Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 22:42:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 54 55 57 58 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 904610 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Dobro znam da sam na sva vaša pitanja dao odgovore. Ne ponavljam se namerno da ne bi napravili 100 strana a onda se stvarno gubi preglednost. Evo vam link ka 25-oj strani i još jedna 30 i neka gde sam sve objasnio.

http://forum.burek.com/index.php?topic=376836;start=240
http://forum.burek.com/kako-otici-u-ameriku-i-kako-poceti-t376836.320.html

Što se tiče tog intervjua preko skajpa, valjda zaključujerte da poslodavac hoće da vidi skim ima posla. Presudno je da znate koliko-toliko engleski. I sad izvinite ako ću ovim da uvredim nekog a znam da hoću. Ako će taj neko da radi u restoranu (možda kao konobar, na primer) sigurno ne može da izgledaq ko neki dripac koji ne zna gde je levo. Da mu pogled odaje glupu pamet. Siguran sam da takav i neće da se prijavi za H2B vizu ali ja da napomenem. To vam je suština tog intervjua. Razne agencije, razni sistemi. Neke daju test koji rešiš i pošalješ im nazad poštom. Naravno možeš nekom da ga daš i da ti ga reši. Ali kad odeš u ambasadu na razgovor i kada te pitaju nešto a ti ne znaš ni šta te pitaju a kamoli da odgovoriš. Ja sam jedan od onih kome je drug rešio test a u ambasadi sam imao više sreće nego znanja engleskog. I eto, ja dobih vizu. Samo ja sam jedan od 100. Znam da je dosta ljudi padalo u ambasadi samo zbog neznanja engleskog.

Na inrevju preko skajpa treba da pristupite opušteno i normalno. Taj ko je sa druge strane je neki obišan šefčić kome je pripala ta dužnost da vidi ko mu dolazi i eventualno ne prihvati nekog. Dakle, čovek on, čovek ti. Jedina razlika između tebe i njega je to što ti pričaš srpski a on engleski. Dakle moraš da znaš engleski. Dobar dan, dobar dan. Šta ima? Evo ništa dždžimo. Aj zdravo. Eto tako treba da vam izgleda intervju. Dakle opustite se.

Oko toga šta je presudno da bi dobuili H2B vizu, opet vas molim, prelistajte moje komentare. O svemu sam pisao i pisao. A pisao sam i o razlogu zašto su poslodavci sada mnogo pažljiviji ko im dolazi na H2B vizu. Razlog je što vas oni 100% sponzorišu tom vizom. Dakle plaćaju vam 100% troškove dolaska. To što agencija uzima neki novac i to je protiv zakonito. Ali shvatite jednu stvar. Umete li da sami sredite svu dokumentaciju za vizu? Imate li poslodavca u USA koji vam nudi dolazak na H2B vizu? Ako sami možete da sredite papirologiju i imate poslodavca, ona vam agencija nije poptrebna. Ako nemate, onda vam agencija nalazi poslodavca i pomaže da skockate papirologiju. Naravno da će vam naplatiti. Nema ništa džabe. I po meni je to sasvim u redu. Čini mi se da naplaćuju 10 000 dinara, valjda... Jedno vam napominjem, agencija mora da vam 101% pomogne oko papirologije, svaku sitnicu, ama baš sve sve. Ako neće da vam pomognu i samo gledaju da uzmu pare a vi da mozgujete kako da popunite papirologiju onda su neozbiljni. Zašta vam uzimaju novac? Agencija vam obezbeđuje poslodavca u USA i u potpunosti pomaže oko papirologije koja nije mala i naivna.  Ko prvi put ima suret sa time neće umeti da se snađe. Moraju da vam pomognu oko papirologije jer od toga mnogo zavisi da li će te dobiti vizu.

A neko je tražio slike a ja evo dajem video. Jedan od njihovih amandmana glasi: Svako ima pravo na slobodu govora, slobodu religije i sloboda medija. Ovaj dečko je verovao u to.
http://www.youtube.com/watch?v=6bVa6jn4rpE

What are three rights or freedoms guaranteed by the Bill of Rights?
Freedom of press,freedom of religion,freedom of speech,freedom of assembly,and freedom of petition.

I molim da ne komentarišete ovaj video ovde da ne bi ispamovali temu. Zadržite svoje mišljenej za sebe. Znam šta bi ste napisali.
« Poslednja izmena: 11. Avg 2010, 04:10:33 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia E72
Igore, jesi li otisao preko IAC?Ja bi trebalo da idem sl.   godine.  .  .  Kako ti se cini studentski zivot? :)

ne, direktno sam nazvao fakultet i rekao da hocu da kod njih studiram, upisao preko njih da polazem TOEFL u usa i to je to. uplatis oko 500 dolara unapred, posalju ti I20 i sa tim u ambasadu, Tamo ako im se svidis i imas nekretnine i jake razloge da se vratis, nema problema, dobijes vizu, ako ne, mogu da te zezaju i da ti ne daju vizu, ali uglavnom daju, pogotovu sada, ako ne propada ti depozit i izlozba.
ovde kad dodjes uplatis ceo kurs unapred i ovde si koliko traje kurs, a onda posle produzavas kad upises fax dalje sa I20 vizom i dokle god placas niko te ne dira. E sad problem je sto sa F1 vizom ne smes da radis, pa samo mozes da apliciras za poslove na crno, ali toga ima ako se potrudis i to je to, onda polako i kako ti bude
« Poslednja izmena: 11. Avg 2010, 03:25:58 od igor887 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
zanima me kakav je TOEFL test? dal je lako to poloziti, posto nisam bas najbolji u engleskom?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
jel moze neko da mi da neke informacije o TOEFL testu, jel tesko, kako i sta?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
HTC One
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Hvala na informacijama.  .  ali tako nemas mogucnost stipendije, jel da?I jesi li polagao SAT test?

japhoenix,mozes da polazes ovde TOEFL, ali kazu da je lakse da se polaze tamo pri nasoj ambasadi.   A ovde imas razne kurseve sto se tice tog ispita,zato sto je relativno tezak, i za one koji znaju, a pogotovu za one kojima je slabiji engleski.  On sadrzi 4 dela, i ispit traje nekih 2 sata za koje treba da polazes slusanje engleskog, citanje, pisanje i govor.  Ima maksimum 120 poena i svaki od njih ima maksimum 30 poena, pa koliko osvojis.  .  .   Znam te informacije zato sto sam ja na ubrzanom kursu trenutno.  .  Kazu da je SAT tezi od TOEFL-a,ali je i TOEFL tezak i ako polazes ovde, moj savet ti je da odes na neki kurs.  .  .  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia E72
jel moze neko da mi da neke informacije o TOEFL testu, jel tesko, kako i sta?
definitvno ti treba kurs, jer treba i onima koji engleski prilicno dobro znaju. Poenta na ovom kursu nije da razumes detalje, pojedinacne reci, vec ceo kontekst texta, ukljucujuci i te reci koje su, bar meni 50% nepoznate do sada. imas odprilike jedan minut da procitas tekst od 4-6 pasusa i da odgovoris na pitanja iz njega, cime testiraju koliko razumes tekst i main idea, a to je samo deo testa. Sve ostalo ti je jako lepo objasnjeno na ovom sajtu koji je postavio coolrunner.
ovaj test se ne boduje polozio, nisi polozio, vec koliko si bodova osvojio, a onda vidis koliko koji universitet trazi da imas bodova da bi stekao pravo da apliciras na njemu. max je 120, ali oko 100 bodova traze svi bolji fakulteti preko, a pogotovu ako trazis stipendiju. Mozes i da se ulogujes i bezplatno se testiras preko sajta http://www.testden.com/

tako ces najbolje videti gde si, a onda je na tebi sta dalje Smiley

pozzzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia E72
evo jos jednog korisnog blog-a za one koji hoce da uce engleski i Toefl

http://cggenglish.blogspot.com/

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

volim basket i travu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.126
mob
VIP 
momci ewo opet mene Smile saznao sam da imam ortaka u chicagu Smile pa sam hteo da pitam da li ima kakvih poslica u chicagu ???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia E72
momci ewo opet mene Smile saznao sam da imam ortaka u chicagu Smile pa sam hteo da pitam da li ima kakvih poslica u chicagu ???

tamo ima dosta nasih, tako da ces sigurno naci posao, pogotovu ako imas ortaka koji ti moze pomoci !

pozzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 54 55 57 58 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 22:42:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.