Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 15:55:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kaktusi  (Pročitano 79993 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 841
Zastava Ниш
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
HTC U 11
Ne daj Bože da si navukla crvenog pauka. To je crveni paučić jedva golim okom vidljiv. Kad napadne biljku jede joj samo površinski sloj kožice pa biljka dobije rđavo žutu boju a ako se na vreme ne rešiš te štetočine ugine ti biljka, a vrlo brzo i cela kolekcija, naročito zimi kad obustaviš zalivanje pa se biljka uspava i imunitet joj opadne. Mada čudi me da ga preko leta nemaš nego samo zimi. Nije loše da celu kolekciju zaliješ rastvorom nisuron ili nisorun (ista stvar samo različiti proizvođači), samo vodi racuna da preduzmeš sve zaštitne mere koje pišu u uputstvu jer je to sretstvo vrlo otrovno. Pre upotrebe detaljno pročitaj uputstvo i biljke tretiraj napolju pa ih tek posle 7 do 10 dana unesi kada se supstrat potpuno osuši. Ako ne možeš da nađeš ovo sredstvo pitaj da ti daju bilo šta protiv crvenog pauka na biljkama.

Mada mislim da su kod tebe bele vunaste vaši. Opiši mi kako izgledaju, koje su veličine.
« Poslednja izmena: 27. Okt 2007, 11:04:03 od zinexy »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1533
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Nokia 6630
aj jel gaji ko pejotle?  Smile
IP sačuvana
social share
* ][_,{[]}][_, * ][_,{[]}][_,* ][_,{[]}][_, * ][_,{[]}][_, * ][_,{[]}][_, * ][_,{[]}][_, *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 841
Zastava Ниш
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
HTC U 11
Naravno, svi jači kaktusari ih imaju ali samo u svojim kolekcijama, nema dalje distribucije  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Nije crveni pauk  Smile  Smile Mislim da su vunaste vaši...
Vide se, izgleda kao crvić ( veličine oko 3mm, ima i sitnijih) a oko sebe stvara tu belu paučinu..baš izgleda kao vuna...
I uvek se javi preko zime samo na par kaktusa, njih odvojim od ostalih... nije mi jasno kako se stvore tamo? I nije mi jasno zašto napadju samo te odredjene kaktuse  Smile

Evo ovako izgledaju - prve dve slikice (baš lep tekst o štetočinam i njihovom suzbijanju)
http://www.cactusinfo.net/deseases2_srb.htm

« Poslednja izmena: 27. Okt 2007, 13:20:38 od Makišon »
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 841
Zastava Ниш
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
HTC U 11
E pa Maki, sve ti lepo piše, Uzmi AKTARU (to ja koristim) i pre unošenja ih dobro zalij jer se vunaste vaši u toku leta povuku u zemlju pa ih ti ne vidiš ali čim prestaneš sa zalivanjem one izađu na površinu biljke i piju njene sokove. Mislim da sam juče pisao kako ja tretiram svoje biljke. AKTARA je prašak koli se pakuje u kesicama i 4 grama se rastvara u 20 litara vode tako da ti je  to dovoljno za jedno tretiranje. Košta između 50 i 100 dinara. I ponovo napominjem obavezno pročitaj uputstvo!
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Hvala puno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma

kad porastem, 'ocu bRe da budem tu-ri-STA!!

Zodijak
Pol
Poruke 26315
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
oh, mom odusevljenju nema kraja, ova tema je postala vrlo zivahna Smile

ja nisam neki kolekcionar, a ni ne cuvam moje kaktuse bas pravilno, ali potrudicu se da slikam biljcice i pokazem ih Smile

mada .. posle zinexyevih slika ..  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
imam nešuntave dlanove Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 841
Zastava Ниш
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
HTC U 11
Sarmice, ne očajavaj, pre desetak godina kada sam ulazio u vode kakturarstva ni moje biljke nisu ličile ni na šta a imao sam nekoliko vrsta koje svaka baba ima i to je sve. Onda sam saznao za Društvo kaktusara Srbije, počeo da se družim sa tim ljudima i iz dana u dan se sve više navlačio. Mada umem da se obuzdam i kontrolišem što se tiče kupovine novih biljaka. Znam neke kaktusare koji su toliko gramzivi i halapljivi da mi je muka od njih, oni hoče sve i sad i da imaju samo oni. Ja svoju kolekciju dopunjavam isplanirano i polako, za 10 godina sam stigao do nekih 300 vrsta. Mogao sam da imam kolekciju i od preko 1000 ali mi je ovako lepše, bolje da kupujem svaki dan po jednu biljku nego svake nedelje po 10, ovako se radujem svaki dan  Smile
Na onoj izložbi koju sam prikazao pre neki dan, jedan od največih kaktusara u Srbiji, Novica iz Ćuprije (ima staklenik na 240 kvadratnih metara i u njemu preko 1000 vrsta kaktusa starih preko 20 godina) kava je video moju kolekciju razočarao se, mislio je da imam mnogo veću kolekciju, ali kada sam mu ovo rekao što saqm sad vama on se oduševio  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma

kad porastem, 'ocu bRe da budem tu-ri-STA!!

Zodijak
Pol
Poruke 26315
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Mogao sam da imam kolekciju i od preko 1000 ali mi je ovako lepše, bolje da kupujem svaki dan po jednu biljku nego svake nedelje po 10, ovako se radujem svaki dan  Smile
e bas se slazem Smile
IP sačuvana
social share
imam nešuntave dlanove Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Sarm, kaktus pozdrav Smile Jedva čekam slikice, slikaj ih sve da vidim šta imaš  Smile

Zinexy, jako lepo napisano  Smile Čula sam za Novicu iz Ćuprije i baš bih volela da vidim taj njegov staklenik Smiley Postoji li još neki uzgajivač ''na veliko'' u Srbiji - u Nišu? Odgovor može i na p.p. ako nije za javnost Smile
Sinoć sam gledala snimak iz botaničke bašte u Njujorku, snimao je moj prijatelj, nisu mogli da me povrate i oraspolože pola sata posle toga  Smile
« Poslednja izmena: 28. Okt 2007, 14:09:52 od Makišon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 15:55:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.