Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 16:48:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 88 89 91 92 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 904544 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.2
mob
Nokia E72
Ma znam to sve lave. Proshle god, za oktobar nisu imali peticija i bila je cena 1700 dollara, i to je kao bilo regularno.
A ove godine poslodavan ne naplacuje nista i cena je 3000 dollara, pritom nista se nevraca, i nerefundira avio kartu... opshti haso je sada, da ne znam vishe sta da radim, jel koliko treba da radish, da zaradish, da bi ti se ovo isplatilo, ili plus platish avion u naj boljem slucaju jedno 650 eura.... koje su to pare da se isplati, i jel postoji mogucnos nekom se zaliti zato sto nas iskorishcavaju i prave budale.....

Dragi prijatelju,

tek kad dodjes u us videces sta je iskoriscavanje, tamo tek neces moci da se zalis ama bas nikome, jer na tvoje radno mesta ceka jos x ljudi, a kad to shvatis ili cutis i radis, ili ides dalje, ili nazad.

u us sve, ali bas sve svecano boli uvo za tebe, mene ili bilo koga drugog, samo se prica o lovi i ko je koliko zaradio. emocija nema, a i nasi ljudi su u paranoji zbog papira, pa pomoc ne ocekuj ni od koga.

ekrem jeste bilder ali je pesma vise nego autenticna.

jedina je razlika, sto ako hoces da radis, vredan si i radan, gazda ce te platiti, i dokle god mu pravis pare bice ti posao zagarantovan, ali cim nesto zeznes, otkaz u sekundi, i opet da se zalis mozes samo vodovodu u babusnici.

poenta je samo da se odlucite sta hocete, i idete prema tom cilju.

ono sto sam video i sto znam da kad dodjes u us, bez obzira na kojoj si vizi, sanse da se vratis u Srbiju su manje od 10%,
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.98
mob
HTC One
Citat
Dragi prijatelju,

tek kad dodjes u us videces sta je iskoriscavanje, tamo tek neces moci da se zalis ama bas nikome, jer na tvoje radno mesta ceka jos x ljudi, a kad to shvatis ili cutis i radis, ili ides dalje, ili nazad.

Moje iskustvo je potpuno suprotno, ja sam isterao sve sto sam hteo.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Moje iskustvo je čudno. Ja zarađujem pare.  Smile Dok ne dobijem otkaz.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.3
mob
Nokia E72
Moje iskustvo je super, i u us sam zavrsio sta sam hteo, i mogu da kazem da su im fakulteti sjajni i stvarno moze puno da se nauci, sve je podredjeno studentima, (koji placaju Smiley ) i uslovi za studiranje su fenomenalni. Univerzitet na kom sam ja bio je jedan od top 5, i ne mozete verovati sta sve ima na fakultetu i to za Dzabe (pod uslovom da imate index i da ste njihov student) Od bazena, sauna, vrhunskih teretana, bioskopa, pozorista, koncertnih dvorana, ostalih sportskih aktivnosti, diskoteka, kafica, restorana sa kuhinjama iz celog sveta. E za to se treba boriti, i moj savet je da ako mozete ugrabite neku stipendiju i upisete skolu, fax u us, jer posle toga sve ide samo, i siguran sam da su nasi ljudi genijalci i da mogu da naprave super pricu. Kad zavrsite dobru skolu, imate velike sanse da upisete dobar fax, a posle toga vas jure iz celog sveta da radite za njih, i nemate nikaku frku oko papira i h2b i ostalih viza.
Poenta je samo upisati, tj imati lovu da upisete fax, bar prvu godinu. svaku sledecu ako i malo ucite i radite kao i ovde dobijate stipendiju, i mogucnost da radite u okviru koledza, sto je super, jer se zezate sa studentima, studentkinjama i jos radite i zaradite dovoljno da niste gladni i imate i neki stek za poneki pokloncic.
u trecoj i cetvrtoj godini vec radite u firmama koje vas posle vrbuju da ostanete da radite za njiih i dobijate ozbiljniju lovu. Kad zavrsite fax dobijete od fakulteteta spisak od jedno 500 vrhunskih firmi iz celog sveta i preporuku fakulteta, sto vam je osnova za posao, a postajete njihov alumni i vasa mail adresa je na njihovom sajtu, pa Vas pocinju da jure za posao.
AKo niste znali nas ministar Vuk Jeremic je tako pronadjen od strane nasih vlasti. Otisli ljudi na Harvard i trazili nase ljude koji su pametni Smiley

kad zavrsite njihov fax i dobijete posao u njihovoh firmi, koje mora biti ozbiljna vi ste u ozbiljnoj lovi, koju nikada ne mozete zaraditi radom u hotelima ili konobarisanjem.

Svaka cast coolrunneru, verujem da mu je super i drago mi je zbog toga, Saleta 019 sam imao cast da upoznam i momak je sjajan, lepo radi, ali on ce vam sam reci koliko je morao da se muci dok nije dosao do ove pozicije, predpostavljam da su i ostali prosli kroz razne situacije, dok nisu dosli do ljudskog minimuma za ezgistenciju i malo preko, alli sam isto tako imao cast da budem deo fakultetske price, i upozao ljude koji su tamo zavrsili ozbiljne skole i za jako kratki period su u cifri preko miliona, samo sa mozgom napraviti ozbiljne pare je stvarno jedino izvodljivo u us, jer su oni generalno bilderska nacija i nece da rade, i puno razmisljaju kao sto radimo i razmisljamo mi, i tu je nasa najveca komparativna prednost !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.98
e drugari jel neko ima iskustva sto se tice unitrex i gousa agencijama oko h2b programa.      mail: lakialeks@hotmail.  com
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 320
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung Galaxy 3
jel ima ikakva tema vezana za kanadu? Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
Sasha019 jel mozes da mi posaljes spisak agencija na pp koje bi mi preporucio za J-1 program ali samo one koje nude i druge poslove sem spasioca na bazenu? Resio sam da idem ali ne znam preko koje! Unapred zahvalan!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Sve što znam-o nalazi se na 25-oj stranici ove teme.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 29
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 9.0.597.98
mob
Nokia N82
Evo i ja da se oglasim posle par dana.

Ja pre dva dana dobih H2B vizu.  Smile

Prvo zelim da se zahvalim Sasi, Igoru i Coolrunner-u jer su jedino njih trojica pomagali ali ono u pravom smislu te reci.

Momci, hvala vam mnogo. Vasi saveti su bili vise nego korisni i ovo cu reci po treci put cini mi se, stvarno jos uvek ne mogu da verujem da postoji neko ko toliko vremena odvaja ne bi li pomogao svima (a svakavih pitanja je ovde bilo) koji su na ovoj temi.

E sada, verovatno ce biti stotine pitanja kako si dobio, preko koga itd. Pa evo...

Novembra prosle godine sam poceo da se informisem oko agencija koje rade H2B. Svi su bili u fazonu: ne znamo, jos uvek nista, poostreni su kriterijumi bla bla bla. Preko nekog foruma sam dosao do agencije go-usa iz Novog Sada. Okrenuo ih, kaze momak, da radimo H2B i radicemo za 2011. Ok sutra sam se spakovao i otisao u NS na razgovor. Od prvog dana sam otvoren bio sa njima, oni sa mnom (a naravno da sam u pocetku bio oprezan, dok se nisam uverio da je stvarno sve OK) i do dana dok nisam dobio vizu sve je bilo onako kao su rekli i obecali da ce biti.

Od samog pocetka sam u kontaktu bio jedino sa vlasnikom agencije, a on se zove Marko.

Bilo je na ovoj temi ranije price o toj agenciji (kritika i sumnji), ali u sustini jedino zbog toga sto se cifra razlikovala od drugih agencija koje su reklamirale H2B, a u stvari je nisu radili.

Ne favorizujem nikoga, to mozete videti po svim mojim porukama do sada. Kada su u jednom trenutku pljuvali tu agenciju ja nikome nisam rekao da ja u stvari preko njih pokusavam da odem. Jednostavno sam bio 90% siguran da je agencija OK i kao sto vidite sve se na kraju zavrsilo onako kako sam i hteo.

Sada bih isto tako mogao da napljujem jednu agenciju koja se inace pominjala ovde i to u pozitivnom smislu, ali necu da ne ispadne evo sada odmah prica protiv nekog drugog. Nisam ni tada to radio pa necu ni sada.

Ali samo jedan savet svima koji traze agenciju za bilo koju vizu, ljudi, batalite njihove sajtove. Na sajt podjite samo po broj telefona i ako ste ozbiljni u toj nameri da dobijete nesto, pa telefon, zakazete razgovor i pravac agencija. Kazes, lepo je sve to sto pise na sajtu, ja bih hteo to, to, to i to. Da li ste vi u mogucnosti da odgovorite na to? Jeste, super. Niste, prijatno. Samo budite oprezni i proucite sve korake koji vam se predoce u agenciji vezano za vas slucaj. Nemojte da upadnete u zamku tipa, ti spremis neke papire (za to ti opet trebaju neke pare, overa, benzin, vreme itd) odes u ageciju predas to i kao otvorio si svoj slucaj. Da bi ti otvorili slucaj ti moras da das njima neke pare na ime administrativnih troskova. E sada, ti njima platis nekih stotinak evra, oni satro predaju papire pokusavaju, pa opet pokusavaju, pa opet i onda ti posle 15 dana jave kao nema posla, nije kao ranijih godina, kriza bla bla. Ali kao ne ocajavajte, pokusavamo mi i dalje. I na kraju dobijes kajlu, a 100 evra ostalo kod njih. Znaci to je klasicna prevara ovdasnjih agencija i od toga bezite ko djavo od krsta.

To je to sto se tice nekog mog saveta, a ako imate jos neka pitanja, pitajte, pomoci cu koliko bude u mojoj moci.

E da, sto se tice samog intervjua. Poslednja 3 meseca ja spremam papire za ambasadu. Trudio sam se da pored obaveznih papira nabavim i one dodatne papire za koje na sajtu ambasade pise i/ili. Verujte mi bitniji su vam neki od tih dokumenata nego neki od onih obaveznih.

Jednostavno nisam hteo da zbog papirologije ispadne neki problem. Takodje, svestan sam bio je za H2B vizu engleski bitan, pa mi nije bio problem da se pozabavim oko toga i svakodnevno vezbam (inace engleski pricam solidno, nista posebno).  Ljudi, razgovor traje par minuta. Odgovori treba da budu jasni, glasni i kratki. Maksimalno izbegavajte bilo kakvu dubiozu u odgovorima. Opustenost i smesak (samo ne ovaj vestacki) se podrazumeva.

Ovo sam vec jednom ranije rekao, ali mozete da imate sve moguce papire na ovom svetu, opet da znate engleski veoma dobro, ali ako je onaj lik na salteru nervozan jer mu je tog dana dok je pio jutrarnju kaficu malo kapnulo na njegove veoma skupe pantalone koje mnogo voli, dzaba vam je sve, odbice vas.
Isto tako, mozes da imas samo skupinu osnovnih papira, da ti je engleski takav da si samo naucio odgovore na pitanja koja se inace postavljaju i da to bude to, prosao si. Pravilo je da nema pravila.

I da zakljucim, ljudi, ne ocajavajte ako procitate negde uuuu engleski mora da ti bude ludilo, papira moras da imas tonu itd... Nista to ne mora da znaci. Nemojte pogresno da me shvatite, sa dobrim engleskim i uz dobro sastavljenu dokumentaciju sanse da dobijete vizu su neuporedivo vece, ali ne i nemoguce ako nemate sve to.

Eto toliko, ja je dobih, rekao sam preko koje agencije sam isao i kako je otprilike sve to teklo.

Ako nekome treba pomoc, tu sam...

« Poslednja izmena: 18. Feb 2011, 10:32:17 od boris_bgd »
IP sačuvana
social share
Eto, desilo se...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 320
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung Galaxy 3
na koliko dugo si dobio vizu?
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 88 89 91 92 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 16:48:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.