Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 20:53:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 53 54 56 57 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 177726 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.53
mob
Nokia 

"Gospod je stvorio ljude da bi imao skim da podjeli tu ljubav " , dobro rečenica zvuči fino ,mada malko vuče na španske serije , ali to je možda moj ličan stva , a ja sam griješno biće , ali gde ovo piše , je pazi ovo je jedan od suštinskih pojmova bivstva  : " Zašto je Bog stvorio ljude ? I ODGOVOR SE NEMOŽE DATI IZ GLAVE .

Podkrepi  mi molim te ovaj odgovor nečim , pa makar i Biblijom ?

« Poslednja izmena: 27. Jul 2010, 19:29:16 od konankos »
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia ????

"Gospod je stvorio ljude da bi imao skim da podjeli tu ljubav " , dobro rečenica zvuči fino ,mada malko vuče na španske serije , ali to je možda moj ličan stva , a ja sam griješno biće , ali gde ovo piše , je pazi ovo je jedan od suštinskih pojmova bivstva  : " Zašto je Bog stvorio ljude ? I ODGOVOR SE NEMOŽE DATI IZ GLAVE .

Podkrepi  mi molim te ovaj odgovor nečim , pa makar i Biblijom ?

Necu ti odgovarati citatima iz Biblije, posto i ja preletim tvoje navode iz Kurana kao nesto totalno nepouzdano i neargumentovano sto moze biti tacno i ne mora...
Ovo je jako duga prica za koju sad nemam vremena, neki drugi put cemo o tome, ok?
Nego, reci mi samo, odakle je to, da je Alah stvorio ljude samo da bi ga obozavali?
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.53
mob
Nokia 
Kad budeš imao vremena , nastavićemo razgovor !
« Poslednja izmena: 27. Jul 2010, 19:43:21 od konankos »
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Za ovo u vezi šerijata inspirisao me slučaj jedne žene koja je prešla na hrišćanstvo i zato je osuđena na smrt. U tekstu se kaže da se u nekim islamskim zemljama, poput S. Arabije, takva kazna i danas sprovodi.
Znam da u Kuranu takva kazna nije predviđena, naprotiv predviđeno je da se oko vere ne prisiljava. Zato je nesklad između Kurana i prakse vidljiv ovde. Ja smatram da ovaj ajet kaže da svako može slobodno ući ili izaći iz islama i da ga niko zato ne treba kažnjavat.
I za muslimane je bolje da se oni što ne veruju udalje a ne da zbog straha u svojim redovima imaju licemere. Na kraju krajeva  vera je stvar između Boga i čoveka, šta ima  drugi da su tu meša i uslovljava.

U vezi onog drugog, dozvoli da postavim par pitanja.

Da li smo svi nekad nekom naneli nepravdu?
Da li je ta nepravda povređenog bolela?
Da li Alah to zna i nudi oprost za ta dela ako se pokajemo i pokušamo da se nekako iskupimo?
Da li su Alahu pokajnici dragi i poziva ljude na pokajanje?
Da li je Njegova milost ogromna?
Da li je mogućnost za oprost svakog greha osim širka postoji?
Zašto misliš da i teži zločini neće biti oprošteni?
Da li će dženetlije imati čisto srce, oslobođeno od svih negativnosti samim tim osećanja nepravde?
Da li je čisto, neiskvareno, srce sposobno da oprosti, te da se raduje svakom ko mu se pridruži u dženetu, makar ga taj za života povredio?
Da li Alah kod ljudi izuzetno ceni sposobnost da praštaju i poziva da se to čini?
Šta je loše u praštanju, naročito ako se osoba popravila, kaje se zbog svojih nedela i pokušava da se nekako iskupi?

Na kraju zločin može puno otežati levi tas vage na sudnjem danu, ali ako je dobrih dela toliko da desni ipak pretegne, osoba će ipak u dženet, sve drugo bilo bi nepravedno?  

Ova polemika ode u pravcu koj nisam očekivao. Nadao sam se da će se spomenuti hadis koji kaže da će biti spašeni svi koji budu imali imana makar koliko zrno gorušcice, te se složiti da za svakog ko ima vere ima i nade.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: konankos

Ne ja ne kažem da smo svi Allahovi robovi to kaže On , Allah subhanu ve teala , ja samo prenosim !
Gospon Eye nemaš se potrebe truditi da pišeš , jer tvoje postove nečitam , džaba ti muka  !
Nema "alaha" koji nesto govori, nego je to neko ko veruje da nesto sto se zove "alah" postoji pa je zbog manipulacije ljudima to napisao.

Uopste me ne zanima sta ces ti da radis. O svom ti poslu.
Citat: konankos
"Gospod je stvorio ljude da bi imao skim da podjeli tu ljubav " , dobro rečenica zvuči fino ,mada malko vuče na španske serije , ali to je možda moj ličan stva , a ja sam griješno biće , ali gde ovo piše , je pazi ovo je jedan od suštinskih pojmova bivstva  : " Zašto je Bog stvorio ljude ? I ODGOVOR SE NEMOŽE DATI IZ GLAVE .

Podkrepi  mi molim te ovaj odgovor nečim , pa makar i Biblijom ?
Evo da pomognem malo Baldricku ovde lepo fino pise o tome " I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije među ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov. I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe. I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne.
I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava.
Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin. "

Znaci ovde imamo jednu racionalnu situaciju u kojoj Bog inkarnisan zivi sa onima koje je odabrao da takodje zive vecno sa njim. u odnosu na bajke o nekakvim mrtvim ljudima koji ce uzivati sa 72 device.
« Poslednja izmena: 27. Jul 2010, 20:09:52 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Yu, o kakvoj večnosti govoriš kad Zemlje ni Sunca najdalje za 5 milijardi godina neće da bude.
Dokaz: uzmi teleskop, pogledaj i videćeš da zvede poput ove naše svakog dana nestaju. Ni jedan čovek, ma ko on bio to ne može da promeni.
Nema tu ničeg racionalnog.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia Luvmya 520
Yu, o kakvoj večnosti govoriš kad Zemlje ni Sunca najdalje za 5 milijardi godina neće da bude.
Dokaz: uzmi teleskop, pogledaj i videćeš da zvede poput ove naše svakog dana nestaju. Ni jedan čovek, ma ko on bio to ne može da promeni.
Nema tu ničeg racionalnog.
Prvo, ne govorim ja o vecnosti Boga koji je covek sa ljudima koje je odabrao za tu vecnost nego biblijsko prorocanstvo. Ako ti zelis da dokazes da ce svi koji danas zive da umru i da se fizicka vecnost u ovom telu nece desiti, voleo bih da vidim taj dokaz.
Kao sto vidis u tom prorocanstvu kaze "Ko pobedi dobice sve" tu se misli na one koji nece umreti, one koji ce preziveti te dane ogromnog gubitka ljudskih zivota kakav nije nikada vidjen a koji su pred nama kao sto ih je
Isus opisao " Jer će biti nevolja velika kakva nije bila od postanja sveta dosad niti će biti; I da se oni dani ne skrate, niko ne bi ostao; ali izbranih radi skratiće se dani oni. "

Znaci sve su to racionalne premise u kojima nema fantazija i bajki kao sto ih ima u kuranu.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I'm Victoria's secret!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2417
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.60
mob
SonyEricsson K750i
Hm, cekaj malo. Zasto on da dokaze da se nesto nece dogoditi? Dokazi ti da hoce. Ti si prvi koji tvrdi nesto, pa je red da to i dokazes. Evo recimo:

Ja tvrdim da postoji baba u nekom selu u Sumadiji koja gleda u pampure od plute i cita sudbinu 100%. Znaci ona sigurno postoji, a ti ako ne verujes dokazi da ne postoji! I sta sad? Ti bi bio primoran da ides od sela do sela i da trazis? Ma nije nego. Valjda sam ja taj koji je u obavezi da ponudi dokaz za ovakvu besmislicu, a ne da od tebe zahtevam da dokazes suprotno. Jer, cak i kada bi obisao sva sela i utvrdio da ta baba ne postoji ja bih i dalje mogao da tvrdim da nisi obisao sve kuce i da ti je ona promakla. Dakle, ko iznosi tvrdnju mora je podrzati nekim dokazom.
IP sačuvana
social share
Sum myself up in three words? Well, I suppose it would have to be: kller, alien, vagina.
I'm so goth I shit bats!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia Luvmya 520
Hm, cekaj malo. Zasto on da dokaze da se nesto nece dogoditi? Dokazi ti da hoce. Ti si prvi koji tvrdi nesto, pa je red da to i dokazes. Evo recimo:

Ja tvrdim da postoji baba u nekom selu u Sumadiji koja gleda u pampure od plute i cita sudbinu 100%. Znaci ona sigurno postoji, a ti ako ne verujes dokazi da ne postoji! I sta sad? Ti bi bio primoran da ides od sela do sela i da trazis? Ma nije nego. Valjda sam ja taj koji je u obavezi da ponudi dokaz za ovakvu besmislicu, a ne da od tebe zahtevam da dokazes suprotno. Jer, cak i kada bi obisao sva sela i utvrdio da ta baba ne postoji ja bih i dalje mogao da tvrdim da nisi obisao sve kuce i da ti je ona promakla. Dakle, ko iznosi tvrdnju mora je podrzati nekim dokazom.
Da li bi bio ljubazan da mi objasnis sta ja to tvrdim ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I'm Victoria's secret!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2417
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.60
mob
SonyEricsson K750i
Ako ti zelis da dokazes da ce svi koji danas zive da umru i da se fizicka vecnost u ovom telu nece desiti, voleo bih da vidim taj dokaz.

Ti bi trebalo da dokazes da hoce, ako vec to tvrdis u svom postu. Dakle, dokaz da ce neko ziveti vecno, a ne da neko drugi dokazuje suprotno da bi tebe uverio u neispravnost tvog iskaza.
IP sačuvana
social share
Sum myself up in three words? Well, I suppose it would have to be: kller, alien, vagina.
I'm so goth I shit bats!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 53 54 56 57 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 20:53:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.