Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 10:04:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Libijska armija, sastav snaga itd...  (Pročitano 74682 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Сви системи ПВО захтевају редовно одржавање и унапређивање електронике и софтвера поготово ако су компромитовани тј. ако су пали у руке непријатељу и у том смислу се Арапи нису баш прославили јер су напуштали ракетне јединице или попут Египта готове системе давали Американцима у руке који су на основу тога развијали ефикасне противмере.

Белорусија нуди прилично интересантну понуду за унапређивање старих совјетских система. Ево на пример унапређени С-125 и П-18Т.
http://www.tetraedr.com/production/production_war/detail.php?ID=9

Украјина такође нуде модернизоване системе.
http://www.aerotechnica.ua/Russian/products.html
http://rbase.new-factoria.ru/news/ukraina-predlagaet-novyy-variant-modernizacii-zrk-s-125/

Осетљивост нишанског радара на С-125 је повећана за чак 120 дБ (што је прилично невероватних 1000 милијарди пута)
По неким изворима Либија је унапредила своје старе системе тако да је борбена моћ знатно увећана.

Ја не знам шта ови наши раде зашто макар не модернизију ово што имамо иначе ће после опет да буде реприза 1999. и пљување на Русију због "издаје" а сами смо криви...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

7a8a40a10c69ac0fa689f9204d62a3c4.jpg
(79.48 KB, 640x480)
211a73f1a51dcef9c3cf6b05621fb80e.jpg
(91.67 KB, 640x480)
333fe4de1a4cde7cfbd5b5c5f77e714d.jpg
(69.29 KB, 640x480)
ce7195f176678fa65c2c080ea0ab19b4.jpg
(65.45 KB, 640x480)
ef6e84ab36d162a19904c212f83ea1fb.jpg
(54.73 KB, 640x480)
9f4ef4977231cb65a84a459ad9b00b79.jpg
(66 KB, 640x480)
38fb90c5f8e7f8328636f2922bf83d01.jpg
(55.02 KB, 640x480)
47f45dfed481497576faffa2bc65ab3b.jpg
(46.06 KB, 321x480)
77af456fd3db57b3372a831ef2dfa765.jpg
(57.54 KB, 640x480)
412825c6f0e5c6b7ca3b864628e8db51.jpg
(75.12 KB, 640x480)
267556957007b543ff257b6ce065e83f.jpg
(71.94 KB, 640x480)
« Poslednja izmena: 04. Mar 2011, 09:16:51 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14

Ја не знам шта ови наши раде зашто макар не модернизију ово што имамо иначе ће после опет да буде реприза 1999. и пљување на Русију због "издаје" а сами смо криви...

da se ne zavaravamo , mi danas imamo daleko manje shanse protiv NATO negop 1999 . daj boze da odrzimo PVO u stanju da barem hrvati ne mogu da nas bombarduju po volji  Smile

------------------------

inache , kakva god da je libijska vojska i te milicije koje podrzavaju gadafija , uspeli su da zarobe holandski helikopter (marke Lynx ) i troje holandskih marinaca ( dvojicu marinaca i jednu "marinku"  Smile Smile Smile Smile Smile )

ovde mozete da prochitate celu prichu i da vidite video zarobljenika prikazan na libijskoj TV :

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/libya/8362200/Libya-TV-airs-footage-of-captured-Dutch-marines.html

« Poslednja izmena: 04. Mar 2011, 20:00:31 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14

bf_109_g_6

Potpuno se slazem sa tobom da bi danas prosli deset puta gore nego 1999.

Pitanje je sta se od ovog sistema se nalazi u operativnoj upotrebi a sta u istocnom delu zemlje,koji kontrolisu banditi.

S-200 SA-5 GAMMON

The S-200 SA-5 GAMMON is a medium to high -altitude surface-to-air missile system. The single-stage missile has four jettisonable, wraparound solid propellant boosters, each of which is is 4.9 m long and 0.48 m in diameter with a single fin spanning 0.35 m from the booster body. The missile is 10.72 m long overall with a wing span of 2.85 m. The main body is 0.85 m in diameter and has a solid fuel dual thrust sustainer rocket motor.

Each missile battalion has one 320 km range P-35M BARLOCK-B E/F-band target search and acquisition radar with an integral D-band IFF system, one 270 km range SQUARE PAIR H-band missile guidance radar, and six trainable semi-fixed single rail launchers.

The missile's minimum range of 60 km is due to the booster burn time and jettison requirements, limiting the system to engagements against relatively large unmaneuverable targets at ranges up to 250 km. Guidance beyond the 60 km booster jettison point is by course correction command signals from the SQUARE PAIR radar with the S-200's own active radar terminal homing seeker head activated near the projected intercept point for final guidance.

The large HE warhead is detonated either by a command signal or the onboard proximity fusing system. When fitted with a nuclear warhead only the command detonation option is used
Maximum Speed   4 Mach
Effective Altitude   30.5 km
Effective Range   300 km
Warhead   HE 215kg
Fuze   Proximity and command
Kill Radius   Unknown

Evo i mape.
http://rammstein.dfmk.hu/~s200/

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

100_7186.jpg
(26.99 KB, 300x400)
1247137752_100_7182.jpg
(37.05 KB, 400x300)
IMG_3113.jpg
(79.07 KB, 600x450)
S-200VE_PUP.jpg
(28.11 KB, 264x400)
t_5v_28_3rk_s-200v_vega_117.jpg
(28.78 KB, 400x226)
t_k2v.jpg
(38.16 KB, 400x284)
t_sa-5.jpg
(26.71 KB, 400x270)
t_sa-5side1.jpg
(25.61 KB, 400x171)
t_start2-5v28n.jpg
(18.51 KB, 400x277)
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

da se ne zavaravamo , mi danas imamo daleko manje shanse protiv NATO negop 1999 . daj boze da odrzimo PVO u stanju da barem hrvati ne mogu da nas bombarduju po volji  Smile
Ма јасно је да немамо шансе али макар да пружимо отпор иначе чему војска.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14
Ма јасно је да немамо шансе али макар да пружимо отпор иначе чему војска.
recimo za odrzavanje socijalnog mira , za odbranu rezima i naravno za paradiranje  Smile

Pitanje je sta se od ovog sistema se nalazi u operativnoj upotrebi a sta u istocnom delu zemlje,koji kontrolisu banditi.

po svemu sudeci , libijska vojska se raspala . pojedinci su prishli pobunjenicima , a pojedinci ostali uz gadafija . verujem da ni ono shto poseduju ne bi bilo upotrebljeno , osim mozda nekih lakih sitema PVO (kao verovatno protiv ovog holandskog helikoptera ) .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14

Sta su konkretno koristili protiv tog Holandskog helikoptera. Smile.Cuo sam da su zarobili neke Holandjane ali nisam znao ovo za helikopter.

Vojska im nikad nije bila na nekom visokom nivou.Imaju dosta placenika iz Cada i ostalih Africkih zemalje.Kakva je njihova vrednost,tesko je reci.Mada mislim da bi im i to bilo dovoljno da oslobode istocne provincije.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14

Da su ovo nabavili na vreme,tesko da bi sad Ameri i pomisljali da uvedu zonu zabranjenog leta.

Libya's armed forces are already 90% equipped with Russian weaponry -- outdated MiG-21, MiG-23, MiG-25, Su-17 and Su-24 aircraft; sixty S-125 Pechora air defense missile systems. They want to upgrade these with Russian S-300PMU-2 or Tor-M1 systems. Libya also as interested in Russia's newest Project 20382 corvette and Project 636 diesel-electric submarines.

http://www.digitaljournal.com/article/264659

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14

Sta su konkretno koristili protiv tog Holandskog helikoptera. Smile.

nemam pojma . negde se trvrdi da je helikopter ostecen prenosnom raketom (strela , igla) , negde da je sam sleteo ,  a negde se pominje vatra streljachkim oruzjem . na onom snimku se ne vide  ostecenja (shto ne znachi da ih nema )  .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
И Банту црнци из сиромашних афричких држава имају модернији ПВО од нас.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14
pobunjenici su izgleda uspeli da obore jedan avion libijske vojske , oba pilota su poginula .

http://www.kxnet.com/getArticle.asp?ArticleId=736901

na BBC-ovom sajtu mogu da se vide delovi aviona na klipu oko 3:30 :

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12307698
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 10:04:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.896 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.