Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jun 2025, 21:28:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Libijska armija, sastav snaga itd...  (Pročitano 74161 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
И Руси су чини се отписали Гадафија чим овај прети да ће дати све послове са нафтом Кинезима...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4000
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14
Па оборили су један. Нису су се тада лоше показали јер је напад био ненајављен и кратак, само један прелет из правца пустиње а не мора. Американци су летели на 70 метара висине да би избегли радаре и пришли су циљу са леђа из правца пустиње што Либијци нису очекивали.

Иначе баш ме занима да ли су модернизовали своје старе ПВО системе.
Ево презентација модернизоване Неве.

Oborili su jedan sasvim slucajno i to sa topom 23mm.Zaista je neozbiljno pricati da su se dobro pokazali.
Nista nisu modernizovali od PVO sistema,a sto je jos gore nisu ni nabavili neke nove sisteme.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Ма неееее. Какав топ. То се авион сам од себе срушио услед техничког квара.... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4000
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14

U pitanju je ZU-23 23MM.

ZU-23 23MM Antiaircraft Gun

Introduced in 1964, the ZU-23 was the Soviets' newest lightweight, automatic, towed antiaircraft gun. It was used extensively by airborne units and possibly by some motorized rifle regiments that have not yet converted to the ZSU-23-4/SA-9 air defense battery. ZU-23s also are used to provide close-in air defense for a SA-4 brigade. The ZU-23 is a highly mobile air dropable system, firing the same ammunition as the ZSU-23-4. The reload time will depend on the proficiency of the crew to manually reload, and it can fire from the traveling position in emergencies. The ZU-23 can also be used in a ground support role. One drawback of the ZU-23 is its inability to fire anything but automatic fire.

The ZU-23 mounts twin 23-mm cannons on a towed two-wheel carriage. The cannons are positioned side-by-side between large ring-type trunnions. In appearance, the ZU-23 can be confused with the 14.5-mm ZPU-2; however, the shape and placement of the ZU-23 ammunition boxes (at right angles to the gun carriage) and prominent muzzle flash suppressors are distinguishing features.

A battalion of 18 ZU-23s was organic to the Soviet airborne division and is the division's principal AAA weapon. It has an effective AA range of 2,500 meters. It also can be used effectively against lightly armored ground vehicles. In firing position, the ZU-23 is leveled by jacks and stabilized on a three-point base. An optical-mechanical computing sight is used for anti-aircraft fire and a straight-tube telescope for ground targets.

Ammunition is fed from box magazines mounted on the outside of each trunnion. Reloading is fast and uncomplicated. The magazines are easily accessible and the beginning link of the new belt attaches to the link of the last old cartridge which automatically interrupts the firing cycle when it reaches the feedway and signals the bolt to remain open.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Питам за извор информације да је авион оборио ПА топ. Американци имају обичај да умањују своје губитке, или ако их признају онда је то или било случајан погодак или технички квар или нешто слично. Иначе полако се питам да Американци нису можда потплатили Золтана да лаже о модернизацији наше Неве да не би испало да је обична немодернизована Нева слупала њихов Ф-117А. Исто важи и за овај случај.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4000
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14

Pisano je ovde dosta o tome.

Iako se na samom početku akcije izričito zahtevalo da se maksimalno izbegavaju civilni ciljevi, do grešaka je ipak moralo doći. Ipak koliko god su amerikanci bili ubeđeni da su onesposobili protiv vazdušnu odbranu, iznad Tripolija biva pogođen jedan F-111 i to starim sovjetskim četvorocevnim topom ZSU 23mm/4 "Šiljka". Naime prilikom zauzimanja kursa za otpočinjanje napada, pre odbacivanja bombi avion je pogođen vatrom sa zemlje. Pilot naglo podiže avion, ali se usled centrifugalne sile otkačinje nekoliko bombi koje padaju na zgrade oko Francuske ambasade.
Pilot aviona pokušao je da se sa oštećenim avionom dočepa morske obale kako bi bio spasen posle katapultiranja ali na njegovu nesreću avion je eksplodirao u vazduhu.Poginuli su pilot i operator. Ali nisu to bile jedine žrtve - pošto su američki izvori ionako davali šture informacije o ovoj operaciji, ipak su potvrdili da su promašili Gadafija ali je zbog toga stradala njegova 15-mesečna ćerka i ranjena dvojica sinova. Navodi se i da je u čitavoj akciji stradalo 130 civila od kojih je 37 smrtno.

http://www.mycity-military.com/Avijacija-i-PVO/Operacija-El-Dorado-Canyon.html

Ameri uvek pokusavaju da umanje svoje gubitke,ali mislim da u ovom slucaju nisu imali vise gubitaka.Libijska PVO je katastrofalno lose reagovala i bila potpuno iznenadjena.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
До сда сам прочитао неколико верзија тог догађа, ово је нова. Наравно ништа није потврђено.
Иначе рекао бих да се Либија 1986. боље показала него Србија 1999. године јер напад није био најављен, извршен је само један прелет над циљем у ниском лету, притом су оборили један авион док је Србија оборила свега 2 авиона за три месеца и то је урадила иста јединица што наводи на помисао да смо имали само једну борбену посаду која је увежбана како ваља.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14
До сда сам прочитао неколико верзија тог догађа, ово је нова. Наравно ништа није потврђено.
Иначе рекао бих да се Либија 1986. боље показала него Србија 1999. године јер напад није био најављен, извршен је само један прелет над циљем у ниском лету, притом су оборили један авион док је Србија оборила свега 2 авиона за три месеца и то је урадила иста јединица што наводи на помисао да смо имали само једну борбену посаду која је увежбана како ваља.

kako se uzme . koncentracija americhkih snaga pre napada na libiju je ipak morala da bude primecena . takodje , libija je imala mnogo savremeniji sistem PVO nego SRJ  , ako se uporedi americhhka tehnika 1986. i 1999. godine . ZSU 23/4 nikako nije bio stari top , vec je i dan danas prilichno nezgodno oruzje koje za chas isecka svaki avion koji mu se nadje u dometu .

u danashnje vreme cela pricha je irelevantna . amerikanci nece napadati gadafijeve snage iz politichkih razloga jer ni ti pobunjenici nisu bash pro-americhki raspolozeni , a i zato shto nece dobiti jasan mandat UN . takodje , libijsko vazduhoplovstvo lojalno gadafiju je suvishe slabo da bi uticalo na ishod rata .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4000
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14

Moze se dogoditi da uvedu zabranu leta iznad Libije.U tom slucaju sigrno bi izvrsili udare na radarska postrojenja i PVO polozaje.

bf_109_g_6
Znas li koje radare za osmatranje i rano otkrivanje poseduju trenutno,a da su u funkciji. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14

bf_109_g_6
Znas li koje radare za osmatranje i rano otkrivanje poseduju trenutno,a da su u funkciji. Smile

ko bi ga znao . oni su za vreme SSSR dobili celokupnu opremu za S-200 (SA-5) koja ukljucuje i razne vrste EAW radara , ali se nisu bash proslavili sa njima . gotovo je sigurno da su imali (imaju) P-14 radar ,a ostale mozesh da pogledash na stranici o S-200

https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/S-200_Angara/Vega/Dubna

http://www.radartutorial.eu/19.kartei/karte907.en.html

takav jedan radar bi bio koristan i dan-danas poshto je u metarskom opsegu , ali pitanje je da li uopshte radi .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jun 2025, 21:28:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.112 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.