Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 21:18:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 148 149 151 152 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 905911 puta)
Ucesnik diskusija

jer tako samo mi odrasli vaspitani spartanski

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 53
Zastava Chicago
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
Motorola Droid Razr
Savjet za sve koji dolaze a planiraju da ostanu. Od ove godine su tako sjebali sistem sto se tice vadjenja ID i vozacke da je to strashno. Nekoliko ljudi je falsifikovalo par dokumenata i uhvaceni su. Tako da su Srbi, Makedonci, Bugari i Rusi na crnoj listi. Upoznao sam masu ljudi koji su dosli ove godine sa nemerom da ostanu, ali posle studentskog programa su dosli u Cikago i nisu uspeli da izganjaju ID i 90 % se vratilo kuci. Bilo je likova koji su i uspeli da izganjaju ID ali su im dali na taj period dok im vazi ta studentska viza, ali posle toga nisu uspeli nishta da urade.E sad moze da se odradi da prije isteka vase studentske vize koja je na 4-5 meseci, aplicirate na turisticku ali ta turisticka treba da bude minimum 6 meseci. Ista je situacija i sa vozackim bez ID ne mozete ni da aplicirate za vozacku.
Moj vam je savjet da svi vi koji ste na programima da pokushate da izvadite ID u bilo kome gradu da ste, jer ako kojim slucajem dodjete u Chikago i tu ostanete lakshe ce te izganjati tj. zamenuti za Illinois ID nego neko ko nema nishta, to je samo moj savjet.

PS. Samo da napomenem da ovo nije naduvana prica nego ziva istina, tako da pamet u glavu i laganica......poz svima.
IP sačuvana
social share
Jos od starih vremena i zapisa o njima,
stoji jasno kao dan: Iskustvo je sustina,
poenta, vrlina, brzina, ostrina,
kojom vladas da bi bio bolji medju drugima.
Poznavanje stvari, ulice, zivota,
niceg sto sam radio stvarno nije me sramota.
Zivot u kraju, odrastanje, golgota,
prevara je slasna, masna kao fota.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1145
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.10
Imam 33 god, nezaposlen , nemam imovinu i nista na sebe. Isao bih u posetu rodjacima na 3 meseca. Hteo sam da laziram da sam student ali sam cuo od jednog decka da su njega odbili iako je student i proputovao celu evropu, sad ceka da ga prijave za stalno da bi pokusao ponovo.
Mogu da sredim da se zaposlim za stalno mesec dana pre podnosenja prijave za vizu i da mi moji uplate na racun 5000$. Jel moze neko da mi da jos neki predlog sta da radim da bi mi odobrili vizu? Smile
« Poslednja izmena: 19. Nov 2012, 08:30:33 od zemunac666 »
IP sačuvana
social share
Always Improvise!  _     _     _     _
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Pozdrav forume,
interesuje me da li se nesto zna oko kvota za H2B vizu trenutno tj za 2013. godinu?

I jedno pitanje za Igora i za svakoga ko ponesto zna i ima direktnog iskustva oko koledza/fakulteta koji su spremni za omogucavanje studija preko F1 vize, konkretno me interesuje koji su to fakulteti i koji je finansijski najmanje zahtevan za upisivanje?

Inace bio sam u Americi 2008. godine preko W&T programa i zadnje dve godine se "borim" sa dobijanjem vize i ponovan odlazak tako da sam poprilicno u datoj problematici! Za sada oni vode u toj utakmici posto sam 2011. odbijan za J1 vizu a ove godine i preko ESTA aplikacije za turisticku vizu! Tako da mi je sledeci plan ili H2B ili turisticka viza direktno preko ambasade u BG!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.64
igore887 i ja isto idem preko marka al trenutno ima nekih komplikacija,interesuje me dal si i ti imao i ako mozes da mi malo pomognes oko ambasade!hvala unapred :?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Safari 536.26.17
mob
Nokia E72
igore887 i ja isto idem preko marka al trenutno ima nekih komplikacija,interesuje me dal si i ti imao i ako mozes da mi malo pomognes oko ambasade!hvala unapred :?

Ti si drugar nesto grdno pogresio, niti znam nikakvog Marka, a oko ambasade mogu da ti pomognem samo da predjes ulicu Smiley
« Poslednja izmena: 23. Nov 2012, 08:09:48 od igor887 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.64
Jell moguce dobiti vizu ako sam na specjalistickim studijama.Jel se tretiraju isto kao i masters ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.95
Evo moje price .  .  .   :)
Imam 19 godina i prva sam godina fakulteta.   
Imam blizu rodbinu(braca od ujka od tate mi) :) u Americi tacnije New Jersey,koji su tamo oko 10-tak godina.  
Jedan od njih ima i pasos,znaci americki je drzavljanin.  .  .  
Razgovarali smo na temu o tome kako ne bi bilo lose da ja dodjem tamo kod njih tokom ljetnjeg raspusta.  Da bi radio kod njih , posto oni imaju firmu i  nazad sledece godine u septembru/oktobru na studije.  .  .   
Na koju vizu i sta se sve potrebno da bi ja otisao tamo.  .  .   Za koju vizu da apliciram i da li da idem preko W&T programa ? Jer se i o istom dosta pise i govori.  
Unaprijed zahvalan !!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 13
OS
Windows
Browser
Chrome 23.0.1271.95
Da li neko od vas zivi u Chicagu? Treba mi mala pomoc,imam SSN na kojem pise da vazi samo uz DHS autorizaciju i zelio bih da pomocu photoshopa prepravim svoj SSN. Znam da dosta nasih ljudi radi ove prepravke ili bar znaju nekog ko se tim bavi.Ako neko zna nesto neka pise Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Napokon gotovo citanje. . .   :D

Kao prvo da se zahvalim Saletu, Igoru, Coolrunneru , SkyFire24 i svima ostalima koji su doprineli da se ova tema ovako razvije, da sadrzi pa skoro sve potrebne informacije kako otici u Ameriku i dosta toga kako poceti, dok za kako kasnije se verovatno tamo sve vidi kroz odredjeni period Wink

Temu sam citao paaaa skoro mesec dana, koliko su mi dozvoljavale mogucnosti (slobodno vreme) po par sati dnevno.  Sve sto sam imao da pitam nasao sam kroz citanje ovih 150 stranica tako da pitanja nemam kako ja da odem.  :) Sve znam, imam skoro 33god, zaposlen za stalno vec 8god, odmor mogu uzeti, pa i tih 6 meseci da me ne plate i da sve to dokumentujem.  Nekretnine nemam, kao ni auto, kes na racunu mogu da obezbedim, da im prikazem da imam x $ na racunu.  Sve je to za turisticki, imam i dobru kombinaciju tj pricu zasto bi isao.  Upijajuci Igorove savete, bavim se psima, mogu reci da idem ili na neku izlozbu, ili da kupim psa iz neke odgajivacnice.  Za izlozbu KSS izda potvrdu da idem stvarno, mogu i on-line da se prijavim za neku pravu izlozbu oko 50 dolara je prijava i dobijete potvrdu, sve na mail i eto nekom jos jedne opcije.  Moze i prepiska sa odgajivacima tamo, pa da se ugovori kupovina steneta i idete licno jer je rizik da se salje pas iz Amerike za Srbiju (a mozda i nije, ne znam kako bi na to gledao onaj cika na salteru) volite zivotinje i nikako ne bi da pas zaluta na nekom od aerodroma (da se izgubi jer dnevno "nestane" nekolko hiljada kofera sirom sveta).  I tako, ako bi isao na turisticki to bi bilo to, pa ako prodje prodje :)
Meni to ne bi bio cilj, jer bez SNN i ID nema te nigde ili si veci crnac od svih crnaca tamo.  Ja bi isao da radim legalno. . .

Da obavestim sve koji ne znaju, jer citajuci ovo (a hteo sam prvo sve da iscitam) promakla mi prijava za lutriju bila je od 05. 10-05. 11. 2012.  i to za 2014god.  Zavrseno je prijavljivanje za H2B vizu do 30. 11. 2012.  i sa 25 strane ovog foruma samo jedna agencija je radila taj program Wizantiana, ali kao sto rekoh nema vise prijava.  Za tri dana sam zakasnio kada sam ih pozvao za informaciju.  

Tako da ostaje samo da cekam sledece god i za lutriju i za prijavu za zelenu kartu kao i za H2B program.  Kao i da ucim engleski jer sam u skoli samo ruski ucio :D a sto i znam engleskog to je sa filmova i mogu da razumem pomalo i da se sporazumem rukama i nogama nekako ali ne vise od toga :D

tema je super i hvala svima sto nesebicno pomazu sa informacijima.

Ja bi samo pitao, ko zna pa nek odgovori na dva pitanja na koja nisam nasao odgovor.  

1. Moj kolega sa posla sad ima 18god.  zadnjih sedam godina isao je kod ujaka na leto u SD na po dva tri meseca, prosle god (ili ove) je stekao pravo na drzavljastvo na osnovu duzine boravka tamo (jer je isao ce)sto, da li je to moguce??? Polagao je zakletvu i njihovu istoriju (ne znam sad sta sve tacno) i dobio njihov pasos.  Kaze meni da ukoliko bi ja dobio tu (ili neko drugi) turisticki vizu na 10g i isli cesto da bi i mi stekli pravo na to drzavljanstvo, jel tu ima neceg istinitog???

2. Skoro je bilo na tv na "glasu amerike' da je Detroit stacionirano utociste za iligalne emigrante i da se tamo razmatra da im se dodeli status legalnim, pogotovo ukoliko su "cisti" jer nema razloga da im ne pruze sansu ukoliko nisu napravili nikakve prekrsaje ili zlocine u Americi.  Zna li neko i nesto o ovome? Prikazali su sa je masa ilegalaca nagrnula na Detroit i bukvalno preplavila grad, kao kod nas sto su azilisti po banjama ili na severu Vojvodine.  O vome bi trebalo neko od nasih da zna nesto ako se prica po Americi i ako nase naravno interesuje da to cuju tamo :)

o svim ostalim pitanjima koje sam hteo da postavim samo me je ovo zanimalo, na sva ostala sma nasao odgovor u ovih 150strana.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Dodao bi jos nesto, jos par podataka, pa ko je bolje upucen nek me ispravi, npr Sale ili ko je vec tamo.  Cerka od koleginice od moje sestre je sa muzem u Cikagu (mislim) radi u prodavnici za 35$/1h a muz joj radi za 1. 700$ nedeljno, to mu zajedno dodje oko 12. 500$ (oboje su legalno tamo) nek za sve troskove daju 3. 500$ (stan, klopa, prevoz, racuni, gorivo, dazbine) bez luksuza i izlazaka i trosenja para (kao sto se ni kod nas ne trosi).  Opet zive bolje jer imaju sve i ne moraju da razmisljaju da li ce sutra biti secera u prodavnicama, mleka ili ulja kao sto je kod nas zadnjih godina.  Oni godisnje rade i tako ustede mesecno 9. 000 a godisnje 96. 000, za deset godina oni mogu ili malo jace priustiti onu lepu kucicu sa travom koju je neko postavio od 1. 200. 000$ ili mogu i neku jeftiniju, nekom frka za pare itd itd. . .

Sale, Igore, Cool itd da li je ovo izvodljivo??? Pod uslovom da ne radis na H2B vizi sirotinjske poslove, vec legalno kao i svi oni tamo.  Ili je ipak koleginica od moje sestre preterala kako je njima tamo  dobro i pobrkala neke loncice? Ovo zvuci kao bajka, ja vec tih 8god nista drugacije ne zivim kao sto bi oni ziveli tako tamo i stekali pare jedina je razlika sto ja nista ne stekam ovde  :D a gde je ako bi se i pomucili npr deset godina sa dva posla, koliko bi tek tada ustedeli ili imali i za luksuz npr?

Ujak od gore pomenutog mog kolege radi kao obezbedjenje u banci za 5. 000$ mesecno u SD. . . isti kolega mi je rekao da tamo beraci kupusa (meksikanci) imaju 200$ po danu za branje.  

E ovo je nesto sto nije provereno i sto ne bi trebalo da s euzima zdravo za gotovo, i time sa se bilo ko vodi.  Ovo je sve rekla kazala znaci nije iz mog iskustva, pa ako neko zna provereno neka potvrdi ili opovrgne sve gore napisano znacice i meni a i drugima.

pozdrav
Dalibor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 148 149 151 152 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 21:18:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.