Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 21:17:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 59 60 62 63 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako rade mreze?  (Pročitano 311122 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 115
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia 7110
Ako ADSL imas od istog provajdera (a mozda i ne mora da bude kod istog provajdera), zatrazi da ti obezbede VPN konekciju. Oni ce ti napalatiti to malo vise mesecno ali neces morati ti nista da se petljas sa tim. Ako hoces sam da zavrsis to, moras da zatrazis da na obe lokacije imas staticku IP adresu i da koristis neki od VPN routera. Linksys ima jeftina resenja do nekih 200 eura po strani npr. RV042

Prvo resenje je mnogo korisnije i za tebe lakse, a na kraju i jeftinije. Drugo je malo komplikovanije trosak je u pocetku veci ali ce ti se to isplatiti kroz jedno 32 meseca  Smile, ali kada nabavis opremu javi se pa da vidimo sta dalje. Sa dynDNS neces dobiti to sto trazis.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 284
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
elem jedno pitanje možda je malko ali moram da pitam elem da li neće biti problema da splinter i swich bude u krovu znači uticaj temperature vremena uopšte naravno da je sve zatvoreno ali temeratura normalno oscilira jel imate neki predlog koji je dobar za te uslove itd
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
LG Nexus 5
Ako ti na splinter i na swich ne pada kisa/sneg, ne bi trebalo da bude nikakvih problema. Dosta mojih drugova drze na tavanu, rutere, AP-e, sviceve i sve radi kako treba.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

I'm a macho man......

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 21
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6600
caos svima! imam problem pa pomozite mi, ne znam laik sam Smile imam wireless internet i sad imam i adsl telekom, kako da koristim oba,da skidam sa neta i preko jednog i preko drugog? pitao sam niko ne zna da mi objasni...Molim vas neka mi neko pojasni da li moze ili ne i kako? Zahvalan unapred Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Nikako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 284
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
Ako ti na splinter i na swich ne pada kisa/sneg, ne bi trebalo da bude nikakvih problema. Dosta mojih drugova drze na tavanu, rutere, AP-e, sviceve i sve radi kako treba.

da zaštićeno je skoz nego me plaši zimski minus zbog toga pitam aha ok onda da ne brinem ništa hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
e plaši zimski minus
Meni je na krovu access point vec cetri godine. Ni nesto posebno zasticen...
Zimi - 20 , leti + 50... Nikakvih fizickih problema nisam imao...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 284
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
ok hvala znači radi ko zmaj to me raduje uskoro će i kod mene pozdrav i hvala na savetu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Pozdrav, koristim bezicni internet, i AP preko kojeg sam nakacen na provajdera je Ovislink 5450, e sada, od skora sam nabavio Dreambox resiver, pa je u komp ubacena jos jedna mrezna i komp mi je sluzio kao router preko koga je resiver isao na net.   Prije 2 dana sam kupio router d-link dir-100, jer mi je plan da mi komp ne treba zbog resivera da bude stalno ukljucen, nego da na routeru napravim pppoe konekciju.   To izgleda ovako

- Mrezna na kompu (192.  168.  100.  250)
AP Ovislink (192.  168.  100.  252) - Router Dlink Dir-100 (192.  168.  100.  251)
- Resiver (192.  168.  100.  253)

E sada, ako nakacim AP na wan port od routera ne mogu da dobijem ni lokalnu mrezu, kad ga pingam dobijem ping timeout.   Pa sam probao Ap i router povezati preko lan prikljucka na routeru, tako dobijem lokalnu mrezu, imam pristup resiveru preko kompa, i komp moze na net, ali jedino ako preko kompa izvrsim konektovanje.   Pppoe konekciju sam nastimao u Routeru, ubacio sam sve podatke, ali nece da se konektuje, stalno stoji disconnected.   Portove na routeru sam otvorio prema resiveru, ali on ni da mrdne.   Znaci ukratko, muci me stimanje PPPoe konekcije na routeru i izlazak resivera na internet.   Kad bi neko znao o cemu se radi, bilo bi super.   Hvala unaprijed.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Ovislink 5450 spoji na wan port d-link dir-100. Ip adrese izmedju njih u potpunosti su nebitne.
U d-link dir-100 namesti PPPoE i ukljuci opciju automatic konekt. U d-link dir-100 za lan konekciju  namesti dinamic.
Na svim ostalim uredjajima namesti automatic ip ( dhcp ) i konktuj ih na lan portove rutera.

Nakon ovog podesavanja sacekaj jedan minut pa iskljuci d-link dir-100 i ponovo ga ukljuci u struju.

...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 59 60 62 63 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 21:17:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.