Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 532 533 535 536 ... 741
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Koji racunar / graficku / monitor... da kupim? Saveti za kupovinu!  (Pročitano 367805 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 186
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia n73
Razmisljam se da kupim neki laptop i imam 2 u ponudi. Zanima me koja je razlika izmedju procesora:

Intel® Penryn Core™2 Duo T8300 2.4GHz 3MB FSB800      i      Intel® Core™2 Duo T7500 2.2GHz 4MB FSB800 

Kakvi su ovi Penryn? Sta znaci ova razlika 3MB FSB800 i 4MB FS800?

Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 7658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b2
pa znas kako...
ja slabo znam o laptopovima,a da bi rekli koji je bolji,daj detalje...
a sto se tice "mobile processora"...

Sta znaci ova razlika 3MB FSB800 i 4MB FS800?

to znaci da ti T8300 radi na 2.4GHz, ima 800FSB(magistrala(Front Side Bus)) i 3MB L2 "dodatne" memorije
a drugi T7500 @2.2GHz 800FSB i 4mb L2 cache memory

relativno su isti i koji god da uzmes neces pogresiti...
t8300 ima veci takt dok t7500 ima vecu kes memoriju i mani takt...
ja bi uzeo t8300 jeste da ima manji kes odt7500 ali to je za laptop manje vise nebitno...
to su sve toliko mocni processori da je biranje i zagledanje u detalje (koji je bolji,koja magistrala,koliko ko ima kesa,koji je kvalitetniji) u tvom
slucaju manje-vise nebitno...
ipak je to laptop i sto se tice tih processora bice najbolji na trzistu i bices miran 5god minimum a i vise
napisi ti celu configuraciju laptopa mozda se razlikuju po nekoj drugoj komponenti... Smile
« Poslednja izmena: 01. Feb 2008, 17:30:54 od genije1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 186
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia n73
I laptop:

Intel® Penryn Core™2 Duo T8300 2.4GHz 3MB FSB800, 2048MB DDR2 667MHz (nadogradivo do 4GB), 640GB SATA 5400rpm (2x 320GB RAID), 17.4" WXGA 1440x900 Crystal Brite, nVidia GeForce 8600GT 512MB DirectX10

II laptop:

Intel® Core™2 Duo T7500 2.2GHz 4MB FSB800, 4096MB DDR2 667MHz (2GB+2GB ), 160GB SATA 5400rpm, 20.1" WSXGA+ 1600x1050 HighBrightness (300nit) 5ms, nVidia GeForce 8600GT 512MB DirectX10

Vidim ja da je razlika u memoriji i velicini monitora (bogami i u tezini I laptop 3.6kg,  a II laptop     7.7kg), ali me je zanimalo da li ta   cache memory-ja znaci ovde puno. Ja cu se najverovatije (sigurno) odluciti za I laptop  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 7658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b2
pa znaci da se nelazemo...znaci dosta ali naspram svega ostalog sto
je u ponudi zanemarljivo je!
...necemo da detaljisemo,razumes...
Prvi lap ima 2gb rama i 640GB Harda Smile bravo za lap... manji monitor
ali drugi ima 4gb rama /po meni nema potrebe za toliko brutalnom snagom/veci monitor i HDD od 160GB,dosta ali naspram onog od 640GB...smesno

laptopovi su Vrh Smile daces ti velike pare ali nobices i laptop koji je jaci o od vecine desc kompjutera...
moraces ti da vidis sta je bolje za tebe...
znas...kako ako ti je dovoljno 160GB harda a ja mislim da jeste onda uzmi onaj drugi lap (zbog monitora)
ali ja mislim da je i dovoljan onaj od 17'
sta da ti kazem...tezak izbor ali sta god uzmes neces se pokajati!
odluka je na tebi...
processori /jedni od najboljih...
ram mem/i vise nego dovoljno
grafika/vrh
Hard Disc...I od 160gb
              II od 620gb
monitori 17' i 20' ...
da ja kupujem uzeo bi definitivno onaj prvi sa Duo Processorom T8300
svakacast na kupovini Smile =D>stvarno naj
« Poslednja izmena: 01. Feb 2008, 18:59:02 od genije1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 186
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia n73
Hvala Smile Cekao sam i stedeo dugo(verij mi dugo) za ovakav laptop uzecu I definitivno. Hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 147
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia N95 8GB
Pa ne znam ali ja bih se odlucio za II laptop zbog monitora jer ti kasnije kad popunis taj od 160GB mozes uzeti neki eksterni hard disk a i uz drugi ide 4GB RAM-a sto te osigurava na duzi period. Samo me zanima gde planiras da kupis taj laptop i koliko kostaju?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
LG Nexus 4
ljudi ako necete da koristite vistu onda ne bacajte pare na ram ... zato sto xp prepoznaje samo 3 ... a 2 mu je sasvim dovoljno i mnogo ...
ne znam za laptopove ... ali ako je kao za desc onda je razlika u tome sto je Penryn izradjen u 45nm proizvodnom procesu i znaci da se manje greje manje trosi ... znaci bolji je u svakom slucaju ... 3mb kesa sa ssvim dovoljno pogotovu sto je to lap top ... mada kakav je razbija vecinu desca ali o5 nije to to ... bar meni ... ne volim lap topove sem ako mi ne bi bas bilo potrebno ...

Drug je uzeo komp ali mu nisu stavili modem. On zivi u italiji, i uzeo je ADSL, ali je tek onda video da nema modema. Koji modem preporucujete?
Znam da to nije velika stavka,ali bolje opet pitati.

Ispravka:
Sad sam tek video da za prikljucak ADSL-a nije potreban dial-up modem vec prikljuvcak za mreznu karu ili usb. Ja koristim wireless pa nisambio upucen u to. Smile

xaxax drago mi je da si se snasao ... i dok sam citao prvi deo bas sam se zacudio sta ce ti modem a uzimas adsl ... razlog zbog koga sam morao da te citiram je jer si napisao ... mrezna kara .... xaxa nemoj da se ljutis .. "stamparska" greska ...

@filip znam da se zezas ... ali gresis u tome sto ne bi uzeo ati ... to ti je kao ogorceni amd-ovci sto sada uzimaju Phenom koji je sada shit (mozda ce jednog dana biti stvarno dobar) a nece da uzmu Q66oo koji je neuporedivo bolji za iste pare ... ili neki intel dc koji je bolji a za iste ili manje pare ...  znaci ... samo cu ti reci da je 38xx serija bruka ... i da ukoliko ti bude nesto trebalo i imas do 15oe ne razmisljaj o 8600GTS ili slicno .. ako imas 220e bez razmisljanja uzimaj 8800GT ... ako imas vise onda 3870 X2 ... tako realno stvari stoje ... i od toga se ne moze pobeci ... a sada ako si ogorceni fan onda placas vise a dobijas manje ... samo zbog nekog principa ... ako imas onda ok ... ali u ovo vreme ... strasno Smile ... cisto ovako nemoj da steknes pogresan utisak
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 186
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia n73
Samo me zanima gde planiras da kupis taj laptop i koliko kostaju?

Imas uobrisano . Pogledaj njihov sajt.
« Poslednja izmena: 01. Feb 2008, 22:37:56 od Belgrade »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 7658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b2
ma stace mu laptop sa monitorom od 20' ?
to je po meni mnogo veliko(nije to onda onaj stari lap top) a i sam kaze da je tezi a i glomazniji...
ovaj drugi od 17'...mu je dovoljno veliki monitor(i previse velik) i solidno lagan...
ja bi i dalje onaj prvi... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 454
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.20
mob
SonyEricsson Xperia X1
   Smile Molim za pomoc oko ovih modula koje treba da pazarim   Smile

2 x MEM DDR2 2GB 800MHz KINGSTON Dual Ch HyperX KHX6400D2LLK2/2G     Smile
                         ili
2 x MEM DDR2 2GB 1066MHz TRANSCEND TX1066QLJ-2GK      Smile

e sad me interesuje koju od ove dve memorije da uzmem i ako neko nesto zna vise o njima ili ima iskustva da mi pomogne jer sam u velikoj dilemi       Smile                                                                                               
                                                                                                                (hvala u napred)   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 532 533 535 536 ... 741
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.