Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jun 2025, 06:48:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kaktusi  (Pročitano 79753 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 841
Zastava Ниш
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
HTC U 11
To ti je kad vegetativna kupa počne naglo da raste u špic. Znači npr. kad loptasti kaktus dobije kruškasti oblik ili stubasti počne da raste brzo i tanko. To se dešava iz 2 razloga, kada bilkje čuvaš u senci ili kada ih zimi zalivaš
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 6120
To se meni desilo... Smesno izgleda!  Smile
Pozz  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Aha, jasno mi je sad. Smile Baš smo sinoć ja i moj dragi komentarisali jedan kaktusić koji ima nepravilan oblik (zavoleo je kaktuse zahvaljujući meni Smile pa i on ima svoju kolekciju). Zapravo neznamo da li treba da ima oblik kugle ili ne. Postaviću slike čim ih budem slikala.  Smile
On takodje ne voli da skida čepkice sa ''matice'', voli velike kaktuse sa što više čepkica po njemu  Smile Da li one mnogo ''guše'' kaktus ...da li usporavaju njegov rast?  Smile
Ja vazda imam neka pitanja... Smile
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 841
Zastava Ниш
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
HTC U 11
Samo izvoli Maki, raspali sa pitanjima.  Smile
Neki kaktusi i treba da budu puni pelcerića (mamilarije) a neke pelcerići guše (ehinopsisi).
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

trt mrt smrt

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 528
Zastava juzna srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Nokia 6120c
Naravno da sam dechachic.  Smile  Zivim i radim u Lebanu, pored leskovca. Kaktusi su prosle zime zimovali u stepenistu gde su i sada trenutno( sada sam i h i slikao). Da ih nebi naglo izlozio suncu u prolece su petnaestak dana bili u hladovini terase. nakon toga sam ih izneo na sunce, na istocnoj strani kuce, pre podne su bili na suncu, a poslepodne u hladovini. Na moj veliki uzas to prepodnevno sunce ih je tako gadno opeklo, polovina kaktusa je promenilo boju u tamno zelenu, sa braon flekama (imam slike tih opecenih). nedelju dana su bili na suncu i posle sam ih sklonio u sobu, sa velikim prozorom. znao sam da ce nepravilno rasti ali bolje i to nego prepeceni. zbog tih opekotina neki ove godine nisu ni mrduli u visinu.
Za zimovanje nemam neke preterano dobre uslove, mogu da biraju hladno stepeniste sa temperaturom od 0 do +4, ili u sobi na +25. ove zime sam odlucio da svi prezime u stepenistu, ali nisam siguran da svi mogu podneti temperaturu oko nule.
ehinocactus grusonii imam vec dve godine isasvim lepo raste. moji omiljeni su pachypodium saundersaii i tephrocactus articulatus.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 841
Zastava Ниш
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
HTC U 11
Kaktusima odgovara temperatura koja ti je zimi na stepeništu. Samo nema zalivanja cele zime. Na proleće kada ih iznosiš na sunce, biraj da bude oblačno vreme da bi se postepeno navikli na dnevnu svetlost. Kada krenu sunčani dani prekrij ih nekom mrežicom da im pravi blagu zasenu. Posle dese3tak dana možeš skloniti zasenu jer su već naviknuti na sunce.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

trt mrt smrt

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 528
Zastava juzna srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Nokia 6120c
da bi kaktusi lepo prezimili i razvili cvetove za narednu sezonu, temperaturu treba drzati od 4-8 stepeni. kada je napolju -15 pa i nekada -20, temperatura  u stepenistu zna da padne koji stepen i ispod nule, uglavnom je to nocu i za kratko vreme tako da verujem da ce prezimiti uspesno.
Kaktuse ne zalivam od oktobra do pocetka aprila, u prolece i u jesen na 10 dana, a leti na 7 dana. Leti ih par puta tretiram nekim insekticidom i koji put dodam obicni fungicid u vodu za zalivanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 841
Zastava Ниш
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
HTC U 11
Koji insekticid koristiš? Ja koristim aktaru, ne prskam ih nego rastvorim u vodi pa tako zalijem kako bih i bubice u supstratu uništio. Tretiram ih na proleće kad ih iznesem i na jesen pre nego što ih unesem, i obavezno posle izložbe jer se tad često dešava da mi se biljke zaraže od drugih kolekcija. Kada nabavim novu biljku prvo je odvojim u karantin desetak dana, istretiram je za svaki slučaj pa je onda pridružim ostalim biljkama.
Fungicid ti nije potreban jer gljive ne napadaju stare biljke. Fungicid se koristi prve godine kod sejanaca
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

trt mrt smrt

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 528
Zastava juzna srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Nokia 6120c
mislim da je insekticid etiol, nemam pravila kada da ih tretiram (kad se setim Smile). ja ih ptrskam zato sto imam jedan koji je kao nesto grickan, a grusonii ima bele flekice kao da su neke gljivice jbm li ga. Tako uvek imam par komada invalida koji stoje posebno od ostalih i kojima je potrebna malo veca paznja. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
zinexy, hvala  Smile

Kad beehive spomenu te bele flekice...meni par kaktusića - uvek iste vrste (npr. ovaj dole na slici) uginu preko zime zbog tih vaši. One su crvenkaste boje i oko sebe stvaraju tu belu paučinu (valjda su to jajašca). Da li da ih sada naprskam nekim fungicidom i kojim? Te vaši se stvore uvek preko zime,u proleće i leti ih nema.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

IMG_1648.jpg
(82.65 KB, 600x800)
« Poslednja izmena: 27. Okt 2007, 01:57:26 od Makišon »
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jun 2025, 06:48:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.153 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.