Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 05:13:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 57 58 60 61 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako rade mreze?  (Pročitano 311408 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Cena kvalitet  =  TP-link  TL-WR542G.
Sve to mozes odratiti, samo kazi sta imas od adsl modema..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2568
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia N82
Imam jedan problem sa mrezom, koji mi je juce pojeo jedno kg zivaca i koji nisam uspeo da resim na kraju. Dakle namestao sam mrezu kod prijatelja, koji ima lap-top i kucni kompjuter i koji su medjusobno povezani preko router-a. Pre nego sto iznesem problem da napomenem da su kablovi, router i sve ostalo potpuno ispravni jer su ista ta dva racunara pre novih instalacija windows-a, oba su bila zrela za formatiranje, radila potpuno ok i bez problema su bili umrezeni.

Sada, sta sam i kako radio. Znaci prvo sam TCP/IP podesio na sledeci nacin

10.0.0.5, odnosno 10.0.0.6 za ovaj drugi racunar
255.0.0.0 za oba
10.0.0.2 gateway

Nisam stavljao an automatic, zato sto sam morao da forwardujem portove za p2p programe, a i ovako je ranije radilo.

Windows-ov firewall je iskljucen potpuno, posto router ima svoj hardverski firewall. Posto je na oba racunara bio instaliran NOD32, a jai ako sam bio skoro siguran da on nema svoj firewall, a posto nisam nasao nsitak roz opcije, obrisao sam oba NOD32 za svaki slucaj, cisto da ne razmisljam.

Ime workgroup sam probao prvo neko drugo, isto na oba racunara, a posle sam cak promenio da bude bas workgroup na oba i ako znam da to nema nikakve veze, a li nisam znao vise sta da proba. Svaki racunar ima svoje ime i to je isto ok.

Ni jedan drugi program nema u sebi firewall ili nesto sto bi blokiralo ovaj drugi racunar.

E sada, svaki racunar vidi samog sebe, ali ne i ovaj drugi. Znaci sve ukazuje da postoji nesto sto blokira pristup, ali ja stvanro ne znam sta. Znaci ubijao sam se par sati pokusavajuci to da nemastim i na kraju sam jednostanvo odustao. Najveci biser je sto sam istu tu mrezu ja licno nekoliko puta nakon fomratiranja, psoto tom coveku aj odrzavam kompjuter podesavao i mrezu sam namestao bez problema.

E da, ima jos jedan podatak. Na laptop-u u network connections, iz nekog meni nepoznatog razloga postoje DVE ikonice. Jedna je local area connection, a druga je ne znam sada napamet, ali otpilike ime mrezne karte na tom laptop-u. Covek koji je vlasnik laptop-a mislim da je to i ranije dok su mreze radile postojalo, ali ja se ne secam. Problem jje i u tome sto se ponasaoju kao dve razlicite mrezne karte. Znaci pokusavao sam da podesavam tcp/ip na obe i da stavm iste parametre, ali to nije moguce, i  dobijam poruku da ta adresa vec postoji. Problem je i u tome sto ova ikonica koja nije local area connection nece uopste da prihvati rucno unesene parametre, vec samo automatic, cak i kada nisu isti kao na ovoj prvoj. Znaci ne kapiram uopste. Ako neko moze da mi da neki savet bio bih jako zahvalan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 284
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia E72
Cena kvalitet = TP-link TL-WR542G.
Sve to mozes odratiti, samo kazi sta imas od adsl modema..
imam sagem router,i beotel adsl 512/64,jel to ok ? Smiley i jel cu imati isti protok na lap top-u i na kompu,mislim jel se gubi na brzini mnogo ?

e da i na kompu imam XP,a na laptopu vistu,a na mobu symbian 9.1:) jel ce to praviti problem ?
« Poslednja izmena: 27. Apr 2008, 12:49:50 od cope13 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
imam sagem router,i beotel adsl 512/64,jel to ok ? Smiley i jel cu imati isti protok na lap top-u i na kompu,mislim jel se gubi na brzini mnogo ?
Moze da se odradi tp -link wireless ruter  + sagem ruter.
Deli se na pola samo kada oba klienta vuku nesto !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2568
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia N82
Moze li neko meni da kaze neki pametan savet?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Moze li neko meni da kaze neki pametan savet?
Skroz si recito opisao problem, tako da nemam pitanja.
Ja bih odradio reinstalaciju jednog pa drugog.
Odnosno , doneo bi treci  racunar pa bih ga umrezio sa jednim pa sa drugim.... dalje znas..
« Poslednja izmena: 27. Apr 2008, 20:29:42 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2568
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia N82
To sam i ja mislio, ali rekoh mozda sam nesto prevideo, pa sam pomislio da bi neko mozda mogao da mi da neki savet. Tnx. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 115
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia 7110
E sada, svaki racunar vidi samog sebe, ali ne i ovaj drugi. Znaci sve ukazuje da postoji nesto sto blokira pristup, ali ja stvanro ne znam sta. Znaci ubijao sam se par sati pokusavajuci to da nemastim i na kraju sam jednostanvo odustao. Najveci biser je sto sam istu tu mrezu ja licno nekoliko puta nakon fomratiranja, psoto tom coveku aj odrzavam kompjuter podesavao i mrezu sam namestao bez problema.

E da, ima jos jedan podatak. Na laptop-u u network connections, iz nekog meni nepoznatog razloga postoje DVE ikonice. Jedna je local area connection, a druga je ne znam sada napamet, ali otpilike ime mrezne karte na tom laptop-u. Covek koji je vlasnik laptop-a mislim da je to i ranije dok su mreze radile postojalo, ali ja se ne secam. Problem jje i u tome sto se ponasaoju kao dve razlicite mrezne karte. Znaci pokusavao sam da podesavam tcp/ip na obe i da stavm iste parametre, ali to nije moguce, i  dobijam poruku da ta adresa vec postoji. Problem je i u tome sto ova ikonica koja nije local area connection nece uopste da prihvati rucno unesene parametre, vec samo automatic, cak i kada nisu isti kao na ovoj prvoj. Znaci ne kapiram uopste. Ako neko moze da mi da neki savet bio bih jako zahvalan.

Ne znam da li si do sada resio problem, ali tek danas sam video poruku.

Da li si probao da pingujes ip adresu drugog racunara?
Da li si sherovao neki folder?
Da li si probao da pristupis ovako Start-Run \\10.0.0.5 ; odnosno 10.0.0.6 za ovaj drugi racunar
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Mozilla SeaMonkey 1.0.4
Тражио сам о овоме на Мрежи и на основу прикушљених информација почео да радим. Купио овај crossover кабл, повезао ова два рачунара, унео оне IP адресе, исти Workgroup. Исто сам да би могао да приступам садржају једног са другог ишао на оно Setup home network, међутим никако не могу да видим садржај једног на другом. Када одем на My Network Places види се дељени садржај само тог рачунара, а кад са леве стране притиснем оно View Workgroup Computers виде се уредно оба рачунара, али кад пробам да приступим оном другом одбија ми приступ. Исто што сам сада приметио да када пробам да пингујем са првог на други избаци ми Request timed out док са другог на први ради нормално. (Е да, штиклирано ми је Simple sharing и искључио сам firewall, једино да можда не зеза NOD32 који имам на оба рачунара; имам и ZoneAlarm на једном али колико сам видео искључио сам га за мрежу.)

Значи моје питање је шта да радим да би ми ова мрежа прорадила да би могао одређене директоријуме са једног и другом рачунара да делим?
Унапред се захваљујем на помоћи.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
UNIX
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia 6120
Za pocetak iskljuc skroz ZoneAlarm na tom kompu, pa onda probaj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 57 58 60 61 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 05:13:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.