Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 17:33:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 176804 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 39
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
YU, interesuje me, ali stvarno, kako bi ti protumacio ove citate iz Kur'ana:

U Kur'anu se na dva mjesta govori o dvije vodene povrsine koje se susrecu, ali ne dolazi do mijesanja.
 "Pustio je dva mora da se susrecu. Izmedju njih je pregrada i oni se ne mijesaju." (Er-Rahman, 19.-20.)
\"On je dvije vodene povrsine jednu pored druge ostavio- jedna je pitka i slatka, druga slana i gorka, a izmedju njih je pregradu i nevidljivu branu postavio."
(El-Furqan, 53.)
bravo, taj sam ja postavio prije stranicu-dvije, al izgleda da oni preskaču te djelove.
IP sačuvana
social share
"Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 684
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
 Smile

Iraqi TV Debate: Is the Earth Flat?

Muslim Cleric Presents "Scientific" Proof that Women Cannot Talk and Remember Simultaneously

Koranic Scientist: No Scientific Necessity to Wash Off the Urine of 'Male' Infants

Muslim Cleric: People who eat with their left hands are followers of Satan

Science and Islam: Wings of Flies are Cure for Aids!

72 virgins - do they really believe that ?

Why women shouldn't be allowed to drive

Women marry dogs and donkeys in Denmark

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
Smile

Iraqi TV Debate: Is the Earth Flat?

Muslim Cleric Presents "Scientific" Proof that Women Cannot Talk and Remember Simultaneously

Koranic Scientist: No Scientific Necessity to Wash Off the Urine of 'Male' Infants

Muslim Cleric: People who eat with their left hands are followers of Satan

Science and Islam: Wings of Flies are Cure for Aids!

72 virgins - do they really believe that ?

Why women shouldn't be allowed to drive

Women marry dogs and donkeys in Denmark

Zasto izbjegavate da govorite o temi?!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Čak i da pretpostavimo da je Kuran delo nekog superiornog bića, ne vidim zašto bi Bog bio jedini logičan odgovor na pitanje "kako je Muhamed znao". 
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 39
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

U Kur'anu se na dva mjesta govori o dvije vodene povrsine koje se susrecu, ali ne dolazi do mijesanja.
 "Pustio je dva mora da se susrecu. Izmedju njih je pregrada i oni se ne mijesaju." (Er-Rahman, 19.-20.)
\"On je dvije vodene povrsine jednu pored druge ostavio- jedna je pitka i slatka, druga slana i gorka, a izmedju njih je pregradu i nevidljivu branu postavio."
(El-Furqan, 53.)
bravo, taj sam ja postavio prije stranicu-dvije, al izgleda da oni preskaču te djelove.
" Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju.
(55- Ar-Rahman, 19-20)"

Francuski naučnik poznat po podmorskim istraživnajima, kapetan Jacques Cousteau, je, na kraju istraživanja vedene barijere, rekao sljedeće:
''Analizirali smo tvrdnje nekih istraživača o tome kako postoje određene barijere koje odvajaju različite morske mase. U toku istraživanja vidjeli smo da Sredozemno more posjeduje sebi svojstvenu slanost i gustoću i kao takvo je utočište posebnih živih bića. Potom smo analizirali vodenu masu Atlanskog okeana i utvrdili da se sasvim razlikuje od Sredozemnog mora. Premda bi ova dva mora, sa aspekta slanosti, gustoće i životnih vrsta koje ih nastanjuju, trebala biti ista ili vrlo slična na Gibraltaru, mjestu gdje se spajaju, ipak, čak i u području gdje su veoma blizu, ova dva mora posjeduju različite strukture. Prilikom istraživanja suočili smo se sa situacijom koja nas je zbunila: miješanje ova dva mora sprečava nevjerovatna vodena zavjesa, koja se nalazi na liniji njihovog dodirivanja. Vodenu barijeru iste vrste su njemački naučnici otkrili 1962. godine u tjesnacu Mendep, gdje se spaja zaljev Aden i Crveno more. Prilikom naših posljednjih istraživanja utvrdili smo se da ista barijera postoji na svim linijama spajanja mora različitih struktura.''
Ova činjenica o nemiješanju voda mora koja se međusobno dodiruju, koja je zbunila kapetana Cousteaua, je prije 14 stoljeća istaknuta u Kur'anu. Ova odlika koju je nemoguće uočiti golim okom i koja izgleda nelogična najprije je objavljena ljudima na Arapskom poluotoku, koji nemaju nikakve veze sa moreplovstvom.
IP sačuvana
social share
"Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 684
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Ma sve vam je Muhamed i njegov Kuran jos od davnina otkrio, tako da sada mozete bez brige laditi jaja u pustinjskom pesku pored Kabe i smejati se glupim kafirima koji se muce da saznaju i otkriju ono sto vi zahvaljujuci Kuranu jos od davnina znate ali nam iz inata otkrivate tek nakon sto se mi posteno namucimo i naucnim metodama to isto ustanovimo Smile

Nas glupe kafire koji nismo shvatili lepotu dosadnih i repetitivnih kuranskih blebetanja ceka pakao, dok vas Muhamed docekuje sa 72 netaknute p*cketine, med, mleko, sveze voce, zlatni nakit, i sator pod ladovinom. Drugim recima, san svakog sredjnevekovnog arapskog nomada, kako da vam covek ne zavidi Smile
« Poslednja izmena: 12. Maj 2010, 21:42:46 od rade_ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Nelabu
Jarane moj lijepi, sve više imam osjećaj da ti namjerno zafrkavaš na ovoj temi. Pa brate ima toliko činjenica koje se nalaze u Kur`ąnu , a pri tome nisu nigdje rečene, a izgleda da vi te činjenice preskačete , te se samo bazirate na onima koji su stari narodi davno govorili, a opet napominjem neke činjenice nikad nećeš naći u drugim starim knjigama. Kur`an je objavio Allah Muhamedu a.s. preko meleka Džibrila !!!
Imas potpuno pogresan osecaj zemljace.
Da li ti mozes da dokazes da te "cinjenice koje se nalaze u kuranu" nisu nigde pre toga recene ?
Ceo koncept o jednom Bogu koji je sve stvorio svojom voljom je uzet iz tore, koncept o zivotu posle smrti je uzet od farisejskog judaizma, prica o Issa-i je uzeta iz jevandjelja.
Koncept meleka Dzibrila je preuzet od proroka Danila koji je ziveo 1000 godina pre muhameda.
Danilo 9:21 " Dok još govorah moleći se, onaj čovek Gavrilo, kog videh pre u utvari, dolete brzo i dotače me se o večernjoj žrtvi. "
Taj isti dzibriel je takodje doneo vest Zariji o rodjenju njegovog sina koji je kasnije postao neko koga su nazvali Jovan Krstitelj, njuskica koja je krstila Issa-u u jordanu (reci), Luka 1:19 " I odgovarajući anđeo reče mu: Ja sam Gavrilo što stojim pred Bogom, i poslan sam da govorim s tobom i da ti javim ovu radost. "

I sada ces ti meni jarane ovde da prodajes pricu kako je kuran - "originalan" ?

To ce mozda da "prodje" kod neke osobe koja nije informisana o zbivanjima koja su zabelezena pre nego su pismeni ljudi poceli da zapisuju reci nepismenog, slepog proroka muhameda.
Stari narodi ? Pa arapi, muslimani su nuspojava jevreja, otac arapa je jevrejin.

Ja nikome ovde ne govorim da se batali islama, nego apelujem na zdrav razum da shvati sta je istina a sta je verovanje.
Citat: akan1303

\"On je dvije vodene povrsine jednu pored druge ostavio- jedna je pitka i slatka, druga slana i gorka, a izmedju njih je pregradu i nevidljivu branu postavio." (El-Furqan, 53.)
Te stihove bi protumacio kao volju Alaha da postoje oni koji pripadaju njemu i oni koji njemu nikada nece pripadati, niti ce se mesati sa onima koji pripadaju Alahu. Jedna i druga voda su metafore za ljude.
To je takodje jevrejski koncept da je sve Bozije ali nije sve od Boga. Svi nesto govore, ali ne govore svi istinu.
A Bog je istina ( duhovno, izmedju ostalog )
Citat: Makros_Crni
Čak i da pretpostavimo da je Kuran delo nekog superiornog bića, ne vidim zašto bi Bog bio jedini logičan odgovor na pitanje "kako je Muhamed znao". 
Pa ako pretpostavimo da je kuran delo superiornog bica, onda je jedini odgovor da je muhamed znao tako sto mu je melek dzibriel preneo to sto je znanje tog superiornog bica.

A ono sto je cinjenica, a ne pretpostavka je fakat da su koncepti koji se nalaze u kuranu hiljadama godina bili na dohvat ruke za citanje svima koji su ziveli u okruzenju.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
ova tema govori kako su pisci kurana izmislili toplu vodu
Какви писци? Куран је постојао пре него што је постојао универзум.

Пре тога си значи имао само Алахов престо (Al-'Arsh), изнад воде.

Онда је Алах subhanahu wa ta'ala написао све што ће икада да се деси до Судњег дана (Yaum il-Qiyaama).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Jaguar b. p.
Какви писци? Куран је постојао пре него што је постојао универзум.

Пре тога си значи имао само Алахов престо (Al-'Arsh), изнад воде.

Онда је Алах subhanahu wa ta'ala написао све што ће икада да се деси до Судњег дана (Yaum il-Qiyaama).
Postojao kao Alahova rec koja postoji u Alahu, ali je nastao kada je Alah kroz Muhameda rekao to sto su pisci zapisali. Nije Kuran sve sto Alah ima u sebi pa se stoga govori samo o onome sto je u Kuranu.
Eto i sam kazes "onda" sto znaci da postoji momenat kada je Kuran nastao na Zemlji.
Duhovni Kuran je jedno a ono sto ovde pricamo je njegova fizicka verzija.
To sto ti govoris da je Kuransko je tacno to sto pise kod Jove " U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč. Ona beše u početku u Boga. Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo. U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima. "
Bas kao sto su hiljadama godina pre arapa to isto rekli jevreji, sta ce sve da se desi i kada ce sudnji dan,
sa vaznim naglaskom na to sta je sudnji dan.
« Poslednja izmena: 13. Maj 2010, 19:12:41 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
Citat
Te stihove bi protumacio...

E ne moze to tako zemljace.
Da bi tumacio Kur`anske stihove trebas poznavati arapski jezik, povod i mjesto Objave stiha, viseznacnost istog, kao i da poznajes kako su ga tumacili prvi mufesiri.
Trebas imati znanja o islamu.

Kako neko ko ima znanja o islamu moze da kaze nesto poput ovoga:
Citat
reci nepismenog, slepog proroka muhameda.

Nego, vratimo se na temu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 17:33:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.