Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 112
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Lyoness - prevara ili ipak ima nečega?  (Pročitano 338337 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
E, preduzetnicki duh nije kad smislis neku foru kako na brzinu da pokupis novac, vec se zavuces u garazu pa izmislis neku korisnu dzidza bidzu, samo, nazalost, toga je danas sve manje, sto da izmisljas nesto kad mozes to da uvezes, prodas i marnes marzu i proviziju, Kinez je ionako pametniji i jeftinije radi  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Citat
preduzetnički duh nam je na nuli.

Jao.

Nego, ti si mali preduzetnik ili radis za nekoga? Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 126
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Citat
Šta je poenta ovih članaka?

Ako je činjenica: "Nemojte ulagati 2.000 evra zbog priče o zaradi od 50.000 ili 300.000 evra" onda u redu. Nemam ništa protiv. I ja to kažem, i ako sam dao tih 2.000. Ja mislim da će da mi se vrati, neko ne misli.

Video sam uplatnice ljudi koji su avansirali 5 x po 2.000 evra. Šta ćemo sa njima, toliko glupima. Jednom dali pare, pa još jednom... pa prošlo neko vreme pa još jednom... Dal su tolko nenormalni? Pitao sam zašto, oni kažu da nisu videli bolju stvar za zaradu. Nek sam ja budala jednom, poznajem ljude koji su po 5x "budale".

Inače avansirali su u Srbiju, SAD, Indiju, JAR i Azijsku.

Nekada davno Čarls Ponzi je organizovao nešto slično, i ušao u istoriju za sva vremena. Isto kao Bernard Mejdof i njegova ponzi šema.

Da razjasnim: tim avansom, tim investicijama pare su otišle direktno u Lyoness. Ništa od toga nije išlo preko partnera, nego su sve pare date Lyoness-u na ruke, uz obećanje da će im se ta investicija vratiti. Sledi malo teorije:

Osnovna razlika između piramidalne prevare i ponzi šeme, jeste prisustvo tj. odsustvo proizvoda, i način na koji ostvaruju "profit". Karakteristično kod piramidalne šeme jeste da žrtva plaća "proizvod" (famozni GEM collection) i da bi se obezbedio što veći priliv novca potrebno je uvući što veći broj članova da "kupi proizvod", dok se kod ponzijeve šeme traži da žrtva "investira" svoj novac uz obećanje da će joj se isti vratiti uvećan za nerealan procenat (čuvenih 160% kamate kod Dafine).

Osnov ponzija je reinvestiranje novaca u sledeći ciklus, tj. članovi ulažu svoje "zarade" u novo obrtanje. Medofova imperija se urušila kad su investitori prekinuli sa "ulaganjem" i zatražili isplate, a on nije uspeo da privuče još žrtava, kako bi njihovim novcem pokrio nedostatak para. Kad prestane priliv investicija i članova, ponzi tj. piramida se uruši.

Tako da Lyoness i nije piramidalna nego ponzi šema. Dokle god budu naivčine ulagale, tako će oni iznad njih primati neke pare. Kad prestane priliv para, to je siguran znak da se prevara bliži kraju. Zato Lyoness žuri pod znakom hitno da se prebaci na ostale kontinente i regione. Treba popuniti rupe sa drugim naivčinama.

Žao mi je što moram da ti razbijem iluzije, ali nećeš se tih para nagledati. Treba prvo podmiriti "investitore" po Austriji, Švajcarskoj, Mađarskoj, Nemačkoj, Rumuniji, Bugarskoj, pa tek onda u našoj maloj Srbiji. Slobodno piši propalo.

Nema potrebe zatvarati temu. Polako, tek je počelo klupko da se odmotava.
IP sačuvana
social share
Hubert Frajdl (Lyoness): "Radi se samo o pozicijama, pozicijama, pozicijama, pozicijama" - "ja ne idem samo da bi registrovao nekoga. U tom slučaju bih mogao da vas registrujem na obližnjem bazenu"
Robert Paušić (SCnet): "Ne govorimo o besplatno registrovanim, to svaka budala može da napravi 10 mesečno… Govorimo o onima koji kažu da hoće biznis pa uplate pare"
PAŽNJA: Svi koji smatraju da su prevareni od strane Lyoness-a i SCnet-a i spremni su da javno govore o tome pred kamerama neka me što pre kontaktiraju putem privatnih poruka ili na mail antimlmsrbija@gmail.com !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung 
Citat
preduzetnički duh nam je na nuli.

Jao.

Nego, ti si mali preduzetnik ili radis za nekoga? Smiley

Koji god da sam nemam fiksnu platu i fiksno radno vreme, neko koliko "iskopam" to mi je. Oni drugi spavaju po opštini, raznim sindikatima i sl. To je razlika produktivnih i neproduktivnih ljudi. Time mogu da se smatram preduzetnikom, "jedem svoj leba"!

Nema razloga da kukaš. A i jeste za "jao". Sve sam štrajkač do štrajkača.
« Poslednja izmena: 09. Jun 2013, 15:56:19 od reqw »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Ja kad cujem to "preduzetnicki duh"... odmah dobijem ospice...
Jer kad krenes kao preduzetnik da se druzis sa drzavom, taj duh vrlo brzo ugine...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung 
Slažem se, nego šta treba, da kao debil lupam pečate negde u podrumu za 20-30.000 din.? Ovako "jedem svoj hleb", sve što imam moje je. A drugarima koji rade za državu, tj. ne rade nego primaju platu kažem da ih ja plaćam i na to sam ponosan. Nek je i 10.-15.000 din. niko mi ih nije dao, nego sam sam nagrebao. U Srbiji nije preduzetnik onaj što izmisli softver, avion i sl., nego onaj ko ume da preživi a da ne drpa od drugog. Tako ja pojmim stvari.

Inače, dat avans od 2.000 evra može da se potroši. Istina, kroz potrošnju od 20.000 evra, ili godinama. Ove "prevarante" koje sam upoznao sami su gurnuli u siostem više od 6.000 evra. Šta li je sa njima? Drugo, za 200.000 din dobiješ 40 "kućica", svaka može da donese iz REALNIH izvora 40 x 45.000 din. Tu je matematika.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Pa, ja ti ne kazem da treba da lupas pecate... Samo napred... radi sa svojim zivotom sta god hoces...
Ja taj "preduzetnicki duh" gajim vec xy godina... Smile

Samo se ne slazem da je ova organizacija(!) neki meni prihvatljiv vid preduzetnistva...
Eto... oni koji su na vrhu uglavnom izvise... jer nema para da se isplate...
Tako da ti se u principu ne isplati da budes na visoj poziciji, jer onda sigurno neces dobiti pare.. sto opet znaci da se nalazis u slicnoj poziciji kao oni sto lupaju pecate za 20.000 ili 30.000... ili srpski receno "scrapin' the bottom of the barrel" Smiley
Sto si nize na lestvici, to bolje prolazis... a to moras priznati nije bas neki primer "preduzetnickog duha"...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung 
Tačno, jer je ovo blato od države.

Elem, da se vratimo na temu, uz dobrog potrošača onaj procenat 0,5 je fina stvarčica. Recimo, prosečno taxi udruženje, 10 vozila troši oko 20.000 din goriva dnevno (tako su mi rekli). Mora firma oko 100.000, neki u sličnoj branši 100.000 - 150.000, vidim da babe izginuše u Maxiju vikendom za 30 din popusta.... Dakle, na godišnjem nivou, sa nekom "običnom, normalnom" potrošnjom iz svoje mreže očekujem min. 30.000 dinara. Dakle eto je 13. plata.

Nađem nekog u inostranstvu, a našao sam, ko troši malo ozbiljnije u partnerskim firmama. Ovaj moj što sam ga uključio troši mesečno 20 evra, meni povraćaj 15 dinara. Još nekoliko ovakvih i jbg.... nakupiće se makar jedna mesečna rata za stan, 2-3 rezervoara goriva....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Pa, ja sam na temi... kazem ti da se od ovoga leba neces najesti...

S druge strane, uzela sam i pogledala koje su to firme koje mogu u svim gradovima ili bar onim vecim da se angazuju...
Delhaize Srbija, Lilly, Sportina, OMV, Simpo, NIS, Avia i Delfi...

Ostalo su neke male firme cije kupone mogu da kupim i preko drugih sajtova za grupnu kupovinu... ili ako kupujem u njima (Tehnomanija, WinWin) vodim se najpovoljnijom cenom.. koja gotovo nikad nije u njihovim objektima... cak i sa popustom...

Od toga bi jedino mogla da koristim Maxi kupone... i da budem ogranicena na Maxi, sto je meni bizarno jer moje potrebe zadovoljavam i u ostalim trgovinskim lancima jer je izbor u Maxiju losiji ili su cene vece... sta vise... cak i sa tim popustima su vece... Ako ja mesecno trosim tipa 15.000 u Maxiju, moja usteda bi bila 600 dinara (tj. 300), koje i onako ostvarujem kroz kupovinu u drugim trgovinskim lancima...

Jedino... eto... onaj ko ima kola... moze na 50 litara da izvuce jedan dopunski... (150x50)/100*2=150 ili sa onim osnovnim popustom (150x100)/100*1=150... na 100 litara jedan litar...

A sto se tice Delfi... tu i onako imam popust od 35% Smile

« Poslednja izmena: 09. Jun 2013, 22:36:33 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Citat
Jer kad krenes kao preduzetnik da se druzis sa drzavom, taj duh vrlo brzo ugine...

Soooo trueeee......
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 112
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 4.391 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.