Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 06:07:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 162 163 165 166 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 903219 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.07.0
Ja ne znam sta je vise privlacno u ovoj Americi.  Amerika je na pocetku propasti.
@Sasha
U kojem si ti delu USA?

IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
dc
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.07.0
dc
A, ok.  Kako ti je tamo? Ima li posla?
Jer ovde u Midwest-u nema nicega, sve se polako ali sigurno gasi.  MN, WI, IL...
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Pa kažem ja al nema ko da sluša starog čoveka. Ili skroz na zapad ili ovamo na istok. Ta sredina mi je uvek nekao bila katastrofalna.
Al opet... Ne mora da znači. Odeš na severni pol pa zarađuješ pare. Nije baš sve do sredine u kojoj živiš, ima nečeg i do tebe i koliko si spreman da povučeš.
Beži od poslova na kojima si plaćen po satu i limitiran. Radi onaj posao gde ti sam kontrolišeš koliko ćeš zaraditi. A onda je sve na tebi.

EDIT:

MN... Pa zar to nije 1000 milja livada? Osim Mineapolisa ja ne znam gde bi, i koji bi bilo koji drugi razlog bio, da živiš na sred livade.

IL... Ili taxi ili šleper ili gubiš vreme i život ti prolazi.

WI...  Smile

Ovo ti je moje mišljenje o tim trima državama. Ili ako si već zapeo da živiš u jednoj od ove tri države, onda bolje idi u Majami. To ti je isto to samo je klima drugačija. Mislim lepše je, toplije je.
« Poslednja izmena: 15. Jun 2013, 05:59:55 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

jer tako samo mi odrasli vaspitani spartanski

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 53
Zastava Chicago
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
mob
Motorola Droid Razr
RavenDark ako hoces jeftino da prodjes onda se seli za Indianu, jer je jako jeftina to je ako ti se zivi tu negde na sredini amerike Smile .... ja sam u Chicagu i ok mi je mada sigurno da ima bolje i gore negde, samo mi se za sada ne ide nigde odavde.
IP sačuvana
social share
Jos od starih vremena i zapisa o njima,
stoji jasno kao dan: Iskustvo je sustina,
poenta, vrlina, brzina, ostrina,
kojom vladas da bi bio bolji medju drugima.
Poznavanje stvari, ulice, zivota,
niceg sto sam radio stvarno nije me sramota.
Zivot u kraju, odrastanje, golgota,
prevara je slasna, masna kao fota.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Man in the box

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 25.0.1364.97
mob
Sony xperia
Poštovanje svima na forumu.  

Živim u Srbiji, imam 24 godine, student sam srpske književnosti i jezika, sa komparatistikom (opštom ili uporednom književnošću), na Filološkom fakultetu u Beogradu.   Trenutno sam apsolvent i imam oko 8 ispita do kraja.   Do pre tri godine sam živeo u nadi da će se u ovoj državi menjati nešto na bolje, ali sam već na drugoj godini studija izgubio svaku nadu i volju da kao i mnogi nesrećni akademski građani, jurim za preživljavanjem, i počeo sam jako da se interesujem za USA, a imao sam i engleski na fakultetu kao 2.   jezik, tj.   dvogodišnji kurs.   Znam, mnogi će sigurno reći u fazonu: ,,pa šta ti tražiš u USA sa tim fakultetom, odnosno smerom", ali opet, želim da pitam, da li neko zna, postoji li mogućnost da ja ikako iskoristim svoju struku u Americi, tipa, da radim kao profesor npr.   srpskog jezika i književnosti, (a imam i obrazovanje iz svetske književnosti), u nekoj od njihovih škola (osnovnih, srednjih, viših, drugih obrazovnih ustanova.  .  .  ), ili pak kao novinar, u medijima, ili već nešto što se može dovesti u vezu sa mojim obrazovanjem? I ako postoji takva mogućnost, onda bih otprilike bio sigurniji kako da pripremam dalje strategiju oko vize i svega što se podrazumeva za odlazak.  
Jedan prijatelj mi je preporučio da se povežem sa našom dijasporom u USA, pa da probam na taj način da se informišem mogu li nešto preko njih postići u vezi sa ovim svojim namerama.   Kakvo je Vaše mišljenje u vezi sa tim predlogom?
Dakle molio bih najiskrenije, sve ljude koji su upućeni u ovu vrstu problema da me posavetuju šta bih mogao da učinim, jer je za mene svaka informacija u ovom trenutku neprocenjljiva.   Takodje bih zamolio, mislim da se dečko zove Igor, napisao je dosta o obrazovanju na forumu, ili pak Saša, Coolrunner, ili bilo ko, ko zna nešto više o ovome, neka napiše, bio bih Vam veoma zahvalan.  

Aleksandar
IP sačuvana
social share
.  .  .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

-.- Hello I'm Johnny Cash -.-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8916
Zastava Sarajevo
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Ja ne znam sta je vise privlacno u ovoj Americi.  Amerika je na pocetku propasti.
@Sasha
U kojem si ti delu USA?

Bas zato je i privlacna... Evropa je na kraju propasti  Smile

BTW. Zasto bas niko nigdje u ovoj temi nije pomenuo nabavljanje laznih dokumenata kao mogucnost ostanka u SAD?? Znam nekoliko ljudi koji bas tako zive, a evo i jedan interesantan clanak

http://effedieffe.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6744

Ili je vama koji ste tamo zamro Balkanski gen snalazljivosti pa vas se takve stvari ne ticu, ili ste kao izbjeglice na mnogo laksi nacin od obicnih emigranata dobili dokumente
« Poslednja izmena: 26. Jun 2013, 11:57:23 od Indiana_Jones »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Zato što ovo nije mesto gde bi trebalo da se bavimo ilegalnim i kriminalnim stvarima. Nesumnjivo je da postoje takve pojave ali ovo nije mesto gde bi  trebalo diskutovati o tome. Možete preko privatnih poruka o tome. Nemojte da upropastite godine dobrog vladanja ove teme.

Amerika od pre 20, 10, 5 godina i sada, se mnogo razlikuje. Zakoni i kontrole su mnogo strožiji. Kada dođete ovde, uopšte vam nije nužno da se bavite kriminalnim stvarima. Nije vam ovo Srbija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15463
Zastava Dorcol
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Apple iPhone 7
« Poslednja izmena: 27. Jun 2013, 04:03:58 od miximup »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

-.- Hello I'm Johnny Cash -.-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8916
Zastava Sarajevo
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Zato što ovo nije mesto gde bi trebalo da se bavimo ilegalnim i kriminalnim stvarima. Nesumnjivo je da postoje takve pojave ali ovo nije mesto gde bi  trebalo diskutovati o tome. Možete preko privatnih poruka o tome. Nemojte da upropastite godine dobrog vladanja ove teme.

Amerika od pre 20, 10, 5 godina i sada, se mnogo razlikuje. Zakoni i kontrole su mnogo strožiji. Kada dođete ovde, uopšte vam nije nužno da se bavite kriminalnim stvarima. Nije vam ovo Srbija.

Znam, bio sam nekoliko puta po nekoliko mjeseci, pa mogu reci da price koji pricaju "nasi" (mada ih ja ne smatram puno nasim, oni su za mene vise izgubljeni, ni tamo ni ovamo) o Americi se mnogo razlikuju od stvarnog stanja u toj drzavi... Jel to posljedica njihove neinformisanosti i slabe ukljucenosti u drustvene tokove, ili je neki drugi razlog ja ne znam, ali znam sta sam vidio i cuo svojim ocima i usima....
U svakom slucaju nije mi bila namjera da ja sad ovde vrsim promociju nekakvih kriminalnih aktivnosti, a jos manje da pokrecem svadju, to sam cisto pomenuo radi mnogih koji posjecuju ovu temu u potrazi za realnim informacijama a umjesto toga dobiju subjektivno vidjenje pojedinaca. Svako dobro ti zelim  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 162 163 165 166 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 06:07:39
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.