Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Koga podrzavate u ratu u Libiji?

Glasanje završeno: 31. Mar 2011, 02:21:37

Gadafija i njegove pristalice
81.5%  (106)
Clanice NATO-a i pobunjenike
4.6%  (6)
Ne podrzavam ni jedne, ni druge
13.8%  (18)
Ukupno glasova: 130
Idi dole
Stranice:
1 ... 494 495 497 498 ... 570
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Libija - (Gadafi VS Pobunjenici) - Period nakon revolucije  (Pročitano 662739 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Hkj, prvo, ja nisam kriv ni za 90-sete, ni za političku ni ekonomsku krizu, pa samim tim nisam kriv za pad kvaliteta obrazovanja.
Ja takođe nisam kriv za to što je za mene pojam opšte kulture ono što je za tebe nevažno, ili glupo. U vreme kada sam ja išao u osnovnu školu opšte informacije o geografiji i prirodnim i rudnim bogatstvima su smatrani opštom kulturom. Niko u to vreme nikoga nije terao da uči tačne procente ruda, količine zaliha, metode iskopavanja i ekstrakcije plemenitih metala (doduše, to smo učili iz fizike i hemije), ali si morao da znaš opšte geografske osobine svakog dela bivše SFRJ, kao i kojih ruda u kom delu zemlje ima, kao i gde su najveći baseni tih ruda.
Što se tiče postova i njihovog kvaliteta, oni se ne procenjuju po tome gde ih postuješ, odnosno na kojim podforumima, već na osnovu onog šta u njima postuješ. Mogao bih da krenem redom, i da izvlačim razne tvoje bisere, slične ovom koji si izneo prekjuče, a dobar deo njih je sa datumima iz bliske prošlosti.
Broj mojih postova je toliki iz dva razloga: prvi je taj što ne postujem ništa na temama o kojima ne znam ništa, ili mi je znanje krajnje površno. Na tim temama ja pratim pisanja drugih forumaša, pokušavajući da nešto naučim i pitam šta mi nije jasno. Ono što sigurno ne radim je da ulazim u rasprave sa ljudima koji o datoj temi znaju deset puta više od mene, i da ih ubeđujem kako su oni nadmeni, ili glupi, i kako sam ja u pravu.
Drugi je taj što sam zbog raznih ostrašćenika koji se pojavljuju na političkom i vojnom delu foruma, ljudi koji ne mogu da budu objektivni, ne umeju da se objektivno postave i komentarišu bilo šta, i ljudi koje sopstveno neznanje brane ličnim napadima, prestao da učestvujem u diskusijama na kojima se oni pojavljuju. Na nesreću, koju god temu počnem da pratim, oni stižu, i besomučnim prepucavanjem bez najelementarnije kulture i međusobnog poštovanja, kao i poštovanja žrtava na bilo kojoj strani, pretvaraju diskusije u prostor mučan za čitanje, a kamoli za učestvovanje.
Postovati nešto, čisto da bi postovao, iznošenje neproverenih ili pogrešnih činjenica, prozivanje ljudi koji znaju nešto o određenoj temi kako bih zamaskirao svoje nepoznavanje činjenica vezanih za temu, me ne može učiniti produktivnim članom foruma. Takvim ponašanjem postajem forumski trol.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Ja takođe nisam kriv za to što je za mene pojam opšte kulture ono što je za tebe nevažno, ili glupo. U vreme kada sam ja išao u osnovnu školu opšte informacije o geografiji i prirodnim i rudnim bogatstvima su smatrani opštom kulturom. Niko u to vreme nikoga nije terao da uči tačne procente ruda, količine zaliha, metode iskopavanja i ekstrakcije plemenitih metala (doduše, to smo učili iz fizike i hemije), ali si morao da znaš opšte geografske osobine svakog dela bivše SFRJ, kao i kojih ruda u kom delu zemlje ima, kao i gde su najveći baseni tih ruda.

Em,molim te... moj stav je tu isti.Pojam "opsta kultura" je uvek bio zloupotrebljavan i tumacen kako se kome cefne.I,da,i dalje stojim iza toga da nema apsoltno nijednog razloga da ja pamtim koliko se cega nalazi u Trepci,pogotovu ne danas kada imam brdo drugih stvari da pamtim.

Takodje,verujem da ste vi tad ucili to,ali isto tako niste ucili neke stvari koje se danas uce.A ima ih itekako puno,jer nauka stalno napreduje i sve je vise toga sto treba nauciti.

Da se obrazovanje,ipak,srozava,tu se slazem.Ali da covek treba da pamti potpuno irelevantne stvari,dok u glavi treba da brine o toliko drugih i bitnijih... s tim se necu sloziti.

Citat
Što se tiče postova i njihovog kvaliteta, oni se ne procenjuju po tome gde ih postuješ, odnosno na kojim podforumima, već na osnovu onog šta u njima postuješ. Mogao bih da krenem redom, i da izvlačim razne tvoje bisere, slične ovom koji si izneo prekjuče, a dobar deo njih je sa datumima iz bliske prošlosti.

Slobodno... Smile

Ja se barem nikad nisam stideo da priznam svoje greske ili promenim svoj stav.Naravno,ako se naprave osnove i razlozi za to.Dotle stojim iza svega sto kazem.

Citat
Broj mojih postova je toliki iz dva razloga: prvi je taj što ne postujem ništa na temama o kojima ne znam ništa, ili mi je znanje krajnje površno. Na tim temama ja pratim pisanja drugih forumaša, pokušavajući da nešto naučim i pitam šta mi nije jasno. Ono što sigurno ne radim je da ulazim u rasprave sa ljudima koji o datoj temi znaju deset puta više od mene, i da ih ubeđujem kako su oni nadmeni, ili glupi, i kako sam ja u pravu.

Epa,vidis,ne znam dal si to primetio,verovatno nisi,ali ja na primer se nikad nisam uvlacio u one teme koje se ticu nasih ratova,ili Tita,ili ,ili drugih stvari o kojima ne znam dovoljno,ili mislim da sve strane grese i teraju svoj inat.  Smile

U stvari ja imam misljenje o takvim stvarima,ali ne smatram sebe kredibilnim da ga iznosim ili zakljucujem ista i zato ni ne ulazim u te price.  Smile

A,kao sto rekoh,kada ulazim,ulazim tako da budem sto detljniji i,ako je moguce,uz dokaze ili barem izvore na koje cu da se pozovem.

A ti slobodno uzmi pa vadi moje postove iz naftalina.Ko sto rekoh,ja stojim iza svega sto kazem(kada pogresim,jasno to kazem i promenim svoj stav),oni koji me dugo znaju i slazu se sa mnom ce ti to takodje potvrditi,pa kad budes zeleo opet da (se) dokazujes,znas gde mozes da nadjes moje postove,pa izvoli.

Samo,kazem jos jedanput,pre nego sto pocnes tako da sve gledas sa visine,i zadovoljavas svoje potrebe za dokazivanjem i pametovanjem,prvo se zapitaj da li bi i ti mogao da promenis neke stvari i da li si bas uvek u pravu ko sto volis da mislis.

Lako je drugima nalaziti mane i na kartu ranijeg datuma rodjenja glumiti mudrost i uzvisenost,pogotovu ovde u Srbiji,gde svi odrasli i starci obavezno sve znaju i u sve se razumeju.Drugarov otac do pre par godina nije znao kompjuter da upali,ali ga je uvek rado castio raznim nazivima kada ovaj ne bi uspeo nesto da mu odradi na istome.Al bitno je da se on u sve razume,on sve zna.Sto ga ne uradi sam ako zna?  Smile
To je lako,zvocati drugima i na kartu starosti glumiti mudo.Promeniti sebe,ispraviti neke stavove i mane,u nekim godinama,e,to je vec nesto.
« Poslednja izmena: 31. Okt 2011, 01:18:48 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Drugarov otac do pre par godina nije znao kompjuter da upali,ali ga je uvek rado castio raznim nazivima kada ovaj ne bi uspeo nesto da mu odradi na istome.Al bitno je da se on u sve razume,on sve zna.Sto ga ne uradi sam ako zna?  Smile
To je lako,zvocati drugima i na kartu starosti glumiti mudo.Promeniti sebe,ispraviti neke stavove i mane,u nekim godinama,e,to je vec nesto.

Smile auuu ala ces ti lepo da se provedes, mislim kad pocnes da radis, jos kad iskapiras da ce biti i mladnjih od tebe koji sve razumeju i sve znaju  Smile

elem kakave vas dvojca imate veze sa time da su Co. Berlu-Barkoz-Merki svoju nelikvidnosti morali da pokriju likvidiranjem gosin Gadafija.... mislim zamislite, da vi posle Rubi, Karle i Urliha vodite ljubav sa Maradicem  Smile

"dajte" da se vratimo temi  Smile
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Mosko, bitno da je tebi lepo i imas avatar sa tim crvenim gacama  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Mosko, bitno da je tebi lepo i imas avatar sa tim crvenim gacama  Smile

Moram da te kritikujem, nisi se javio za ispracaj   Smile , znaci vec si u libiji, i kako je ?
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 144
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Citat
message for an "winner"

you rat, you should know:

- that your children will be growing up in a country you tore up...

- they will be bleeding from the wounds you opened...

- that they will be looking for salvation in fundamentalism and emigration...

- that your very own sins will make them blow themselves to pieces looking for divine justice...

- that your other children will be looking for a better future in gloomy European suburbs... selling drugs and their own bodies...

- that your own grandchildren will be laughing at you for not knowing the language they’ll be speaking...

- that they will be ashamed of your religion and tradition in their new homeland...

- that your city will remain demolished and deserted as long as you shall live...

- You should know that one day when you grow old, your little grandchild will come to you...

the youngest one, the only one that stayed to live in poverty with you...

the one who’s the best in school, the one who likes to read, the one who knows the capitols and other rubbish...

he’ll come to you, sit in your lap and tell you - "Grandpa, talk to me about the Colonel..."

(By Petar Markovic)

E najezio sam se dok sam ovo citao. Stvarno su se ljudi usrali u svoju buducnost, nema se sta vise reci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.106
mob
Nokia 2610
Gadafijev sin ostao bez ruku, jure ga Britanci

Saif al-Islam (39), omiljeni sin ubijenog libijskog vođe Moamera el Gadafija, prema nepotvrđenim informacijama, i dalje pokušava da pobegne libijskom pustinjom u susedne države Niger ili Alžir. Njemu je navodno ekplozija nakon napada britanske avijacije na konvoj snaga lojalnih Gadafiju kod Sirta odnela obe ruke.

Saif el Islam pokušava da pobegne u Niger kod brata Saadija Gadafija

Libijski pobunjenici su objavili da je Saif al-Islam, koji se školovao u Velikoj Britaniji i važio za plejboja i najverovatnijeg Gadafijevog naslednika, uhvaćen u u Ziltanu, gde su lekari lojalni njegovom ocu pokušavali da mu zbrinu rane.

Uz to, juče su pojavile su i vesti da je Saif al-Islam ubijen, ali pošto do sada nije pušten nijedan amaterski snimak mobilnim telefonom nekog od pobunjenika, strani mediji veruju da je on i dalje živ i u bekstvu.

U potragu za omiljenim Gadafijevim sinom najviše su uključene britanske trupe kojima bi on najviše odgovarao mrtav, jer bi u slučaju hapšenja i sudskog procesa koji bi usledio, Saif al-Islam mogao da iznese činjenice o bliskim vezama sa Tonijem Blerom, bivšim britanskim premijerom i princom Endrjuom, drugim sinom kraljice Elizabete Druge.

Libijskim pobunjenicima, odnosno sada vladajućem Nacionalnom prelaznom savetu, takođe nikako ne odgovara da Saif al-Islam ostane živ i pogotovo da pobegne u Niger, gde se od prošlog meseca nalazi njegov mlađi brat Saadi, koji je sa sobom poneo tovare zlata i dolara. Njihovo utočište bi moglo da postane tačka okupljanja Gadafijevih pristalica i samim tim ozbiljna pretnja novom režimu.

Abdul Madžid Mlegda, pobunjenički komandant, rekao je za Rojters da se Saif al-Islam nalazi u koloni od tri oklopna vozila i beži od snaga novih libijskih vlasti, koje su u četvrtak osvojile Sirt i ubile njegovog oca.

- Tražimo ga. Borci u regionu su u punoj pripravnosti - rekao je Mlegta.
U Nigeru su sklonište našla ukupno 32 pripadnika Gadafijevog režima, među kojima su i trojica generala i bivši šef bezbednosnih službi.

####################################################################

Ne jure ga kao ratnog zločincaq i sina Muamera Gadafija nego ga jure što previše zna i  nakon ubistva-puj pike , nema ništa jer mrtva usta ne govore   Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.106
mob
Nokia 2610
Ko je ubio Gadafija (5): Mafija sa Vol strita

Mediji u Britaniji su ovih dana puni tekstova o navodnom sramnom i izdajničkom poslovnom i bliskom prijateljskom odnosu bivšeg premijera Tonija Blera sa libijskim "tiraninom" i "ludakom" Gadafijem.

Objavljeno je i udvoričko pismo koji je Bler uputio Gadafiju oslovljavajući ga sa "Dragi Moamere" i potpisujući sa "tvoj Toni". U ovom pismu "dragom Moameru", Bler je zapravo nudio svoje konsultantske usluge u vezi sa investicijama u Africi koje bi Gadafi eventualno podržao.

ODRŽAVALI BLISKE ODNOSE: Toni Bler i Moamer Gadafi

Na osnovu dobrih ličnih kontakata koje je ostvario kao premijer, Bler je naprasno video mogućnost da te svoje veze stavi na uslugu "prijatelju" Gadafiju, pa piše: "S obzirom na to da ja već dugo radim sa tim zemljama, znam mnogo projekata u koje bi vredelo investirati. Takođe sam nagovestio neke od naših razgovora predsedniku Bušu i bio bih srećan da te upoznam o tim razgovorima. Sa najboljim željama, zauvek Tvoj Toni."

Pokeraška prevara

Tih razgovora je bilo više i, iako se posete Blera Libiji sada otkrivaju kao tajne, fotografije njihovih susreta su objavljene javno. A susreti Blera kao biznismena i Gadafija nisu ni morali da budu javni. Zanimljivo je sada kako su ti dugogodišnji kontakti konsultanta Blera i Gadafija bili za medije godinama sasvim uobičajena saradnja, da bi nakon odluke NATO-a da vojno interveniše odjednom sve to dobilo drugačiji ton.

Sada je Bler proglašen "izdajnikom" koji je sarađivao i družio se sa "ubicom" londonske policajke Ivon Flečer koju je zvanično 1984. ubio snajperski hitac iz libijske ambasade u Londonu, (a nezvanično, operativci Mosada po nalogu Londona da bi kompromitovali Libiju), i koji je "postavio bombu" u avion sa britanskim vojnicima 1988. i koji je eksplodirao iznad Lokerbija u Škotskoj, iako postoje dokazi da je avion oboren projektilom čiji su delovi pronađeni u blizini olupine.

U britanskoj javnosti i dalje je za poznate terorističke akcije kriv i dalje Gadafi, za koga su mediji u Britaniji tvrdili da finansira i Irsku terorističku organizaciju. Na suđenju "Gadafijevom teroristi" Ali Mohamedu al Megrahiju za obaranje aviona iznad Lokerbija pouzdani dokazi nisu nikada izneti. On je 2009. pušten iz zatvora u Škotskoj i to uz posredovanje Blera i lorda Mendelsona, uticajnog političkog agenta porodice Rotšild.

Nije li zato logičnije da je Bler dobio zadatak iz poslovnih krugova u Londonu da kanališe libijske investicije po Africi tako da one budu u interesu londonskog kartela?
Naravno, Toni Bler je morao prvo da se skloni sa pozicije premijera, što je on i učinio, navodno pod pritiskom svoje partije, da bi onda pokušao da se infiltrira kod Gadafija kao lični savetnik za investicije u Africi. Osnovao je svoju ortačku firmu Tony Blair Associates.

Ovo je tipično lukavstvo i najopasnije oružje kojim se lihvari služe. Smislili su ga i usavršavali vekovima u jezuitskim redovima Katoličke crkve. I sam Bler je prešao tada 2007. zvanično u katolike, što je bila veoma neobična odluka za čoveka na toj poziciji u većinski protestantskoj zemlji. Ali, u jezuitskim redovima se polaže jaka zakletva.

Međunarodna zavera

Druge kompanije u koje je Goldman - Saks investirao libijskim novcem su najveća italijanska banka UniCredit, španska banka Santander, nemačka osiguravajuća grupa Allianz, francuska energetska kompanija Electricite de France i italijanska energetska kompanija Eni.

Iako danas britanski mediji "zabrinuto" konstatuju da je libijski "tiranin" teško pljačkao sopstveni narod tako što je izneo iz Libije čak 200 milijardi državnog novca, malo se zna za pljačku libijskih investicija koju su sproveli londonski bankari veštinom koja se u poslu naziva čista prevara. Ovu veštinu, koju su međunarodni bankari vekovima usavršavali, mnogi danas nazivaju globalnim finansijskim terorizmom. I Libija i Gadafi bili su žrtve takvog terora.

Tako je država Libija 2007. osnovala libijski investicioni fond nazvan Libijska investiciona uprava sa kapitalom od oko 53 milijarde dolara. Novac iz ovog fonda plasiran je najviše u moćne kompanije zapadne Evrope među kojima su i Pirson, najveći svetski izdavač i vlasnik "Fajnenšel tajmsa" sa sedištem u Londonu, kao i Britiš petroleum, vlasništvo Rotšilda i britanske kraljevske porodice.

Iz tog fonda povereno je 2008. investicionoj banci Goldman - Saks 1,3 milijarde dolara da za račun Fonda plasira novac preko londonske berze. Plasirali su ga tako da su skoro sve izgubili. Ostalo je samo 25 miliona.

Ni Gadafi, ni njegovi saradnici za finansije očigledno nisu znali kako zaista funkcioniše svetska finansijska berza i da je sve to jedna organizovana pljačkaška družina međunarodnih bankara, a igra na berzi je njihova nameštena, pokeraška prevara.

Tako je Goldman - Saks novac unapred položio za kupovinu akcija za nekoliko energetskih i bankarskih kompanija, uključujući akcije banke City group, koju drži porodica Rokfeler, i novca iz korpe moneta, za koji se u budućnosti očekivao valutni rast. Igralo se po sistemu "put options", kada se kupuje određenog datuma sa unapred položenim novcem uz očekivanje, spekulaciju, da će nakon zacrtanog datuma vrednost nečega na berzi skočiti. Ukoliko vrednost padne, ulagač ne može da povuče ulog i na gubitku je. To je bila čista bleferska igra.

A onda je moćna banka Lehman Brothers krahirala. Vrednost njihovih akcija i moneta iz korpe na koje je tipovao Goldman pala je preko noći. Došlo je do ogromnog potresa na berzi i ogroman ulog od milijardu dolara iz libijskog državnog fonda je izgubljen. Sve tri pomenute banke (Goldman, Lehman, City bank) su inače deoničari privatne američke centralne banke FED koja emituje američki dolar. Ovim bankarskim kartelom, nazvanim još mafija sa Vol strita, upravlja Vatikan. Dakle, povezano bankarsko društvo na globalnom nivou.

Suđenje bez dokaza

Na suđenju "Gadafijevom teroristi" Ali Muhamedu al Megrahiju za obaranje aviona iznad Lokerbija pouzdani dokazi nisu nikada izneti. On je 2009. pušten iz zatvora u Škotskoj i to uz posredovanje Blera i lorda Mendelsona, uticajnog političkog agenta porodice Rotšild.

Najnovije orkestrirane demonstracije u Njujorku protiv pljačkaša iz Vol strita, koje je finansirao berzanski agent Soroš i organizuje ih njegov internacionalni pokret Otpor, navele su ovih dana nikog drugog nego Vatikan (!), da javno izađe sa predlogom da se stvori nova Svetska centralna banka i time reše svi finansijski problemi. Biblijski tumačeno, to se zove javno otkrivenje vekovne tajne Vatikana i njihove vodeće uloge na svetskom finansijskom tržištu.

Uvoz pobunjenika

Između libijskog investicionog fonda i Goldmana je došlo do nategnutog odnosa. Dve godine su vođeni razgovori kako da se ovaj dug kompenzuje, ali se nije našlo nikakvo rešenje. Vojna akcija je dovela do toga da se sredstva ovog libijskog fonda jednostavno zamrznu i da se "diktatorove" pare iskoriste za finansiranje "pobunjenika" koji su uglavnom uvezeni iz Katara i Saudijske Arabije. I to je čista pljačka.

Zato su globalni mediji koje drže agenti ovog londonskog kartela puni priča o tome kako su se Gadafijeva deca razbacivala sa parama, plaćala švalerke i provodila se po svetu, dok je narod u Libiji sve to plaćao.

Sutra: Zlatni dinar protiv dolara
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Sejf al Islam: Nema predaje

Pobeda ili smrt, poručio Gadafijev sin odbacujući navode da pregovara o predaji. Potera za njim se nastavlja, "negde između Nigera i Alžira". NATO, posle sedam meseci, prekida akciju nad Libijom. "Ovo je pobeda Libijaca", rekao šef NATO-a.

14.03 - Posle nove poruke Sejfa al Islama, arapski mediji spekulišu da se Gadafijev sin još uvek nalazi u Libiji.

13.45 - Saif al Islam rekao da su spekulacije o njegovoj predaji deo propagandne kampanje. "Ne odustajemo, pobedićemo ili ćemo umreti", navodi se u poruci Gadafijevog sina, koju prenose arapski sajtovi.

13.37 - Potpuno isključena vojna intervencija NATO-a u Siriji, rekao generalni sekretar Alijanse Anders Fog Rasmusen, koji boravi u iznenadnoj poseti Libiji.

Uprkos željama novih libijskih vlasti da se avioni NATO-a zadrže na nebu iznad Libije još neko vreme, tačno u ponoć i zvanično se završava intevencija Alijanse protiv Moamera Gadafija duga sedam meseci.
l3.jpg

U suštini, akcija je okončana odmah posle pada Sirta i ubistva Moamera Gadafija, ali su patrole NATO-a još neko vreme ostale iznad Libije, pre svega zbog najava nekih plemena da bi mogla nastaviti borbu protiv novih vlasti.

NATO je, za sedam meseci, izveo više od 26.000 borbenih letova u kojima je uništeno 5.900 vojnih meta, uključujući 1.000 tenkova, oklopnih vozila i teškog naoružanja.

"Stvorili smo uslove da libijski narod sam odredi svoju budućnost", rekao je generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen. "Libijci su oslobodili zemlju. Ovo je njihova pobeda".

Umesto aviona NATO-a, do kraja sedmice će u Libiju stići tim stručnjaka za hemijsko oružje, koji treba da ustanovi šta činiti sa tonama bojnih otrova, koji su poslednjih sedmica, bez preteranog nadzora, otkriveni u napuštenim bazama širom zemlje.

Lov na Seifa el Islama

Posle nekoliko dana intenzivnih spekulacija da bi se poslednji slobodni Gadafi, Seif el Islam, mogao predati Međunarodnim krivičnom sudu, predstavici suda u Hagu saopštili su kako raspolažu dokazima da je upravo on angažovao plaćenike koji su, na samom početku pobune, pucali na pristalice opozicije.
l2.jpg

Saif al Islam rekao da su spekulacije o njegovoj predaji deo propagandne kampanje. "Ne odustajemo, pobedićemo ili ćemo umreti", navodi se u poruci Gadafijevog sina, koju prenose arapski sajtovi.

Istovremeno, nove libijske vlasti su saopštile da će insistirati da se Seifu el Islamu sudi u Libiji, po libijskim zakonima, pa je, s obzirom na to kako su skončali njegov otac i brat, teško očekivati da bi se Gadafijev sin mogao predati bilo kome.

El Islam se trenutno nalazi negde u pustinjskim nedođijama između Alžira i Nigera, ali se, kako stvari stoje, tu neće preterano dugo zadržavati, jer je Niger pod velikim međunarodnim pritiskom da ga, ako ništa drugo, bar uhapsi.

Vlasti te države teško će se, ipak, odlučiti da hapse Seifa el Islama, jer ga čuvaju Tuarezi, čiju su pobunu ne toliko davno vlasti u Nigeru jedva zauzdale.

Pretpostavlja se da će Seif el Islam pokušati da se domogne Malija, odakle je i većina plaćenika koji su za račun njegovog oca ratovali u Libiji poslednjih meseci, ili do Zimababvea.

ртс
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Gadafijevu rezidenciju sravnili buldožerom Video
M.P. | 31. 10. 2011. - 09:18h | Komentara: 47

Bab al Azizija, rezidencijalni kompleks u Tripoliju koji je nekada bio simbol Gadafijeve vladavine, buldožerom je sravnjen sa zemljom.
Bab al Azizi: Nekada simbol moćne države danas u ruševinama

Teško oštećen posle 64 napada NATO aviona, a kasnije i u artiljerijskim napadima Gadafijevih i pobunjeničkih snaga, nekada velelepna “Veličanstvena kapija” više ne postoji, piše britanski "Dejli mejl".

Kako prenosi britanski list veliki broj žitelja Tripolija pozdravio je rušenje, kako su oni naveli, “simbola terora i diktature”, dok su Libijci nekada lojalni Gadafiju odavno napustili glavni grad.

ко на снимку нађе једног житеља триполија има част  Smile

још који снимак "ослободиоца"  Smile

« Poslednja izmena: 31. Okt 2011, 16:02:31 od Gale10 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 494 495 497 498 ... 570
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.