Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 10:34:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 166 167 169 170 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 903951 puta)
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
MSIE10.0
Pozdrav svima
Zaista je sjajno sto na ovakav nachin pomazete svima koji zele da pokusaju da odu u USA.  Ja imam B1/B2 I sledece godine idem u NY da upisem postdiplomske studije.  Mozda malo skrecem sa teme ali na moja pitanja zaista nisam nasal odgovore a procitala sam svih 167 str.   :D Konkretno imam nekoliko pitanja za Igora:
1.  Da li na Wes-u nalog ima neograniceno trajanje (juce sam ga napravila, ali cu sve potrebne info imati tek za 7 meseci pa cu ga tada I zavrsiti mislim sumbitovati) da li mislis da ce mi do tada izbrisati nalog? I onaj papir sto ti popunjava fax, da li popunjava samo tu potvrdu ili mora da dostavi uz to I papir sa svim ispitima I ocenama? Nisam sigurna da sam dobro razumela. .
2.  Da li je iz tvog iskustva TOEFL bolje odraditi u Beogradu pa im odneti tamo, ili je bolje kad tamo konkurises na fax da I tamo polazes taj test? Sto se tice cene I tezine ispita? Ili je svejedno?
3.  Koliko sam razumela dovoljno je da prilikom upisa samo dostavis bankovni racun sa dovoljnom kolicinom para, ne moras sve odjednom da uplatis da bi se upisao, nego samo upis I eventualno prvu ratu, jel tako? Cini mi se da je to pisano pre 160 strana, davno beshe, zaboravih  :chuckel:
Hvala unapred na odgovorima.
A evo I da podelim svoje iskustvo.  Ja radim na kruzeru vec tri godine, pa sam tako I uspela da ustedim nesto para da upisem te postdiplomske ali na zalost ne dovoljno (mogla sam, ali sam htela mao I da prozivim) ali bice dovoljno za neko prvo vreme. .  U medjuvremenu se ispostavilo da crew memberima (odnosno ljudima koje rade na kruzerima) iz nekog razloga daju te turistichke vize kao od sale. . potrebno je da imas min tri zavrsena ugovora koliko ti otprilike I traje C1/D viza I kad ti istekne, ti lepo u ambasadu sa aplikacijom, ugovorom od kompanije I uplacenom aplikacijom za obnovu samo te vize usput trazis I turistichku I oni ti je daju bez problema. . Mene je sluzbenik pitao zasto mi treba turisticka viza, ja bezveze lupila da imam prijatelje koje zelim da posetim I covek samo reche pasos ce vam biti poslat na dhl adresu. . eto, a kad vidim koliko se ljudi muche, bas mi zao. . mada nije ni meni bilo lako ove 3 godine na brodu. . ali nije bilo ni strasno :chuckel: Tako su sve moje kolege sa brode koje su htele I dobile vizu. . upravo tako kako sam napisala. . na 10 god
I da dodam, jer sam negde procitala da kad se ukrcavas ili iskrcavas sa broda te prate kao neke zlochince, to nije tachno.  Samo te bus, kombi ili auto doveze do hotela ili aerdorom ili broda, zavisi jesi li dosho ili si posho I tu te ostavi a posle toga je na tebi gde ces I kud ces.  Kompanija void rachuna da li si se vratio ili nisi u zemlju jer ako se ispostavi da si prebegao ona placa neke ogromne kazne, pa te prijavi emigracionom, ali mislim da je to u slucjaju da se ne ukrcas na brod kad ti pochinje ugovor, dok kad ides kuci milsim da niko ne proverava da li si ushao u avion ili ne. . ali za to nisam sigurna. . eto, ako sam nekome pomogla drago mi je. .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

-.- Hello I'm Johnny Cash -.-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8916
Zastava Sarajevo
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Imas B1 vizu i jos uvijek neku potrebu da postavljas pitanja oko bilo cega??  Smile Smile Daj djevojko otvori sampanjac, pusti muziku i uzivaj u zivotu, dobila si sedmicu na lotu taj dan kad si dobila vizu, ova tema je vise za one koji nemaju opciju ni za kakvu vizu, ni radnu ni turisticku ni bracnu ni bilo kakvu, pa traze svoje mjesto pod suncem na 1001 nacin...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Pa najvise bih naravno voleo da dobijem radnu vizu,zato i pitam kakva je procedura odavde iy Srbije da to dobijem tamo.

Citao sam sad bas Igorove postove i ok,jasne su mi neke stvari,ipak,ova tema se proteze na nekoliko godina a znam da se zakoni menjaju i poostravaju i menjaju pa zato pitam kakva je situacija sada?

Bio bih zahvalan za neki konkretan odgovor ako neko zna...

Pa situacija nikada nije bila dobra za nas smrtnike. Što se tiče H2B vize tu je već sve objašnjeno, da se ne ponavljam. Za sve ostale "profesionalne" radne vize, najbolje bi bilo da se obratiš ambasadi. Imaš i kod njih na sajtu neke informacije. Ne znam šta drugo da te posavetujem. Možda neko drugi zna više. Ja što znam ja kažem, što ne znam ja ćutim.

Smile
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Ako mozes...

Zodijak
Pol Žena
Poruke 2
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Nokia 
Imam jednu dilemu  :help:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Ako mozes...

Zodijak
Pol Žena
Poruke 2
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Nokia 
Da li je neko aplicirao za produzetak turisticke vize i kava iskustva ima s tim? Meni je to bila jedina opcija da ostanem u DC-ju, ali ne znam sta da ocekujem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Pozdrav svima.

Ja sam student prve godine FON-a u Beogradu. Faks mi ide onako, lenj sam kad je u pitanju ucenje jako. Sad se borim da upisem drugu godinu i onda da na leto idemo preko W&T programa u USA, vidim kako je, i ako se snadjem lepo ostanem na crno, bar dok ne nadjem neku da ozenim zbog GC. Jedini razlog zasto bih otisao preko W&T programa je zaposlenje za pocetak, smestaj i najvaznije SSN. Citajuci sve ovo i razne forume to sam shvatio. E sad, konrektno mene zanima da li bih ja recimo mogao dadobijem DL u Chicago i bez SSN? Da li bih zaista trebao da idem preko W&T programa samo zbog toga, ili mi je svejedno? Mislim da ne bi bio problem da dobijem i turisticku vizu jer sam vec dva puta bio tamo kod rodjene tetke, a istovremeno dok studiram u stalnom sam radnom odnosu. Ako moze neko da mi pomogne bio bih mu zahvalan. I zanima me, da li mi, Srbi, imamo neki sajt ili nesto u USA gde mozemo da se zaposljavamo medjusobno, nalazimo za smestaj i to?

S' postovanjem,
GRobar. Smiley
IP sačuvana
social share
Ukoliko neko od vas voli da piše tekstove iz nauke, psihologije ili pak neke zanimljivosti javite se pp. Nikakvo iskustvo nije potrebno
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Ako si čitao ono što sam pisao onda si shvatio da ne opravdavam nikakava lažiranja i mutljevine. Amerika je zemlja gde sve što želiš  možeš dostići kretanjem legalnim tokovima. Strpljivost je majka mudrosti.

« Poslednja izmena: 24. Sep 2013, 06:01:01 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

долазим са маглом,одлазим са маглом..

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4856
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 24.0
krenula zelena lutruja prijave danas za useljenicku vizu,puno srece svakom ko aplicira  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

905. члан форума по реду!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Bresno Polje, Trstenik, Rasinski okrug, Srbija
OS
Linux
Browser
Chrome 29.0.1547.72
mob
HTC One M9
@Galera, ti si dakle preko te agencija Duga došao u USA?  Smile
Nisam, došao sam preko agencije GO-USA iz Novog Sada. Stvarno ne znam prezime tog Saše, znam samo da je dosta Srba koji su ovde doslo preko nekog Saše iz agencije Unitrex.

Evo i ja da se oglasim posle par dana.

Ja pre dva dana dobih H2B vizu.  Smile

Prvo zelim da se zahvalim Sasi, Igoru i Coolrunner-u jer su jedino njih trojica pomagali ali ono u pravom smislu te reci.

Momci, hvala vam mnogo. Vasi saveti su bili vise nego korisni i ovo cu reci po treci put cini mi se, stvarno jos uvek ne mogu da verujem da postoji neko ko toliko vremena odvaja ne bi li pomogao svima (a svakavih pitanja je ovde bilo) koji su na ovoj temi.

E sada, verovatno ce biti stotine pitanja kako si dobio, preko koga itd. Pa evo...

Novembra prosle godine sam poceo da se informisem oko agencija koje rade H2B. Svi su bili u fazonu: ne znamo, jos uvek nista, poostreni su kriterijumi bla bla bla. Preko nekog foruma sam dosao do agencije go-usa iz Novog Sada. Okrenuo ih, kaze momak, da radimo H2B i radicemo za 2011. Ok sutra sam se spakovao i otisao u NS na razgovor. Od prvog dana sam otvoren bio sa njima, oni sa mnom (a naravno da sam u pocetku bio oprezan, dok se nisam uverio da je stvarno sve OK) i do dana dok nisam dobio vizu sve je bilo onako kao su rekli i obecali da ce biti.

Od samog pocetka sam u kontaktu bio jedino sa vlasnikom agencije, a on se zove Marko.

Bilo je na ovoj temi ranije price o toj agenciji (kritika i sumnji), ali u sustini jedino zbog toga sto se cifra razlikovala od drugih agencija koje su reklamirale H2B, a u stvari je nisu radili.

Ne favorizujem nikoga, to mozete videti po svim mojim porukama do sada. Kada su u jednom trenutku pljuvali tu agenciju ja nikome nisam rekao da ja u stvari preko njih pokusavam da odem. Jednostavno sam bio 90% siguran da je agencija OK i kao sto vidite sve se na kraju zavrsilo onako kako sam i hteo.

Sada bih isto tako mogao da napljujem jednu agenciju koja se inace pominjala ovde i to u pozitivnom smislu, ali necu da ne ispadne evo sada odmah prica protiv nekog drugog. Nisam ni tada to radio pa necu ni sada.

Ali samo jedan savet svima koji traze agenciju za bilo koju vizu, ljudi, batalite njihove sajtove. Na sajt podjite samo po broj telefona i ako ste ozbiljni u toj nameri da dobijete nesto, pa telefon, zakazete razgovor i pravac agencija. Kazes, lepo je sve to sto pise na sajtu, ja bih hteo to, to, to i to. Da li ste vi u mogucnosti da odgovorite na to? Jeste, super. Niste, prijatno. Samo budite oprezni i proucite sve korake koji vam se predoce u agenciji vezano za vas slucaj. Nemojte da upadnete u zamku tipa, ti spremis neke papire (za to ti opet trebaju neke pare, overa, benzin, vreme itd) odes u ageciju predas to i kao otvorio si svoj slucaj. Da bi ti otvorili slucaj ti moras da das njima neke pare na ime administrativnih troskova. E sada, ti njima platis nekih stotinak evra, oni satro predaju papire pokusavaju, pa opet pokusavaju, pa opet i onda ti posle 15 dana jave kao nema posla, nije kao ranijih godina, kriza bla bla. Ali kao ne ocajavajte, pokusavamo mi i dalje. I na kraju dobijes kajlu, a 100 evra ostalo kod njih. Znaci to je klasicna prevara ovdasnjih agencija i od toga bezite ko djavo od krsta.

To je to sto se tice nekog mog saveta, a ako imate jos neka pitanja, pitajte, pomoci cu koliko bude u mojoj moci.

E da, sto se tice samog intervjua. Poslednja 3 meseca ja spremam papire za ambasadu. Trudio sam se da pored obaveznih papira nabavim i one dodatne papire za koje na sajtu ambasade pise i/ili. Verujte mi bitniji su vam neki od tih dokumenata nego neki od onih obaveznih.

Jednostavno nisam hteo da zbog papirologije ispadne neki problem. Takodje, svestan sam bio je za H2B vizu engleski bitan, pa mi nije bio problem da se pozabavim oko toga i svakodnevno vezbam (inace engleski pricam solidno, nista posebno).  Ljudi, razgovor traje par minuta. Odgovori treba da budu jasni, glasni i kratki. Maksimalno izbegavajte bilo kakvu dubiozu u odgovorima. Opustenost i smesak (samo ne ovaj vestacki) se podrazumeva.

Ovo sam vec jednom ranije rekao, ali mozete da imate sve moguce papire na ovom svetu, opet da znate engleski veoma dobro, ali ako je onaj lik na salteru nervozan jer mu je tog dana dok je pio jutrarnju kaficu malo kapnulo na njegove veoma skupe pantalone koje mnogo voli, dzaba vam je sve, odbice vas.
Isto tako, mozes da imas samo skupinu osnovnih papira, da ti je engleski takav da si samo naucio odgovore na pitanja koja se inace postavljaju i da to bude to, prosao si. Pravilo je da nema pravila.

I da zakljucim, ljudi, ne ocajavajte ako procitate negde uuuu engleski mora da ti bude ludilo, papira moras da imas tonu itd... Nista to ne mora da znaci. Nemojte pogresno da me shvatite, sa dobrim engleskim i uz dobro sastavljenu dokumentaciju sanse da dobijete vizu su neuporedivo vece, ali ne i nemoguce ako nemate sve to.

Eto toliko, ja je dobih, rekao sam preko koje agencije sam isao i kako je otprilike sve to teklo.

Ako nekome treba pomoc, tu sam...

Malo prelistah temu pa da promenim post zanimaju me iskustva sa agencijom GO-USA iz Novog Sada, po netu su izmesana, mnogo je negativnih ali ovde nadjoh i neki pozitivan, ima li neko neka skorija iskustva od prosle ili ove godine? Dobio sam ponudu za H2B pa me zanima da ne bacam novac na neproverene stvari.
« Poslednja izmena: 06. Okt 2013, 01:06:25 od kirov »
IP sačuvana
social share

"Potreban nam je novi socijalni konsenzus, odlaganje svih sporova i sukoba, zavrtanje rukava, uvođenje reda" Dr. Zoran Djindjic
Pogledaj profil WWW Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 40
OS
Linux
Browser
Safari 533.1
Ako si čitao ono što sam pisao onda si shvatio da ne opravdavam nikakava lažiranja i mutljevine. Amerika je zemlja gde sve što želiš  možeš dostići kretanjem legalnim tokovima. Strpljivost je majka mudrosti.

Posle bitke svi su generali. Al' dobro. Ako imate neki savet, hvala vam.od srca, a ako ne - meni moralisanja ne treba. Inače je l' probao nekad neko da ide da radi na brod pa da nakon toga ostane u UsA? Saša, nista loše samo dovoljan sam sam srbi sto razmišljam već nedeljama sta mi je ciniti. I strpljenje nije majka mudrosti ako moji roditelji trebaju da, i pored toga sto radim jedan posao uz faks, izdrzavaju me i troše par hiljada evra godišnje na stan, račune, hranu i knjige. Jos sad nisam na budzetu...i nakon svega da cekam posao jos par meseci, u praksi-godina? Ne znam sta je loše sto pokušavam da se snadjem. Neka baci kamen onaj ko nikad nije pogrešio. Nadam se korisnim odgovorima. Hvala vam.
IP sačuvana
social share
Ukoliko neko od vas voli da piše tekstove iz nauke, psihologije ili pak neke zanimljivosti javite se pp. Nikakvo iskustvo nije potrebno
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 166 167 169 170 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 10:34:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.