Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 00:48:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 176829 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
Citat
A izvini molim te kome si ti ovde ( na Srpski a ne pravoslavni sajt ) dosao da pricas muslimanske bajke, muslimanima ? 
Dosao sam da pisem istinu ljudima koji ce imati postovanja prema meni kao sto ja imam postovanja prema njima, koji ce ukazati i najmanje respekta prema meni da ime moje svete Knjige i svete Knjige 1.5 milijardi ljudi na kugli zemaljskoj pisu velikim pocetnim slovom.
Ljudima koji ce saslusati tudje misljenje i na kraju dati svoj sud, a ne onima koji ce nastaviti da slijede svoje predrasude uprkos navedenim argumentima.

I ja ne podnosim laz, iako je neki zovu "ateizam" i filuju je u stotine drugih naziva.
Misle ljudi da se vjera sukobljava sa naukom, a evo na vec 23 stranice nauka dokazuje istinitost svete knjige jedne vjere.

Citat
Da li ti ovde nekoga zelis da ubedis da u drzavama u kojima vlada Sharia Law postoji sloboda religije ?

Pa zar nisu tvoji preci 500.godina zivjeli u zemlji u kojoj je vladao Sharia Low, pa su ipak ocuvali svoju religiju?!

A sta kaze Kur`an o prisilnom konvertovanju u islam:

U vjeri nema prisiljavanja - Pravi put se jasno razlikuje od zablude! 2:256
vama - vaša vjera, a meni - moja! 109:6

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
YU, u opisu foruma stoji "slobodne diskusije". Može se pričati o bilo čemu u okviru pravilnika. Pusti neka ljudi pišu, koga zanima neka čita. Ne kvarimo temu i ne produbljavajmo razlike.

Demkane

Ovo poređenje YU-a sa ljudima opisanim u nekim ajetima nije uopšte umesno. Ne možemo na osnovu par postova suditi ljudima i okarakterisati kao neprijatelje muslimana, nekog ko bi surovo postupao sa njima, ubijao i mučimo.
Inače slično je pričao o svim religijama, nekim naučnim teorijama, i drugim stvarima koje smatra fantazijom.

IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: demcan
Dosao sam da pisem istinu ljudima koji ce imati postovanja prema meni kao sto ja imam postovanja prema njima, koji ce ukazati i najmanje respekta prema meni da ime moje svete Knjige i svete Knjige 1.5 milijardi ljudi na kugli zemaljskoj pisu velikim pocetnim slovom.
Ljudima koji ce saslusati tudje misljenje i na kraju dati svoj sud, a ne onima koji ce nastaviti da slijede svoje predrasude uprkos navedenim argumentima.

I ja ne podnosim laz, iako je neki zovu "ateizam" i filuju je u stotine drugih naziva.
Misle ljudi da se vjera sukobljava sa naukom, a evo na vec 23 stranice nauka dokazuje istinitost svete knjige jedne vjere.
Da li bi bio ljubazan da mi kazes definiciju za recistina, posto mi nije jasno o cemu pricas kada kazes " dosao sam da pisem istinu " ?
Ja tebe respektujem, ne respektujem ono sto ti govoris, a to nije tvoje, nego si od nekog to cuo.
Za mene kuran nije nikakva sveta knjiga i ja zadrzavam pravo na svoje misljenje.
Nemam nikakve predrasude i jako dobro poznajem razliku izmedju stvarnosti i fantazija odnosno
izmedju istine i lazi.
Ateizam jeste ( ako tu podrazumevamo neciju tvrdnju da Bog ne postoji )  lazna tvrdnja, posto dokaz o nepostojanju ne postoji, niko ne moze da dokaze da neko ko nije mrtav ne postoji.
Tebi ocigledno nije jasno sta je dokaz postojanja necega posto tvrdis da nekakva rec na nekakvom papiru nesto dokazuje.
Inteligencija i prorocki duh su postojali milenijumima pre nego sto su pisci kurana ostrili pera za pisanije.

Citat
Pa zar nisu tvoji preci 500.godina zivjeli u zemlji u kojoj je vladao Sharia Low, pa su ipak ocuvali svoju religiju?!

A sta kaze Kur`an o prisilnom konvertovanju u islam:

U vjeri nema prisiljavanja - Pravi put se jasno razlikuje od zablude! 2:256
vama - vaša vjera, a meni - moja! 109:6
Otomanska imperija je bila mnoooogo tolerantnija prema hriscanima nego danas Saudiska Arabija prema bilo kom nemuslimanu.

Nista sto sam ja ovde rekao nije protiv muslimana, muhameda, pisaca kurana, nego je sve protiv
pokusaja da se verovanja/fantazije predstavlja kao istina. nista vise i nista manje.
Citat: Makros_Crni
YU, u opisu foruma stoji "slobodne diskusije". Može se pričati o bilo čemu u okviru pravilnika. Pusti neka ljudi pišu, koga zanima neka čita. Ne kvarimo temu i ne produbljavajmo razlike.

Demkane

Ovo poređenje YU-a sa ljudima opisanim u nekim ajetima nije uopšte umesno. Ne možemo na osnovu par postova suditi ljudima i okarakterisati kao neprijatelje muslimana, nekog ko bi surovo postupao sa njima, ubijao i mučimo.
Inače slično je pričao o svim religijama, nekim naučnim teorijama, i drugim stvarima koje smatra fantazijom.
Hvala Makrose na razumevanju. Te "slobodne diskusije" nisu uopste slobodne nego imaju veoma stroga ogranicenja. U okviru tih ogranicenja je izdizanje jedne religije sto omalovazava stavove ostalih clanova.
Niko ovde nije iznad nikoga ( sem moderatora/administratora ), nicija religija se ovde nesme proglasavati superiornom u odnosu na druge.
Rec fantazija nije moj izum, nego je neko drugi stvorio i zna se tacno sta ta rec predstavlja, i ja nisam svrstavao u fantazije nista sto opisuje/predstavlja stvarnost, koju takodje nisam ja definisao.
« Poslednja izmena: 10. Maj 2010, 22:15:03 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
Citat
Demkane

Stav ehli-sunneta je da se ne smije reci za odrijedjenu osobu da je ona ta koja se opisuje u nekom ajetu.
Pa ako se kaze:
Onoga koji pred Gospodara svoga kao nevjernik izide ceka Džehennem, u njemu nece ni umrijeti ni živjeti;

20:74,  ja ne mogu reci da je imenom i prezimenom taj i taj opisan u ajetu i da ce on unici u Dzehennem.
Tako, ne smatram da se oni ajeti odnose konkretno na YUa, vec na one koji organski ne podnose islam, a i mrze sljedbenike islama.

Jedno pitanje za YUa: Jesi li procitao onolike tekstove postavljene na ovoj temi koji govore o naucnom potkrepljivanju Kur`anskih tvrdnji?
Ako je odgovor odrican, onda nemamo o cemu da pricamo.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Sony xperia
Citat
Jedno pitanje za YUa: Jesi li procitao onolike tekstove postavljene na ovoj temi koji govore o naucnom potkrepljivanju Kur`anskih tvrdnji?
A jel' si ti procitao ono postavljano da je to sve drugim narodima bilo poznato nekih 3-3500 godina ranije ?  Smile

Ajmo ljudi bez prepucavanja sta je i ko je ... cije je sta vrednije, cija pisa vecaili manja, ciji tata jaci ...
Dajmo jednu ljudsku, neobavezucu diskusiju. Pa svako d svakog moze po nesto saznati novo. Nemojmo toliko iskljucivosti provlaciti kroz razne analize tudjih stavova.

Neka ste mi zivi i zdravi.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49873
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Citat
A jel' si ti procitao ono postavljano da je to sve drugim narodima bilo poznato nekih 3-3500 godina ranije ?  Smile

Pa muslimanu ni ne tvrde da su sve to samo oni otkrili, vec da su samo dopunili i djelimicno ispravili ranija znanja (prorocanstva) koja su ljudima  prije Muhameda bila poznata.
« Poslednja izmena: 11. Maj 2010, 00:15:48 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520

Stav ehli-sunneta je da se ne smije reci za odrijedjenu osobu da je ona ta koja se opisuje u nekom ajetu.
Pa ako se kaze:
Onoga koji pred Gospodara svoga kao nevjernik izide ceka Džehennem, u njemu nece ni umrijeti ni živjeti;

20:74,  ja ne mogu reci da je imenom i prezimenom taj i taj opisan u ajetu i da ce on unici u Dzehennem.
Tako, ne smatram da se oni ajeti odnose konkretno na YUa, vec na one koji organski ne podnose islam, a i mrze sljedbenike islama.

Naravno da sam procitao, a sta me je zanimalo je od koga su to sto su napisali - prepisali, bas kao sto su
prepisali ostale "judeo'hriscanske' tvrdnje" i predstavljaju ih kao "svoje" ?
A zasto ti ne odgovaras na moje pitanje o toma sta ti smatras pod recju istina, posto je to
kljuc nesporazuma medju nama.

Racimo kada kazes " Islam je iznad svega !! " kako ti to mozes da dokazes ?
Kako ti mozes da dokazes da postoje dzenet ili dzehenem ?

Koje je to mesto u kojem neko n i j e  m r t a v  a  n i j e   n i   z i v ?

Ti tu pricu nazivas "istinom" ?
Citat: Magic Master
Pa muslimanu ni ne tvrde da su sve to samo oni otkrili, vec da su samo dopunili i djelimicno ispravili ranija znanja (prorocanstva) koja su ljudima  prije Muhameda bila poznata.
Nazalost ne moj magicni haveru, upravo to sto muslimani na ovoj temi tvrde jeste
"originalnost kurana". Ocigledno nisi pazljivo pratio temu.
Ako probas da to sto si rekao moderatoru kazes nasim muslimanskim jaranima, videces i sam to sto sam ti ja sada rekao.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 39
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

Pa ako se kaze:

Naravno da sam procitao, a sta me je zanimalo je od koga su to sto su napisali - prepisali, bas kao sto su
prepisali ostale "judeo'hriscanske' tvrdnje" i predstavljaju ih kao "svoje" ?
A zasto ti ne odgovaras na moje pitanje o toma sta ti smatras pod recju istina, posto je to
kljuc nesporazuma medju nama.

Racimo kada kazes " Islam je iznad svega !! " kako ti to mozes da dokazes ?
Kako ti mozes da dokazes da postoje dzenet ili dzehenem ?

Koje je to mesto u kojem neko n i j e  m r t a v  a  n i j e   n i   z i v ?

Ti tu pricu nazivas "istinom" ?
Citat: Magic Master
Nazalost ne moj magicni haveru, upravo to sto muslimani na ovoj temi tvrde jeste
"originalnost kurana". Ocigledno nisi pazljivo pratio temu.
Ako probas da to sto si rekao moderatoru kazes nasim muslimanskim jaranima, videces i sam to sto sam ti ja sada rekao.
Jarane moj lijepi, sve više imam osjećaj da ti namjerno zafrkavaš na ovoj temi. Pa brate ima toliko činjenica koje se nalaze u Kur`ąnu , a pri tome nisu nigdje rečene, a izgleda da vi te činjenice preskačete , te se samo bazirate na onima koji su stari narodi davno govorili, a opet napominjem neke činjenice nikad nećeš naći u drugim starim knjigama. Kur`an je objavio Allah Muhamedu a.s. preko meleka Džibrila !!!
IP sačuvana
social share
"Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Sony xperia
Citat

Hm, da ne gresis negde ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
YU, interesuje me, ali stvarno, kako bi ti protumacio ove citate iz Kur'ana:

U Kur'anu se na dva mjesta govori o dvije vodene povrsine koje se susrecu, ali ne dolazi do mijesanja.
 "Pustio je dva mora da se susrecu. Izmedju njih je pregrada i oni se ne mijesaju." (Er-Rahman, 19.-20.)
\"On je dvije vodene povrsine jednu pored druge ostavio- jedna je pitka i slatka, druga slana i gorka, a izmedju njih je pregradu i nevidljivu branu postavio." (El-Furqan, 53.)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 00:48:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.141 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.