Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Koga podrzavate u ratu u Libiji?

Glasanje završeno: 31. Mar 2011, 02:21:37

Gadafija i njegove pristalice
81.5%  (106)
Clanice NATO-a i pobunjenike
4.6%  (6)
Ne podrzavam ni jedne, ni druge
13.8%  (18)
Ukupno glasova: 130
Idi dole
Stranice:
1 ... 493 494 496 497 ... 570
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Libija - (Gadafi VS Pobunjenici) - Period nakon revolucije  (Pročitano 661856 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Izgradice oni Sirt iz temelja, reko ja, ko Pariz  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Prvo, Hkj, ja vrlo dobro pazim u kojim temama ucestvujem i sta pricam. Ako se u nesto razumem, ako o necemu znam, ako nesto pametno mogu da kazem, ja onda nesto i postujem.
Ako ne znam, a nesto me interesuje, ja onda samo pratim temu i pokusavam da iz tudjih postova i linkova nesto novo naucim.
Znaci, izbegavam da se javljam na teme o kojima nemam pojma, ili da opterecujem ljude postovima koji nemaju veze sa temom, ili da se glupiram pa da pisem nesto o cemu nemam pojma, i da onda ispadam budala. Zato i imam 648 postova na forumu, a ne 15546. U stvari, sa ovim postom imacu 649. Smiley
Uostalom, seti se kakvu si premijeru imao na ovom forumu, dovoljno dugo sam ovde da sam imao prilike da te pratim od kada si se pojavio, seti se kako si kao ucenik cetvrtog razreda srednje skole pokusavao da drzis predavanja inzenjerima masinstva i objasnjavao im sta je masinstvo, jer si ti znao vise od njih o masinstvu i konkretno o tenkovima zato sto si to masinstvo hteo da studiras kada zavrsis skolicu.
Inace, kako si kasnije rekao, od tog toliko voljenog masinstva si odustao.
Sto se tice ovoga sto si spominjao, biti strucan u necemu je jedan stvar, a imati opstu kulturu druga. U osnovnoj skoli se stice osnovna kultura, u srednjoj skoli i na studijama se uce stvari koje treba da od tebe naprave strucnjaka u odredjenoj oblasti rada. Niko od tebe ne ocekuje da znas metode iskopavanja, kao i tacne procente ruda u recimo Trepci, niti da znas tacno koliko procenata koje rude u kojim delovima Kosova ima, ali se ocekuje da znas kojih ruda u tom regionu ima i koliki procenat ukupnog rudnog bogatstva ove zemlje to predstavlja. To spada u opstu kulturu, u nesto sto svako treba da zna. Izmedju ostalog, zato se to i uci u osnovnoj skoli.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.106
mob
Nokia 
Буђење нема алтернативе
Пише: Драган Милосављевић      

Дијаболизација, стигматизација, прогањање, черечење, силовање, бацање у рупу као прегаженог пса. Све је одрађено прецизно и хладнокрвно….Према плану. Вау, на то рече Хилари одушевљено. Тијанићева телевизија, сасвим орвеловски, јавила је на кајрону као виц на тему овог огавног чина: “Гадафи је сахрањен у кругу породице.” Али да ли је то само Гадафи покопан у присуству сведока заклетих на ћутање? Предат анонимности белега у недођији да би нестао траг о још једном злочину осионе империје.

Није ли то порука да ће преживети надаље само подобни, послушни, корисни. А могао је Гадафи, како је то саркастично прокоментарисано на РТ, да је хтео, пре три месеца да оде у Њујорк приватним млазњаком и постне директор борда Голдман Сакс или Г.П. Морган и да се наживи. Па имао је, трвде на западу, 240 милијарде долара у њиховим банкама. Положио их је тамо на наговор и ГАРАНЦИЈЕ Обаме, Блера, Саркозија, Берлусконија. На његов погреб није дошао врх масонерије и светска влада.

Такву је “реч“, као и и Гадафи, ваљда добио и Милошевић у Дејтону кад је заложио Сарајево и приде 400.000 избеглих. Срба. Показала се та невера НАТО моћника и преко непридржавања духа и слова резолуције 1244. А и Дејтон је на удару “либизацијие”. Штавише, на ток шоу ТВ Авале генерал Крстић подсећа да уколико Срби на северу Косова наставе да опструирају снабдевање КФОРа, односно НАТО, онда ће Атлантски савез, на основу уговора који је у своје време потписао тадашњи министар спољних пољних послова Вук Драшковић, почети за своје логистичке потребе да користи територију Србије.

И шта, јавно ће нам ставити до зања да смо окупирани. Па тако и произилази из поруке председника да не можемо опстати без Немачке. А тако су својевремено преко плаката поручивале немачке окупационе власти. Председник се и лично заложио код УНЕСКА да нам не отимају наше манастире на Косову.

Замолио је оне који су прошог пута то замало успели на конференцији УНЕСКА (противила се Русија и неврстани), а у међувремену као Јуда љубули се са Гадафијем, а љубио га је у руку чак и италијански председник А онда га умлатили као кера, тријумфовао је ЦНН. Дакле, када једна држава преда своје банке, практично владу стави под старатељство ММФ, војску шаље у најамнике, онда наравно она не води своју земљу, а мора да моли за услуге оне којма је држава предата без одобрења народа и Скупшине. Где то води, јасно казује историја колонијализма. Онај претходни се распао у крви и вихору Другог светског рата када је побијено 54 милиона људи.

И баш та кратка гнусна лаж о сахрани, а изостављање кључних информација из протока вести каква је ова да ћемо можда слушати гусенице НАТО преко својих путева, је повод за наше размишљање. Шта нам се заправо догађа, шта нас чека. Да ли је то оно што нам представљају димна завеса иамеђу нас и пропасти. И како ће финале тог процеса бити, провучено је као бенигна вест. Зато, пробудићете се са ланцима на прагу отетог дома. Касно ће бити, касно мој небески народе, а тамо ће те упутити да тражиш правду и смештај.

Више од деценије жаба се кува кроз увођење у систем информисања прво полу, а затим целих неистина као једино важеће, уствари потпуно виртуелне стварности у којој се не могу разазнати елементарни параметри за покретање нечега што би било покушај истинског отпора. И превладавање инстикта самоодржања.

Све је утопљено у илузије фалсификованих података, манипулисања статистиком, дефилеом логореичних лажљивих политичара, тај простор обмане је толико згуснуст и организовано динамичан да Србија не може, а и нема, преко кога да успостави елеменатрну дијагнозу о дубокој смртоносној угрожености нације и државе.

Том апсолутно клонулом остатку интелигенције, који се још није дао у најам окупатору, наметнут је невероватан темпо понижавања и сампоништавања, он се обрео у некој врсти патриотске естраде која додуше у запећку функционише, али не угрожава власт. Штавише, легитимише њену наводну демократичност у толерисању другачијег мишљења.

Како другачије објаснити да подсмевајући се јавности писац домаће верзије “Мајн кампф” бива централна фигура Сајма књига а да се његово (не)дело и свакодневни интревјуи утрпавају јавности као нека врста масног вица пред погреб у кући о клин обешеног националног достојанства.

Овде се аналитичараима који себе представљају као дозлабога увређене патриоте али неспремне и неспосбне да било шта сувисло предложе, превиђа оно елементарно. Да одрођена колаборационистичка елита није српска (некаква друга Србија), она је уистину антисрпска не на неком емотивном или рационалном нивоу већ најамна на потпуно  глобалистичкој равни о потреби тоталне експлоатације слабих и слање у робље оних здравих поданика. Нико паметан и одговоран у свету не би испред таквих ставио свој национални префикс.

Овде се често на патриотским сајтовима превише и предуго критикује у празно, а да није до краја разјашњен прави смисао свих елемената кампање напуштања државности и суверености, које се корак по корак спроводи у уништењу српске нације и њене државе.

Бавимо се тек крајњим извршиоцима у ланцу бедних фигура издајника, полтрона, лопова, који су тек марионете неовлашћене да донесу иједну одлуку. Веома често, њихови тајкуни, финансијери само су на папиру носиоци богатстава пљачканих у транзицији, уствари су обичне фирме разних невидљивих и недоступних чинилаца, фактора у сенци, домаћих и страних, који циглу по циглу демонтирају Србију, растерују у свет њене преостале кадрове који би јој могли дати спасоносну свежу крв у политици и економији.

Ови злотвори превентивно купују омладину која би једина могла променити трасу издаје и избављења. Притом шире наметнуте флоскуле и потпуно паралишу мисли и делања самоодбране прирођене нормалном човеку.

Потребно је да јавни делатници слободне Србије до краја обаве вивисекцију целог механизма разних видова револција, од 1945. до данас, које се математички прецизно планирају, а подстичу их ценри моћи, претенденти на наше просторе. Они у своје замке без алтернатаиве увлаче лоботомиране масе и иза чијих кулиса се обављају радови уништења држава, отимања сировина, убијања неподобних лидера у свету малих и немоћних који је брутално нападнут.

Управо је таква одговорност на српској интелигенцији и људима који себе сматрају поштеним јер није учињен адекватан смео напор још на самам прагу када је заживео  последњи октобар (можда се припрема нови), да се објасни његова позадина. Од те олупине сада желе да побегну и његови извршиоци а обзнањење је плански препуштено актуелном писцу српског Мајн кампфа. Није извршена аутопсија такозваног “ненасилоног отпора”, нити су детектоване све полуге у довођењеу пожељних марионетских режима.

Занемарено је потпуно оно што је данас белодано видљиво. А то је да смо жртве  неоколонијалне интернационале банкара и политичатра, да смо насели поплави понуђених селектованих истина Викиликса (управо је искључен јер је одрадио посао), а настаља се твитер симулација некаквих гибања, стварање нових револуција без идеологије и вођа.

Док у позадини, стоје прави ефекти ”промена“. Војни и информациони. Оригијају “Ал Каиде” невладиног сектора, невидљиве руке светске владе. Из њихових редова долазе  политичке јајаре какве је Србија добила у последњој револуцији, обучене претходно у посебним школама, специјалним камповима.

Они функцонишу као политички киборзи и трансфомери, уз јаку подршку светских медија и апарата за пртиске, ако треба и уз помоћ претње НАТО. То је тај пут у Европу, без алтернативе, а уочимо како је Египат од секуларне државе постао хиподром муслиманске браће, Либија је разорена и враћена у политичку предисторију, где бивши колонизатор, Француска, себи, као победник агресије, узима 35 посто резерви нафте. А Америка доводи преко Ал Каиде шериатско право. На изборима у Тунису побеђују екстремне исламистичке снаге.То је та “демократија” са икебаном и мирисом јасмина.

Да би продор атлантистичког ислама, данас отвореног савезника Америке, био погубно усмерен на безбедност Блиског истока, Африке, Босне и Космета. Србија, она слободарска, затворила је очи пред чињеницама. На то подсећа онај логорашки горки виц, “прво су дошл по цигане па по Јевреје, а онда су једног дана дошли по мене.

Да они већ долазе по нас, то Тијенићева телевизија неће јавити. Треба, за почетак, дешифровати вести о наставку преговора о Косову, о порукама које је турски министар Давутоглу донео о турском посредовању у Санџаку. О победи мађарских преговарача над Тадићем. Треба растумачити поруке Косорове које нису само предизборни маркетинг, како нас овде убеђују, него став Хрватске и после њеног званичног пријема у ЕУ.

Све то пратимо линијом непостојећег отпора, чак и оног у себу. Нуде нам се на медијима, као компензација, идотски перформанси. Читање новина које се баве искључиво спиновањем. И то полако прихватимо као стварност. Притом нам надмоћно тврде да је све друго теорија завере. Не, то је њена пракса, прекривена завером медијског потплаћеног ћутања. Докле?

Почнимо са тоталним бојкотом наших медијских “амбулантских” кадрова у наменутом нам кукавичијем гнезду” да бисмо могли да бојкотујемо већ (пред)одређене резулатате избора без избора, да бисмо могли да будемо онолико неспослушни колико је потребно да нас не одведу као овце тамо где су намерили.

Шта очекивати од брозовог официрског кадра?!
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
У Сирту пронађена још једна масовна гробница убијених Гадафијевих присталица
   PDF    Штампа    Ел. пошта
недеља, 30. октобар 2011.

У Сирту – родном граду свргнутог лидера Либије Моамера Гадафија – откривена је још једна масовна гробница. У једној згради је пронађено више од 50 тела. Према оцени експерата карактер рана говори о насилној смрти. Претпоставља се да су то тела убијених  присталица Гадафија.

Међу убијенима су жене и деца. Раније су сарадници правобранилачких организација открили другу масовну гробницу у Сирту. У једном хотелу је нађено 267 лешева.

Већина тих људи је убијено метком у главу са блиске удаљености. Једна од највероватнијих верзија ове трагедије је суд бораца за нову власт над становницима који нису желели да се предају и до последњег су подржавали Гадафија.

(Глас Русије) 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Znaci, izbegavam da se javljam na teme o kojima nemam pojma, ili da opterecujem ljude postovima koji nemaju veze sa temom, ili da se glupiram pa da pisem nesto o cemu nemam pojma, i da onda ispadam budala. Zato i imam 648 postova na forumu, a ne 15546.

Aha... a ja imam 15000 jer pisem po buvljaku,blablaonici,i slicnim forumima za budzenje broja postova.  Smile kako da ne.  Smile

Ti imas 700 postova za par godina jer sve ovde posmatras sa visine,pa ni ne ucestvujes u razgovorima.  Smile
Ja imam 15000 jer sam ovde vec 4 godine,i jer rado ucestvujem u diskusijama.I za razliku od mnogih,ja sam vremenom i promenio neke stavove,a i mnogo toga naucio.Znas ono... evoulirao.  Smile Iskoristio ovdasnje iskustvo i da naucim nesto,da poboljsam sebe.Takodje sam i uvideo svoje greske,i priznao ih,nesto sto je za 98% clanova nezamislivo.Najveci deo postova vezan mi je za politiku,zatim nauku i drustvo.Vecinu pisem sto kvalitetnije,i sto tacnije,ne zaleci vreme i trud da objasnim sta mislim(nekad cak i previse detaljno) i trudim se da za vecinu tvrdnji imam dokaz ili barem izvor na koji cu se pozvati.Zato pre nego sto pocnes da mi izvodis tu neke zakljucke o kvalitetu postova i sta ti ja znam,barem prvo proveri o cemu pricas. Smile  dostupni su ti moji postovi,kao i misljenja mojih sagovornika,pa izvoli,prouci malo pre nego sto pocnes sa svojim "ekspertizama" i osudama.  Smile
Citat
Uostalom, seti se kakvu si premijeru imao na ovom forumu, dovoljno dugo sam ovde da sam imao prilike da te pratim od kada si se pojavio, seti se kako si kao ucenik cetvrtog razreda srednje skole pokusavao da drzis predavanja inzenjerima masinstva i objasnjavao im sta je masinstvo, jer si ti znao vise od njih o masinstvu i konkretno o tenkovima zato sto si to masinstvo hteo da studiras kada zavrsis skolicu.

Izmisljas i pricas gluposti,konstantno pokusavajuci da me predstavis kao nekog nadmenog sovinistu,iako si ti taj koji voli da bude takav(nadmen).Vec si me dvaput davio s time,i vec sam dvaput rekao u cemu je bila stvar.Kada sam poceo da postujem na naucnom forumu,mislio sam da veci deo clanova na bureku,pogotovu van politickog foruma,cine klinci.Jer nisam dotad imao iskustva sa forumima,ili sam naletao na neke gde je takva situacija.
Kada sam video da nije tako,promenio sam i svoj stav i poceo vise da slusam a manje da pricam.Zato nemoj da izmisljas bezveze.  Smile Te price prodaj nekom drugom.

Od masinstva sam odustao kada sam shvatio da od toga,odnosno bar od onog sektora koji sam ja hteo,ovde nema nista.I to mi pricas vec 4. put,ne znam zasto,da li da me podsetis,ili ti je toliko fascinantno,toliko neverovatno da se neko u necemu predomisli.Ko ce ga znati...  Smile

Sto se Trepce tice,ko sto rekoh - apsolutno me briga da pamtim cega i koliko ima.Odnosno pamticu,ali necu da se opterecujem time,jer imam druge stvari koje su za to.Niti mi je bitno,niti mi je u sklopu buduce struke,niti je to deo opste kulture.Te price pricaj nekom drugom.Ko sto mogu i ja da preslisavam tako ljude o stvarima o kojima nemaju pojma(i nemaju ni potrebe da znaju),pa se napravim veliki mudrac.Obozavam te price o "opstoj kulturi"-svako ce pod time da smatra uglavnom ono sto najbolje zna i onda se pravi velika faca,i zato se u tu "korpu" cesto i utrpaju svakakva debilna pitanja i teme koje veze sa zivotom nemaju,a kamoli sa opstom kulturom.Jer bi svako da ispadne faca.

Nadam se da smo sada napokon rascistili neke stvari,jer si me vec dvaput podsecao na moje prve postove na nauci,na sta sam ti ja takodje dvaput,ali bezuspesno ,odgovarao i objasnjavao zasto su bili takvi,i da sam ih posle promenio.A vec cetvrti put me pitas isto za masinstvo,ko da je u pitanju smak sveta,ili ko da sam ja, samim tim sto sam odustao od masinskog fakulteta,automatski izgubio kredibilitet da pricam o masinama,a izgleda(sudeci po tvojim postovima) i o svemu ostalom.  Smile Blago tebi sa takvim stavom.Pogotovu tvojoj deci.
I sledeci put razmisli malo o toj svoj nadmenosti pre nego sto pocnes sa slicnim predavanjima.Rado cu pricati i sa tobom o mnogim stvarima,ali obracanja sa visine,na foru nekih laznih prica o laznim mudrostima,stalna pozivanja na irelevantne stvari,zvocanja i cepidlacenja... to necu trpeti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
 Smrt Puk. Gadafija- jedno viđenje

http://www.tvojportal.com/component/k2/item/14844-smrt-pukovnika-gadafija-jedno-vi%C4%91enje.html

Izvor:TvojPortal.com Onomad je državni sekretar, gospođa Klinton poručila novim libijskim suverenima, poznatijim kao pacovima, da očekuje da će u narednim danima Pukovnik Gadafi biti ubijen ili bar uhapšen. Potpuno verni novom gospodaru, a očevidno ograničene pameti, oni ispuniše oba zahteva. Pukovnik je, dakle, i ubijen i uhapšen, ili obratno, kako god.

Oklevao sam sa početkom ovog teksta dok ne vidim bar tri autentična snimka Pukovnikove pogibije. I tako i bi, prvo je CNN ekskluzivno prikazao fotografiju na kojoj pobunjenici drže ubijenog Gadafija koji ima razvlaljenu desnu stranu lica i brojne krvave rane na telu, potom je Al džazira pokazala snimak na kome već pominjani „pacovi“ okreću beživotno telo Moamerovo, doduše poprlično očuvanog lica i torza, ali sa rupom od metka na slepoočnici. Zanimljivo je i to što je Pukovnikova garderoba različita na ova dva autentična snimka. Konačno treći snimak je otkrio sve nedoumice. Na njemu je Gadafi obliven krvlju, u trećem odelu, i razbarušen viče „šta hoćete“ dok ga razjareni pobunjenici dokusuruju kundacima. E sad, posle tri autentična snimka koji, svaki na svoj način, potvrđuju Gadafijevu smrt ne ostaje nam drugo nego da se pomirimo da je sve gotovo. Takođe, mora se za ozbiljno uzeti i peto ubistvo Hamisa, kao i treće Mutasima. Nedoumice su ostale jedino za Saifa koji, tri puta zarobljavan, dva puta ubijan, a prilikom poslednjih sukoba i bez obe ruke ostavši, i dalje vozi oklopni transporter i satelitskim telefonom daje izjave za medije.
Nekako bi lakše podneli besomučna ubijanja naroda Iraka, Avganistana, Somalije, Obale Slonovače, Srbije, Libije kada bi ta medijska pratnja malo manje vređala inteligenciju nas, televizijskih posmatrača/saučesnika.
Ovaj rat je započeo sa nekoliko telefonskih video zapisa koji su imali za cilj da nas uvere da Pukovnik u svojoj krvožednosti koristi avione i bombarduje vlastiti narod po trgovima. Ipak na snimcima se ne vide ni avioni ni okupljena masa. Stiče se utisak da mobilni telefon koji snima događaj koji će dati povod NATO bombarderima da pobiju na desetine hiljada Libijaca i sravne par gradova sa zemljom drži sam Ed Vood. Kadar neba, pa krik čoveka koji trči u nepoznato, pa još jednom nebo, a u daljini se čuju pucnji ili petarde. Samo treba da se pojavi Bela Lugoši i koji transvestit i spektakl bi bio potpun. Kako je rat krenuo režija je postajala sve sofisticiranija. Rat je inače, ako se još iko seća počeo odlukom Saveta bezbednosti da NATO kontroliše letove iznad Libije, u praksi je to značilo da se grad u kome se  nalaze snage regularne libijske vojske bombarduje do neprepoznatljivosti. Kada se oceni da više nema tragova života na scenu  stupaju pobunjenici- heroji revolucije na svojim pick-apovima. Pošto uporište bude „oslobođeno“ ratni reporteri CNN/Al Jazeera tandema uzimaju izjavu od najnadahnutijeg pacovskog prvaka, koji se zahvaljuje Alahu i Sarkoziju na još jednoj pobedi i izražava nadu da će tiraniji ubrzo doći kraj.
Ipak poslednji režijski poduhvati su prava remek dela, lično najbolje volim čuveni dokumentarno/igrani film Al Jazeere o „oslobađanju Tripolija“ gde desetine hiljada oduševljenih građana na Zelenom trgu dočekuje „oslobodioce“. Koji dan kasnije saznajemo da se u Tripoliju još uvek vode stravične borbe i da NATO bombarderi razaraju stambene blokove prestonice, a da je ovaj LeniRifenštalski spektakl ustvari snimljen u Katru!? Brilijantan primer objektivnog izveštavanja!
O poslednjim klapama ovog spektakla sam već govorio,i to o svim verzijama poslednje klape. Bilo kako bilo, projekat je priveden kraju, a i pored zanatskih manjkavosti očekuje se da ovaj blockbaster na blagajnama donese više stotina milijardi dolara. Do novog spektakla prepuštam vas govoru glavnog negativca ovog dela, Pukovnika lično. Što bi rekli američki zvaničnici da njegov kraj bude novi početak:

„Ne možete trаžiti od drugih dа vаs predstаvljаju. Ne možete lopovimа poveriti svoje bogаtstvo. Ne možete zаhtevаti od drugih dа se bore i ginu u vаše ime, dа vаs brаne. To je vаšа čovečаnskа odgovornost, i kаdа ovo učinite, svet će postаti slobodаn, orgаnizovаn po sistemu džаmаhirije, а slobodа, srećа i izobilje postаće dostupni svimа.

Epohа vlаdа približаvа se krаju i oni se bore zа vаzduh. Oni očаjаvаju. Oni su bаnkrotirаli, ne sаmo finаsijski, oni su bаnkrotirаli morаlno, religijski, obrаzovno, intelektuаlno i idejno, i zа njih nemа putа nаpred. Oni se nаlаze pred propаšću. Tа propаst je dobrа zа nаrode svetа, koji se pаte jer nisu slobodni.“ Ja ne bih ni reč dodao, pokoj ti duše Pukovniče Gadafi.

V.M.
« Poslednja izmena: 30. Okt 2011, 15:08:55 od Ljermontov »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 15.0.874.102
Svaka cast na ovom komentaru Smile Smile Smile Mada jedno nikako ne mogu svatiti i niti jedan medij to ne moze ubijediti ovu glavu.Dali su ubijeni?
Ajde da malo se vratim unazad pa spomenem Sadama.U jednoj reportazi sam vidio da ima 12 dvojnika i svi su isti.Kako i Muamer potice iz iste skole prosto sumnjam da i on nije imao iste.
Ovo sada neka bude licno misljenje,prosto sumnjam da ljudi koji imaju milione ili milijarde u novcu mogu biti tako u nekoj rupi ubijeni Smile
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Ma cim je pocelo da se guzva Gasha otiso u Venecuelu sa njegovim telohraniteljkama i ukrajinskim medicinskim sestrama a ostavio nekog nesretnika da mu glumi dvojnika, sad Gasha sigurno siri sator negde na plazi, pije koktele a Ukrajinke mu mere pritisak  Smile Smile
« Poslednja izmena: 30. Okt 2011, 17:42:51 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 299
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Qatar forms together with 12 other countries military alliance, which will assist the rebels in the "restoration of order in the country." It will consist of 170 generals from 13 different countries; five of these generals will be from Israel, the other from the USA, France, UAE, Qatar, Italy, Germany and other countries. In addition to that, some of these generals are already in Libya at the headquarters in Tripoli.

In essence nothing has changed, if only before this military intervention called "civilian protection" in the framework of resolution 1973, but now its misunderstanding corrected. Why would they want any unwanted paper, if still entire international community, with rare exceptions of Cuba and Nicaragua Venezuela who do not have nuclear weapons and the impact on the international scene is silent? There is a Russian proverb silence means consent....

Tripoli: Street battles continue, bombings and shooting every now are heard throughout different parts of the city, the most intense fighting taking place near the International Airport.

Sirte: The bandits are still holding the city in the ring; no one is allowed to go out of the city and humanitarian convoys and human rights organizations not allowed to enter Sirte.

Bani Walid: Soldiers of green resistance continue to fight for the city. Fierce battles are both within the city and its surrounding areas.

Zintan: some "rebel" factions, who were fighting along with NATO and the NTC appears to have realized that they brought nothing but destruction and occupation of their country.

Benghazi: in the courthouse there were bloody clashes between rats.

Misurata: Seems like mercenaries of Misurata completely lost their heads. If on Saturday, they demanded that their representatives have the posts of president and prime minister, then on Sunday there was information that they demand to declare the city Misurata, an independent country called "free Misurata." Israel plans to open soon, in that city as yet called the "city" of Misurata, its embassy. Another confirmation of who was sponsoring these beasts.

And now, a very tragic news for the rebels, I do not know how they will survive it: in the Algerian-Libyan border police of Algeria seized over 2 tons of drugs, the cargo was heading to the Libyan border...

(translation)

http://www.anna-news.info/node/2261

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Libya War to continue without UN Mandate.

http://nsnbc.wordpress.com/2011/10/28/libya-war-to-continue-without-un-mandate/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

An honest...Nato-rat: "without NATO there is no win"

message for an "winner"

you rat, you should know:

- that your children will be growing up in a country you tore up...

- they will be bleeding from the wounds you opened...

- that they will be looking for salvation in fundamentalism and emigration...

- that your very own sins will make them blow themselves to pieces looking for divine justice...

- that your other children will be looking for a better future in gloomy European suburbs... selling drugs and their own bodies...

- that your own grandchildren will be laughing at you for not knowing the language they’ll be speaking...

- that they will be ashamed of your religion and tradition in their new homeland...

- that your city will remain demolished and deserted as long as you shall live...

- You should know that one day when you grow old, your little grandchild will come to you...

the youngest one, the only one that stayed to live in poverty with you...

the one who’s the best in school, the one who likes to read, the one who knows the capitols and other rubbish...

he’ll come to you, sit in your lap and tell you - "Grandpa, talk to me about the Colonel..."

(By Petar Markovic)
« Poslednja izmena: 30. Okt 2011, 18:26:40 od paganin1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.106
mob
Nokia 2610
Ko je ubio Gadafija (4): Tvorac afričkog sna

Cilj Libije, dok joj je na čelu bio Moamer Gadafi, bio je da vremenom potpuno zadovolji svoje potrebe za usevima, a onda sa viškovima da uđe i na evropsko tržište. To se londonskom kartelu, koji se bavi kontrolom svetske trgovine hranom već vekovima, nije nimalo dopalo.

Posebno što je jedan deo svetskih vladara iz senke, porodica Rotšild, pre nekoliko godina već ušla sa jednom velikom investicijom za uzgajanje voća i povrća u Indiju. Naravno, računali su prvenstveno na evropsko tržište. S obzirom na to da bi se u Libiji koristila veoma stara i mineralizovana voda, ovako uzgojeni usevi i voće imali bi daleko bolji kvalitet.

Dakle, Libija je bila na putu da se sama prehrani, a i da ugrozi kontrolisano tržište hranom u Evropi. Ko kontroliše hranu, ima globalnu moć.

Velika veštačka reka
Moamer Gadafi je time nekima u Londonu već stao na žulj. Čitava investicija u projekat Velike veštačke reke trebalo je da košta oko 33 milijarde dolara, ali će verovatno biti skuplja, ako ikada bude i završena. Što je još gore za londonski bankarski kartel, finansiranje ovog ogromnog projekta vršeno je isključivo državnim kreditom libijske Centralne banke. Ova banka je sto odsto u vlasništvu države Libije. Međunarodni monetarni fond (MMF) i Svetska banka su zaobiđeni.

Može se već zamisliti kako su to Rotšildi i njihova "filijala", bogataš Džordž Soroš sa svojim investicionim fondovima i ostala slična ekipa teško prihvatili. Toliko teško, da se o ovom libijskom geostrateškom projektu na Zapadu jedva zna. Globalni mediji su ga jednostavno ignorisali. I, to nije sve. Ovaj državni kredit je bio beskamatni jer Kuran zabranjuje pozajmljivanje novca sa kamatom.

Nakon Drugog svetskog rata procvatom biznisa sa naftom ogromna količina petro-dolara je počela da se sliva baš u islamske zemlje, pa se logično postavljalo pitanje gde taj novac plasirati. Tako je još sedamdestih godina prošlog veka počelo osnivanje velikog broja banaka i investicionih fondova po čitavom svetu, posebno u zemljama kao što su Iran i Pakistan, koji su nastojali da posluju u skladu sa islamskim učenjem.

To je bilo specifično islamsko bankarstvo koje nije radilo na principu kamate već neke vrste akcijskog udela. Razvila se i specifična islamska bankarska filozofija. I takvi islamski fondovi bili su daleko podsticajniji za korisnike kredita nego jevrejski, tj. lihvarski. I Gadafi je sa ogromnom količinom novca krenuo sa investicijama, ne samo po Africi, već i u Evropu. I to je bio drugi žulj na koji je neke u Londonu nagazio.

Izvesni Robert Taivo, direktor firme "Whitespace Advisory" koja radi za kompanije širom sveta koje žele da investiraju u Africi, tvrdi da će sada nakon smrti Gadafija u Africi nastati investiciona praznina od oko 31 milijarde dolara godišnje, koliko on procenjuje da je Gadafi ubacivao u razne afričke projekte. Taj jaz bi sada trebalo da pokriju investirori sa Zapada koji na to i čekaju kao zapete puške. U Afriku će ubacivati svoj papir i iznositi produkte rada Afrikanaca i njihove sirovine. Naravno, uz kamatu. Iako govorimo o Gadafiju koji je imao ključ od libijske kase, radilo se praktično o državnoj kasi i novcu koji je bio 100 posto u vlasništvu države Libije. To je novac na koji je Zapad bacio oko, i zbog čega je i usledila intervencija u Libiji.

Najmanje 70 milijardi dolara Libija je na čelu sa Gadafijem ubacila širom Afrike i to bez interesne kamate. Neki pominju i 90 milijardi. Posebno je zanimljivo što je taj novac često išao u regione koji su najsiromašniji i politički najnestabilniji i koji su na taj način bili obezbeđeni od potrebe da novac zajme od zapadnih lihvara i koji bi ih najradije zadužili i uveli u međusobne etničke sukobe, a onda vojno "mirili" i pljačkali. Jer, to je bio njihov, vekovima primenjivan sistem. Tako je libijski novac sprečio da se razviju sukobi pobunjenika i vlade na severu Malija. Ova država je godinama pod pritiskom radikalnih islamista, posebno vehabijske Al Kaide i od Zapada naoružanih pobunjenika. Obaranje vlade 2010. sprečio je upravo Gadafi koji je tamo dobio podršku velikog broja ljudi.

U Centralnoafričkoj Republici je Libija je još 2001. sprečila da "pobunjenici" sruše vladu. (Nije teško pogoditi ko sve finansira i podbunjuje afričke "pobunjenike"). U Nigeru je Gadafi takođe pomogao da se učvrsti nestabilna vlada, uz beskamatnu pozajmicu od 100 miliona dolara. Libijskim parama je rađen je i autoput preko Sahare, koji još nije završen i u koji je uloženo 100 miliona evra, kao i u naftna postrojenja. Libija je 2007. u Sirtu bila domaćin potpisivanja mirovnog sporazuma zavađenih strana u Čadu. Time je Gadafi i ovoj zemlji doneo mir i preduslov za ekonomski prosperitet. U Etiopiji se nalazi sedište Afričke unije koja se održavala najviše uz pomoć novca iz Libije (oko 15 posto fonda je punila Libija).

Afrička unija je bila zamišljena kao telo koje treba da Afriku izvede iz dužničkog i svakog drugog ropstva. Oil Libdža je čak kupila 2008. kompaniju "Shell Ethiopia", koju su osnovali Englezi, i zadržala sve zaposlene. I tamo je sprečen međuetnički konflikt između Eritreje i Etiopije. Mirovna misija Afričke unije je u Somaliji intervenisala sa 8.000 vojnika kako bi slomila takozvanu islamsku radikalnu pobunu u Mogadišu. Somalija je dobila 2008. godine libijsku investiciju preko Sahel-Saharan Investment i Trade Bank za gradnju puteva i mostova.

Na putu izbavljenja

Mauritanija ima prema Libiji dug oko 200 miliona dolara, a Libija je otpisala 50 miliona dolara pod uslovom da se tamo izgrade bolnica i univerzitet koji treba da se nazove po Gadafiju. Libijske investicije su ušle i u Gambiju. Na taj način Moamer Gadafi je postao lider čitave Afrike koja je počela da se zeleni i samostalno razvija posle dugih decenija surove pljačke koju su sprovodili trgovci Londona. Može se samo zamisliti užas drevnih kolonizatora, stacioniranih u londoskom poslovnom središtu, Sitiju. Gadafi je za njih bio mali afrički crv koji ih je nagrizao iznutra. Zato je premijer Velike Britanije Toni Bler dobio specijalan zadatak.

Islamsko bankarstvo

U islamskom učenju se smatra da novac treba dati svakome kome je potreban, baš kao što gladnog valja nahraniti. Davati novac sa kamatom znači okoristiti se na tuđoj nemaštini, a to znači, na tuđoj nesreći. Kuran upravo podstiče milostinju, ali nalaže odricanje od svake vrste koristoljublja koje bi se time moglo pribaviti. Zato je u islamu lihvarenje nedopustivo. U skladu sa tim razvijeno je i specifično islamsko bankarstvo. Ono je sasvim suprotno od jevrejske bankarske filozofije koja kaže da nije zločin budali (ili tzv. gojama) oteti novac. Gadafi se držao islamskih tumačenja vere.

Najmoćnija Afrikanka

Zapad je optužio predsednicu Liberije Elenu Džonson Sirlif da je bliska sa Gadafijem i da je od njega primila novac kako bi se učvrstila na vlasti i oduprla pobunjenicima. Danas je nazivaju najmoćnijom ženom Afrike, a ona je i ovogodišnja dobitnica Nobelove nagrade za mir.
« Poslednja izmena: 30. Okt 2011, 18:38:32 od stami4 »
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 493 494 496 497 ... 570
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.225 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.