ma tiger, nema vajde...on verovatno nikad nije ni video HR a vec zna da je tamo sve sranje, rasulo zivo i sl... cim cujes nekoga da prica kako HR nije sredjenija od srbije, probas ko coveku da objasnis, kad naidjes na zid, dignes ruke jer shvatis sa kim imas posla... takvima je tesko da odbace price 90ih kad su nam mozak ispirali, ali samo najgluplji padaju na te gluposti..dakle, nema vajde...
pa prvo morate imati stabilnu Srbiju da se moze dalje sanjati a ne ovako ni Srbiju sa ovolikim teritorijom nemogu politicari da srede a kamol jos sa jos drugim teritorijama...
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga. ponosni neprijatelji zapada: Severna Koreja Kina
Svaka cast...Kraljevicu....isto mislimo....ja idem cesto i u Srbiju kao i u Hrvatsku i bas veoma dobro znam kakvo je stanje pa mozda mogu o tome da pricam...a ovaj Niksa njemu je najbitnije da on meni kaze kolika je nezaposljenost u HR a negovori da je u Srbiji 1 milion ljudi bez posla znaci oko 30 % stanovnistva koji mogu da rade....a onda uz to jos da mu nabrajam gdje je HR naprednija ma nemam volje i dobro si rekao Marko...dizem ruke...
Apsolutno sam svestan cinjenice u kakvoj zemlji zivim, ali isto tako sam svestan da vecina nasih "dobrih susjeda" dolazi ovde samo da bi srala i kenjala. Koliko je Kroacija (o BIH necu ni da trosim reci) napredna pokazuje i podatak da su Rumunija i Bugarska usle pre od nasih susjeda u EU. Ocel mi ko objasniti gde je sad ta Hrvatska razvijenost? Ili je vide samo oni? Stvarno mislim da oni oce u EU samo da posle nama kazu, eto mi smo Europa! Frustracije su cudo.
Apsolutno sam svestan cinjenice u kakvoj zemlji zivim, ali isto tako sam svestan da vecina nasih "dobrih susjeda" dolazi ovde samo da bi srala i kenjala. Koliko je Kroacija (o BIH necu ni da trosim reci) napredna pokazuje i podatak da su Rumunija i Bugarska usle pre od nasih susjeda u EU. Ocel mi ko objasniti gde je sad ta Hrvatska razvijenost? Ili je vide samo oni? Stvarno mislim da oni oce u EU samo da posle nama kazu, eto mi smo Europa! Frustracije su cudo.
pa covek je lepo rekao da imaju 2 problema, a bez ta 2 problema resena, oni ne mogu u EU...glavni problem:srpska manjina.. u rumuniji sam ziveo 2.5 skoro 3 meseca, a u HR sam bio par puta, al imam prijatelje odande..ispred nas su, veruj mi...ne kazem da su daleeeko ispred nas, ali dovoljno da se razlika vidi i oseti a i za to je dosta potrebno...bez obzira na sve, oni su ispred bugara i rumuna...(kao i mi u mnogo cemu)
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga. ponosni neprijatelji zapada: Severna Koreja Kina
pa covek je lepo rekao da imaju 2 problema, a bez ta 2 problema resena, oni ne mogu u EU...glavni problem:srpska manjina.. u rumuniji sam ziveo 2.5 skoro 3 meseca, a u HR sam bio par puta, al imam prijatelje odande..ispred nas su, veruj mi...ne kazem da su daleeeko ispred nas, ali dovoljno da se razlika vidi i oseti a i za to je dosta potrebno...bez obzira na sve, oni su ispred bugara i rumuna...(kao i mi u mnogo cemu)
Okej sve ja to kapiram. ja samo ne trpim zlu krv i podjebavanje. Imali smo sta smo imali, niko normalan nije ponosan na te godine u kojima smo se medjusobno ubijali. Jednu stvar treba svi da shvatimo. Nema nam ulaska u Evropu dok ne prestanemo da se mrzimo! Nije fora samo u ekonomskom napredku, jer da je tako ne moze me niko ubediti da Rumuni i Bugari mogu pre u EU od nas i Hrvata! Cak i Bosnu mogu pre da prime. Mene samo nervira zlo podjebavanje. Ja sam rodjen u Sloveniji i tamo ziveo vise od 15 godina. I sta sad? Treba da idem na svaki forum, skeniram svoj SLO pasos i na taj nacin zajebavam Hrvate?! Ej sacuvaj boze, 'fala bogu pa sam mentalno zdrav. I da, zivim u Srbiji, ovakvoj kakva jeste. Ucinicu sve sto je do mene da sto pre postane kako je Oli Ren rekao "motor ekonomske snage Balkana".
da vecina nasih "dobrih susjeda" dolazi ovde samo da bi srala i kenjala
znaci ne svi, iako ja nisam primetio mnogo njih...bilo je par ispada, ali ja znam kada odem na HR forum pa me svi napadnu samo jer sam srbin, kako se osecam i kako ih ispljujem... isto je tako hrvatima na bureku...nije lako, a i mi imamo dosta predrasuda isto kao i oni..to je jednostavno, cim pretpostavis da ce neko da te napade zauzmes gard iako mozda ovaj nije zeleo nista lose...tu izbijaju 'svadje' iako nema potrebe...npr. ja sam 100% siguran da je tigar ok momak i da ne podjebava nikog ovde bez razloga(ja nisam video da ikoga cima) a neki ga napadaju cim skontaju da je hrvat..tuga jedna...
Ljudi nismo mi mnogo iza njih. Nama samo fali malo politicke pameti i malo smanjenje Srpskog ponosa. Kada to ispravimo ulazimo u EU.
slazem se...nismo mnogo, a sve se da popraviti...samo je potrebna volja naroda(koju nemamo), dosta sposobnih politicara(nemamo dovoljno), potpuna podrska zapada(koju nismo jos zasluzili-mladic i SRS sa 30%)
@Zvezdasu...sam najbolje znas koliko samo rumuna i bugara dolaze u Srbiju da rade i koliko je njihova prosjecna placa...i da ispred su hrvatske u nekim stvarima...samo evo da ti kazem zasto su oni u EU a Srbija i Hrvatska nije....kada su oni radili na pregovorima oko prikljucenja u EU nisu imali ovako stroge kriterije i kod njih EU nije postavila rigorozne mjere koje moraju da ucine da bi usli kao sto sada to moraju Srbija,Hr ili druge zemlje koje to zele....u ta doba kada su oni bili na nasem nivou o pregovorima mi smo jadno i zalosno ratovali i brinuli se oko tih gluposti...a njima je Europa rekla da nemoraju ispunjavati sve zahtjeve ali da moraju raditi na tome i da vecina reformi moraju biti zavrsene a kod nas danas je drugacije mi ama bas sve mislim na Srbiju i Hrvatsku moramo sve ispuniti pa tek onda da udjemo u EU....ja nikoga nezelim podjebavati...ali nemogu da smislim kako jos uvijek neki likovi ovdje prizeljkuju nekakvo sirenje Srpskih granica a nije ni ova danasnja Srbija sredjena zemlja...a najveci manko/greska u Srbiji su zapravo njeni politicari koji su jednostavno sve samo ne dobri politicari...
Ja vam samo sljedece mogu reci sto se prica u Njemackoj i to je Francuska i Engleska potvrdila...da je Hrvatska sljedeca zemlja koja ce uci u Europsku Uniju...meni je to svejedno ali drago mi je zbog naprijedka moje zemlje...i jos su naglasili da ce poslije Hrvatske o svakoj buducoj zemlji koja ce biti pred vratima u Francuskoj se i najvjerovatnije u Njemackoj odrzavati referendumi dali zeli uopce taj narod te zemlje vidjeti u zajednici...eto toliko o tome..
Pa morate znati da san o onim, ovim granicama ne potice od Srba domorodaca, vec od prognanih Srba. iscupati nekoga od njegovog korenja je veoma nezgodna stvar. Jeste on zivi u Srbiji ali bi da Srbija bude i tamo odakle je Niko ljude nije obavestio da Srbi nisu nikada krojili teritorije, nego su samo prolivali krv za teritorije. Teritorije su se krojile u Londonu, Parizu, Berlinu i to uvek. Onda je dosao prvi rat, pa su onom sto ga nazivaju kralj ujedinitelj, pokazali kartu bivse juge, pa kaze: samo gini, vidi kolikaa ce ti kita biti. I poginu cetvrtina Srba. U drugom ratu izginuse po Jasenovcima i na odmazdama, ali dodje Tita, pa kaze: sve iz pocetka. Cuvajte bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka. Sami Srbi skrojise granice nove nam domovine (citaj Djilas i Blazo Jovanovic). I napravise sest republika.
U petom protokolu Sionskih mudraca pise: Ako hoces da jedna zemlja izgore u pepelu, uvedi joj samoupravljanje. I tamo masoni lepo objasnjavaju sta se dogadja kada to uradis i kako drutvo propada. Svi znaju da je dragi nam Tita bio mason. Lazar Kolisevski je i javno priznao da je imao masonsku lodju. Sahranjen kao svi masoni bez obelezja. Stavi nam Tita, jednog slovenackog kocijasa, seoskog ucu, da napise ZUR.(citaj Edvard Kardelj indijansko ime Bevc). Samoupravljanje je postalo ideologija a nacin govora tim terminima, je bio takav da mozes govoriti tri dana, da nista niko ne razume, a da ti se svi dive. Te su skole mnogi danasnji politicari zavrsili pa i onaj dement u Hagu. Ostavi nam Tita JNA za garanta da ce cuvati tekovine ofanziva. Peta sila, svi se tresu, svi se boje nas itd itd. Dodje 1991-a i deset slovenaca batinasa sa bejzbolkama rasture sve te generale, svu tu vojsku, svu tu sramotu. Rasture se nase zjenice, svak svom jatu, pocinju da se krste sa leva na desno, sa desna na levo, kunu se novim idolima, a neki i klanjaju. Nadje se jedan pravi covek medju srbima, ostavili ga bez vode, struje, hrane. Kaze: Ljudi nemojte me zajebavati. Ja sam duzan da stitim svoje vojnike, ja sam vojnik, ja ne mogu po zakletvi da predam oruzje. Kada je dogorelo do noktiju, svuda okolo 'narod' trazi vojnicke glave covek kaze; e dosta. Puna borbena gotovost i izlazi iz kasarni. Na tenkovima. I tako tenkovi pravog vojnika (generala Ratka Mladica) krenuse. Odma posle dodje, stani Mladjo da pricamo, dajemo hranu, vodu, struju, ali covek rece: kasno drugovi. I tako spere covek armijsku sramotu. Zato ga nagradise sa epitetom 'ratni zlocinac'. I gotovo. Bar je iza njega ostala Republika Srpska.
Eto prica o granicama. E pa nemojte braco Srbi vise za nijednu granicu da ginete. Glasajte, pa ako kroz godinu dana ne bude nista, bejzbolke u rukama i udri svoje najrodjenije politicare. Sjasi protuvo da dodje drugi. Strah u kosti politicarima se mora uterati kroz novi otpor, novi nacin, jer inace cemo biti zauvek robovi srpskih polticara, a ne CIA, Vatikan i strani mentori.
A verujte za koliko nas je ostalo imamo i previse teritorije.
« Poslednja izmena: 13. Jan 2007, 02:09:52 od shkorpion »
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! : Bora Corba. Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic