Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 10:52:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 167 168 170 171 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 904265 puta)
Pocetnik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
Ja se prijavio za lutriju za GK  Smile i sad do 01.05.2014.  Smile
« Poslednja izmena: 09. Okt 2013, 02:11:57 od dippy »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1145
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.15
Aplicirao sam za turisticku vizu za ameriku i danas odbijen iako mi je strina americki drzavljanin sa kojom bi putovao. Nemam posao, nisam ozenjen niti imovinu. Mislim da su predlozi tipa budi nasmejan i slicno glupe, jer se gledaju cvrsti dokazi koji te vezuju za svoju zemlju prvenstveno. Nista od toga nisam imao i odbijen sam na keca... Savetujem ostale koji imaju slican status da ne podnose za dzabe zahtev jer ce biti odbijeni. Mozete podneti za turisticku vizu u sledecim okolnostima: Iako niste u braku ako imate posao (privatni ili drzavni) sa dobrom platom, ako imate ispod 20 godina, ako imate imovinu (stan, kuca) i firmu... u suprotnom iskrenost se ne isplati  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Scanned at 10-11-2013 10-54 AM.jpg
(1687.23 KB, 1831x2597)
IP sačuvana
social share
Always Improvise!  _     _     _     _
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

-.- Hello I'm Johnny Cash -.-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8916
Zastava Sarajevo
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 24.0
Ja se prijavio za lutriju za GK  Smile i sad do 01.05.2014.  Smile

Ako nisi iz Afrike nemoj se previse nadati... Na proslogodisnjoj od 55 000, nije dobio niko iz Srbije, iz Hrvatske je bilo 73, iz Bosne 128, a iz Nigerije 7 145

http://www.nationmaster.com/graph/imm_us_vis_lot_win-immigration-us-visa-lottery-winners
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.69
Pozdrav,

Postovani procitao sam dosta na forumu ali imam neke nedoumice, pa bi mi znacilo veoma vase iskustvo.  Iz Srbije sam inace.

1991 sam godiste, zavrsio sam srednju masinsku skolu Mehanicar grejne i rashladne tehnike radno iskustvo 3,5 godine, osiguran sam.  Dakle mene interesuje da me posavetujete.  Otac moje devojke je vec 10 godina u USA, ima Green Card, Pre 2 nedelje polagao je za drzevljanstvo (USA) polozio pismeni, pao na usmenom.  Izlazi ponovo decembra.  Dakle njoj su vece sanse da bude sa njim tj ode tamo.  Ali ona ne zeli zbog mene da napusti zemlju.  Sta bi ste mi preporucili da pokusam i odem pre nje tamo.  Mogu da dobijem garantno pismo, ako ista znaci.  Moze prijatelj njenog oca koji ima privatnu firmu da mi posalje isto neko pismo za posao (sta vec), koju vizu da probam da mi odobre da ne bude uzalud? Zaista bi mi znacilo kada bi me neko posavetovao sta i kako.  Ujedno poslednja opcija je turisticka viza, imam stalni posao (ceka me kad se vratim ako odem), Porodica, Nekretnina, Novac na racunu.  Hvala vam unapred! Jos jednom samo savet sta i kako. .  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Pozdrav svima.

Zelim otici u Sijetl u posjetu prijateljima. Imam stalno zaposlenje,imovinu, na racunu  nekoliko hiljada evra,Zivim u vanbracnoj zajednici a imam krerku   iz prvog braka,koja je redovni student.  Moji prijatelji su mi ugovorili lijecenje kod njihovog kucnog prijatelja,a sindikat moje firme mi je obezbjedio sretstva za lijecenje,stim da pola iznosa je nepovratan,a pola  mi se odbijati od  sledecih plata. Kakve su mi sanse da dobijem turisticku vizu?

Unaprijed hvala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 536.30.1
mob
Nokia E72
Pozdrav svima

Konkretno imam nekoliko pitanja za Igora887

1.  Da li na Wes-u nalog ima neograniceno trajanje (juce sam ga napravila, ali cu sve potrebne info imati tek za 7 meseci pa cu ga tada I zavrsiti mislim sumbitovati) da li mislis da ce mi do tada izbrisati nalog? I onaj papir sto ti popunjava fax, da li popunjava samo tu potvrdu ili mora da dostavi uz to I papir sa svim ispitima I ocenama? Nisam sigurna da sam dobro razumela.

Jednom kad se registruješ to je to, ali sve se plaća pa da ne bi plaćala duplo, bolje ti je kad sve potrebno prikupiš pošalješ i to je to. Potreban ti je prevod diplome i prevod uverenja o položenim ispitima i to im pošalješ zajedno sa tom potvrdom sa fakulteta, oni posle kontaktiraju fakultet gde si završila direktno i kad od njih dobiju potvrdu da je to što si im poslala original i ok, rade evoulaciju ocena na US sistem i šalju ti poštom originale, a postoji i mogućnost da ti pošalju na mail ako im to tražiš ali najbolje da oba zahtevaš i to je to. Fakultetu gde apliciraš nosiš original na uvid a ostavljaš kopiju WES-a da imaš za kasnije ako želiš da promeniš fax ili upišeš još jedan Smiley

2.  Da li je iz tvog iskustva TOEFL bolje odraditi u Beogradu pa im odneti tamo, ili je bolje kad tamo konkurises na fax da I tamo polazes taj test? Sto se tice cene I tezine ispita? Ili je svejedno?

TOEFL je medjunarodni i nije im toliko bitno gde si ga uradila već broj bodova. isti je u celom svetu tako da nema lakše ili teže. Imaš i kod nas u Beogradu dobrih škola koje spremaju za Toefl, toplo ti preporučujem Q victoria School evo ti link http://www.qvictorias.com/index.php/o-nama.html
Svi profesori ziveli u US i znaju posao što se kaže. Slobodno im reci da ti je Igor Peja dao broj i siguran sam da će ti dati i neki popust Smiley

E sada, ja sam u trenutnku polaganja Teofl živeo u US i tamo išao na pripremu za Teofl na najjačoj školi za jezike u US i šire i kada sam aplicrao za fax tražili su mi 100 poena na Teofl a ja sam imao 96.8, a kada sam im priložio diplomu te škole iz US koja je svuda poznata, odmah su mi priznali i 96.8 jer znaju jačinu škole.

Tamo najjači fakulteti traže 100 poena, a ovu manje zvučni od 80-90 poena

3.  Koliko sam razumela dovoljno je da prilikom upisa samo dostavis bankovni racun sa dovoljnom kolicinom para, ne moras sve odjednom da uplatis da bi se upisao, nego samo upis I eventualno prvu ratu, jel tako? Cini mi se da je to pisano pre 160 strana, davno beshe, zaboravih  :chuckel:

Svaki fakultet ima svoja pravila.

uglavnom i oni daju mogućnost plaćanja školarine u ratama, samo što im je sistem puno razvijeniji od našeg i čim vide da nisi na vreme uplatila ratu, blokiraju ti karticu za ulazak na fax, predavanja, dorm i lepo te zamole da odmah uplatiš ili da napustiš fax u par dana Smiley

Moraš platiti upis i prvu ratu da bi počeli da pričaju dalje sa tobom.
U zavisnosti od fakulteta mogu ti tražiti da polažeš i GRE ili GMAT test, pa se dobro raspitaj pre nego apliciraš za fax odnosno platiš deo za aplikaciju koji ide od 100-500 usd i ne vraća se ako ne upišeš.

Ova dva testa su za nijansu teža od Toefl-a tako da se prepremiš na vreme.

Hvala unapred na odgovorima.

eto to je to, ako treba još šta tu smo Smiley

pozz

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

905. члан форума по реду!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Bresno Polje, Trstenik, Rasinski okrug, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Chrome 30.0.1599.69
mob
HTC One M9
Aplicirao sam za turisticku vizu za ameriku i danas odbijen iako mi je strina americki drzavljanin sa kojom bi putovao. Nemam posao, nisam ozenjen niti imovinu. Mislim da su predlozi tipa budi nasmejan i slicno glupe, jer se gledaju cvrsti dokazi koji te vezuju za svoju zemlju prvenstveno. Nista od toga nisam imao i odbijen sam na keca... Savetujem ostale koji imaju slican status da ne podnose za dzabe zahtev jer ce biti odbijeni. Mozete podneti za turisticku vizu u sledecim okolnostima: Iako niste u braku ako imate posao (privatni ili drzavni) sa dobrom platom, ako imate ispod 20 godina, ako imate imovinu (stan, kuca) i firmu... u suprotnom iskrenost se ne isplati  Smile
Ja sam dobio turisticku vizu 2010 ali sam tada bio student pa je to velika prednost. Osnovna stvar je ne pominji da znas bilo koga u USA, zelis da ides da proputujes, moras da imas nesto sto te vezuje za Srbiju, ja sam imao fakultet, auto i skuter u mom vlasnistvu i izvadio sam posedovani list za zemlju koja se vodi na dedu ali sam napravio izjavu dva svedoka kako ce ta zemlja jednog dana doci meni u nasledstvo. Uplatio sam 4000e u banku, da imam pokrice da mogu da finansiram put sam i dobio vizu na 3 meseca koju su mi na ulasku ljudi iz DHS-a produzili na 6 meseci, ali sam ja bio samo mesec ipo.
IP sačuvana
social share

"Potreban nam je novi socijalni konsenzus, odlaganje svih sporova i sukoba, zavrtanje rukava, uvođenje reda" Dr. Zoran Djindjic
Pogledaj profil WWW Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
Planiram zajedno sa cimerom da odemo u ameriku preko wat programa.  Studiramo stomatologiju (92 i 93 godiste) 2 i 3 godina na buzdetu i prvi put smo upisani na nase godine
1 Interesuje me koje agencije su najpovoljnije (ovo se odnosi na full program) ,
2 jeli pametnije sam kupovati avionsku kartu ?
3 Koliko kosta prosecan mesecni smestaj i hrana .  
4 Koliko se prosecno zaradjuje po restoranima kao konobar ?
5 Koliko novca iznose mesecni troskovi u americi .  
6 jel moze da se zaradi za neki laptop i garderobu a da se usput vrate ulozene pare u put .  

Mi bi hteli da ostanemo 3 meseca rada i nekih 10-ak dana da posetimo npr.  NYC LA SF .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Chrome 29.0.1547.76
Citat: dippy link=topic=376836. msg11244463#msg11244463 date=1381277485
Ja se prijavio za lutriju za GK  :D i sad do 01. 05. 2014.   :ballbounce:

Brate da li mozes u inboxu da mi objasnis kako si se prijavio,sve sta treba itd.  Nadam se da ti nece biti mrsko da mi objasnis sve,ja imam 26 godina i imam zenu i sina od 15 meseci,pa bih aplicirao,kakve su mi sanse itd?. . .

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 167 168 170 171 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 10:52:34
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.