Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 01:41:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 61 62 64 65 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 904644 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63
Konkretno ja sam mama mladica od 21 god tj po americkim zakonima vec punoletne osobe, koji ima zelenu kartu na 10 godina. Naime njegov otac a moj bivsi muz mu je napravio ta dokumenta.
Moj sin ne zivi sa ocem vec sa nasim prijateljima u kuci takodje su i oni americki drzavljani,i oni bi zajedno hteli da mi posalju pozivno pismo za praznike a i da vidim sina nisam ga videla godinu dana . On tamo radi i hoce da se sad upise na fakultet pa da to malo proslavimo.
Ono sto ja posedujem ovde je,posao stan,kuca,auto,roditelji stari jedinica sam i naravno nesto novca i kredita,a ko ih nema. Putovala sam jako puno po celoj Evropi i sire.
Molim da mi se neko javi ako ima slicno iskustvo ili kakve savete i informacije.
Dosta sam ovde citala i po drugim forumima i mogu da kazem da ste vi  svezi,interesantni i dobri
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.2
mob
Nokia E72
Kako otici kod sina u Ameriku?

Moramo imati malo vise detalja kako bi vam pomogli pri odgovoru, Za pocetak mozda nije lose da pogledate sajt americke ambasade gde je jasno napisano sta treba da sve prilozite kako bi dobili vizu tipa koji vi trazite. E sad ako ne ispunjavate te uslove javite se da probamo da nadjemo soluciju Smiley

pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Bjanka tebi je opcija da tražiš turističku vizu. Moraš da imaš nešto para na računu koje će da im pokažeš kako bi te shvatili kao ozbiljnog turisu. Ako i sin ima zelenu kartu i ako ti hoćeš da odeš turistički ja lično ne vidim razloga zašto ti ne bi dali istu. Moraš da imaš nešto para na računi u i traži vizu na mesec dana kao bi posetila sina i to je to.

Ja to tako vidim. A ti pričaj i sa njim.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63
Hvala na javljnju.
Gledala sam na sajtu ambasade sta mi je potrebno,sture informacije al tako je.
Ono sto su cinjenice je da moj sin ima grin cartu na 10 godina,ima posao radi nekih pola godine tamo jer je tek otisao u Ameriku pocetkom ove godine.Nema svoj licni stan vec zivi kod nasih prijatelja koji su americki drzavljani,ljudi pred penziju nemaju dece pa tako na neki nacin funkcionisu sa mojim sinom.
Oni bi napisali zajedno pismo da me pozivaju tamo u goste.
Dali je to u redu ili da pisu odvojeno?
Znaci ja tamo imam bivseg muza americkog drzavljanina,razvedeni smo 20 god i sina kako je gore navedeno.
Koreni u Americi su mi zesci ako se moze tako reci   Smile Smile Smile
Ono sto ja imam ovde jeste dva zavrsena fakulteta dip.ing hemiske tehnologije i diplomu profesera hemije po Bolonjskom procesu je ova druga, tj obadve su iz Bosne i Hercegovine.
Ja sam inace odavde iz Srbije tako da sam se uvek vracala kuci ,to sto traze da se vratis kuci ameri .
Putovala sam dosta po Evropi,sacuvala sam stari pasos,a i ovom novom imam putovanje do Bratislave i Austrije oskora je pasos.
Ono sto je mozda problem a i nije imam 17 god staza,bila sam nekih 9 meseci na sluzbi za zaposljavanje ,ali sad planiram da se zaposlim na nekih par meseci i da trazim vizu.
Sto se tice novca,neznam sto ste o tome pisali ali to se vljda podrazumeva kada se putuje tako daleko.Tako da mi je to jasno.
Ostalo sta imam navela sam u prethodnom javljanu.
Takodje znam da kada moj sin za 5 godina dobije americki pasos da moze da me useli tamo po prvom prioritetu.Roditelji i deca su prvi prioritet nema ogranicenja niti cekanja,.procedura traje do godinu dana.
Tako je bilo za mog sina.
Moje iskustvo ako nekom nesto znaci.
Medjutim i moj sin je trazio prvi put turisticku vizu pa su ga ladno odbili,i rekli da ima tamo vece korene nego u Srbiji,gde se rodio,mati ga izdrzavala,isao u skolu,deda,baba,prijatelji .
To njima nije nista znacilo,  a dali mu posle toga da se useli u Ameriku po ubrzanoj  proceduri.
Da nebih bila suvise opsirna,mada nadam se da moze nekom ovo posluziti kao informacije.
Ono sto mene interesuje kad ja konkurisem za turisticku vizu nebude otezavajuca okolnost sto su oni svi tamo,a ja ovde.
I kakvu pricu uopste sloziti na razgovoru,ja zaista necu da idem tamo da zivim ,radim,vec hocu da vidim sina koga nisam videla godinu dana,i prijatelje.
Veliki pozdrav Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Znaš kako, ameri su mnogo tupav narod. Valjda si to videla iz ličnog primera. Nisu mu dali turističku ali mu dali zelenu kartu. Nema logike zar ne?
Ma nemoj da komplikujete mnogo, nek napuišu na jednom papiru i to je to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63
Da i nesto sam zaboravila ja negovorim engleski,pisem i govorim ruski i italijanski .
I imam 43 godine znaci nespadam u onu radnu snagu koja je njima potrebna od 25 do 40 god
Dali su to neke otezavajuce ili olaksavajuce okolnosti?
A dali postoji mogucnost dobijanja turisticke vize a da nisi u radnom odnosu?
Konkretno za moj slucaj 17 god imam staza radila sam pa sam sad trenutno bez posla,da se necimam oko zaposljavanja,da idem direktno da zakazem termin ovih dana?
Dali su guzve oko nove godine u decembru?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Imaš sve informacije na sajtu  američke ambasade u Beogradu.
http://serbian.serbia.usembassy.gov/sr/athletes-artists--entertainers.html

Zakažeš termin, odeš, pričaš malo sa njima i onda ti daju ili ne daju vizu. Dakle šansa ti je 50% prema 50%.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63
okej  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63
Iskreno nije bas da sam zadovoljna odgovorom,jer je to ono sto svako zna ko hoce da ide u Ameriku, da se okaci na sajt. Smile Smile Smile
Ja sam vas malo na pocetku pohvalila jer sam mislila da ima malo vise ljudi koji ucestvuju u diskusiji,i da ste svezi,tj sa novim podacima. Smile Smile ]
Molila bih ako neko drugi nesto zna neka napise
Jer svodi se cela prica ako prodje prodje ,a oni koji su imali neko iskustvo na ambasadi nesto retko se vrate ovde napisu kako je bilo.
Ja sam vam ispricala moje iskustvo,mozda ce nekom posluziti.
Znaci zakljucak je ako imate oca u Americi,ameri vam nece dati turisticku vizu,niti studentsku,jer jednom ostvareno pravo kod Amerikanaca nikad nezstareva ,samo ga morate traziti tj grin cartu i dobicete je.
Hvala i pozdrav od Bjanke
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 81
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Bjanka, a sto ne odes do neke agencije koja se time bavi godinama i ima iskustva. Cisto da im objasnis svoju situaciju, mislim da ce ti vrlo rado pomoci i dati korisne informacije kako treba da pravilno postupis. Verujem da ovde ljudi koji su bili u americi i pored najbolje namere jednostavno nemaju pravi odgovor na tvoje pitanje.

Pozdrav i sve najbolje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 61 62 64 65 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 01:41:39
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.