Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 06:37:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 55 56 58 59 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 177589 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.53
mob
Nokia 
Mislim da ovo uopće nisu slične priče , jer im je poruka potpuno drugačija , u biblijskoj se naglašava da haram stečen imetak nemože priskrbiti nikakvu nagradu ili korist svom vlasniku , tj, kad bi razbojnik podjelio i sav imetak koji dobije razbojništvom opet bi bio u minusu a kamoli dio toga i mislim da je ovo itekako aktuelno danas kada mnogi tajkuni koji pljačkaju narod i državu ,  i dijeleći manji dio onoga što su pokrali žele da se prikažu narodu ili Bogu ( to oni sami najbolje znaju) kao nekakvi dobrotvori , e njima ide biblijska opomena.

Ovaj pak hadis obraća pažnju na jedan drugi aspekt  , naima svjedoci smo da na ovom svijetu Stvoritelj ne daje svim ljudima jednaku opskrbu , neki se jednostavno rode bogati , ili na mnogo lakši način dođu do novca( mislim legalni putem ovaj put) , dok drugi puno teže iako se muče , e Uzvišeni poručuje da je nagrada prema VELIČINI TRUDA jer to je nešto što zavisi od čovjeka , dok je rezultat kod Stvoritelja , on ne zavisi od nas.

Poenta , neka se svako potrudi da učini dobro djelo jer ako je ono u njegovima očima malo kod Allaha je veliko .

Sjećam se jednog hadisa o Isusu koji ide otprilike ovako , besedijo je Isus svojim učenicima i rekao im da nije dobro imati imetka ( materijalnog bogatstva) , a učenici upitaše , zašto učitelju , zato jer se stiče na haram način reče on , ali ako je steknut halalom , upitaše onda , onda je kušnja da se halal potroši reče on , ali ako se halal potroši upitaše oni , e onda će ipak čovjek na onom svijetu dugo i bolno biti ispitivan za njega i nije vrijedan samo tog suđenja, reče on.
« Poslednja izmena: 28. Jul 2010, 19:53:55 od konankos »
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia ????
Mislim da ovo uopće nisu slične priče , jer im je poruka potpuno drugačija , u biblijskoj se naglašava da haram stečen imetak nemože priskrbiti nikakvu nagradu ili korist svom vlasniku , tj, kad bi razbojnik podjelio i sav imetak koji dobije razbojništvom opet bi bio u minusu a kamoli dio toga i mislim da je ovo itekako aktuelno danas kada mnogi tajkuni koji pljačkaju narod i državu ,  i dijeleći manji dio onoga što su pokrali žele da se prikažu narodu ili Bogu ( to oni sami najbolje znaju) kao nekakvi dobrotvori , e njima ide biblijska opomena.

Ovaj pak hadis obraća pažnju na jedan drugi aspekt  , naima svjedoci smo da na ovom svijetu Stvoritelj ne daje svim ljudima jednaku opskrbu , neki se jednostavno rode bogati , ili na mnogo lakši način dođu do novca( mislim legalni putem ovaj put) , dok drugi puno teže iako se muče , e Uzvišeni poručuje da je nagrada prema VELIČINI TRUDA jer to je nešto što zavisi od čovjeka , dok je rezultat kod Stvoritelja , on ne zavisi od nas.

Poenta , neka se svako potrudi da učini dobro djelo jer ako je ono u njegovima očima malo kod Allaha je veliko .

hadis, halal, haram? Ne poznajem terminologiju...

Drugo, prica iz Biblije koju sam naveo se odnosi upravo na ZRTVU koju je podneo vernik (kako ti kazes, velicinu truda)... Cini mi se da su pre te sirotice davali priloge ljudi na dva nacina: neki su glasno pred svima brojali koliko daju, a neki su bez reci sipali velike kolicine novca. Nakon njih je tek dosla zena koja je dala bakrenjak i Isus je rekao Apostolima da je njen dar najveci zato sto je ona dala (procentualno, prim. ja Smile) mnogo vise od prethodnih...
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Hadis- predaja. Poučne priče koje je Muhamed izgovorio a njegovi savremenici zebeležili ili usmeno prenosili.

Halal- ono što je sa Božijim blagosovom (pošteno stečen imetak i sve ostalo što je po Božijoj volji).
Haram- suprotno od halal (imetak stečen krađom kockom...)
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: konankos

Nije mi jasno kako si uspio da u moru silnog lupetanja koje vršiš po forumu uspeš da jednom i pogodiš ali uspio si , da baš je tako kako si naveo!

Na ovom svijetu svako ima slobodu izbora na bilo koju vjeru , ali što se tiče onog ako ne umre kao musliman MNOGO bolje da se nije i rodio ( za njega , ne nekog drugog) !
Kuran, ti i svi ostali muslimani lupetate, a ne ja, ja govorim o onome sto postoji u stvarnosti, a to nije lupetanje.
Lupetanje je pricanje da ljudi koji ne veruju lupetanju kurana nisu dostojni zivota i da zivot vredi samo ako je neko obrezan, ne jede svinjetinu i moli se nekome koga nema i ceka da ga smrt odvede u zagrljaj nevinih zena.
Citat: taxtex
Nećete zažaliti
Odgledao sam pocetak i interesuje me kakve koristi ima neko ko zna sta se desava u svetu kada ga svakako ceka sigurna smrt ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.53
mob
Nokia 
Braćo moja draga kakvih sve ne interesantnih djelova ima ovaj naš burek , pa književnost , pa sport , pa ljubimci kućni , svašta nešto , bilo bi mudro da se to pogleda aaa ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia Luvmya 520
Braćo moja draga kakvih sve ne interesantnih djelova ima ovaj naš burek , pa književnost , pa sport , pa ljubimci kućni , svašta nešto , bilo bi mudro da se to pogleda aaa ?
Taj predlog uopste nije hrdjav, posto je ova tema samim pocetkom osudjena na potpuni fijasko.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.53
mob
Nokia 
Idi onda brate idi  , požuuuuuuuuuuuuuri , i nedaj nikom da te tamo zezne , požuuuuuuuri ! Neznam što se uopšte bakćeš sa ovakom lošom temom koja je ispod tvog akademskog nivoa , pusti nas seljake da se ovde prepiremo !
« Poslednja izmena: 29. Jul 2010, 02:09:00 od konankos »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia Luvmya 520
Idi onda brate idi  , požuuuuuuuuuuuuuri , i nedaj nikom da te tamo zezne , požuuuuuuuri !
Ti si pozvao tvoju bracu, meni muslimani nisu braca, sto dalje od moje kuce, to bolje, meni su braca svi ljudi koji ne prave razliku izmedju sebe.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.53
mob
Nokia 
Moja braća , tvoja braća , moje tetke , tvoja prababa je zenula mog pradedu , moj, mojjjj , tvoja ...bla ..bla ..bla... ja sam mnogo dobaar i super sam , ti si mnogo loš , moj deda je bio super a tvoj deda je krao krompir u komšijinu njivu...ja sam mnogo dobar a ti si mnogo loš ... Smile Smile Smile...ti si bre jedna dosadna napast i davež , imaš 50000 postova i svi su ti copy..paste od dva tri , kako uspevaš da jednu istu dosadnu banalnu  ideju multipliciraš na toliko mnogo dosadnih načina ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 55 56 58 59 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 06:37:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 2.346 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.