Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 112
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Lyoness - prevara ili ipak ima nečega?  (Pročitano 338498 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Sto za Burek  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung 
Ako nastavite tako da pljujete bez razloga i ovi što rade godinama kao partnerske firme će da se isključe.

Što se ušteda tiče, da nećeš možda besplatno, tj da ti poklone? Šok cena znači da prodaju po nabavnoj ceni, tako da nema povraćaja. Provizija na provlačenje kartic je oko 2 procenata, a lepo se zove "cash back". Digneš gotovinu sa bankomata i platiš.

Elem, vidim da pljuvači i ne znaju šta pljuju, nego su dokoni pa aj da kanališu negde taj svoj smor. Kupi bon za gorivo od 1.000 din. idi sipaj i vidi šta se dešava. Ja mislim da ćeš da imaš neki povraćaj para.

Mislim... ja ga imam, a ti ako ga nemaš u tebi je problem.

P.S. što se popusta tiče nije svuda isto!!! Nedeljom u Maxiju je bio popust 5 procenata, ja sam dao vaučere i dobio taj popust, bio je izražen na fiskalnom računu. U simpu takođe, pisao sam za stočić... Jedino na važi za Tempo kad je 12 procenata, što je i logično.
« Poslednja izmena: 08. Jun 2013, 16:22:34 od reqw »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
U Nemackoj davno su svi lanci marketa radili sa nekakvim karticama i popustima ukoliko si kod njih musterija i trudili se da vezu na taj nacin musterije ali dva brata su pokrenuli lanac bez ikakvih kartica i popusta vec jednostavno u skromno opremljenim marketima su nudili sve bez ikakvih "dopunskih taksi" koje bi se skidale na karticama. Epilog price da su postali par najbogatijih ljudi u Nemackoj, braca Albreht a lanac marketa se zove Aldi, gde se kupovalo bez skupljanja zvezdica, kartica, popusta i dzidza bidza... Kraj price, ostalo je sve ubedjivanje da li bog postoji ili ne  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung 
Bravo za ovaj Aldi, Lyoness je isto to uradio, samo sa oko 300.000 partnerskih firmi (ako nisam promašio broj). Isto se ne sakupljaju tačkice, zvezdice i sl. nego se skupljaju pare.

Nema uslova "samo vikendom, sredom, za penzionere, samo za Pepsi, Pampers" i sl. Radiš isto kao i pre.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 27.0.1453.110
баш погледах тај алди и јефтиноћу...продају неку технику фирме медион ...неки шкарт смартфон је 130 евра Smile  овде код нас такав деле за џ са месечном претплатом од 500 динара Smile

да ли да напоменем ко је власник медиона? леново наравно...кинеска компанија Smile  кад су и немце почели куповати отишло све у пм Smile  само чекам нови мерцедес са пластичном ручком мењача Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 126
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Poruka je otišla u brzini, više od pola je nestalo...
Stvarno me mrzi da ponovo sve kucam tako da ću biti kratak.
Elem, primer sam naveo da bih prikazao da su uštede mizerne. Jer ako odete na sajt WinWin-a (već sam ga dovoljno izreklamirao), videćete da se dobijaju bolje pogodnosti za kupovinu u samoj radnji, nego da se vucarate preko Lyoness-a.
Drago mi je što se hvatate za svaku moju reč u vezi kartice a ignorišete ostalo. Pametnom dosta. I da, do podne mrzim ceo svet, a posle podne samo Srbiju.  Smile

Na Wikipediji je objavljen članak na engleskom u vezi Lyoness.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lyoness

Odrađen je delimičan prevod na srpskom za ono najvažnije.

Kontroverze

Godinu dana nakon osnivanja Lyoness-a, 2004, Austrijska kriminalistička policija (Kriminalpolizei) objavila je izveštaj u Decembru, u svom magazinu, u kome je upozorila na ponovno pojavu Ponzi i Piramidalnih šema u Austriji. Lyoness je naročito spomenut u ovom izveštaju. Lyoness je javno napao optužbe. 2005, član Austrijskog parlamenta, Johann Maier postavio je pitanja tadašnjem Ministru pravde Austrije (Karin Miklautsch) o izveštajima o navodnim piramidalnim šemama u Austriji za 2004. Lyoness je bila jedna od organizacija koje su kritikovane.

U 2008, Austrijska Radnička Komora grada Steiermark je objavila upozorenje o Lyoness-u, navodeći zloupotrebu privatnih podataka, lažno reklamiranje, netačne informacije i nerealne i nebulozne mogućnosti, kao opasne rizike poslovanja sa Lyoness. U 2010, isto je uradila Radnička Komora grada Vorarlberg. Komora je upozorila na nepouzdanost vaučera, na obmanu i lažne informacije od Lyoness-a, povredu privatnosti, zanemarljivost Cashback kartice, i da je malo verovatan povraćaj uloženih sredstava ako niko nije registrovan u sistem.

U martu 2010, Švajcarska medijska kuća Beobachter objavila je članak od strane Pascale Hofmeier, pod nazivom "Lyoness: ne dirati". U članku, Sara Stalder iz Švajcarske Unije Potrošača i Manuel Richard iz Švajcarske Kockarske Komisije upozorili su potrošače da ne posluju sa Lyoness-om. Početkom 2012, Kleine Zeitung objavljuje članak sugerišući da je Lyoness zavarao mase kroz beznačajno udruženje potrošača, a da se u stvari, sve dešavalo oko sistema iza udruženja. L’Hebdo, Švajcarski medij, je reprodukovao vest kako članovima Lyoness-a je rečeno da ako ulože 3.000 Švajcarskih franaka, dobili bi po 25.000 franaka, ako se regrutuje dovoljan broj novih članova, koji bi takođe stavili avans od 3.000 franaka.

U februaru 2012, Beobrachter objavljuje vest navodeći da, na osnovu komunikacija unutar Lyoness-a, članovima se nudi nagrada do 45.000 Švajcarskih franaka ako dostave relevantne informacije o kritičarima Lyoness-a. Protiv kritičara iz Ciriha je pokrenuta tužba u vrednosti od preko milion švajcarskih franaka zbog klevete, nakon što je on kontaktirao Lyoness partnere u Švajcarskoj u nameri da im objasni način poslovanja Lyoness-a. Članak je takođe objavio da se Lyoness način poslovanja bazira na regrutnim aktivnostima, a ne na popustima i da je Lyoness internacionalno optužen za falsifikovanje partnerstva, prevaru i organizovanje piramidalne šeme.

Standard jula 2012 objavljuje reportažu da je Austrijskom Tužiocu za Ekonomiju i Korupciju data nadležnost da istraži i procesuria Lyoness u Austriji. Dodatno, aktivne su tužbe  protiv Lyoness-a u Švajcarskoj. Švajcarski Handelszeitung pominje izgubljen sudski spor od strane Lyoness-a, koji su se odnosili na pitanje da li je Lyoness trebao da objavi finansijski prospekt pre nego što je zatražio od svoji investitora da finansiraju inostrane reklamne kampanje. U Septembru 2012, iste novine prenose da su glavni, navodni Lyoness partneri u Švajcarskoj (Microsoft i Kouni Travel) objavili da prekidaju partnerstvo, ako je uopšte bilo partnerstva. Weiner Zeitung prenosi o tužbi protiv Lyoness-a od strane Austrijske Organizacije Potrošača (VKI) 2013. VKI se spori za 61 frazu Lyoness (General Terms and Conditions) ugovora, koji je nazvan netransparentnim, netačnim, i besmislenim.
Eric Breiteneder, advokat koji zastupa organizaciju, takođe zaključuje da koncepti iskorišćenji u raspoznavanju različitih delovima ugovora i prednosti Lyoness poslovnog modela su nejasni i nedefinisani bilo gde drugde.

Handelszeitung izveštava o sumnji da je vrh Lyoness-a učestvovao ranije u piramidalnim šemama, kao što je "Duh nezavisnosti". Takođe se pominje sistem GTS (Global Trade System), vođen od strane Erin Trade SA, prethodne organizacije vezane za Huberta Fradjla. Kao i Lyoness, ova kompanija je nazvana piramidalnom šemom u javnoj debati. Kleine Zeitung prenosi da su razni eksperti proučili investicion šeme vezane za reklamne kampanje koje je organizovao Lyoness, i da utvrde da li je bio potreban investicioni prospekt pre nego što se prikupio kapital od investitora. Susan Kalls, unajmljena od strane Lyoness-a, zaključila je da nisu povređene tržišne regulative time što nije izdat investicioni prospekt: advokat Karl Hengstberger došao je do suprotnih zaključaka. U istom članku, Mathias Vorbach, PR Lyoness-a, priznaje da je Lyoness možda imao nekih problema ranije, ali ti dani su iza nas - Lyoness je naučio na svojim greškama. On navodi da su se legalni problemi pojavili samo u Austriji (osporena tvrdnja), i da 95% Lyoness članova samo kupuje i ne učestvuje u sistemu zarade. Međutim, Beobachter, nakon što se konsultovao sa internom Lyoness dokumentacijom, objavljuje članak, sugerišući da 99.7% Lyoness prometa potiče od avansnih plaćanja na buduće kupovine, a ne od aktuelne kupovine ili (ušteđevine) popusta.
IP sačuvana
social share
Hubert Frajdl (Lyoness): "Radi se samo o pozicijama, pozicijama, pozicijama, pozicijama" - "ja ne idem samo da bi registrovao nekoga. U tom slučaju bih mogao da vas registrujem na obližnjem bazenu"
Robert Paušić (SCnet): "Ne govorimo o besplatno registrovanim, to svaka budala može da napravi 10 mesečno… Govorimo o onima koji kažu da hoće biznis pa uplate pare"
PAŽNJA: Svi koji smatraju da su prevareni od strane Lyoness-a i SCnet-a i spremni su da javno govore o tome pred kamerama neka me što pre kontaktiraju putem privatnih poruka ili na mail antimlmsrbija@gmail.com !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung 
Šta je poenta ovih članaka?

Ako je činjenica: "Nemojte ulagati 2.000 evra zbog priče o zaradi od 50.000 ili 300.000 evra" onda u redu. Nemam ništa protiv. I ja to kažem, i ako sam dao tih 2.000. Ja mislim da će da mi se vrati, neko ne misli.

Video sam uplatnice ljudi koji su avansirali 5 x po 2.000 evra. Šta ćemo sa njima, toliko glupima. Jednom dali pare, pa još jednom... pa prošlo neko vreme pa još jednom... Dal su tolko nenormalni? Pitao sam zašto, oni kažu da nisu videli bolju stvar za zaradu. Nek sam ja budala jednom, poznajem ljude koji su po 5x "budale".

Inače avansirali su u Srbiju, SAD, Indiju, JAR i Azijsku.
« Poslednja izmena: 08. Jun 2013, 21:29:11 od reqw »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Ameri su pokazali da je jedini nacin ustede... kupon Smile

Doduse.. moras da kupujes bulk... iliti u velikim kolicinama, ali... juhu.. ti i citava sira familija mozete da se obezbedite u slucaju apokalipse...  Smile

BTW. Maxi ima kupone... stoje pored kase, pa ko voli... moze da pristedi Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
Dakle sve u svemu.
Ako ti nude nešto povoljno ili neki roštilj za Dž... uzimaj.
Ako traže pare, koje ćeš kasnije da... šta god... odbi.

Može katanac na temu.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung 
Sve u svemu finansijski smo nepismeni i preduzetnički duh nam je na nuli. Sve što može danas pojedi. Sve što leti pa mora da se ulovi batali ga, bolje gladuj.

Što je rekao pokojni Bata Trlaja: "Više naš mafijaš voli da ubije nekog za 100 maraka odma, nego da radi poso pa za godinu zaradi 100.000 maraka. A da ga istreseš u džepu nema 10 maraka". Dakle lelemud filozof.
« Poslednja izmena: 08. Jun 2013, 22:20:08 od reqw »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 112
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.