Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 112
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Lyoness - prevara ili ipak ima nečega?  (Pročitano 338226 puta)
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung 
AntiMLM - sve stoji što kažeš, i ja sam tako razmišljao, i ne sporim da ti tako misliš. Ono što je kod mene razlika je što hoću da se "borim protiv vetrenjače".
Amerika je skoro krenula u Lyonn, ja poznajem 3 ljudi koji su avansirali tamo (naši građani dali pare za sistem u americi).

Ja sam šansu video upravo u činjenici da je promet mali, tj. same kupovine, i da su avansi preko 90 proc. Odlučio sam da guram i u taj "zid" pa šta bude. Nije ni prvi ni poslednji. Gledajući kako drugi plaćaju na kasama ovih firmi u kešu kažem sebi "Sine Sibine, ti ćeš da otneš 0,5 + 0,5 od ovog naroda. Neko će da avansira.... i tako".

Dakle, ne kažem da je ovo savršeno, nego je poslovna mogućnost. Ko se snađe snašo se. Inače, moto piramida jeste "Leži u krevet pare će da dolaze".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 126
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Avgusta 2012 ameri su zatvorili Zeek Rewards, posle Mejdofa jednu od najvećih ponzi šema. Sličnost između Zeek i Lyoness-a je velika. I za Zeek su govorili da je legitiman, da nije prevara, zastupao ga je jedan on najboljih MLM advokata Amerike. Zeek je započeo sa aukcijama, i to se kritičarima stalno guralo pod nos, dok se naravno iza leđa vrtela ponzi šema sa ulaganjem/investiranjem novca. Nemoj da misliš da Ameri neće primetiti tu sličnost kod Lyoness-a. Već su počele da se pale lampice.
Po prevarantskim (ponzi) forumima, iste osobe koje su do juče u glas hvalili Zeek, sada promovišu Lyoness. Gde ćeš očiglednije od toga.
I još nešto. Svako koje je preko Zeek-a uzeo veće pare od početnog uloga dužan je da ih vrati, inače sledi tužba. Tako to funkcioniše kod njih. Steko si pare piramide, e sad moraš da ih vratiš. Ako nemaš, vraćaš na rate. Kod nas su male šanse da će neko vratiti, ali nikad ne možeš da budeš siguran šta će Dačiću ili njegovom nasledniku da padne na pamet u ime evropskih vrednosti. Lyones kad pukne biće svašta, a EU sigurno neće sedeti skrštenih ruku. 
IP sačuvana
social share
Hubert Frajdl (Lyoness): "Radi se samo o pozicijama, pozicijama, pozicijama, pozicijama" - "ja ne idem samo da bi registrovao nekoga. U tom slučaju bih mogao da vas registrujem na obližnjem bazenu"
Robert Paušić (SCnet): "Ne govorimo o besplatno registrovanim, to svaka budala može da napravi 10 mesečno… Govorimo o onima koji kažu da hoće biznis pa uplate pare"
PAŽNJA: Svi koji smatraju da su prevareni od strane Lyoness-a i SCnet-a i spremni su da javno govore o tome pred kamerama neka me što pre kontaktiraju putem privatnih poruka ili na mail antimlmsrbija@gmail.com !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung 
Biće svašta jer ljudi ne shvataju kako sistem radi. Zato se ne dele kartice u buljucima, nego se narodu objašnjava.

Uloži, troši u partnerskim firmama, uključi druge... bla bla bla, ako bude biće.
To što je neko naseo na "avione/kamione" sam je kriv.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Pa sve je jasno... Ti njima dajes svoje pare da bi posle dobio nazad svoje pare...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Samsung 
Nije tako. Pare uplaćuju partnerske firme kod kojih se kupuje.

Da više niko nikad ne avansira pare, u sistem bi ulazili oni povraćaji od trgovca. Kad sam ukapirao deo sistema, vidim da je to muljanje sa parama iz realnih izvora.

Elem, da niko nikad ne avansira, i da nije avansirao, kad ti od svoje potrošnje sakupiš 5.000 dinara, a nakon tebe u sistem od trgovaca uđe još 350.000 din. tebi se isplaćuje 45.000. Dakle u sistemu je ostalo 305.000. Kad se saberu svi bonusi koje neko može da dobije, uključivanje 1.000 ljudi, avansiranje... ne može da uzme više para nego što su on i njegovi u liniji dobili od trgovca putem povraćaja.

3 babe da se uključe i da kupuju leba i pivo svaki dan, mislim da je procena da za 2 godine mogu da dobiju + 45.000 din.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
PROČITAJTE PAŽLJIVO koji je sistem u pitanju... i da li je MLM u pitanju, sve sam već pisao, ali za one koji ne shvataju šta je trgovina, veleprodaja, rabat, marža ....

Za one koji ne znaju šta je rabat, to je popust koji ja, kao prodavnica, dobijam od veleprodaje za redovno uzimanje robe, redovno izmirivanje dugova, itd itd .....  u zavisnosti da li imam odloženo 60 dana, ili 30, ili 10, ili plaćam odmah, rabat može da varira, i to dosta. (naravno, najmanji je kad je rok plaćanja najduži, jer postoje i kursni riziic itd itd ... (sve ovo pišem iz prve ruke kao dugogdišnji preduzetnik, koji je u trgovini 20 goidna, a samostalno 7 )

Lyoness je ista fora, samo što oni se ne cimaju da uzimaju robu, i da imaju troškove oko magacina radnika i ostalo, nego samo trguju parama ... zato sam i napisao više puta kroz temu da je ideja genijalna.

Znači, JA radim sa odredjenom vrstom robe, i uzimam robu od proizvođača i uvoznika, kad je platim, MOJA JE, rizikujem da je ne prodam, rizikujem da joj padne cena kasnije (posebno IT roba/svet itd itd...) lagerujem, ebavam se itd itd Plaćam lokal, knjigovodju, struju itd itd....

LYONESS to radi pametnije ... jer IMAJU PARA, a pare dolaze OD ČLANOVA, dakle,  a i zadržavaju deo rabaata, normalno ....

KAKO:

Lyoness KUPI od MAXIJa, ili NISa, ili od kog već partnera ROBU, odnosno uplati NOVAC za robu od milion, ili 2 miliona ili ko zna koliko dinara ....

LYONESS dobije rabat, recimo 6-7-9 posto .. I NE UZME ROBU, to je ono ključno .... roba i dalje stoji kod prodavca... uzme samo vaučere. Koje prodaje svojim članovima uz popust od 1-2-3-5 posto ....

PRIMER:
Uplate MAXIju 920 000 dinara keša ....
UZme od Maxija 1 000 000 vaučera.  Dakle, napravio je razliku u ceni 80 000dinara. nekih 8 posto odokativno, OK rabat.

LYONESS daje svojim članovima 50 000 od tih 80 000, kroz instant kešbek 1-2 posto,i 3-4 posto restorabat koji ide u one pozicije, kako ko već hoće, i 30 000 zadžava za sebe, svoje zaposlene, troškove, i dalje kupovine.

Dakle, zato se zove KUPOVINA RABATA, zato je AVANS u pitanju, zato se svi ti trermini pominju, a ljude sve to plaši, a u pitanju je ČISTA EKONOMIJA, Trgovina, veleprodaja bez magacina .... sve sam to već PISAO....

Ali, ljudima je NAJLAKŠE da pljuju ono što ne razumeju, i da vređaju... Tu odlaze i mojh 200 evra koje sam ja dao pre 2 godine kad sam ušao, i njegovih 2000 koje je dao, itd itd ... Prosto kao pasulj.

Po logici ovog MLMa, mene bi trebalo da uhapse, kad mi čovek dodje u radnju, i hoće da radi generalku na motoru.

I ja mu dam cene, i kažem: AKO platiš ODMAH, a da poručimo dleove da stignu za 5 dana, dobijamo najbolju cenu .... I čovek ostavi pare, i dobije robu za 5-7 dana .... znači, on treba da me mrzi? Jer sam mu omogućio popust? A kako? Jer sam zvao dobavljača, rekao TREBA MI TAČNO TO, PARE IDU ODMAH ....

Dakle, nema odloženo, nema kurs, nema rizik, rabat NAJVEĆI MOGUĆI ... i ja podelim sa mušterijom ... dobro njemu, dobro meni .... 

Ili kada recimo kupujem nešto što ne prodajem, i recimo kažem zetu, burazeru, ćaletu, "kupujem sijalice za kući, el hoćete i vi? Da poručimo 50 komada, pa da dobijemo bolju cenu?"

I oni se slože, ja naručim, platimo avansno, i kad stigne, poselimo .... i dobijem cenu bolju nego bilo gde u Požarevcu u ne znam kojoj radnji.... ali smo morali 50 komada, i da platimo odmah.

Eto kako funkcioniše Lyoness, i ako neko i dalje ne kapira pored ovih klasičnih/plastičnih primera, ja tu stvarno nemogu da pomognem.

I sada bih voleo da dobijem komentar, od onih koji su PROČITALI ovo što sam napisao, da li tu ima nešto nelegalno?

Kupovina na veliko i popusti .... od kad je sveta i veka, tako se radi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Jesi li pročitala moj post?

A vezano za link .... znači sad i oni rade nelegalno?

Tu je garant priča da su oni smanjili procenat koji uzimaju tim radnjama (uglavnom nam uzimaju po 3 posto kad nam neko plati karticom, sad su možda smanjili 1 posto i preusmerili kupcima), ALI ...

Veliko ALI

To je KREDITNA kartica, prolaziš kreditni biro, PLAĆAŠ KAMATU na svoju kupovinu, koja je veća nego taj jedan posto ..... ima peripetija da se dobije. Verovatno da postoji i neka mesečna članarina, nisam imao sada vremena da pročitam.

Citat
Efektivna kamatna stopa iznosi 34.06%

Citat
· menicu sa jednim kreditno sposobnim žirantom, za lica koja imaju više od 70 godina starosti u momentu ponovnog izdavanja kartice
· dodatne instrumente obezbeđenja, na zahtev Banke.

Dok je Lyoness članstvo BESPLATNO, dobiješ člansku karticu, i kreneš. Nema kreditnog biroa, nema kamate ....

« Poslednja izmena: 11. Jun 2013, 12:52:44 od MagicMaster »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 126
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
za MagicMastera
Jeste MLM. Svako ko se ikada iole susreo sa MLM, lako će prepoznati MLM metode.

Znači uplatili ste avans, a dobili si zauzvrat šta ? Ima li tu nekih garancija, neko parče papira, ili bar knjiga ala GEM Collection ?  Smile
IP sačuvana
social share
Hubert Frajdl (Lyoness): "Radi se samo o pozicijama, pozicijama, pozicijama, pozicijama" - "ja ne idem samo da bi registrovao nekoga. U tom slučaju bih mogao da vas registrujem na obližnjem bazenu"
Robert Paušić (SCnet): "Ne govorimo o besplatno registrovanim, to svaka budala može da napravi 10 mesečno… Govorimo o onima koji kažu da hoće biznis pa uplate pare"
PAŽNJA: Svi koji smatraju da su prevareni od strane Lyoness-a i SCnet-a i spremni su da javno govore o tome pred kamerama neka me što pre kontaktiraju putem privatnih poruka ili na mail antimlmsrbija@gmail.com !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Ti si pokazao svoje znanje, sve što sam napisao za tebe, i dalje stoji.

Ne umeš da ukapiraš neke stvari, za tebe je svaki oblik trgovine MLM.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 112
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.139 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.