Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 00:50:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 155
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ma šta kažeš?!  (Pročitano 415355 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Bio sam mlad zelen, ponekad i zut

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3i
Mudro predskazanje

Luj XI, francuski kralj koji je živeo u 15. veku, verovao je u astrološka tumačenja. Često je donosio odluke prema predskazanjima svog ličnog astrologa koji je brinuo o njegovom svakodnevnom horoskopu. Kralj je bio neprijatno iznenađen kada mu je astrolog rekao da će jedna veoma uticajna osoba sa njegovog dvora – inače ženskog roda – umreti za osam dana. Misleći da bi predskazanje, odnosno sam događaj, mogao na izvestan način da ugrozi njegovu vladavinu, Luj XI je naredio da stručnjaka za horoskop ubiju, tako što će ga baciti sa najviše kule dvorca.
Ipak, radoznalost, ali i verovanje u moć zvezda, kralju nije dalo mira. Ne pominjući mu da je dao naređenje da ga ubiju, kralj je pozvao astrologa.
„Tvrdite da sve znate o položaju zvezda i njihovom uticaju na ljudsku sudbinu, pa mi recite kakva je vaša sudbina. Znate li kada ćete vi umreti?”, upitao ga je kralj.
„Naravno da znam”, uzvratio je mudri astrolog. „Umreću tačno tri dana pre vas!”
Naravno, Luj XI je odustao od namere da pogubi svog astrologa.

IP sačuvana
social share

And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.

Neke price koje kruze forumom ne moraju biti istinite. Mogu biti samo tracevi zlih jezika.

I'm gonna make him an offer he can't refuse.

Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3i
Aristokrata

Aleksandar Korda (1893-1956), proslavljeni britanski reditelj i producent mađarsko-jevrejskog porekla, godine 1942. dobio je titulu viteza za doprinos britanskoj kinematografiji. Neposredno posle toga Korda, inače strasni kockar, osvojio je 10.000 dolara igrajući poker sa čuvenim američkim filmskim producentom Semjuelom Goldvinom. Ubrzo je Goldvin poslao Kordi ček, ispisan crvenim mastilom, kao i pismo u kom je stajalo:
– Krvopijo, ovaj ček sam potpisao sopstvenom krvlju...
Nedugo potom, igrajući ponovo poker sa Goldvinom, britanski reditelj izgubio je približno istu svotu novca koju je ranije dobio. Sutradan je Goldvinu poslao ček popunjen običnim, plavim mastilom. S napomenom:
„I ja sam ovaj ček, krvopijo, ispisao sopstvenom krvlju! Vitez Korda”.

IP sačuvana
social share

And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.

Neke price koje kruze forumom ne moraju biti istinite. Mogu biti samo tracevi zlih jezika.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3i

Kratko i jasno

Klajv Barns, ugledni pozorišni kritičar „Njujork tajmsa”, prisustvovao je prvom izvođenju drugorazrednog pozorišnog komada pod nazivom „Orman”. Posle premijere pomenute drame, u novinama se pojavila neuobičajeno kratka Barnsova pozorišna kritika.
Tekst pod nazivom „Orman” sadržao je samo jednu reč: „Prazan”.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3i
Po receptu Adama i Eve

Ako je verovati Stenu Glejzeru, sirova hrana sve više je u modi u zemlji „Mekdonaldsa” i „koka-kole”. Jedan od najvećih proizvođača namirnica koje nikad nisu ušle u pećnicu ili zamirisale iz tiganja tvrdi da je zdravije jesti nepečen hleb napravljen od različitog zrnevlja ili kolačiće od sušenog i svežeg voća nego napuniti stomak nezdravim obrocima iz restorana brze hrane. Sten Glejzer, koji nadomak Majamija već više od pet godina drži „organsku farmu”, kaže da je sve više Amerikanaca voljnih da hamburger i pomfrit s kečapom zamene „šniclama” od žitarica, naravno – sirovim. Jer, kako objašnjava, u rajskom vrtu Adam i Eva sigurno nisu mogli da napune stomak nekom drugom hranom osim sirovom. Deo priče koji sledi pošto su izgnani iz raja Glejzer ne spominje, dodaju zlobnici.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3i
Lud za arhitekturom

Američkog milionera Donalda Trampa (1946), inače vlasnika velikog broja kockarnica u SAD, jednom prilikom upitali su kom se arhitektonskom delu najviše divi.
„Empajer stejt bildingu u Njujorku!”, odgovorio je Tramp. „Evo i razloga. Bio sam vlasnik zemljišta na kom je podignut, ali sam ga prodao po nezamislivo visokoj ceni, mnogo višoj od one koju sam platio. Sada prosto obožavam tu zgradu”.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3i
Ne vređaj, nisam kralj!

Svakog dana posle doručka, tačno u pola deset, britanski kralj Džordž V (1865–1936) pozvao bi telefonom svoju sestru, princezu Viktoriju. To je postao svojevrsni obred. Znajući da je on, princeza Viktorija šaljivo je umela da kaže:
– Zdravo, ti stara budalčino!
– Izvinite, gospođo, pogrešili ste, na vezi je telefonista Bakingemske palate. Odmah ću vam dati Njegovo visočanstvo!
– redovno bi je ispravljao telefonista.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3i
Pismo preporuke

Mladi nemački kompozitor krenuo je 1839. godine u Pariz u potrazi za slavom. Tako je stigao do uglednog muzičara Đakoma Mejerbera (1791–1864) koji je ljubazno primio mladog kompozitora i strpljivo saslušao njegove kompozicije. Zatim je napisao pismo preporuke direktoru Pariske opere. U pismu, nađenom mnogo godina kasnije, pisalo je: „Molim vas, pomozite mi i preuzmite ovu dosadnu budalu!” Ko li je bio taj dosadnjaković? Rihard Vagner, budući slavni nemački kompozitor.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3i
Mirišljavi Karavađo

Međusobno prožimanje osećanja, čula i inteligencije tema je koja se čini neiscrpnom za mnoge naučnike. Oni koji su imali prilike da posete čuveni sanktpeterburški muzej „Ermitaž” tokom novembra, a svratili su do sale u kojoj je izložena slika „Lautista” proslavljenog italijanskog majstora renesanse Karavađa osetili su nešto neobično. Sala je bila namirisana mešavinom eteričnih ulja irisa, bele rade, jasmina, ruže i lista pomorandže. Ovaj ogled sprovele su italijanske naučnice Laura Tonato i Alesandra Marini i to, naravno, uz dozvolu direktora „Ermitaža” Mihaila Pjotorovskog. Ishod istraživanja biće poznat kasnije, ali odmah je uočeno da su posetioci bili prijatno iznenađeni. U toj sali ljubitelji umetnosti najduže su se zadržavali. Zbog Karavađa ili mirisa?

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3i
Rasejanost

Jednog dana prijatelj engleskog naučnika Isaka Njutna (1642–1727) stigao je u dogovoreno vreme na večeru budući da ga je sam Njutn prethodnog dana pozvao. Našavši naučnika zadubljenog u rad, gost je seo i nemajući kud – čekao. Razume se, Njutn se nimalo nije obazirao na prijatelja. Vreme je prolazilo. Naposletku, sluga je na poslužavniku Njutnu doneo večeru jer ga domaćin nije obavestio da će imati goste. On se ni tada nije osvrnuo. Besan što zapostavljen sedi i ćuti, gost je potom pojeo domaćinovu večeru...
Ubrzo zatim Njutn je završio ono što je radio. Zaprepašćeno je pogledao u svog prijatelja, koga prethodno nije ni primetio, a zatim u prazan poslužavnik:
– Da mi nisi svedok, mogao bih se zakleti da uopšte nisam večerao! – rasejano je uzviknuo slavni matematičar

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3i
O, Melani!

Ako se imaju u vidu opisane bitke koje su se dogodile tokom Građanskog rata u Americi (1861–1865) Melani, jedna od glavnih junakinja romana „Prohujalo sa vihorom” Margarete Mičel, bila je trudna ni manje ni više nego dvadeset jedan mesec! Kada je urednik u izdavačkoj kući koja je objavila ovaj bestseler napomenuo književnici da je u tim opisima pogrešila, ona je samo slegla ramenima i rekla mu:
– Kakve to veze sad ima? Uostalom, naše južnjačko vreme sporije teče od vašeg jenkijevskog.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 155
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 00:50:57
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.377 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.