Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 00:24:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 59 60 62 63 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 904376 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
............................
« Poslednja izmena: 24. Sep 2010, 22:41:33 od neeeeele »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
.................
« Poslednja izmena: 24. Sep 2010, 22:40:55 od neeeeele »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.63
neele ti saljes telegram Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.2
mob
Nokia E72
Nele, vidi ovako:

Prvo sto bi ti preporucio je da polako odvojis neko vreme i procitas sve sto je ovde napisano od 1-61 stranice.
Sale je to sve super smislio i mnogim ljudima je pomoglo. Ja sam pre dolaska ovamo dosta informacija pokupio bas odavde i to jako korisih.

kad to procitas, probaj da odlucis koju pricu ces plasirati u ambasadi. Ovaj tvoj komentar je dosta konfuzan, tako da se iz njega ne vidi da li ti u stvari hoces da ides na turisticku, studentsku ili neku drugu vizu, a to je jako bitno da definises pre nego odes na razgovor.
Moj savet ti je da se vodis najjacim argumentima koje mozes da potkrepis papirima.
Npr. Ako ides turisticki, imas napisano na sajtu ambasade sta ti sve treba, spremis te papire i zamislis da ides u vrnjacku banju na primer, bez ikakve presije i frke da li ce neko nesto da te pita. Bio si osudjivan, jesi, pa sta, odsluzio si kao i vojsku sto si odsluzio, smirio si se zaposlio, i imas super posao i sad hoces da ides u Vrnjacku Banju na odmor, sta je tu cudno.? Sa takvim stavom odes i na razgovor u Ambasadu. Ti si Gospodin turista i hoces da potrosis pare u njihovoj zemlji i to je to. Ako vec ostajes tamo kad ti istekne viza, mozes slobodno da je trazis i na 1o dana, u fazonu, posle moras da se vratis da radis, tako da ti vise od 10 dana i ne treba. Ovde kad udjes onda laganica i boli te uvo, polako radis, i pravis kombinaciju za zenidbu ili neku drugu foru da dobijes koliko toliko status da si ok ovde da ostanes. Pripremis papire dobre i fokusiras se na to da ides na more u Miami npr. i tako se ponasas i postavis na razgovoru. Preko neta mozes naci neki hotel koji ce ti rado poslati rezervacioni list, i tu adresu napises da si od tada to tada u tom hotelu. Ako hoces u NY, onda rezervises hotel u NY i to neki ni najskuplji ni najjeftiniji i tamo si tih 10 dana i to je to. Nazoves hotel ili im posaljes mail. Zeleo bi da odsednem u VAsem hotelu u periodu od do, da li imate slobodnih soba za taj termin. Oni ti odgovore, ti onda posaljes drugi mail, tj odgovoris na isti i kazes molim vas da mi rezetvisete jednu jednokrevetnu sobu u tom preiodu. oni ti mailom posalju potvrdu da su ti rezervisali, i to sve odstampas, vec imas 4 komunikacije, i odneses kao adresu gde ces biti. Njima u ambasadi je jako bitno da vide da ti imas jake razloge da se vratis u Srbiju, i da si stvarno turista. Onda to podkrepis potvrdom sa posla da imas godisnji odmor do tada i tada, i da si redovno prijavljen, M1,M2, obrzac, kopija radne knjizice itd. To da si osudjivan ne moras ni da im govoris, jer je to bilo i zavrseno je, a potvrdu da nisi osudjivan ti niko i nece traziti. Zapamti ti si, turista, imas lovu i zelis da vidis NY i kip slobode. Mlad si zelis da proputujes svet dok si jos mlad. Ako si vec negde putovao i u pasosu imas da si bio negde, cak i u Rumuniji i to je ok, i potrkepljuje tvoju pricu. Jako je vazno da odes opusteno na razgovor i da se ponasas kao da kupujes kartu za ringispil, opusteno i bez presije. Razgovor je na engleskom tako da se malo spremis i oko toga, osnovan pitanja, i to je to. Jako je bitno da im kazes dobar dan, i ako mozes da ih preduhitris da pitas kako su, oni se loze na to da vide da si opusten, a ako on tebi kaze, a hoce verovatno, zdravo kako si, ti mu odgovorih, Nice, thank you very much for asking, how are you, are you little bit tired, lot of people are here today?
Thank you very much je jedino ispravno na engleskom, a sve ostale skracenice, thanks itd su ulicni fazon koji nije za ambasadu. Prvo pokazao si osnovnu kulturu, pitanjem kako ste vi, jeste li malo umorni, danas je puno ljudi ovde na intervjuu, pokazujes opustenost, i najvaznije on pocinje da govori i odgovara na tvoja pitanja, a ne ti na njegova. To je super, jer su oni navikli da postavaljaju pitanja i prija im da i oni nesto kazu za promenu.
Pitace te verovatno kako si nasao hotel, mozes reci slobodno preko neta, jer oni preko neta i zive, videces kad dodjes ovde, tako da je to ok, Hoces da vidis kip slobode i muzej vostanih figura jer toga kod nas nema. Ako budes imao srece da nadjes karte, posetices i svog omiljenog DJ u jednom od klubova, koje nadjes preko neta, i nadjes nekog DJ nebitno da li je njemu to poznato ili ne i kazes njegovo ime i to je to. Ako te pita za posao, da radim i ima dosta posla, uzeo si malo slobodnih dana da odmoris, jer pocinjes da radis na jednom velikom projektu koju ce firmi doneti dosta novca, a tebi povecanje plate i menadzersku poziciju, pa si jako uzbudjen oko toga. bitno je da ne pustis da ti on puno postavlja pitanja, jer se noramalno je bojis svakog odgovora, i kad osetis da ce nesto da te pita, ti ga preduhitris pitanjem, u fazonu hocu da kupim apple lap tom u us, jer istina da su tamo mnogo jeftiniji, i vi sigurno znate, a izvinjavam se ako je malo pitanje glupo, jel oni mogu da rade i kod nas ? Ovde te vec on gleda kao nizu klasu, jer je njegov prvi komp verovatno mac, pa je sav uzbudjen sto je faca i ima ga pre tebe, i onda pocne da ti pametuje, a ti ga slusas sa paznjom, klimas glavom i odgovaras, I see, ok...  Onda on shvati da je izgubio puno vremena na tebe, i da cekaju iza tebe jos njih dvadeset, i kratko zavrsava razgovor, i verovatno dobijas vizu. Ono sto je vazno da znas, je da nikada ne daju vizu na 10 dana, a sa ovakvom pricom, mozes da je dobijes i na 10 godina, sta tim sto je max koliko mozes da ostanes 6 meseci odjednom, a onda odes u mexico na tekilu na par dana i novih 6 meseci je pred tobom, bitna stvar je da si u tom slucaju reguralan ovde i to je super, nema paranoje i trauma.

Opcija da odes kao student je jos bolja, prica je slicna gore pomenutoj, samo imas jos jedan argument vise, radis, i studiras, jedva cekas da zavrsis pa da postanes menadzer, jer te ta pozicija ceka cim diplomiras, pa juris da to sto pre zavrsis, Tvoj novi apple macbook pro ce ti puno pomoci u tome, ne zabravi da ih lozis, jos ako bude jedna debela amerikanka, prolazis sto posto, a ako jos dodas da jedva cekas da probas americki pravi pravcati hamburger, na pecatu za vizu ces imati i bale od njenih apetita da se i ona vrati kuci i nastavi da se tovi uz mek i koka kolu, i naravno sejk Smiley

Eto, nadam se da sam ti malo pomogao, sad na citanje foruma i da svi zahvalimo bratu Saletu019 na pokretanju ovog foruma.

Ako sta jos treba slobono pisi.
pozzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
........................
« Poslednja izmena: 24. Sep 2010, 22:39:57 od neeeeele »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.2
mob
Nokia E72
Stvarno ne znam deo koji je vezan za toje uslovno pustanje, jer ne znam kakve su ti obaveze prema nasoj drzavi, ali obzirom da su ti vratili pasos, trebalo bi da je ok, ako imas nekog u muriji da pitas da li smes da putujes to ti je najbolji savet, i onda si na cistom. Uslovno bi trebalo da podrazumeva da ne cinis isto delo u tom periodu, ali zaista ne znam da li si uslovljen da budes u srbiji za to vreme, tako da je najbolje da se posavetujes sa nekim ko je nadlezan za to pa da pitas. Oni sigurno imaju tvoj dosije iz murije, jer ga ima svaka ambsada i to tako i funkcionise, oni dobiju tvoj dosije i vide tvoju istoriju. Mogu da zezaju ako hoce, a moze i da ih boli uvo ako je proslo. E sad uslovno kako gledaju, stvarno ne bi da lupam. Ti cuti, a ako te pitaju, reci jesi, bio si lud i mlad, lose drustvo, ali si naucio lekciju i sada ides dalje i to u pravom pravcu, skola posao i zenidba. Probaj pa kako ti bude, nemas sta da izgubis.

Sto se tice drugarice, mozes da je pomenes, ali time pravis link ka US i oni to kapiraju da imas kod koga da ostanes pa ne znam koliko je pametno da je pominjes, da nesto ne zabrljas. Mogu ti i ja rezervisati hotel ali je najbolje da to ti uradis, jer jednostavno imas dokaz prepisologiju sa svog maila i odgovor na tvoj mail koji vec koristis, i sve ostale detalje koji govore da si ti taj koji za sebe pravi rezervaciju. idi u google.com i ukucaj  New York hotels rezervation, i izaci ce ti dosta linkova, jednostavno kliknes na neki od njih i uradis ono sto pise u predhodnom mailu. Ne mozes nista da zeznes, lako je.

sto se tice razgovora u ambasadi na srpskom, naravno da mozes da trazis prevodioca da ti prevodi ili da slusas njihov los srpski, ali ako vec znas engleski, dobro je da pricas jer si ubedljiviji i videce da neces da se izgubis tamo vec da si ozbiljan poslovni covek.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE

neeeeele, Igor ti je sve lepo objasnio a i ja se nadam da sam ti u onoj privatnoj poruci pomogao. U suštini napisao sam ti isto što i Igor. Takođe sam ti napisao da ne iznosiš isuviše svoje lične podatke ovde jer ako si bio u vojci, seti se da na svakom uređaju piše oprez neprijatelj uvek prisluškuje.  Verovatno i neki njihov štreber gleda ovaj naš forum i hvata beleške.

Nemaš razloga da se plašiš što imaš takav status kakav ga imaš. Sve sam ti napisao u onoj privatnoj poruci koju si nadam se pročitao. Tako da ako imaš još nekih nejasnoća slobodno pitaj.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
.......................
« Poslednja izmena: 24. Sep 2010, 22:42:04 od neeeeele »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
..................
« Poslednja izmena: 24. Sep 2010, 22:38:37 od neeeeele »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.2
mob
Nokia E72
Nema nikakve forme, uglavnom preko neta bukiras sobu tako sto sam napises svoje podatke i popunis sve kolone.
probaj ovako da napises ako vec imas njihov mail:

Dear Sir or Madam,

I would like to visit New York, in October 2010.
I found your hotel by searching NY hotels web presentations,  and I like it very much.
Is there any chance to reserve one single room from 10.13.2010 to 10.23.2010?
If so, please be so kind to book me one, and if I may ask you to send me confirmation details by reply on this mail.

Thank you very much in advance
Sincerely

pa tvoje ime i prezime

pozzzz
« Poslednja izmena: 24. Sep 2010, 07:05:03 od igor887 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 59 60 62 63 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 00:24:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.