesecom u Jarcu mogu biti jako oprezne kada je rijec o novcu. Oprez valjda biti da ne postanu skrte.

Trebale bi te osobe razvijati srdacnost i njeznost, a pomoc drugima da ce biti ece zadovoljstvo sto pomognete, a ne da kao Jarac " Ja koristim " ocekujete nesto zauzvrat. Na poslu su ti ljudi jako marljivi, i mogu doci do visokog polozaja. Zene sa Mjesecom u Jarcu mogu misliti: " Mene nitko ne voli. ".
IP sačuvana
social share
Lijecnici prekricaju svoje greske grobom, lijecnici mamorom, a zene dekolteom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

I only own my mind.

Zodijak
Pol Žena
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Pozdrav svima, osobito društvu s jednog drugog foruma (Ljepoto noći, Lenora, Sny, drago mi je što vas vidim; ja sam malo mijenjala nick, tamo sam bila nasad maslina) i hvala Andjeli na pozivu.

Moj brat ima mjesec u jarcu u konjukciji s marsom i neptunom iz 5. kuće te u kvadratu sa suncem u ovnu u 9. kući. Mjesec je i u trigonu s venerom u ovnu i sekstilu s jupiterom u ribama.
Jest da je naizgled ozbiljan, ali je jedna iskreno emotivna i brižna osoba, kritičan prema svemu ali najviše sebi.
S druge strane, moj mjesec je u konjukciji sa suncem u lavu (4. kuća), u trigonu s neptunom u strijelcu (8.k), sekstilu s plutonom u vazi i kvadratom s uranom u škorpionu (6.k).
Sve što je Sny rekla o emocionalnoj drami je živa istina, jedino što sam sa godinama naučila da nije ok maltretirati druge ljude s ispadima (najčešće zatvorim vrata, raspalim muziku i to rješim sama sa sobom).

Roditelji su nam u braku preko 30 godina. Vrlo su različiti ali skloni otvorenim raspravama, pa stvar funkcionira (mama je blizanac/djevica a tata rak/blizanac).

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 477
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
i ja moram svoj mjesec na bolje usmjerit
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
hm, vidim navodite da je mjesec u skorpiji los, pa mozete li da mi kazete koliko je lose mjesec u skorpiji na 20 stepeni i 3' u 10. kuci? imam jos mjesec u kvadratu sa venerom na 6 stepeni i 6 min, mjesec konjukcija mars na 3 stepena 28 min, mjesec sekstil ascendent na 2 stepena 5 min
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
Pročitaj za Mesec u Škorpijii tekst Sanje Perić koji sam kopirala ovde negde u temi (3-4 strane unazad).
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 

MESEC/PLUTON (los aspekt)

Ovo je covek bez oslonca I svoj zivot dozivljava kao lebdenje prestrasene duse iznad leglom zmija. Svaki novi lik za njega je nova opasnost, svako novo iskustvo – novi atak na dusu.
Da bi opstala dusa nalazi slabe tacke drugih ljudi I na njima zasniva svoje odnose. Opustanje I gubitak kontrole nad emocijama dozivljava kao gubitak kontrole nad drugim ljudima, sto je za nju jednako gubitku kontrole nad sopstvenim zivotom I korak blize ka sopstvenoj smrti. Zato su moguci samo iskljucivi odnosi.
 Njeni svakodnevni postupci zavise od prilika u kojima se nalazi I od trenutnog motive kojim se rukovodi
Najcesci trenutni motive su strast, novac I moc, a daleko iza svih ostalih krije se jedini pravi motiv – kako opstati I kako preziveti u ovom neprijateljskom svetu. Zato su njene ljubavi, brak I drugi odnosi cesto neuspesni a nekada tragicni. Oni se ne zasnivaju na ljubavi I poverenju I uzajamnom postovanju, vec su svedeni na nivo instinkta I otuda fatalni. Njima vladaju neosvesceni strahovi u svim svojim iznijansiranim vidovima. U genetici je neotkrivanje strahova bio uslov opstanka. Ti strahovi je teraju da odnose zasniva na neprirodnim osnovama – novcu, strasti, polozaju, osveti, pohlepi, preziru…
Strahovi je vode I u prepoznavanju tudjih slicnih odnosa koje lako iscitava. [b]Posto ne zna sta su mir I harmonija, osoba I za bracnog partnera bira isto tako neharmonicnu osobu. Oboje se plase izdaje I nasilja, I oboje teze ka polozaju I slavi. Kod ljudi medjutim koji ne teze moci, svaki dublji odnos, patolosko je sjedinjavanje dve osobe koje, stojeci pred ogledalom, vide jedan lik, a u odnosu na druge ljude cine jedno bice. Rana nanesena partneru biva rana na sopstvenom telu. Zasnovani na neprirodnim odnosima, ni brak ni veze ni drugi odnosi ne mogu dugo trajati a da se ne pretvore u svoju suprotnost. Sto je odnos dublji, to je tragicniji. Partneri su opsednuti jedno drugim I zive jedan zivot. Vremenom, svako od njih postaje sumnicav I nezadovoljan, a krivicu prebacuje na drugoga. Zbog urodjene potrebe za sigurnoscu (sto je sada ovde : kontrola) najpre pocinje tiha I nevidljiva borba dva pritajena neprijatelja koji u tami vrebaju jedan drugog, a danju se odmaraju. Kasnije borba biva sve otvorenija I puna dusevnih I fizickih ozleda, zlostavljanja, kaznjavanja, ucena I prezrivog cutanja. Seks je jedan od izvora sukoba I jedan od nacina maltretiranja. Njihova “fatalna privlacbnost” prerasta u kobnu vezu I niske strasti. Tama, tajna I destrukcija vladaju njihovim emocijama. Dozivljavaju izdaju kada je najmanje ocekuju, pretnje I ozlede kada su najrovitiji, odbacivanje kada im je partner najpotrebniji.
Nevazni su likovi preko koje osoba dozivljava neprijatnosti. Lekcije koje ona mora da usvoji toliko su vazne da najcesce stizu preko najblizih ljudi (majka, voljena osoba, ) ili preko kolektiva I nacije, sve u zavisnosti od polozaja koji osoba zauzima u drustvu…
Porodicni, bracni I drugi odnosi pokaztelji su sposobnosti ove osobe da prihvati nepoznate delove psihe. Ovoj dusi nije lako da prihvati taj nepoznati deo – destrukciju – pa ga porice odbacivanjem partnera ili nepriznavanjem svog udela u losim odnosima. Osoba bi najlakse upoznala svoju dusu kada bi sacinila mozaik likova koje je odbacila. Bio bi to mozaik sakrivenih delova njene psihe. Osobe sa kojima odrzava odnose predstavljaju one delove psihe koje poznaje I prihvata.
Sve neprijatnosti koje osoba dozivljava tokom zivot a imaju isti cilj – razvoj njene dusevnosti. Taj razvoj nije moguc ako dusa ima puno strahova od kojih se ne oslobadja. Pokazivanje strahova ovde je izlecenje I odugovecenje. Do tada oni su svedeni na nivo instinkta I otuda neosvesceni, nekontrolisani, I veoma opasni. Posto ovom dusom vlada instinkt smrti – ona je uvek u rusilackom ili samorusilackom pohodu. Zato svako odbacivanje, zlostavljanje, tragedija, imaju za cilj da izmame njen krik – strah, kojim se stice dusevna ravnoteza. Ako sama nista ne cini da bi to postigla, onda to cine oni koje ova osoba nesvesno ugrozava. Bitno je razumeti da nisu vazne licnosti preko kojih osoba dozivljava svoje poraze, nego da ovim porazima “Sv. G. ubiva Azdahu” u njenoj dusi I otvara je ognjenim macem da je oslobodi strahova. Tek kada dozivi bol od koga je celog zivota bezala, ova dusa moze osetiti neznost, ljubav I sazaljenje, narocito prema onima na koje je ranije nalikovala. I kao Feniks, iz pepela, ona ce se dici iz ponora strahova I poceti da ozivljava umrtvljene duse, a dusama na samrti da vraca dah. Njen zivot ce postati misija, a svaka osoba sa kojom ona stupi u kontakt mora doziveti preobrazaj na dusevnom polju. Dusa ove osobe mora dozivljavati smrti da bi se radjala I mora umirati da bi zivela. Svakim gubitkom ona dobija, Najvise dobija (dusevnosti) kada izgubi sve (strahove).
Astro-art.net
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 

Konjukcije Mjeseca

Mjesec u konjukciji sa Merkurom daje posebnu sposobnost izražavanja,pa i izmišljanju emocija, a izreke poput "Volim te" nemoraju uvijek biti iskrene...pjesničke kvalitete daju bujnu maštu, pa ljubavna izjava može biti posljedica poetičnosti i pjesničkog izražavanja, a ne stvar iskrenosti. Dakle prije nego odgovorite sa "I ja volim tebe" i dok još ne čujete crkvena zvona, zavirite mu/joj u natalnu kartu.

Mjesec u konjukciji sa Venerom, planetom koja je sinonim za ljubav i ljepotu, jako privlači druge ljude ponosnom vlasniku ovog aspekta. Osoba je sklona umjetnosti i često nadarena za slikarstvo i glazbu. Ipak preosjetljivost i prevelika briga za ljubavne probleme može je učiniti hipersenzibilnom.

Mjesec u konjukciji sa Marsom sasvim je drugačiji aspekt od ova dva gore navedena, zbog toga što je Mars planet dinamike i akcije,a Mjesec je planet emocija, stoga kod ovog aspekta snaga volje i energičnost često sprečava osobu da pristupi drugim ljudima s osjećajima i nježnošću. Njena dinamika se pretvara u svojevrsnu napetost, sklona je riskiranju, naglim odlukama te kritiziranju drugih što često dovodi do unutarnjeg nemira i izvjesne silovitosti, barem u nemirnim emocionalnim vodama.

Mjesec u konjukciji sa Jupiterom uvjetuje optimističko širenje i poletne emocionalne reakcije. U ženskom horoskopu ovaj aspekt ukazuje na pretjerano poštivanje autoriteta. Osoba je spontana ali potajno teži luksuzu.

Mjesec u konjukciji sa Saturnom nije idealan aspekt, jer hladi emocije, nespretno spajajući nagon za obitelj s potrebom za sigurnošću, sve kroz postizanje opipljivih uspjeha i obavljanje zadataka, a u štetu iskazivanja ljubavi. Ulažu se napori, puno se radi i trudi, što rezultira suzdržanim izražavanjem emocija. Nedostatak samopouzdanja je uočljiva značajka ovih ljudi. Negativna zbivanja i osjećaj odbačenosti u djetinjstvu obično opterećuje psihu a suzdržanost ukazuje na kompleks oca. Tu može nastati nezainteresiranost za odnose udvoje, sve u tonu realnosti stvarnih problema.

Mjesec u konjukciji sa Neptunom vrlo je težak spoj, jer su oba planeta prozirna i upijajuća, pa osoba bježi od ograničenja fizičkog sviejta u emocionalnom reagiranju. Veliki senzibilitet za posljedicu može imati i umejtničke talente ali i povodljivost i bijeg u drogu,pa i teže psihičke poremećaje. Ovo je težak aspekt koji djeluje na živce, a sva a sva rasipavajuća i nekonkretna prividna Neptunova mreža plete se oko planova i svakodnevnice ljudi s ovim a spektom. Romantični ideali i teška emocionalna razočaranja i zablude,najčešće nakon poraza i gubitka ideala, zavrže sarkazmom.
Imam odličan primjer ove konjukcije u znaku Jarca gdje osoba djeluje jako hladno,rezervirano i nedostupno, sve zbog razočaranja i prevelike senzibilnosti, kao da se brani od osjećaja drugih ljudi, posljedica je nažalost droga, a jedino lijepo je zbilja krasan talent za muziku.

Mjesec u konjukciji sa Plutonom spoj je svijesti emocija i podsvjesti frustracija, želja da pročitamo emocije drugih,pa i sposobnost istoga. Ipak, ovaj aspekt stvara podvojene ličnosti, Pluton ima snagu rušilačkoga boga pdozemlja, koji u dodiru sa nježnom, krhkom i osjetljivom Lunom (mjesec) provlači oštrice i lomi emocionalnu sadašnjost na dijelove koji od potpune slike stvaraju mozaik frustracija i proviđenja, za koje drugi nisu ni svjesni da postoje.
A život u tom svijetu paralela vrlo je težak, posebno ako se radi o nježnijoj osobi nepremnoj za unutarnje bitke.
net.hr

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

if there is a will,there is a way

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 302
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mesec u kvadratu sa neptunom? koliko je los taj aspekt i ako moze malo detaljnije objasnjenje istog?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1527
Zastava Zagreb
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola 525
Mjesec u kvadratu sa Neptunom je vrlo zanimljiv.

Znam neke osobe koje su vidovite sa ovim aspektom, ali to također donosi probleme i neshvaćenost sa majkom, majka odustna itd...Govori i o razočaranjima, izdaji ali i o velikom idealizmu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Mesec mi je u Jarcu 25° 16` Smile
i to je sve sto znam  Smile
« Poslednja izmena: 07. Mar 2007, 16:41:52 od Oblachak »
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 10:38:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.136 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.