Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 531 532 534 535 ... 741
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Koji racunar / graficku / monitor... da kupim? Saveti za kupovinu!  (Pročitano 367812 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
LG Nexus 4
Q6600 ... mislim ne znam za sta ti treba ali oba procesora su prejaka ... znaci E8500 je najbolji DC  strava se klokuje i radi super ... dok Q6600 je sada prosecan QC ali opet odlican takodje se dobro klokuje ... i samo neke aplikacije mogu da ga iskoriste ... po meni mozda bolje da uzmes E8500 ... ustedeces a dobices strava procesor ... ukoliko ga kloknes mozes da ga vozis 3800Mhz za svaki dan 24/7 na normalnim temperaturama bez problema ...

treba sacekati josh malo ali kako su rekli HD3870 X2 bi trebao da bude najbrzi graficki procesor sada ... znaci kao ultra ako ne i jaci .. sto znaci GT pa i GTS tu nemaju sta da traze ... ali je zato i skuplji ... valjda od 360-440 ako nisam pogresio ... provericu pa cu ispraviti ako nije tacno ... e sada ... posto je nov ... mozda je bolje za te pare uzeti ultru ako ima da se nadje ... mada mislim da je ovaj HD3870 X2 pun pogodak ... jer cela serija 38xx je odlicna ... imam 3850 sto je najsabiji model iz te serije i radi mi savrseno ... u crysisu prosecan fps mi je 28 sto je super .. ne super nego extra Smile ... a moze i da se klokne na def od 3870 onda bi tek bila pun pogodak ... 3870 je josh jaca bolja dolazi sa boljim hladjenjem ... vise se klokuje ... super je ... dok ova 3870 X2 je stvarno brza ne znam kakva je za oc ... sigurno dobra ... znaci predstavili su je kao najbrzi (kao sto sam vec rekao) GPU ... tako da mislim da je daleko od ove dve 8800GT i ja kada bi uzimao ne bih razmisljao samo ako je po ceni isto kao Ultra ... onda tu treba dobro razmisliti sacekati malo i raspitati se

bilo bi zgodno da pogledas ovo dosta ce ti pomoci ...

evo izvukao bih jedan deo iz tog testa ...

Zaključak

Videli smo rezultate koje je novi najbrži Radeon akcelerator ostvario na našoj test mašini, kako u Windows XP, tako i u Windows Vista okruženju. Pročitali smo jedan opširan test ATI Radeon HD3870 X2 kartice (ili bar jedan njegov deo – prim.aut) i sada je neophodno da sumiramo utiske. AMD je definitivno napravio najbržu grafičku karticu na svetu i konačno je od GeForce 8800 Ultre, nakon dužeg vremena, preuzeo ovu titulu. GeForce 8800 Ultra, ako se to i dalje računa, ostaje najbrža Single GPU grafička kartica. ATI Radeon HD3870 X2 je u proseku brža od NVIDIA-inog top modela, a iako poseduje dva GPU-a – ne vuče (mnogo) više struje od ovog konkurenta. Ustvari, odgovarajući konkurent modela ATI Radeon HD3870 X2 bi pre bio GeForce 8800 GTX, jer je Ultra i dalje bitno skuplja od novog top Radeona. U odnosu na stari GTX, ATI Radeon HD3870 X2 je brži, moderniji i osim što poseduje napredniji HD video encoding engine, stiže i sa podrškom za Shader Model 4.1 i DirectX 10.1, ima audio codec čip, HDMI (preko adaptera) kao i mogućnost prikaza slike na čak četiri ekrana do fantastično velike XHD rezolucije. Sve u svemu, deluje kao kompletnije rešenje.

izvor: benchmark ... da ne bude da krademo Smile ...

ovde se lepo vidi da za manje pare dobijamo strava karticu .... cak bolju i od ultre ... mada ja mislim da su josh tu negde ... ali da ce je uskoro potpuno razbiti Smile ... dok ne dodje Nvida-ina 9xxx serija ... koja ce verovatno opet neko vreme vladati Smile
« Poslednja izmena: 01. Feb 2008, 10:04:25 od Fman »
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 147
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia N95 8GB
Ne znam ali ja kad sam gledao testove Ati u 3DMARK-razbija sve kartice dok u igricama se losije pokazala u odnosu na ultru pogledajte ovdewww.itsvet.com/tekst/novi-poglavar-ati-hd-3870-x2/833/ . U vecim rezolucijama i sa AA, AF ona sustize ultru (to je zbog velike kolicine mem. 1GB)  ali u nizim dosta zaostaje. Mada mislim da ce se sve srediti nekim driver-ima, sve u svemu odlicna kartica i sto je najvaznije jeftinija je od 8800 ultra!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 6120
Ati je bolji na papiru, ali nVidia je u praksi bolja... Lepse radi, a za te kartice jos nije bas najbolja podrska za drajvere... Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
LG Nexus 4
ATI je bolji za filmove i sta vec moze da trazi grafiku, dok je Nvidia bolja na polju igrica ...
vidite da svuda kada je izbacio nove karte, ati, naglasava mogucnost prikaza HD-a i nekog valjda XHD neke rezolucije koje idu na zid Smiley) ...
mada ni u igricama nije ni malo los ... sve one ce dobro izgledati u svakoj igri ... samo je razlika u sintetickim testovima i ceni ... sto znaci za nizu cenu karta ko ultra (mada kazu da je bolja) ne znam sta vise razmisljati ... a josh plus ... izlaskom svakog novog drivera ona je sve bolja ... dok je 88oo takva kakva je i nece se poboljsavati ... samo ce izaci jednog dana 9xxx serija
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 6120
Bezi ti, ATI fanu...  Smile Smile Smile Uvek me miniras kad preporucujem nVidida-u... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 7658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b2
a zasto svi vi preporucujete clocovanje processora?
znas li da se tako njihov radni vek smanjuje za cak 50% a mozda i vise...
u stvari ko god trazi savet za configuraciju on hoce hormalan compjuter,
a ne da ga kasnije clocuje ili sta ja znam... Smile Smile
a drugo smo mi zaludjenici Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
LG Nexus 4
ne ne ne ... ja sam nvidia fan ... i imao nvidiu do novog kompa ... i onda izadje cudesna HD 38xx serija i ja se otvori +50e (u odnosu na Palita sonic 8600GT) i cudo ... savrsena karta kako na papiru tako u najavi tako u praksi Smile ... ja nikada nisam rekao da je nvidia losa. .. daleko od toga ... svuda je bolja ... uglavnom ... ali ati ima svojih dobrih "proizvoda" i to kada ga napravi onda je extra ... jeftino a boli glava ... koliko se secam bilo je nekoliko takvih karti ... dobro nisu bas sve bile jeftine ali su dobre ... 9600XT ... X800 ... 1950XT ... 2600XT ... 38xx ...2900 nisam spomenuo jer ju je 38xx serija pregazila ... retko ko ce da je kupi ... a drzi cenu od dobrih 155+e ...

dok je nvidia konstantno bila dobra ... GeForce 4 neki primerci su josh u zivotu i guraju dobro .. ne mislim na neke specijalne igre daleko od toga ... ali rade ono sto treba Smile ... onda FX5200 ... 6600GT koja je bila naj naj u svojoj klasi ... 7300GT . 7600GT ... na kraju 8600GT koja kada je izasla bila vrh i naravno 8800GT  Smile ... nvidia fan .. a volim ati Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 47
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Drug je uzeo komp ali mu nisu stavili modem. On zivi u italiji, i uzeo je ADSL, ali je tek onda video da nema modema. Koji modem preporucujete?
Znam da to nije velika stavka,ali bolje opet pitati.

Ispravka:
Sad sam tek video da za prikljucak ADSL-a nije potreban dial-up modem vec prikljuvcak za mreznu karu ili usb. Ja koristim wireless pa nisambio upucen u to. Smile
« Poslednja izmena: 01. Feb 2008, 13:12:06 od KorYo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 6120
@ Genije1: Ja sam protiv klokovanja...  Smile
@ Fman: Ma, opusteno, zezam se malo... Svako ima pravo da preporuci sta hoce... Ja ATI ne bih uzimao, ali ko zna, mozda ja gresim...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2469
Zastava Nova Pazova
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Samsung Galaxy S3
Bezi ti, ATI fanu...  Smile Smile Smile Uvek me miniras kad preporucujem nVidida-u... Smile

pa čovek je u pravuu!
uzmi da radiš obradu slike sa ati-jem i sa n vidijom!
videćeš i sam da je ati bolji!
normalno,zavisi za čega koristiš svoj računar!
trenutno imam ati-ja i prezadovoljan sam,a i igrice peglam bez problema! Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 531 532 534 535 ... 741
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.