Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 20:31:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 56 57 59 60 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 904331 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Ni ja nikad nisam čuo za ove. A izgovor da je i ona prevarena je smešan. Kako to da ostale (ozbiljne) agencije nisu prevarene od strane inostranih partnera? Dakle radi se o čistoj prevari sa njene strane.
USA je jasno definisala uslove za izdavanje H2B viza i o tome sam pisao na forumu. Kao prvo, H2B viza je potpuno besplatna. Čak i agencija ne može da naplaćuje usluge. Ali ja kažem, u redu je ako agencija uzme nešto para a za uzvrat pomogne oko papirologije koja ume da bude komplikovana. Ko se prvi put sreće sa tako nečim, napraviće grešku i neće dobiti vizu. Ali u osnovi, H2B viza je besplatna. Odnosno plaća je za vas kompanija iz USA kod koje ćete da radite.

evo sta je meni fini g-din odgovorio kad sam ga pitao kako moze da naplacuje h2b vize kad su one besplatne 
citajte sa donje strane

Destination Folder  Inbox Drafts Sent Items Deleted Items Contacts Notes
From:Go-USA office <office@go-usa.rs>
To:DRAGA PANIC <pankec@beogrid.net>
Date:23/08/2010 16:37
Subject:Re: agencija GO-USA, h-2b program
Postovani Dragane,

Odakle sad da vam krenem, kompleksna je tema a ja tu nemam uticaja.
Veoma je jasno sa njihove strane, kandidat koji hoce na H2B program to ima cenu 2600usd i ja po ugovoru to treba da platim.
Dal je njihova vlada zabranila ili ne ja na to ne mogu da uticem, ako hocu da radim, da imam program u ponudi onda treba da platim.
Sto se tice testa Engleskog jezika radi se na sledecem sajtu www.testpodium.com , test level 2.

Za bilo koja pitanja slobodno nas kontaktirajte, hvala.

Team by

On 8/20/2010 11:31 PM, DRAGA PANIC wrote:
zanima me dali radite test engleskog jezika,sto se tice cene programa
nisam ni ocekivao da radite dzabe jer vi niste humanitarna organizacija,
samo vas pitam ponovo kako mozete da naplatite 2600$ vi i vas partner u
SAD kad je to njihova vlada izricito zabranila.kompletan trosak izdavanja
vize koji je oko 1400$ trebalo bi da snosi poslodavac.slazem se da time
on mnogo rizikuje i da bi onda trebao da postoji depozit kao neka vrsta
garancije,normalno je da vi zelite da naplatite svoj rad isto kao i ja i
bilo ko drugi,ali kao sto rekoh to nisam ja izmislio vec oni.... 

-----Original Message-----
From: Go-USA office <office@go-usa.rs>
To: DRAGA PANIC <pankec@beogrid.net>
Date: Fri, 20 Aug 2010 14:35:48 +0200
Subject: Re: agencija GO-USA, h-2b program

Postovani Dragane,

Za poziciju konobara potreban je nivo znanja Engleskog jezika na skali
od 1 do 5 je minmum 4. Ako je vase objektivno misljenje da
zadovoljavate
neophodno znanje onda cete imati priliku da radite na poziciji
konobara.
U suprotnom radicete poziciju busera-pomocnika konobara.
Cena 2600 USD + 7000 RSD je cena H2B programa koja ukljucuje radnu
dozvolu-peticiju, garantno pismo od kompanije i radnu ponudu! Celokupan
iznos mora biti uplacen do odlaska u ambasadu na intervju za H2B vizu.
[b]Ja bih vam vrlo rado omogucio program za dzabe samo ako bi neko moj rad
i zalaganje platio. Program ima svoju cenu koju po ugovoru GO-USA placa
partnera u SAD koji posreduje sa poslodavcem i obezbedjuje neophodna
dokumenta za H2B program.

Za bilo koja pitanja slobodno nas kontaktirajte, hvala.

Team by

On 8/18/2010 12:19 PM, DRAGA PANIC wrote:
posto me zanima pozicija konobara,koji nivo znanja jezika je potreban
i
dali je cena od 2600$ depozit,jer koliko je meni poznato amerikanci
su
zabranili naplacivanje viza iz h2b programa?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
zaboravih da kazem da se u istoj agenciji reklamira h2b viza za 3000$ bez radne ponude Smile Smile
ako sam ja dobro razumeo h2b program to je nemoguce jer ta viza se dobija za rad kod onog  poslodavca koji je sponzor vize i to ne moze da se menja....tako da mi tu nesto smrducka   Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
@veljkokim
Ti bi hteo iseljeničku vizu za celu porodicu. Čak i da je dobijete, potrajaće par godina. Ali što pre užete u proces pre će da je dobiojete. Ako je i dobijete.

_______________________________________________________________________________________

@pankec
Dobro si sve razumeo i dobra pitanja si mu postavio. H2B vizu je nemoguće da ti daju u ambasadi ako se unapred ne zna gde ćeš i za koga raditi.
Vlada Amerike  je propisala da USA kompanija mora da plati celokupan trošak oko dovođenja nekog na H2B vizu. Ni agencija ne bi trebalo ali opet, u redu je ako uzme neki dinar na ime pomoći koju će ti pružiti oko papirologije. S druge strane da nije njih ne bi ni našli posao u USA. Neke agencije u saradnji sa USA kompanijom su uzimale depozit koji je bio refundiran po isteku programa. I to nije legalno ali opet nije loša varijanta. Zašto sve ovo? Zato što ako vam neko plati dolazak i snese sve troškove, onda kad vi dođete možete da zapalite i nema sile da vas oni spreče u tome a izgubiće pare koje su dali da bi ti došao. Mogu oni da vas prijave emigracionom zato što ste ih napustili ali opet pare neće da povrate. Zato su mnoge USA kompanije odustale da dovode ljude na H2B vizu. Raznorazne kompanije su dovodile samo proverene ljude koje godinama su dolazili i radili za njih, pa nemaju rizika da će ih ovi napustiti. Ali opet, broj ljudi koji je 2010 došao na H2B vizu je zaista mali.
Vi kao novajlija ste veliki rizik za svaku USA kompaniju ovde. Zato neće da vam plate dolazak i zato su neki i sklopili te nelegalne dilove sa našim agencijama. A glasi, ako neko hoće da si sam plati dolazak, onda ga pošaljite.
Dakle odluka je samo na vama.

Naveli smo ovde 4 proverene agencije, nemojte da idete preko bilo koje da nebi bili prevareni. Raspitajte se o toj nekoj novoj agenciji ako na takvu naiđete. I ponavljam vam, naša agencija mora 101% da vam pomogne oko papirologije. Prvi put se srećete sa takvom papirologijom i nemojte da rizikujete i napravite grešku pa da sami budete krivi što ste pali u ambasadi. Vaš regruter iz agencije mora u potpunosti da vam pomogne jer za to ga plaćate. Moj drug iz jedne agencije nije noćima spavao dok sve nije opravio na posao. Svakom je izašao u susret u bilo koje doba dana i noći. U potpunosti je svakome pomogao oko papirologije. Dakle, takva vam agencija treba.

A sad ću malo u negativnom smislu da izreklamiram agenciju Vizantijana jer jedan moj drug koji ih je zvao i hteo preko njih da ide, rekli su mu, "pa idi na sajt i tamo ti sve lepo piše pa popuni". To ne pije vodu. Ako će te nekog da platite za nešto onda zahtevajte da to zašta je plaćen i odradi. U protivnom, rizikujete da ustvari za vas radi neki potpuni amater koji vam neće mnogo pomoći.

Za sada, ovo su jedine pouzdane agencije.
http://www.unitedworkandtravel.rs/index.htm
http://www.karavantravel.org/
http://www.ayusa-online.com/srp/work.php
http://www.wizantiana.co.rs/
« Poslednja izmena: 26. Avg 2010, 02:01:45 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 328
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia e51

@ Sasha019

kako ide procedura za iseljenicku vizu
odakle se pocinje,
jel treba neko da te pozove od Amera
IP sačuvana
social share
Super IDEJA
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Evo ti prvi korak, odeš na sajt američke ambasade u Beogradu.
http://belgrade.usembassy.gov/consular/iv_ser.html

Mada ljudi su ovde po forumu pisali da je jako teško da se dobije useljenička viza.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 17
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia N73
zaboravih da kazem da se u istoj agenciji reklamira h2b viza za 3000$ bez radne ponude Smile Smile
ako sam ja dobro razumeo h2b program to je nemoguce jer ta viza se dobija za rad kod onog  poslodavca koji je sponzor vize i to ne moze da se menja....tako da mi tu nesto smrducka   Smile Smile
Ćao Dragane,
ja sam preko te agencije dosao u USA u junu mesecu ove godine. Odradili su sve što je dogovoreno i maksimalno su nas ispoštovali. Ujedno je ta agencija i najskuplja to je činjenica. Dosta Srba ovde je dosla preko Saše iz agencije Unitrex iz Beograda ali sa njima nisam imao iskustva. To što ti nude za 3000$ je samo ulaz u USA tačnije nađu firmu koja kao hoće da te zaposli ovde pa ako prođeš u ambasadi i dođeš ovde snalazi se za posao sam.

Pozdrav.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 88888
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.1
najlakse ti je to ostvarit ako si Hrvat i odes do Kanade ili SAD pa u nedilju odes na misu u Hrvatsku crkvu i samo pitas svecenika da ti pomogne i nakon 5min imas posao i misto stanovanja!! provjerno!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
@Galera, ti si dakle preko te agencija Duga došao u USA?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Galera kapiram ja to samo nevidim razlog da platim 3000$ nekome samo da bi dobio vizu pa onda opet da radim ilegalno,koja je svrha te vize i tih para kad legalno mozes da radis samo u onoj firmi koja je sponzor vize.
onda mozes da dodjes na turisticku vizu pa da radis na crno i da ustedis 300$ ......Sasa kog pominjes,da li je to sasa matijasevic?posto sam imao i neku njegovu ponudu proletos za rad na bazenu 2100$ pa me zanima dali je neko sa foruma isao preko njega i kakva su vasa iskustva sa njim
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Sa H2B vizom možeš da radiš za koga god hoćeš ako ti sponzor vize ne pravi problem. Ali zvanično i legalno je jedino ako radiš za onog za koga i dolaziš da radiš. Ako oni samo hoće da ti daju H2B vizu pa da se posle sam snalaziš to baš i nije legalno. Ali opet, u redu je ako bi za tako nešto tražili mnogo manje para. Mislim da oni naplaćuju punu tarifu a pritom te ne čeka posao.
Ko prvi put dolazi u USA, biće mu jako teško da se snađe sam. Dođeš ovde a ne znaš ni gde si došao a pritom nemaš ni posao da bi počeo da vraćaš uloženo.

Tako da preračunajte se dobro šta vam je najpametnije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 56 57 59 60 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 20:31:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.