Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 19:18:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: M-84 vs Leopard 2  (Pročitano 26365 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Ma ovo sa igricom je bila zezancija, sve zavisi sta je programer ubacio u igru i tu nema govora o proracunu fizike za penetraciju projektila kroz neki oklop, a u projektima iako se to koristi opet je to teorijska vrednost.
Jedan poznanik mi je pricao kako je na vezbi na poligonu na Manjaci imao oficira koji se popeo bas na njegov tenk da bi imo bolji pregled al ovaj nije to znao. Kad su krenuli (naravno, slusajuci komandu preko veze) pa preko nekih rovova, odskocio oficir sa kupole i dobro se polupo, izbio pola zubi, ovi se samo cudili sta ovaj krklja i urlice preko radio veze. Al nista, kasnije samo nisu smeli da se smeju, ko mu je kriv sto se pentro  Smile
A jedan drugi mi je pricao kako su na poligonu na Leopardu upali u neku sumu i izlomili dosta mladih stabala pa se kasnije ustanovilo da su izisli sa poligona i uleteli u zasticeni park prirode i ostavili pustos iza sebe. Bilo je raporta i svasta al sta ces, nisu oni crtali karte. Kaze da mlade sadnice su samo videli ispred sebe al nisu nista osetili u tenku.  Smile
Ima svakakvih situacija, a uvek igra Marfijev zakon veliku ulogu a bez njega ne bi bilo bas ni zanimljivo.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Jedan poznanik mi je pricao kako je na vezbi na poligonu na Manjaci imao oficira koji se popeo bas na njegov tenk da bi imo bolji pregled al ovaj nije to znao. Kad su krenuli (naravno, slusajuci komandu preko veze) pa preko nekih rovova, odskocio oficir sa kupole i dobro se polupo, izbio pola zubi, ovi se samo cudili sta ovaj krklja i urlice preko radio veze. Al nista, kasnije samo nisu smeli da se smeju, ko mu je kriv sto se pentro  Smile
pa,jes,vala...
mogo covek da pogine!  Smile
A jedan drugi mi je pricao kako su na poligonu na Leopardu upali u neku sumu i izlomili dosta mladih stabala pa se kasnije ustanovilo da su izisli sa poligona i uleteli u zasticeni park prirode i ostavili pustos iza sebe. Bilo je raporta i svasta al sta ces, nisu oni crtali karte. Kaze da mlade sadnice su samo videli ispred sebe al nisu nista osetili u tenku.  Smile
Ima svakakvih situacija, a uvek igra Marfijev zakon veliku ulogu a bez njega ne bi bilo bas ni zanimljivo.
hehehe...  Smile
al,cekaj,cekaj,otkud u celoj toj prici Leopard?  Smile (mislim,mi ih nikada nismo imali,niti zaplenili)
« Poslednja izmena: 28. Jun 2009, 03:02:02 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Tip je Nemac, u Nemackoj sam prico snjim, pre par godina, bio na poligonu negde u bivsoj istocnoj Nemackoj i tad je bio oficir u rezervi, a studirao je mislim masintsvo ako me pamcenje sluzi pa je zato bio u Bundeswehru jer je imao placeno studiranje.
« Poslednja izmena: 28. Jun 2009, 03:06:19 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Tip je Nemac, u Nemackoj sam prico snjim, pre par godina, bio na poligonu negde u bivsoj istocnoj Nemackoj i tad je bio oficir u rezervi, a studirao je mislim masintsvo ako me pamcenje sluzi pa je zato bio u Bundeswehru jer je imao placeno studiranje.
aha,kapiram...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 396
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Al u tom slucaju da kupis i obucene posade pa da gledamo

Jeboga ti pa valjda bi mogli i mi da naucimo , nismo vrljavi majku mu  Smile

Grci su pre dve godine kupovali novu paletu tenkova,al nisu znali sta da uzmu.organizovali veliki tender koji je obuhvatao razne vezbe,pocev od savladavanja vertikalnih prepreki,preko bojevih gadjanja,pa sve do marsa od 1000 km.e,tako se to radi.

Tako se to radi  Smile
I ? Kupili su Leoparda  Smile
« Poslednja izmena: 28. Jun 2009, 03:16:43 od BaraceObamaPoduvajGaNama »
IP sačuvana
social share
Predsedniče Obama, okreni se ka nama.                    Mi smo se kuražili, sami k***c tražili.
Pogledaj nas, garavi, mi smo dobre naravi.                 Molimo te, leba ti, nemoj nas i ti j****i.  
Nas su Srbe jebali i kad nisu trebali.                           Vi ste, crnci, kurati, nećemo izdržati!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
I to stoji, kad je Rambo mogo i Pjer Brosnan mozemo i mi. Ima ono dugme za "Fire" i udri.   Smile
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 396
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
A mogli bi i ovako Maradicu :

IP sačuvana
social share
Predsedniče Obama, okreni se ka nama.                    Mi smo se kuražili, sami k***c tražili.
Pogledaj nas, garavi, mi smo dobre naravi.                 Molimo te, leba ti, nemoj nas i ti j****i.  
Nas su Srbe jebali i kad nisu trebali.                           Vi ste, crnci, kurati, nećemo izdržati!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Buffalo Soldiers, izgleda neka provala od filma, jes, mogli bi i tako al to dodatno drasticno povecava cenu testa  Smile
Pa taj steel Beasts bi se mogo nekako naci sad sam samo lenj da ga "trazim" gde ga je neka dobra dusa "ostavila", al te simulacije jesu realne al je grafika ocajna.
A to stoji za Grke al ne znam tacno u kom periodu su kupovali i dal je T-90 vec bila zrela il je jos imala neke decje bolesti. U testovima barem u Kuvajtu se M 84 pokazao boljim od Abramsa al Abrams je imo dosta mana kad je tek bio napravljen, dosta tih prvih serija se moralo poboljsavati. Vreme, pritisci, ljudi tu rade ko mravi a inzenjeri strepe kad puste nesto u seriju, a neki mali delic moze da shebe tenk samo tako a vec si ga ugradio u par stotina tenkova pa opet jovo nanovo. A uz to ceka se test za vojsku gde sve mora da sedi.
A uz to je kod Rusa u principu sve za kesh dok zapadnjaci mame sa nekim leasingom da se zaduzis za narednih sto godina al sve na lep nacin.
A inace ako si bio na jednom modelu, kupujes opet taj na kome je baziran predhodni. Manji su troskovi infrastrukture, obuke tehnicara, dosta delova mos da upotrebis, taktika slicna itd. Da je Juga bila na Leopardu, isto bi bilo samo tako problema da se predje na T-90 jer vise ni alat ne pase (mislim na specijalce alate).
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Grci su pre dve godine kupovali novu paletu tenkova,al nisu znali sta da uzmu.organizovali veliki tender koji je obuhvatao razne vezbe,pocev od savladavanja vertikalnih prepreki,preko bojevih gadjanja,pa sve do marsa od 1000 km.e,tako se to radi.

Tako se to radi  Smile
I ? Kupili su Leoparda  Smile
pa,dobro,ja sam to naveo kao primer kako treba birati.
jesu uzeli Leoparda,ali iza te odluke stoji iskljucivo politicki uticaj.kao sto sam vec pricao,od svih tenkova,jedini koji su uspesno presli mars jesu bili Abrams i T-80,ali posto je Abrams... Abrams,uvek zedan,i uvek zahtevan,odluceno je da se uzme T-80.nekoliko sati pred potpisivanje,zvoni telefon i odlucuje se da se uzmu Leopardi 2.mislim,razumljivo je sto su uzeli Lea.vec su ih ranije imali,najbolji je tenk trenutno u sluzbi,i sve to,ali ako su vec stavljali akcenat na izdrzljivost i prilagodljivost,i ako su vec rekli da je T-80 najbolji izbor,onda je trebalo da uzmu njega.ali,eto,politika se umesala,i uzeti su Leopardi.
(i onda posle pojedine magarcine na forumu kazu kako nema stranih uticaja i mesanja politike...ma ne uopste...  Smile )
Citat
A to stoji za Grke al ne znam tacno u kom periodu su kupovali i dal je T-90 vec bila zrela il je jos imala neke decje bolesti. U testovima barem u Kuvajtu se M 84 pokazao boljim od Abramsa al Abrams je imo dosta mana kad je tek bio napravljen, dosta tih prvih serija se moralo poboljsavati.
ma,Abrams je sasvim obican tenk,nista posebno.metaforicki govoreci,cak smo i mi mogli da napravimo Abramsa!al,koja korist nama od takvog tenka?tenka koji trazi neverovatno odrzavanje,iziskuje brdo para i guta gorivo?generalno gledan taj tenk nije nikakvo tehnolosko dostignuce,a opet se neznalice cude i dive mu se,al da vidim zato sto bi mu se divili da treba da ga odrzavaju.znam za jedan slucaj kada je bilo pregovaranja da Egipat dobije neke Abramse.naravno,prvo su se radovali,al posle kad su shvatili kolko taj trosi,koliko mu modifikacija treba da bi se izborio sa pustinjskim uslovima,kolko je komplikovan i zahtevan,i kolko je skup,nisu ga vise ni zeleli.
i lepo si rekao-prve verzije su bile ocajne.ove sto sada koriste ameri su,ako se ne varam 6. generacija.
« Poslednja izmena: 28. Jun 2009, 15:08:20 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11

(i onda posle pojedine magarcine na forumu kazu kako nema stranih uticaja i mesanja politike...ma ne uopste... 
Ko sto rekoh, kad kupujes auto, konacnu odluku moze da dovede i tvoja "lepsa" polovina a u ovom slucaju politika koja je murva pa se nekako slaze al ajd sad da ne ispadne da vrsim tu neku diskriminaciju, nek se svati duhovito.  Smile
Sve je to "ako kupis ovo dobices i ovo u paketu za povoljniju cenu a mogo bi da ti pomognem i u ovome...". Ujedno tu par "pokloncica" i malko se podmaze gde zapinje i skripi pa onda ide dil. Dobro, ne mos nikom uvaliti macku u dzaku ili neki krs al na kraju su tu neki procenti u odluci koje mos malo da popravis.

tenka koji trazi neverovatno odrzavanje,iziskuje brdo para i guta gorivo?generalno gledan taj tenk nije nikakvo tehnolosko dostignuce,a opet se neznalice cude i dive mu se,al da vidim zato sto bi mu se divili da treba da ga odrzavaju.znam za jedan slucaj kada je bilo pregovaranja da Egipat dobije neke Abramse.naravno,prvo su se radovali,al posle kad su shvatili kolko taj trosi,koliko mu modifikacija treba da bi se izborio sa pustinjskim uslovima,kolko je komplikovan i zahtevan,i kolko je skup,nisu ga vise ni zeleli.
i lepo si rekao-prve verzije su bile ocajne.ove sto sada koriste ameri su,ako se ne varam 6. generacija.
Taj tenk je prilagodjen uslovima koje imaju Ameri. Nesto rikne, preko radio veze se javi, dodje leteci servis, prikopca laptop il promeni masinu a sve su to uslovi kad moras da imas apsolutnu premoc u vazduhu, moru, kopnu i da ti je pozadina sigurna. Nece Ameri da ulecu u neku avanturu a da nemaju osigurane sve uslove. Oni se sigurno ne bi vozali po Kosovu u grupicama od dva tri Ambramsa i par Bradlija pa trazili uporista UCK dok im neprijatelj zvizdi nad glavom, logistika ravna nuli, skladista unistena, satelit naucna fantastika itd. Rekli bi da je to nemoguce da se izvede.
A M-84 se dobro pokazao u ratovima na prostoru exYu, pouzdan ko Kaljasnjikov.
Znam da poredjenje nije na mestu al me podseti kad sam dosta godina unazad imao Tomos CTX 80 a merkao Hondu MTX 80. Honda je imala vodeno hladjenje, posebno se sipalo ulje za mesavinu, akumulator za svetlo itd. i bila je - Honda. Al onda komsija poco da je rasklapa, po dana skido cilindar (vodeno hladjenje) pa mu je stalno lepila karika i jos kojesta. Rezervoar od nekih 5-6 litara i svaki treci dan sipaj. Na CTX-u koji je imao 3 konjske snage manje, jednostavna masina, rezervoar od skoro 20 litara i dosta manje dzidza bidza koje samo cekaju da ti pokvare dan i gurnu ruku u dzep ako nes da imas masne ruke il da prevrces po knjigama i trazis seme elektronike i gde koji deo ide. Al opet kazem, ne mos da se poredi tenk i motor, al se samo prisecam.
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 19:18:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.