Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 01:56:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 163 164 166 167 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 903531 puta)
Clan u razvoju

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 43
Zastava Belgrade
OS
Mac OS X v: 10
Browser
Safari 8536.25
mob
SonyEricsson k810i
Pozdrav svima pre mesec dana sam zavrsio ugovor na kruzeru pa nisam dugo posecivao forum a vidim da se dosta pisalo:) Inace trebao sam da imam odmor jos 2 meseca ali sam poslao email kompaniji da me stavi u emregency listu da bi otisao ranije, mnogo dosadno u Srbiji:) e sad moje pitanje je a voleo bih da dobijem odgovor od sashe, skyfire i ostalih koji zive u americi posto je hitno ako je moguce:) Za nedelju dana putujem u San Francisco na ukrcaj i pre ukrcaja cu biti 1 dan u gradu. Tamo imam super drugara i razmisljam da ne odem na brod nego da ostanem. Sad moje pitanje je posto nisam u toku a vidim da se dosta toga izdesavalo sa zakonima u Americi koliko je sada izvodljivo ostati na crno i raditi i koliki je rizik da te uhvate i deportuju. Inace nikad nisam osudjivan u srbiji i provodjen, ovde sa zakonom nikad nisam imao problem nego eto cisto da znam dal moras kad si na crno da okreces stalno glavu i pazis posto si ilegalan:) E da jos nesto me zanima, jel brak i dalje resava problem kad si na ovaj nacin u Americi? PS  prvi ugovor na brodu sam radio u Australiji i ako ima neko sansu da ode tamo slobodno da se ne dvoumi posto je to takva zemlja kad odes jednom tamo nece ti pasti vise napamet da ides bilo gde:)))
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Niko neće da te juri da bi te deportovao. Nekada si mogao da bez obzira koliko ti važi viza, izvadiš američku dozvolu na 5 godina sa kojom možeš u potpunosti da funkcionišeš kao amer. Plaćaš takse, kupuješ, prodaješ, šta god poželiš. Sada je nemoguće izvadidti ID na pet godina, Daju ti ga onoliko koliko važi tvoja viza. Bez američke dozvole ID, ne možeš da funkcionišeš normalno u Americi. Možeš jedino da čekaš po ćoškovima za posao kao što i radi većina mexikanaca, latinosa.

Ne možeš dobiti normalan posao, ne možeš da zarađuješ, rentaš stan, voziš kola. Možeš da se voziš autobusom i gubiš vreme.

Ove godine čika Crni planira da reši statuse svim onima koji to sami nisu uradili. S tim u vezi pooštrili su zakone za sve novopridošle ljude kako se ne bi povećala masa ilegalaca.
Jedina ti je opcija da odmah nađeš devojku sa kojom bi se oženio. Nema ti druge. Ili da čekaš na ćoše da te neko pokupi kako bi zaradio neku paru. Ali to nije život.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 43
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
SonyEricsson k810i
Nista od san Francisca juce mi promenili brod, bicu u evropi prvo a posle idem na karibe iz port Eveglades to je luka u Miami-ju. Sasha ja vec imam stan i devojkuza brak to nije problem, mene samo zanima kakva je sada procedura kad se na crno sklopi brak sta onda ciniti? Koliko vremena je potrebno da prodje dok ste u braku da bi se prijavio za papire i ostalo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Najmanje 2 godine moraš biti u braku. Pisao sam o tome.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 43
Zastava Belgrade
OS
Browser
Safari 8536.25
mob
SonyEricsson k810i
Znam nego ja sam u haosu sa pakovanjem i kupovinom sta mi treba pa nisam stigao da nadjem stranicu vezano za to, hvala ti na odgovoru, uskoro smo na istom kontinentu nadam se:))
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

-.- Hello I'm Johnny Cash -.-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8916
Zastava Sarajevo
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 22.0

I imati djecu, zajednicku imovinu, slike sa vjencanja, e-mailove, racune iz restorana gdje su skupa vecerali,  i jos 1001 dokaz da je brak bona fide... Velika razlika u godinama, rasi, vjeri, ili bilo cemu je prepreka... Pored toga mora imati K1 vizu koju ce mu poslati ta djevojka koju bi ozenio plus sponzora, znaci da dodje na turisticku ili bilo koju drugu vizu pa da se zeni, nikad nece uspjeti
Covjek je sve lijepo objasnio:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Nokia E72
Poštovanje svima na forumu. 

Živim u Srbiji, imam 24 godine, student sam srpske književnosti i jezika, sa komparatistikom (opštom ili uporednom književnošću), na Filološkom fakultetu u Beogradu.   Trenutno sam apsolvent i imam oko 8 ispita do kraja.   Do pre tri godine sam živeo u nadi da će se u ovoj državi menjati nešto na bolje, ali sam već na drugoj godini studija izgubio svaku nadu i volju da kao i mnogi nesrećni akademski građani, jurim za preživljavanjem, i počeo sam jako da se interesujem za USA, a imao sam i engleski na fakultetu kao 2.   jezik, tj.   dvogodišnji kurs.   Znam, mnogi će sigurno reći u fazonu: ,,pa šta ti tražiš u USA sa tim fakultetom, odnosno smerom", ali opet, želim da pitam, da li neko zna, postoji li mogućnost da ja ikako iskoristim svoju struku u Americi, tipa, da radim kao profesor npr.   srpskog jezika i književnosti, (a imam i obrazovanje iz svetske književnosti), u nekoj od njihovih škola (osnovnih, srednjih, viših, drugih obrazovnih ustanova.  .  .  ), ili pak kao novinar, u medijima, ili već nešto što se može dovesti u vezu sa mojim obrazovanjem? I ako postoji takva mogućnost, onda bih otprilike bio sigurniji kako da pripremam dalje strategiju oko vize i svega što se podrazumeva za odlazak. 
Jedan prijatelj mi je preporučio da se povežem sa našom dijasporom u USA, pa da probam na taj način da se informišem mogu li nešto preko njih postići u vezi sa ovim svojim namerama.   Kakvo je Vaše mišljenje u vezi sa tim predlogom?
Dakle molio bih najiskrenije, sve ljude koji su upućeni u ovu vrstu problema da me posavetuju šta bih mogao da učinim, jer je za mene svaka informacija u ovom trenutku neprocenjljiva.   Takodje bih zamolio, mislim da se dečko zove Igor, napisao je dosta o obrazovanju na forumu, ili pak Saša, Coolrunner, ili bilo ko, ko zna nešto više o ovome, neka napiše, bio bih Vam veoma zahvalan. 

Aleksandar

Caos Drugar,

ideja je super i nadam se da ćeš uspeti da je ostvariš. Ono što bih ti preporučio je da se fokusiraš na naše crkve u US gradovima koji te interesuju. Verovali ili ne tamo još ima ljudi koji žele da pomognu. Nedelja je u US sveti dan, ljudi oblače najbolja odela i najlepše što imaju i prepodne su na liturgiji, a posle liturgije se priprema ručak, ono što svako donese po nešto i bude zaista prijatno druženje. Deca se igraju a često se organizuju i kursevi, škole na Srpskom jezuku i mislim da upravo tu možeš naći šansu za zaradu. Naravno u početku je sve volonterski, ali veoma brzo će te neko od roditelja kontaktirati za privatne časove i ponuditi ti novac za posao koji bi radio, što je tamo sasvim normalno. Naša deca uglavno tamo nemaju osim nedelje puno vremena da pričaju naš jezik, a kako roditelji puno rade, opcija privatnog profesora maternjeg jezika je uvek otvorena.

postoji i opcija da upišeš master studije tamo, gde bi studirao svetsku književnost ili možda balkansku, jer je srpska možda mala za njihove pojmove. Da bi to postigao, potrebno je da polako kontaktiraš fakultete u gradovima koje bi hteo da posetiš ili se nastaniš i vidiš kakve ponude imaju za internacionalne studente, a imaju ih dosta na svakom većem fakultetu.

Ono što će ti sigurno tražiti je TOEFL test pa kreni odmah negde kod nas na pripremu, kako bi dobio doru ocenu na tom testu koja bi ti obeznedila prednost u odnosu na ostale kandidate (nemoj da te začudi ako vidiš da je neko od ljudi sa balkana vec aplicirao za iste pozicije kao i ti)

Preporuke profesora koji su ti predavali su više nego dobrodošle i svakako će se uzeti u razmatranje prilikom prijema na master studije i eventualno dobijanje delimične ili celokupne stipendije.

preko WES sajta trebaš uraditi evoulaciju naših ocena praktično uskladjivanje sa američkim standardom ocenjivanja i to će ti tražiti umesto prevoda naše diplome (www.wes.org)

Da bi radio u njihovim školama moraš imati njihove papire, što je što si video čitajući ovaj forum malo problematično, ali ne i neizvodljivo, samo zahteva puno vremena.

Kada upišeš master studije možeš se svakako prijaviti da nešto radiš na fakultetu dok su njihovi praznici, tada oni neće da rade, a neko mora i to ti je najlakši put da dobiješ SSN što je stvarno veliki problem, a onda kada ga imaš možeš da radiš i na polu crno druge poslove.

ona možeš da pratiš u lokalnim školama da li ima neka otvoreno pozicija za rad i samo se prijaviš i to je to. Počneš volonterski, a ona kad te provale da si ok, ideš na ponude poslova koje plaćaju i to je to.

Sistem napredovanja u svim poslovima u us je zaista super i čim vide da im praviš lovu povećavaju ti platu i to je to.

Ako šta još treba piši.

pozzzzzzz
Igor

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Nokia E72

I imati djecu, zajednicku imovinu, slike sa vjencanja, e-mailove, racune iz restorana gdje su skupa vecerali,  i jos 1001 dokaz da je brak bona fide... Velika razlika u godinama, rasi, vjeri, ili bilo cemu je prepreka... Pored toga mora imati K1 vizu koju ce mu poslati ta djevojka koju bi ozenio plus sponzora, znaci da dodje na turisticku ili bilo koju drugu vizu pa da se zeni, nikad nece uspjeti

Svaka čast na ovom postu !!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

-.- Hello I'm Johnny Cash -.-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8916
Zastava Sarajevo
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 22.0

Svaka čast na ovom postu !!!

Svaka cast i tebi druze, nezz jesi iz Amerike ili ne, ali si covjeku dao najkorisniji savjet koji je ikad postavljen u temi otkako je ja pratim...  Smile Napokon neko da predlozi nesto konkretno i realno jer savjeti "nase" dijaspore pocinju i zavrsavaju ili sa "ozeni se babom od 90 godina i dobij papire" ili "ne dolazi ovamo ni za zivu glavu, nemas pojma kako je ovde tesko, Somalija je malo dijete za ono kako ja zivim, bolje ti je 100 puta tamo, i ja svaki dan molim Boga da se vratim i da uzivam u rodnom kraju"  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 43
Zastava Belgrade
OS
Browser
Safari 8536.25
mob
SonyEricsson k810i
Ljudi treba mi hotno jedan savet. trenutno sam na brodu i posle par dana sam upoznao naseg coveka na istom radnom mestu, pricali o nekim ambicijama sta i kako dalje i on mi pomene da je bio u americi na work and travel programu, ima ssn i kaze da meksikanci ssn prodaju ljudima za 10-15 hiljada dolara. E sad moje pitanje je jel stavrno moz da se funkcionise sa tudjim ssn ako se predstavljas kao osoba koja ti je dala ssn posto ako moze verovatno cu da kupim od njega:)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 163 164 166 167 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 01:56:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.