Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Milos Obilic vs Vuk Brankovic  (Pročitano 32374 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1272
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Samo da si prosao rat nikad vise ga nebi pozeleo!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
brale, znas kako ces prepoznati srbina koji nije bio u ratu?
to su takvi kao ti, kojima su puna usta njihovog iskustva... tek da znas, posto vidim da se zalijeces... nemoj se provaljivati.
usput, sta ti znaci to prosao? prosao ga je i moj mali komsija koji je tada imao 11 godina... da neces da kazes da si RATOVAO?  Smile Smile

nemoj, jarane, znam ja i previse vas ratnika... bezigradjana i lakih pljackaskih... posavina 91 pa radna obaveza (tvoja prica se podudara 100%, ako sam u pravu priznaj)?  Smile
jedino sto vas hebe, je da ste provaljeni dok zinete. proslo je vrijeme kad ljud nisu obracali paznju na takve price, kad je svako mogao u kafani biti borcina. a znas sto? zato sto su popucali likovi koji su stvarno ratovali, pa tacno vidis na prvu jel cova bio "vezista", vojni drot ili radno obavezni, sa prekidima banjanja u mljecanici...  Smile 
mani me price o prolazenju, ne znam ja to, nisam odavde...   Smile
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 8621
Zastava 44°49'14"N 20°27'44"E
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia N82
ja sam uvjek za akciju ko god je ubiomurata on je legenda a i vise se zalazem za karadjordjevice a ne za kumoubice
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Pa sad vi posmatrate boj na Kosovu iz drugacije perspektive,danas se takticko povlacenje nesmatra necasnim (s druge strane danas se nista nesmatra necasnim ako te neuhvate),dakle po toj logici naravno Vuk Brankovic nije "izdajnik",u to vreme napustiti bitku je bila izdaja i necasno,napustiti bitku posle smrti kralja je veleizdaja van svih granica,sramota koja se belezi kroz vekove,e sad da je ovo neki manji plemic koji se nije srcano borio mozda bi ovo i mogle da prodje ali Vuk Brankovic je u podneo najace udarce i naneo najteze gubitke,njegovo (desno) krilo je prvo stupilo u borbu sa mongolskim placenicima koje je bukvalno izmasakrirao od korpusa od 8000 mongola na konjima jedva 300 je uspelo da se povuce po Turskim izvorima,posle toga sledi njegova pesadija koju on licno predvodi i ubija ekrema Sirije(ekrem-najbolji-ratnik-komadant) a desno krilo turaka se razbija tek tada krecu Srpski centar i levo krilo pravo u turski centar sa zeljom da se unisti turska komanda (turske snage su se sastojale iz jako puno nacija tako da su u komandnom satoru bili pored sultana i prevodioci tako da bi cela vojska ostala i slepa i gluva usled nedostatka komandi)i naravno turci su krenuli u juris da razbiju Srpski centar da bi stigli Srpskog komandanta odnosno Lazara,u tom trenutku Vuk prebacuje svoju licnu gardu skroz na bok levom krilu i odbija Murske konjanike da bi levo krilo napredovalo on nastavlja juris i probija drugu tursku liniju stize do kompa i pali ga,Srpsko levo krilo probija drugu liniju,centar je nastavio da zaostaje jer su i jedni i drugi u centar bacali manje vise sve,cak sultanova licna garda egipatski gulami su krenuli da bi probili Srpski centar,Vuk nastavlja proboj,u panici beze Arnauti(albanci-siptari),i kaspilski i tatarski ratnici,u ono sto ce danas biti Albanija,tek treca linije uspeva da izdrzi napad do tada izmorenih Srpskih snaga,tada je vidjeno da je Kralj pao sa konja (sto najcesce znaci smrt ako ste konjanik i imate oklop tezine sporeta na sebi)dakle i ostalo znate turci dovode ogromo pojacanje 50000 vojnika a evropljani se nisu pojavili sa pojacanjem koje su obecali krvlju,jedino su Ruski princevi Moskovlja poslali 3 odreda teskih konjanika (oko 4000 ljudi) i Vlahija(danasanja Rumunija) svoje lake konjanike (oko 2000).Dakle sad reci da je on izdajnik ili nije je tesko,nema ni jednog pisanog izvora da je on napustio bitku pre ce biti da su obe strane napustile bojno polje,cela ideja oko "izdajnik" je verovatno nastala i dozivela svoje modifikovanje za vreme komunizma kada je za sve bio kriv neki izdajnik ili neko ko se neslaze tako da sve manje vise zavisi od toga sa koje strane gledate ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 8621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia N82
nikad nisam bio siguran da je brankovic izdajnik zato i nisam rekao da je. hvala na cinjenicama, i kao sto i prije rekoh uvjek sam za akcije te mi je sad i brankovic kralj, a ovdje neki i dan danas slave kraljevica Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Ericsson T28
Narode vjerovali ili ne , ali posotje istorijski zapisi koji svjedoče o turskim odredima mnogo prije kosovske bitke, naše velmože su dovlačili te odrede iz Turske da bi ratovali protiv drugih , bili su dobra ispomoć! Tako da tim stvarima treba prilaztiti oprezno!

Drugo svako ko je dao život za srpstvo za mene je heroj i to niko ne smije zaboraviti, svako ko je radio u interesu srpstva ( Brankovići. Obrenovići ) za mene su heroji i neću ništa loše o njima da mislim!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 8621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia N82
koji to obrenovic dade zivot Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Ericsson T28
Nijedan, osim Aleksandra Obrenovića, kojeg smo mi ubili!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 8621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia N82
e pa onda bice da nije heroj umro jeste za svoju zemlju i za dobro svoje zemlje al ne svojevoljno Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Шта ви мислите да би се десило да се цела војска повукла са Косова?Да смо слушали Бранковића,Србија би постала турски вазалат,и као таква изгубила своје национално обележје,а потурица би било више него сада у Босни.Народ би највероватније прихватио турске законе и обичаје јер ако би се велможа једне области покорио не би било више отпора.Цар Лазар је знао да води војску у смрт,али да та смрт представља први вид отпора који је показан и после се наставља кроз јуначке песме и касније мотивисан Косовским бојем,Карађорђе води Србију ка избављењу од Турака.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 4.36 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.