Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 22:50:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Libijska armija, sastav snaga itd...  (Pročitano 74715 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.98
Da bi se S-200 iole valjano upotrebio potrebno je imati izuzetno dobro obucenu posadu. Libija je vec probala time da srusi americke F-14A bez uspeha.

U kakvom god da su ti S-200 stanju danas postoji jos jedna znacajna prepreka. S-200 je instaliran vec duze vreme na Tolicha peak electronic combat range i komplet je proucen.

Cini se da su pobunjenici stekli kontrolu nad nekoliko letelica mada vecina njih ne deluje upotrebljivo. Takodjer se cini da su se posade lojalne rezimu malo konsolidovale i deluju donekle ozbiljnije nego na pocetku.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.98
Los dan juce za pukovnika retarda  Smile

Iako je uspeo da sakupi znacajne snage za ofanzivu na Zaviju, ukljucujuci i 30-40 T-72 ispada da je jedino sto je uspeo da uradi da napravi svinjariju u najboljem JNA maniru - iako su pobunjenici  i stanovnistvo pretrpeli velike gubitke ukljucujuci i jednog lokalnog komandanta zapaljeni tenkovi su svud po ulicama, pobunjenici slikaju zarobljene lojaliste a slag na tortu je dodao jedan pedesetogodisnjak kome je zapala sluzba na ZPU-14/2 protivavionskom mitraljezu. Iako je brzo utvrdio da moze da puca iz samo jedne cevi, matori se nije pokolebao kad je ka njemu krenuo poveliki avion koji je dejstvovao po gradu. Rezultat pogledajte na prilozenoj slici...

Sta god da bude sa Zavijom, Gadafi je tamo pretrpeo znatne gubitke a pobunjenici su vec pred Sirtom.

Pobunjenici su zauzeli ceo aerodrom na kojem su bazirani MiG23BN, na Gadafijevu srecu odustalo se jos 2005. od njihove upotrebe pa cak i ako pobunjenici okupe letacki kadar - avioni su neupotrebljivi.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Su-24MK38.jpg
(34.01 KB, 675x380)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Пре ће бити да су тај авион обориле НАТО снаге које увелико вршљају по Либији а да из политичких разлога то обарање приписују "побуњеницима" јер се они званично не мешају.
« Poslednja izmena: 06. Mar 2011, 12:06:48 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Пре ће бити да су тај авион обориле НАТО снаге које увелико вршљају по Либији а да из политичких разлога то обарање приписују "побуњеницима" јер се они званично не мешају.

opet neke velike zavere kako je sve u rukama NATO  Smile . to da je gadafi nepopularan u narodu i da mu je vojska neobuchena je jednostavna chinjenica , koja nema mnogo veze sa NATO .

inache , izgleda da su pobunjenici zarobili neke britanske specijalce  Smile , sad se vode pregovori o pushtanju :

http://english.aljazeera.net/news/europe/2011/03/201136132645240822.html

http://www.jpost.com/International/Article.aspx?ID=210993&R=R1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14
Malo sam gledo dejstvo Libijske avijacije preko  satelitskih kanala i moram reci da ni malo nisam iznenadjen sto im je avion oboren.Leteli su dosta nisko i to usred belog dana,kada je svako mogo da ih uoci i da sa najobicnijim mitraljezima malo veceg kalibra dejstvuje po njima.Pobunjenici su opljacali dosta skladista oruzija i poseduju dosta sistema Strela i Igla.

Ovde se moze naci dosta zanimljivih podataka. Smile

The Libyan SAM Network

http://geimint.blogspot.com/2010/05/libyan-sam-network.html
« Poslednja izmena: 07. Mar 2011, 23:42:31 od samuraj77 »
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
E i ti SAS-ovci su mi neki specijalci Smile Smile Smile
Ocigledno je da je Libija sada puna svega i svacega - garantsu i Amerikanci i Evropa ( UK , Danska, a i ko zna ko jos) vec tamo poslali ili imaju svoje ljude. Nestrpljivi su da ucestvuju u cerecenju, oce svako da obezbedi svoj kolac nafte, politickog uticaja itd, itd.
Losa je Gadafijeva vojska kad ne moze da razbije gomilu i jos uvek neorganizovanu rulju koja ima desetak pick-up-ova sa PA topovima. Jedan precizan napalm ili dva, pa da vidis cija majka crnu vunu prede. Isto tako taj tenkovski napad, ako nema pesadije koja ce da razbuca sve... tu treba jak i brz napad, naterivanje u beg, onda ciscenje zaostalih "gnezda " itd, ili bar da izoluju pojedine gradove. Mnogo zilavi Gadafi, dok zpadanjaci i al kaida ruju i rovare i pitanje je samo dana kada ce sve bolje organizovati pobunjenike. Moze tu doci i do rata na vise strana, frakcija itd.

Strasno, bice tu krvi jos.  Gadafi bi trebao da ocekuje napade iz vazduha, takodje iz pravca Sahare (tj. juga), kao i iz ostalih pravaca. Jedina mu je sansa da pocne da vraca gradove pod svoju kontrolu, ali izgleda ta je ta vojska slabo utrenirana.

Zali Boze naroda i nevinih zrtava. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.17

Potpuno se slazem da Libija ima ogroman problem sa motivacijom i strucnim kadrom na PVO sistemima,kao i generalno u ostalim delovima vojske.Vise je nego frapantan podatak da su 86 kada su posedovali ogroman broj za to vreme savremenih PVO sistema uspeli da obore jedan Americki avion. Smile.I to sa topom 23mm.

Mislim da je bio ZSU-57, tako sam negde procitao. Sustina je bila da su imali Ruse koji su ih jos obucavali a ti instruktori na dan napada se nisu odjednom pojavili na poslu.

Cenim da ce za tri nedelje da joj nasade bar zabranu letenja,a mozda cak i "Mirovnu operaciju",pa ce zbog toga da izbije opsti rat,i onda ce krvi da joj se napiju i rastrgnu je,sa svih strana,ko hijene u coporu.

Verujem da ako uleti NATO da ce da bude "bosanski" recept, jednostavno zabrana leta i nadziranje iz vazduha i poneki udar na koncentracije Gaddafijevih snaga  Smile

Oborili su jedan sasvim slucajno i to sa topom 23mm.Zaista je neozbiljno pricati da su se dobro pokazali.
Nista nisu modernizovali od PVO sistema,a sto je jos gore nisu ni nabavili neke nove sisteme.

Zato svaka mesna zajednica tamo ima po dva, tri ZU-a  Smile

da se ne zavaravamo , mi danas imamo daleko manje shanse protiv NATO negop 1999 . daj boze da odrzimo PVO u stanju da barem hrvati ne mogu da nas bombarduju po volji  Smile

Mozda, ukoliko im se ne sruse preostala dva Mig-a  Smile

Vojska im nikad nije bila na nekom visokom nivou.Imaju dosta placenika iz Cada i ostalih Africkih zemalje.Kakva je njihova vrednost,tesko je reci.Mada mislim da bi im i to bilo dovoljno da oslobode istocne provincije.

Kolko sam cuo, placenici iz Chada su obavljali "policijske" poslove, znaci pesadijsko naoruzanje i pokoji PAT na Tojoti. Inace nisu bili bas nesto placeni ali im mozda Gadafi sada dao neke zaostatke i podigo plate da im poraste moral.

Los dan juce za pukovnika retarda  Smile

Iako je uspeo da sakupi znacajne snage za ofanzivu na Zaviju, ukljucujuci i 30-40 T-72 ispada da je jedino sto je uspeo da uradi da napravi svinjariju u najboljem JNA maniru

Ima na slikama gde se vidi da su slali "Gvozdike" u ulicnu borbu pa su se posade razbezale kad su oprasili po njima.  Smile

Svemocni NATO, carevi su. Ko da niko osim njih ne moze da obori avion  Smile

E i ti SAS-ovci su mi neki specijalci Smile Smile Smile
Ocigledno je da je Libija sada puna svega i svacega - garantsu i Amerikanci i Evropa ( UK , Danska, a i ko zna ko jos) vec tamo poslali ili imaju svoje ljude. Nestrpljivi su da ucestvuju u cerecenju, oce svako da obezbedi svoj kolac nafte, politickog uticaja itd, itd.

Fazon je da u zadnjih par godina Gadafi dosta toga prodao zapadnjacima a lovu strpao opet negde na zapad. Ako se prate stariji izvestaji od pre godinu, dve, vidi se kako je zapad trljao ruke a Gadafi redovno sirio sator po Evropi, nisu ga zvali dzabe na kafu.
Sad kad su videli da Gadafi ne moze da odrzi red i mir a osim toga vec je jedna rafinerija napola unistena, izgleda nece da gledaju da im lova propada. Da je pobio prvi dan-dva 2000 ljudi mislim da bi na zapadu pricali da je Gadafi isao u akciju protiv Al Kaide i fundamentalista ali ovo se vec ne da zataskati.
Zapad ce da gleda da zavrsi taj sukob na nacin gde bi se unistila najmanje moguce infrastruktura jer su tu ulozili pare.
Inace, posle ovog "iznenadjenja" u Ras Lanufu navodno su iz Bengazija poslali obucenije i opremljenije trupe na front a ove klince poslali u pozadinu. Ali im je jos problem sto ih Gadafijevci dobro vide iz vazduha. Dobra i losa stvar sto im se raspala vojska. Dobra jer su dosli do oruzja a losa jer im se raspala organizacija. Ako to srede i dovedu u red opet ce biti 1:1.
Kako se cini, Gadafi je dugo vremena "njusio" ovakvu situaciju pa je na istoku ostavio samo gvozdjuriju kako izgleda. Da to nije skoro i na brzinu svedoci da nije bilo nikakvih vesti o transportu tehnike, kolone tenkove i drugih stvari na zapad zemlje.  Smile
Do sada su ih Gadafijevci "skolski" odradili, pomorski desant, avijacija, artiljerija i oklop.  Smile
« Poslednja izmena: 12. Mar 2011, 15:21:49 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15

Lazanski uvek na pravom mestu. Smile

Лазански у Либији: Снаге Гадафија крећу на исток

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Gadafi-krece-na-istok.sr.html
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.17
Samo sto ce sada ovaj "ekspert" da sedi po kaficima u Tripoliju i da prica sta prenosi libijska TV, za to je mogao da ostane u BG-u  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Samo sto ce sada ovaj "ekspert" da sedi po kaficima u Tripoliju i da prica sta prenosi libijska TV, za to je mogao da ostane u BG-u  Smile

lazanski je novinar osrednjeg kvaliteta , a to shto ga neuki smatraju ekspertom je njihov problem . za novinara je vazno da bude na pravom mestu u pravo vreme i da zabelezi dogadjaje ,a ima ko ce to da analizira .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 22:50:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.103 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.