Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 18:30:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: mesto susreta Boga i čoveka  (Pročitano 114659 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
ovde dakle ipak ima iroda ali nema podataka sa njegove strane vec samo sa onih koji su Isusovi apostoli? i to donosi sav problem,da li su stvari i desile se. ako bi ocekivali da jevreji sa kajafom donesu iskaz da je Isus vaskrsao,naravno da taj isk nikad necemo naci u pisanoj formi.
Postoje zapisi o Irodovim nedelima, kako rimski, tako i jevrejski, ali ne i o onome za šta ga optužuju u Mateju.
Dakle, pitanje je kako si ti zaključio da podatke o Irodu imamo samo od hrišćana.

sad sto se tice rima,zamislimo se malo nad cinjenicama. imas li ti predragon neki rimski (kazes da su jako pedantni bili) dokument zapis da je recimo  neko bio razapet i da je to zabelezeno? mislis li da je rim u to vrme gledao sa paznjom na Isusa i dogadjaje jevrejskih vodja.
Pojedinačnog navođenja imena verovatno nije bilo... ipak Isus Rimu nije bio bitan poput Iroda.
To je bila kazna za najniži soj, a i da su postojali takvi podaci nisu verovatno smatrani onima od bitnije važnosti.
Ovde je važno primetiti da sam ja kazao da su rimljani izveštavali o radu kralja Iroda, a ti bi da skreneš priču na Isusa.

Znamo da su Spartakovi ljudi razapeti, to je bio dogadjaj od važnosti za Rim, npr.

medjutim apostoli su svedocili i pisali o tome,i smesno je reci da je Isus izmisljen. no,danas u 21,veku postoje eto predragoni koji ce doista biti u tome .
Ja ne kažem da je Isus izmišljen, samo delovi njegovog života.
Tvrditi da je izmišljen bi bilo jako neuko. Ali tvrditi da je nešto više od običnog čoveka je nerazumno.

tako ne moze se tu puno dokazati. ti cak sumnjas da je Isus postojao ,a kamo li neki dogadjaj sa irodom i decom. toboze nije upisano u irodovo vladanje.mislis li da ce markale u sarajevu neko upisati kako se doista zbilo? ili  danas kad slusamo za tita,jos se ne zna ni ko mu je otac,mati,ni koje je vere,niti ciji drzavljanin,a juce je ziveo. ali zato se stvari od pre 2000 godina jako dobro mogu razumeti ili ne razumeti. takav je svet bio i bice. bice predragona do kraja vremena.sa njima ili bez njih Bozja rec ce se verovati,med onima koji to oce i znaju zasto oce. sumnjivci su proreceni,oni su jos jedan putokaz za verujuce do brze konacnice.

Pa ako se za Markale ne zna, onda još manje možeš verovati izveštaju nekog pripadnika sekte, kome je u interesu bilo da propagira svoj pokret. Problem je što si ti potpuno odbacio upotrebu zdravog razuma.

Dakle, ima li nekog fizičkog ili pisanog dokaza da je 2000 dece ubijeno u naselju čija populacija teško da je prelazila 1000 stanovnika?
« Poslednja izmena: 07. Mar 2013, 22:06:14 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
za predragona: mozda nisi zapazio,rekao sam u rami i njenoj okolini.
 malo si postao mudriji. shvatio si sustinu problema bar,zapis u to vreme doista nije imao smislenost .narocito ,nisam stigao da napisem sto si primetio vidim za one koji su mogli biti na krstu samo kao nerimljani i to najnizi slocin verovatno ubistvo rimskog vojnika itd.
      no nisi se zamislio,da li je neko imao nakanu narocito irod da zapise takav dogadjaj? previse veliki genocid. danas cak se presabiraju oko firera dali 6 miliona jevreja u kmorama ili mozda 6000 samo! u vreme medijske sile jos se eto ne zna ko je bio zrtva cetnici ili partizani,a juce je bilo,izivi svedoci. i ja sam slusao jedno vrmee zive svedioke,sve vreme govorise da su partizani zrtve,posle sedosetili da su cetnici. jako mutno i neozbiljno. a neke stvari se cak ni ne znaju a desile su se,one malo kruonije.ko pobedi pise istoriju. ko je jak o njemu se ne zna puno.
     naravno tebi treba slika uzivo da mozes primiti da je Pismo u redu. a ja ti nudim otkrivenje Boga. kada spoznas Boga neces biti ni malo u sumnji. kao kad bi neko sumnjao u pisara a ne sumnja u pisajljku. za ovake istine potrebno je otrkivenje,Duh Bozji.a ti kaze da verujes Boga. mada malo se mucis vidim bio je samo covek.Isus. pa onda vse ovo danas sto dobijamo u moilitvi u cije ime dobijamo,ja ne verujem da posedujem gram sile. tebi treba ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=jAALLLndBkk
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
za predragona: mozda nisi zapazio,rekao sam u rami i njenoj okolini.
Jel ti stvarno veruješ da je Irod u jednom trenutku naredio ubistvo 2000 dece... znaš li ti koliko je to porodica? Možeš li uopšte da pretpostaviš šta bi se desilo da se stvarno tako dogodilo. Šta misliš, koliko je ljudi tu živelo da bi Irodovi ljudi mogli da nadju 2000 mališana?

malo si postao mudriji..
Ti na žalost si sve dalje od te pozicije.

no nisi se zamislio,da li je neko imao nakanu narocito irod da zapise takav dogadjaj?
Hajde se lepo vrati na moje prethodne poruke, pa pročitaj opet, da se ne ponavljam.

previse veliki genocid. danas cak se presabiraju oko firera dali 6 miliona jevreja u kmorama ili mozda 6000 samo! u vreme medijske sile jos se eto ne zna ko je bio zrtva cetnici ili partizani,a juce je bilo,izivi svedoci. i ja sam slusao jedno vrmee zive svedioke,sve vreme govorise da su partizani zrtve,posle sedosetili da su cetnici. jako mutno i neozbiljno. a neke stvari se cak ni ne znaju a desile su se,one malo kruonije.ko pobedi pise istoriju. ko je jak o njemu se ne zna puno.
Svako može da priča šta hoće... Verba volant scripta manent, što kažu Latini.
Mi znamo ko se i za koga borio u ratu i ko je koliko stradao bez obzira što neko tvrdi drugačije, da ne otvaram ovde temu o saradnicima okupatora.

Ovde samo demonstriraš da ti biraš da veruješ u ono što želiš, a ne za šta imaš nepobitan dokaz (tvoji subjektivni dokazi se ne računaju, jer grešiš na svakom koraku). Već sam ti napisao da se mnogo zna o Irodovim zločinima, ali istorijskih tragova o ovome o čemu ti pričaš nema. Čak ni drugi  evandjelisti, osim Mateja to nisu znali.

Tebi treba knjiga logike za srednju školu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 427
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia X6
Predragoon u sta ti vjerujes?
« Poslednja izmena: 08. Mar 2013, 10:17:25 od Gooty »
IP sačuvana
social share
Chelsea the champions europe
ako radis isto sto je uradio i on onda nisi nista bolji od njega
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Pravo pitanje bi bilo: Predragoon, u koga ti veruješ.
Ja, npr, verujem u JHVH.
A ti? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Ja, npr, verujem u JHVH.
A ti? Smile
sad jos jedno iznenadjenje,verujes u jhvh? kao kajafa,verujse a odbacujes Isusa za mesiju. tu je ta logika srednje skole.vrlo komplikovan slucaj. sve blize smo raspleta,osobe koja te pita u sta verujes? ne cudi,ako tako stojis. jevreji su odbacili Isusa i zanekali su cak njegovo vaskrsenje,a i danasnji jehovini svedoci ne veruju u Isusa da je Mesija Bog.tvoje je pravo da budes u cemu god,ali jedno je sigurnop da ces biti iznenadjen koliko je matej bio o,k. irod bi pobio 20 000 malisana da je trebalo toga casa,jer je sotona bio njegova inspiracija i ne cvudi jer je sotona znao ako Isus dodje u silu obecane Reci ode mu glava sto se i desilo.isti duh sotone krije danass istinu i neke tvoje zapise navodno validne da to je zbilo se.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia Luvmya 520
  meni razum sluzi samo da razumevam pojmove zivota oko sebe i da ih izrazavam. on je kao jedna vrsta uda ruke koja treba uzeti nersto odraditi . a za spoznaju Boga razum je kontraproduktivna stvar i Bog je sazdao coveka u duhovnoj sveri,a da on to nece primetiti samo. covek ima svo izbor icesto ze ponasa da hoce vilama iscackati ostatak svoje hrane iz usta mesto cackalicom. tako i oni koji razumom hopce dosegnuti smisao zivota mesto da koriste Bozju kulu srce,jer srcem se misli,ne razumom. verujem da ti nikad ne proveravas svoje srce i to sto  impulsira iz njega ,inace bi malo drugacije rezonovao.
     ako ne bi verovao u vecni zivot onda bi se izjednacio sa zivotinjom zxa klanje,onda sam sebe degradiram,i ako toliko i razum moze spoznati da smo u razlici sa zivotiinjama. moje ovce  cekaju na mene da ih nahranim,a ne one mene. za toliko i razummoze dosegnuti da sam na vecem nivou od njih jer me je Tvorac tako sazdao.
  no,ti volis da se druzis samo sa trulezom mesto sa vecnoscu,pa sto se tu moze.
Ti nerazumes zivot, ti si nihilista za kojeg ovaj jedini zivot koji postoji nije stvarnost.
Duh Boziji ili Rec Bozija je istina. Jovan 4:24 " Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole. "
Istina je rec o onome sto postoji, a ono sto postoji je vlasnistvo zdravog razuma.
Srce je samo organ koji pumpa krv kroz covekov organizam a mozak je mesto odakle dolazi ili ne dolazi razum.
Kada bi ti imao razum, znao bi da su covek i zivotinja dva neuporediva ziva bica i da je za verovanje potrebno
imati rec kao frekvenciju koja se prepoznaje i sluzi da bi se definisala stvarnost ili zivelo u zabludi verovanja.
Verovanje u bilo sta nikoga nigde sem groba dovelo nije, pa nece ni tebe, bez obzira koliko ti cepao usta o
tvom " specijalnom statusu ", i nazivao druge ljude " trulezom ", posto je ovo forum......
Citat: Slagvort
Zapravo od 35000 izmisljenih bogova, samo jedan, i to u kog ne vjeruje vecina planete - je pravi.
Verovanje je pozitivan stav prema onome sto se nikada nije desilo. Verovanje = neistina
Svaki "bog" u kojeg neko veruje je lazan.
« Poslednja izmena: 08. Mar 2013, 14:27:22 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Ja, npr, verujem u JHVH.
A ti? Smile
sad jos jedno iznenadjenje,verujes u jhvh? kao kajafa,verujse a odbacujes Isusa za mesiju. tu je ta logika srednje skole.vrlo komplikovan slucaj. sve blize smo raspleta,osobe koja te pita u sta verujes? ne cudi,ako tako stojis. jevreji su odbacili Isusa i zanekali su cak njegovo vaskrsenje,a i danasnji jehovini svedoci ne veruju u Isusa da je Mesija Bog.tvoje je pravo da budes u cemu god,ali jedno je sigurnop da ces biti iznenadjen koliko je matej bio o,k. irod bi pobio 20 000 malisana da je trebalo toga casa,jer je sotona bio njegova inspiracija i ne cvudi jer je sotona znao ako Isus dodje u silu obecane Reci ode mu glava sto se i desilo.isti duh sotone krije danass istinu i neke tvoje zapise navodno validne da to je zbilo se.
Isus nije bio Mesija, on je bio jedan nevaljali dečak.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia Luvmya 520
Isus nije bio Mesija, on je bio jedan nevaljali dečak.
Mesija je prorecen kao " nevaljalac " kojeg ce njegov narod da odbaci, osudi i ubije. Isaija 53
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Nevaljalac pod znacima navoda... Smile
Nije dovoljno samo da budeš nevaljao, Isus nije ispunio ono što Mesija treba da ispuni.
Isaija ne govori o Isusu niti o Mesiji, to i sam znaš.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 18:30:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.