Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: LSV protiv da veronauka postane obavezni predmet u školama  (Pročitano 29016 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Iz Kremana nije iz Kremna  Smile

Ne mogu da ti odgovaram na sve ali lepo sam napisao da je Prvi Partizan nadogradjen i od njega je napravljen gigant na nivou cele drzave sto je i dan danas. Za vreme monarhije je zaposljavao 600 radnika i imao samo jedan sektor. Posle je nadogradjen na vise sektora samo namenske industrije+gomile dodatnih delatnosti. Plus ceo kompleks izgradjen ispod brda povezan tunelima sa komandnim centrom ispod TV releja koji su amerikanci gadjali 99te.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Ne mogu da ti odgovaram na sve ali lepo sam napisao da je Prvi Partizan nadogradjen i od njega je napravljen gigant na nivou cele drzave sto je i dan danas.

Ја сам одговарао на твоју констатацију да пре рата у Ужицу није постојала ниједна фабрика, и то сам и цитирао.  Smile

Сад не разумем твоје накнадне контрукције којим покушаваш нешто доказати?

Za vreme monarhije je zaposljavao 600 radnika i imao samo jedan sektor.

Није ваљда. Осим што је та "безначајна" фабрика из доба монархије била главни извор масовног наоружавања партизана за време "Ужичке републике" иначе је била потпуно безначајна... Smile

Шта надоградили су комунисти фабрику после рата? Немогуће. Па Волксваген је доживео фантастичан развој после другог светског, вероватно по твојој логици да Американци нису окупирали Немачку не би Волксваген никад извршио глобалну експанзију производње, него би остао на нивоу из доба Хитлера.

« Poslednja izmena: 05. Nov 2015, 23:28:21 od ganderoleg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Na tu konstataciju sam se posle nadovezao sa ispravkom, tako da nije relevantna.

Ne znam da li si kada bio u Uzicu pa da vidis koliki je kompleks Prvog Partizana. Da poseduje streliste, atomsko skloniste, deo fabrike u stenama... Mene to fascinira iskreno. To su napravili komunisti, apsolutno sve.

A monarhistima svaka cast sto su zapoceli sa razvojem industrije. Ja nisam zagovornik teorije da bi Srbija bila kaljuga da nije bilo komunista, napisao sam vise puta Smile Mada verujem da gradovi poput Nove varosi, Priboja, Prijepolja ne bi postojali u tom obliku u kom su danas, ako bi bili gradovi uopste.

EDIT: A u Uzicu sigurno ne bi bile Valjaonice Bakra i Aluminijuma Smile
« Poslednja izmena: 05. Nov 2015, 23:36:48 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80

Узгред, ово ти је кућа Тарабића (иначе сељака) из Кремна, 19 век:

kuca tarabica je renovirana, raspitaj se. tj. nije sacuvana u originalnom stanju. rekao sam da previse verujes fotografijama. ili pokusavas da me namagarcis
opisi medicinskih ekipa koje su obilazile jugoslaviju su stravicni
Линк?  Smile

rec je o knjizi link ne postoji

pola miliona umrlih od tuberkuloze.

Па мајсторе, вакцина против ТБЦ-а је уведена тек после другог светског у већини земаља, јер пре тога није ни постојала:

https://en.wikipedia.org/wiki/BCG_vaccine

Узгред ко је то умирао од ТБЦ-а у Краљевини: Срби? Шиптари? Муслимани? Роми? Тежаци у Далмацији?

Узгред, колико је умрло од шпанског грипа у најразвијенијим земљама?  Smile
rec je o poredjenju ne porede se babe i zabe, spanski grip i tuberkuloza nego tuberkuloza i tuberkuloza

i bez vakcine, zbog boljih uslova zivota i ishrane, u zapadnoj evropi je broj obolelih i umrlih u poredjenju sa jugoslavijom bio minimalan. mogucnost da spominjes vakcinu me je totalno smorila. kao da je to jedini nacin za borbu protiv bolesti. ne mogu vise da pricam o ovome.
« Poslednja izmena: 05. Nov 2015, 23:39:13 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
kuca tarabica je renovirana, raspitaj se. tj. nije sacuvana u originalnom stanju. rekao sam da previse verujes fotografijama. ili pokusavas da me namagarcis

Ок нећу да верујем фотографијама. Чему онда да верујем? Теби на реч?

Ако је кућа реновирана, онда је логично да буде враћена у стање у којем је била. А колико видимо не делује баш реновирано са слике.

Кућа Вука Караџића у Тршићу је роновирана па нема дрвени под.

i bez vakcine, zbog boljih uslova zivota i ishrane, u zapadnoj evropi je broj obolelih i umrlih u poredjenju sa jugoslavijom bio minimalan.

Да ли ти слушаш себе човече? Дај те неке твоје статистике које стално помињеш, дај регионе и временске природе, па да видиме где се умирало и када. Па сам си видео у каквом се стању налазила Југославија по свом настанку.

Србија је била преорана у Првом светском, изгубила је тоне мушког становништва, плус још епидемија тифуса током рата, плус Аустроугарско-бугарски покољи, пљачке и зверства над сеоским становништвом. А онда после тога таква Србија треба да гради остатак Југославије од којих је већина била неразвијена забит.

Мислим ми смо на сва страдања после Првог светског морали да развијамо ову екипу:

Кандахар? Не. Сарајево.

Глад у Босни, 1918:

Јбг, можда се и те ствари убацују у ту твоју "статистику".

Краљевина није могла за двадесет година и у доба велике економске кризе да реши феудалну заосталост и беду у тим крајевима. Ту беду није могао да реши ни сам Броз у већем временском периоду и уз помоћ америчких долара, него је сиротињу извозио на Запад да гастарјбајтеришу.

Банат, Титова Југославија, средина шездезетих, сојеница:

Нови Сад:

Ето како су неки живели у СФРЈ. Сад када су овакве појаве постајале толико дуго, ишчуђава се неко што полумртва и преорана Србија није могла да економски развије "балкански курдистан" у року од двадесет година у доба велике економске кризе и још се неко ишчуђава што ето хигијенски стандарди нису били као у Холандији?  Smile

И поред свега тога је успела да изгради главну и најбитнију индустријску инфратруктуру и то од нуле,а коју су после комплет себи лажљиво приписали домаћи комунисти, које су још Амери пумпали са парама. Али проблем је што за тих двадесет година у доба светске економске кризе није постала друга Швајцарска?

« Poslednja izmena: 06. Nov 2015, 00:15:47 od ganderoleg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
cudi me da suprotstavljas balkanski kurdistan srbiji
srbija je deo balkanskog kurdistana
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Па нажалост, не би се ни одлазило у крајности, да неки овде не врте ретардирани агитпроп који је звучао ретардирано чак у СФРЈ, а камоли у 21 веку. Мислим довољно сам гутао та срања тада, не морам да то трпим и сада када се неке ствари могу проверити и јавно саопштити независно од милости комесара.

Пошто они иду толико у екстрем, свако контрирање том лудилу делује као други екстрем.

Краљевина није била ништа претерано посебно у поређењу са другим земљама тог доба, али није била ни толико неразвијена као што је бољшевички болиди приказују у својим суманутостима. Једино што у Краљевини нико није испирао мозак грађанима мегаломанијом како смо некаква јако глобално битна супер сила скоро у рангу Америке и где се сваки дан кењало о новим радним победама.

СФРЈ такође није била ништа посебно, та чувена "индустријализација" је била смешна, у односу према другим европским државама тог доба. Чувена ЈНА је била лошијег квалитета од рецимо чехословачке и источнонемачке армије, па чак и пољске. Све остало је илузија испраних мозгова, који не капирају да су пропаганду као у СФРЈ имали у свим комунистичким земљама.

Pročitao sam sve. Ima istine u tome što kažeš.
Ma ja uvažavam argumente obe strane, samo bi bilo lepo da se ne tera stalno sve u krajnost (ne mislim na tebe nego pričam generalno). Jer mislim da su oba sistema imala svoje prednosti i mane.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Realno, Ganderoleg vas sve pokopava.

Реално...чика Гендеролог је Мурињо Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Aj ovako, mi u Srbiji smo za vreme komunista imali dve fabrike koje su bile velike na globalnom nivou. Ivo lola ribar i Prva petoletka. Pod tim velike mislim na tehnologiju proizvodnje i na to sta su proizvodili.
Te fabrike komunisti su izgradili od nule. Naravno uz pomoc mnogih inzenjera koji su se skolovali na strani. To je iz masinske industrije.

U gradjevinskoj industriji smo imali Energroprojekt koji je bio u prvih 10 najjacih gradjevinskih i konsalting firmi na svetu, po rangiranju americkih casopisa.

Toliko.   Smile

PS: Mi nikada vise necemo imati firmu koja je medju 10 najjacih na svetu. Mi nikad pre nismo imali ista sto je medju 10 najjacih na svetu. Smile

PSS:
http://mondo.rs/a845522/Info/Srbija/Slobodan-Penezic-Krcun-misteriozna-nesreca.html

Ili ce kombinat doci u Uzice ili ponovo idemo u sume  Smile
« Poslednja izmena: 06. Nov 2015, 09:30:54 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
LG G3
Ta prenaduvana industralizacija Srbije je danas kriva za stanje u kom se nalazimo,svi bežali sa sela da bi radili u velikim fabrikama,pa danas niti sela niti fabrike

Ne možeš od zemlje polojprivrednika i stočara da napraviš zemlju industrijalaca.Šta će nama železara,kad su naše potrebe za sirovinama koje su se tu proizvodile bile neznatne i jeftinije je bilo nabavljati gotov proizvod nego ga proizvoditi.Zato je železara tu gde jeste jer ni na domaćem tržištu enma odgovarajući plasman d abi zaradila,a na stranom je niko neće.

Isto je i priča da je JNa bila 4 sila u svetu,a kad je trebala da se pokaže ta sila onda su ej razjebali pijani Slovenski vatrogasci.JNA je samo po brojnosti bila sila po naoružanju su bilo go kurac.Pikavci i Spagin dok su recimo rumuni imali automate koje je proizvodila bereta.

Dakle čista propaganda i žal komunisti9čke dece što danas moraju da kupe lokal ili stan,a tad su mogli da ušetaju kao prvoborci ili deca palih boraca  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.