Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 00:41:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: mesto susreta Boga i čoveka  (Pročitano 114725 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 427
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia X6
Predragoon kakve ti gluposti valjas, sramota me je umjesto tebe  Smile
IP sačuvana
social share
Chelsea the champions europe
ako radis isto sto je uradio i on onda nisi nista bolji od njega
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Meni je drago da si barem malo popravio način izražavanja.  Smile
A slobodno objasni gde grešim...ako umeš.
Ako ne, treba da te bude sramota što se uopšte javljaš.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
za predragona: ja sam ti rekao svedoke,imas li ti nekog svedoka osim puke price da to eto niko nije zapisao.ao sam tiprimer da je ovde bilo tgako mocno cudo ne jedno i niko ga ne bi hteo zapisati ni za zivu glavu. i sta sad,je li tlo dokaz da nije se ni zbilo. ko ga je ucinio,sigurno ne ja. svaki puta je to uci jeno u ime Isusa. dakle dokaz da nije zapisao neko od tadasnjih pismenih ljudi tebi je jedini motiv da tvrdis da je to izmisljena prica. ali sam nemas nikakav dokaz da je prica netacna. tek tvoj licni stav . dokazni materrijal ti nije bas jak,ko bi imao namisao tad da to zapise,vidi se po danasnjim voljnim medijskim licnostima,cuda ima na bhiljade ali ih niko nobjavi u stampi. zna se zadto. medije drzi onaj ko mrzi Hrista. mislim da ti ne bi nikad imao razlog da se izvinesbilo kakom dokazu. ti se izvinjavas samo svojoj neveri.tu ti najbolje plivas,pa ma to bila jedna kaljuza ali tebi to prija. to je tvojaprioroda trenuo,ne tvoj razum vec priroda. razum ti je dat da uhvatis bar sugestiju ali ti to nikad ne bi hteo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
za predragona: ja sam ti rekao svedoke,imas li ti nekog svedoka osim puke price da to eto niko nije zapisao. dakle dokaz da nije zapisao neko od tadasnjih pismenih ljudi tebi je jedini motiv da tvrdis da je to izmisljena prica. ali sam nemas nikakav dokaz da je prica netacna.
Dokaz da je nešto tačno i da se desilo uvek je obaveza onog koji to tvrdi, to moraš da shvatiš. Zamisli da ja od tebe tražim da dokažeš da se događaji iz Pepeljuge nikada nisu desili. Ili, da ne banalizujem... dokaži da Zevs ne postoji i da njegov sin Heraklo nije ubio Hidru.

Ako nema pisanih dokaza morali bi postojati fizički dokazi pokolja 2000 mališana. Ostali hrišćani nisu znali za tu priču, zato i znamo da je izmišljena. Makar bi je Irodovi neprijatelji zapisali, a bilo ih je puno.

Sad ja moram tebi da objašnjavam kako su Rimljani precizno izveštavali šta se dešava u njihovim provincijama.
Takva stvar u njihovim spisima nikako ne može da prodje nezapaženo. Imperator August se postavio kao moralni policajac tog vremena, bio je veoma protiv zloupotrebe krunskih ovlašćenja, tako da je neverovatno da bi ta informacija ne bude zabeležena.

Cela priča je prosta kopija Mojsijeve priče, a Hrišćani su poznati po tome.

Uz sve to, Irod je umro 4. godine pre nove ere, dakle 4 godine pre navodnog Isusovog rodjenja, tako da je Matej i tu omašio. Cenzus koji su Rimljani sprovodili se desio nakon zabeležene Irodove smrti, tako da se to ne poklapa sa Matejevom konstrukcijom. Rimljani nisu tražili da odeš u grad iz koga potičeš radi cenzusa, jer bi ga to obesmislilo. Dakle, istorijske čijenice ne podržavaju pričicu koju je tendenciozno neko izložio u Mateju.

tek tvoj licni stav . dokazni materrijal ti nije bas jak,ko bi imao namisao tad da to zapise,vidi se po danasnjim voljnim medijskim licnostima,cuda ima na bhiljade ali ih niko nobjavi u stampi. zna se zadto. medije drzi onaj ko mrzi Hrista. mislim da ti ne bi nikad imao razlog da se izvinesbilo kakom dokazu. ti se izvinjavas samo svojoj neveri.tu ti najbolje plivas,pa ma to bila jedna kaljuza ali tebi to prija. to je tvojaprioroda trenuo,ne tvoj razum vec priroda. razum ti je dat da uhvatis bar sugestiju ali ti to nikad ne bi hteo.
Ja sam ti sugerisao da sad ne pominjemo to, bar dok ne iscrpimo priču o Irodu. Već sam ti objasnio zašto ti nikako nisi kredibilan svedok.

Dakle, na tebi je da dokažeš da se to desilo, a ne na meni da nije.
Jasno je da ne možeš. Svi istorijski dokazi ukazuju na suprotno.
Biblija je puna istorijskih nepreciznosti i pogrešnih tvrdnji. Kada budemo završili sa Irodom, ako želiš, pokazaću ti neke koje su očigledne.

Ti si za sada odlučio slepo da veruješ, ali mi znamo da slepi nisu dobre vođe, pa bi bilo u redu da prestaneš da propovedaš.
Za razliku od andjela iz priče o pokolju nevinih, koji je upozorio samo jednu porodicu, ali ne i ostale, ti možeš da pomogneš mnogima kada im objasniš zašto nisu trebali da te slušaju.
« Poslednja izmena: 07. Mar 2013, 07:08:50 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
predragon: pa morao bi zaviriti u te tvoje istorijske licnosti.ja doista odavna nisam u tome.no za mene je to samo jos jedna prica.kao kada bi  posle2000 godina neko sumnjao u moj izvestaj da je moj komsija pera bio meni komsija. neverovatno da bi ja pisao tako besmislenu stvar za jedan toliko bitan mi dogadjaj kao sto je mesija i da bi uzeo izmisljenu pricu ,kao da niko posle mesec dana ne bi rekao,matej o cemu ti ovde glipirtas?
   ne bi me iznenadilo damnogo puta nevernici ne pokazu se kao ili neupuceni istoricari ili pak lazci.
       ja se ne oslanjam na jednu stvar ,vec na hiljade prorostava koja su zaigurno zbila se.ona koja danas sotje pred nasim ocima ne mogu biti fatamorgana. ali kada je nestoproslo pre 2000 gopd.,logicno da svak moze reci nije bilo tad vec posle ili pre. daj najposle olaksaj sebi te dokaze iznesi ako ih imas,mozda bi mogao bar da uvidim odakle vetar duva.
  postoji u nama u nasem sklopu ljudskom ne samo osecaj vida,dodira vec i sluiha,mirisa. dali ti kad omirises parfem ruze,verujes da je to bas izvucen parfem ruze ili blef? ipak znajuc da ruza postoji u vrtu verujemo u to. tako i hriscani imaju jak miris ,jak osecaj zadovoljstva dok "mirisu svakio red jevandjelja"tako ono sto daje tako lep miriusgovori da iza mora postojati istinski sled dogadjaja. samo ti to drzis za los miris.
      osecaj u coveku govori vise od svake price o istoriji . koliko puta ljudi su pogresili,koliko? ako bi smo se oslanjali na ljude na njihove price izvestaje mogli bi smo pogresiti,ali ne radi se samo o tome vec o samom smislu mnogih cinjenica ,radnje,mirisa,poruke itd.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
predragon: pa morao bi zaviriti u te tvoje istorijske licnosti.ja doista odavna nisam u tome.no za mene je to samo jos jedna prica.
Pa zaviri, ko ti brani...više ćeš znati. Moraš da naučiš da nepristrasno rasudjuješ.

kao kada bi  posle2000 godina neko sumnjao u moj izvestaj da je moj komsija pera bio meni komsija. neverovatno da bi ja pisao tako besmislenu stvar za jedan toliko bitan mi dogadjaj kao sto je mesija i da bi uzeo izmisljenu pricu ,kao da niko posle mesec dana ne bi rekao,matej o cemu ti ovde glipirtas?
Problem bi bio kad bi ti imao interes da kažeš da ti je Pera bio komšija kao što je Matej (kao pripadnik sekte imao interes da blati Iroda), a desetoro drugih koji su živeli pored tebe kažu da tog pere nema. Niti u matičnoj službi postoji takav Pera, niti u mesnoj zajednici ima podataka o tom Peri.

Puno je različitih stvari pisano o Isusu, tako da ti argument ne stoji.

ja se ne oslanjam na jednu stvar ,vec na hiljade prorostava koja su zaigurno zbila se.ona koja danas sotje pred nasim ocima ne mogu biti fatamorgana. ali kada je nestoproslo pre 2000 gopd.,logicno da svak moze reci nije bilo tad vec posle ili pre.

Već sam ti kazao da nije mesto da pričamo o proročanstvima i da je to samo razvlačenje teme. Postoji dobro objašnjeni psihološki mehanizam koji objašnjava zašto se tebi čini da se proroštva ispunjavaju. Kod tebe je to i lakše jer sam priznaješ da ti zdravorazumsko razmišljanje nije najbitnije.

daj najposle olaksaj sebi te dokaze iznesi ako ih imas,mozda bi mogao bar da uvidim odakle vetar duva.
Kakoda ti iznesem dokaze da nešto se nije desilo... treba ti da daš dokaz da jeste, a takvih dokaza nema.

postoji u nama u nasem sklopu ljudskom ne samo osecaj vida,dodira vec i sluiha,mirisa. dali ti kad omirises parfem ruze,verujes da je to bas izvucen parfem ruze ili blef? ipak znajuc da ruza postoji u vrtu verujemo u to. tako i hriscani imaju jak miris ,jak osecaj zadovoljstva dok "mirisu svakio red jevandjelja"tako ono sto daje tako lep miriusgovori da iza mora postojati istinski sled dogadjaja. samo ti to drzis za los miris.
Lepo si kazao... taj miris je hrišćanska imitacija stvarnih dogadjaja upakovana u kutiju.  I kao što parfemi obećavaju da će se svako pretvoriti u zavodnicu/zavodnika, tako i hrišćanstvo lažno obećava spasenje.

Postojao je Irod, ali podataka da se desio pokolj nevinih nema.

osecaj u coveku govori vise od svake price o istoriji . koliko puta ljudi su pogresili,koliko? ako bi smo se oslanjali na ljude na njihove price izvestaje mogli bi smo pogresiti,ali ne radi se samo o tome vec o samom smislu mnogih cinjenica ,radnje,mirisa,poruke itd.

Potpuno si pogrešio... lični utisci i osećanja nisu dobar izvor podataka zato što su subjektivni. O tome je reč sve vreme ovde.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 427
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia X6
Zasto ne vjerujes u boga Predragoon? Aj objasni nam svima, prosvijetli nas
IP sačuvana
social share
Chelsea the champions europe
ako radis isto sto je uradio i on onda nisi nista bolji od njega
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Ko kaže da ne verujem u Boga?
Kako si ti zaključio iz mojih poruka da sam ja nevernik?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
predragon je "vernik"u neverju.u sustini predragona treba malo bolje upoznati. on je najpre jedan skeptik,i to mu je jedna vrsta hrane.
  ovde dakle ipak ima iroda ali nema podataka sa njegove strane vec samo sa onih koji su Isusovi apostoli? i to donosi sav problem,da li su stvari i desile se. ako bi ocekivali da jevreji sa kajafom donesu iskaz da je Isus vaskrsao,naravno da taj isk nikad necemo naci u pisanoj formi.
sad sto se tice rima,zamislimo se malo nad cinjenicama. imas li ti predragon neki rimski (kazes da su jako pedantni bili) dokument zapis da je recimo  neko bio razapet i da je to zabelezeno? mislis li da je rim u to vrme gledao sa paznjom na Isusa i dogadjaje jevrejskih vodja.na mnogo mesta nepristrasno se kako se sve to primalo od rima. jedan namesnik salje drugom glavesini pismo u vezi ap.pavla i kaze,ovog coveka su predali jevreji da se sudi,zaradi nekog njihovog verja(nekog?) i on je eto kriv sto je pricao da  veruje u nekog Isusa,koji je umro ,raspet ,pa je navodno vaskrsao. mozes da umislis koliko je bilo bitno nekom tadasnjem posmatracu,recimo flaviju da ovaj dogadjaj uvede u retke dogadjaje,da je nesto veano za rimske ljude pa onda de,ali za nekopg judejca pa jos osudjenog kao razbojnika,skoro da ne bi trosio skupocenu pisaljku.
     medjutim apostoli su svedocili i pisali o tome,i smesno je reci da je Isus izmisljen. no,danas u 21,veku postoje eto predragoni koji ce doista biti u tome .
   tako ne moze se tu puno dokazati. ti cak sumnjas da je Isus postojao ,a kamo li neki dogadjaj sa irodom i decom. toboze nije upisano u irodovo vladanje.mislis li da ce markale u sarajevu neko upisati kako se doista zbilo? ili  danas kad slusamo za tita,jos se ne zna ni ko mu je otac,mati,ni koje je vere,niti ciji drzavljanin,a juce je ziveo. ali zato se stvari od pre 2000 godina jako dobro mogu razumeti ili ne razumeti. takav je svet bio i bice. bice predragona do kraja vremena.sa njima ili bez njih Bozja rec ce se verovati,med onima koji to oce i znaju zasto oce. sumnjivci su proreceni,oni su jos jedan putokaz za verujuce do brze konacnice.
« Poslednja izmena: 07. Mar 2013, 21:02:37 od bozjicovek »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.152
Evo mojih argumenata "protiv" vjere.. tj. sta me sprecava da vjerujem.

Prvo Isus je sin Boziji, i trebao bi se prikazati svima odjednom. Medjutim za njega su znali samo ljudi iz Bliskog Istoka pa zatim Evrope i ponegdje u Africi, Mali dio Azije.

Americki Indijanci, Kinezi, Japanci, ogroman broj populacije planete hiljadama godina nisu ni imali priliku da uopste cuju za Bozijeg sina.
Zasto bi svemocni Bog dopustio da se stvari odvijaju tako nasumicno.

Zapravo manjina planete sve do negdje 18 vijeka i doba misionarstva zna za Isusa. A i danas nije citava planeta hriscanska.

--

Drugo, sto me mucilo od 3. osnovne.  Zasto postoje razlicite vjere. Kako onda da znam da je ova moja tacna.

Mislim da je neko skupio podatak da ljudi vjeruju (i vjerovali su) u oko 35 000 razlitih bogova. Ili vise...

Ako je vec ovaj Bog pravi, a ostali lazni -  onda se mora priznati da su ljudi veoma skloni izmisljanju bogova...
  Smile
Zapravo od 35000 izmisljenih bogova, samo jedan, i to u kog ne vjeruje vecina planete - je pravi.

Zar to ne kopka malo?
« Poslednja izmena: 08. Mar 2013, 00:32:20 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 00:41:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.