Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 00:00:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 149 150 152 153 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 906205 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Safari 536.26.17
mob
Nokia E72
Pozdrav forume,
interesuje me da li se nesto zna oko kvota za H2B vizu trenutno tj za 2013. godinu?

I jedno pitanje za Igora i za svakoga ko ponesto zna i ima direktnog iskustva oko koledza/fakulteta koji su spremni za omogucavanje studija preko F1 vize, konkretno me interesuje koji su to fakulteti i koji je finansijski najmanje zahtevan za upisivanje?

Inace bio sam u Americi 2008. godine preko W&T programa i zadnje dve godine se "borim" sa dobijanjem vize i ponovan odlazak tako da sam poprilicno u datoj problematici! Za sada oni vode u toj utakmici posto sam 2011. odbijan za J1 vizu a ove godine i preko ESTA aplikacije za turisticku vizu! Tako da mi je sledeci plan ili H2B ili turisticka viza direktno preko ambasade u BG!

Caos,

Svi fakulteti imaju program za strane studente, ali ti niko nijedan neće poslati i20 dokument kojim te poziva na intervju za upisivanje fakulteta dok te dobro ne upozna i ne vidi da si ozbiljan za upisivanje na taj fakultet, kao i da imaš lovu da završiš školu. Treba da ih ubediš da imaš novaca da završiš celokupno školovanje, iako i oni znaju da ima dosta stipendija koje se mogu lagano dobiti ako se malo potrudiš.

preko Google ćeš naći sve fakulteta u US-a i gradu u koji želiš da ideš.
Ono što treba da znaš je da što je skuplji fakultet, lakše ćeš dobiti vizu, (nažalost tako je)

Takođe za i20 koji ti šalje fakultet moraš platiti neki fee od 100usd pa naviše, opet od fakulteta zavisi cena Smile

Eto ako šta još treba tu sam

pozz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Browser
Safari 536.26.17
mob
Nokia E72
Jell moguce dobiti vizu ako sam na specjalistickim studijama.Jel se tretiraju isto kao i masters ?

jeste, moguće je naravno !

predlog da ideš da se raspitaš oko upisa PhD, doktorskih studija u US
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Browser
Safari 536.26.17
mob
Nokia E72
Dodao bi jos nesto, jos par podataka, pa ko je bolje upucen nek me ispravi, npr Sale ili ko je vec tamo.  Cerka od koleginice od moje sestre je sa muzem u Cikagu (mislim) radi u prodavnici za 35$/1h a muz joj radi za 1. 700$ nedeljno, to mu zajedno dodje oko 12. 500$ (oboje su legalno tamo) nek za sve troskove daju 3. 500$ (stan, klopa, prevoz, racuni, gorivo, dazbine) bez luksuza i izlazaka i trosenja para (kao sto se ni kod nas ne trosi).  Opet zive bolje jer imaju sve i ne moraju da razmisljaju da li ce sutra biti secera u prodavnicama, mleka ili ulja kao sto je kod nas zadnjih godina.  Oni godisnje rade i tako ustede mesecno 9. 000 a godisnje 96. 000, za deset godina oni mogu ili malo jace priustiti onu lepu kucicu sa travom koju je neko postavio od 1. 200. 000$ ili mogu i neku jeftiniju, nekom frka za pare itd itd. . .

Sale, Igore, Cool itd da li je ovo izvodljivo??? Pod uslovom da ne radis na H2B vizi sirotinjske poslove, vec legalno kao i svi oni tamo.  Ili je ipak koleginica od moje sestre preterala kako je njima tamo  dobro i pobrkala neke loncice? Ovo zvuci kao bajka, ja vec tih 8god nista drugacije ne zivim kao sto bi oni ziveli tako tamo i stekali pare jedina je razlika sto ja nista ne stekam ovde  :D a gde je ako bi se i pomucili npr deset godina sa dva posla, koliko bi tek tada ustedeli ili imali i za luksuz npr?

Ujak od gore pomenutog mog kolege radi kao obezbedjenje u banci za 5. 000$ mesecno u SD. . . isti kolega mi je rekao da tamo beraci kupusa (meksikanci) imaju 200$ po danu za branje. 

E ovo je nesto sto nije provereno i sto ne bi trebalo da s euzima zdravo za gotovo, i time sa se bilo ko vodi.  Ovo je sve rekla kazala znaci nije iz mog iskustva, pa ako neko zna provereno neka potvrdi ili opovrgne sve gore napisano znacice i meni a i drugima.

pozdrav
Dalibor

Naravno da je izvodljivo,

Pa i ovde ima dosta ljudi koji imaju platu 100eura na sat i prave veliku lovu, imaju dosta kuca i dosta uštede, zar ne ?

ljudi u bankama imaju po 5000eura i vise platu ako rade na rukovodećim pozicijam i priznaćeo od toga ovde može da se uštedi dosta ako nisi besan.

Poenta je da sve zavisi kako se snadješ i šta znaš da radiš. Sa legalnim papirima u US možeš naći jako dobar posao, i ako gazdi praviš lovu možeš dobiti i procenat, a to znači zaista veliku lovu, čak i mnogo veću nego si pomenuo.

Poneta je da za to treba puno vremena i papiri koji su osnovni problem. Bez papira to je samo san i lepa priča.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE

dippy

U vezi plate, odnosno zarade... Nekome treba više a nekome manje da dostigne neki dobar nivo. Meni je trebalo 2 godine. Opet je pitanje individue sa kolko ćeš biti zadovoljan. Ja kažem, da imam 10 miliona ili jedan milion bilo bi mi isto. Ali da zarađujem $2000 ili $3000 do $5000 ili $6000 e tu je razlika. Neko se zadovolji zaradom od $2500 mesečno. Misli da je bilo koja druga cifra nedostižna pa nikad i ne pokuša da zaraćuje više. Ima ljudi koji ne veruju u sebe i kad sam ne veruješ u nešto, onda nema šanse da ti iko pomogne.
Posle nekoliko godina u USA morate zarađivati 3500 do 5000 hiljada mesečno ili se vratite kući. A daj bože da bude i više. Cena po satu varira od posla kojim se bavite. Obično se kreće od $8 do $15 po satu. Kad ti kažeš da ona zarađuje $35 po satu onda ili je ona menadžer (direktor) u toj prodavnici ili radi samo par sati neki specifičan posao tamo pa je zato plaćena više po satu (recimo radi samo 2 sata dnevno). Obične prodavačice nema šanse da pređu $12 po satu.
Meksikanci, hmmm... Oni koji rade na konstrukciji krovova i rade sa jednom veoma opasnom materijom (izaziva rak pluća itd...) kojom se zaliva ploča ne zarađuju više od $120 po danu. Sad, berači kupusa, možda je to opasniji posao. Možda ih napadne Dučko Dugouško. Ne znam, možda i zarađuju toliko. Idem da se raspitam pa da berem kupus i ja. Ha ha...

Što se Detroita tiče, to je grad u državi Mičigen i nalazi se na samoj granici sa Kanadom.  Koliko ja znam to je raspad od grada. Nekad je bio jak ko zemlja što bi se reklo a onda se auto industrija raspala i raspao se i grad. Prođoh Amerikom ne baš uzduž al popreko jesam i to dobro. Video sam mnogo, mnogo, mnogo... Nije Amerika Beverli Hils, Majami, Las Vegas... Mislim jeste ako odete u Majami, Las Vegas, Njujork, DC... Al ostatak Amerike je... Recimo da dobar deo zemlje mogu da uporedim sa severnim delom Srbije (Vojvodina). Ravnica i salaši. Sela, sela, sela... Onda tu ima puno predela koji su pod šumama. Amerika je ogromna zemlja, ako hoćete da vidite ono što ste videli na TV-u onda idite u veće gradove i ne eksperimentišite puno.
Jedan mali savet od mene je, manje se družite sa našim ljudima a više sa amerima. Što se manje družite sa našima bolje će te proći. Pod tim podrazumevam: naučićete bolje jezik, naučićete kako oni razmišljaju kako se ponašaju kako zarađuju. Naši kad se dohvate sa našima i još žive sa mišlju da smo Mi nebeski narod i da je dovoljno pojaviti se pa će svi da nam se klanjaju, bolje da i ne dolaze u USA. Nemojte da se ponašate ko Srbi u Americi. Budite Srbi ali se ponašajte ko ameri. Ako menjate zemlju, menjajte malo i sebe.
Samo priglup čovek ili neradnik nije zaradio ili uspeo u USA.

Što se kuće sa okućnicom tiče, to ovde niko ne kupuje za keš. Možeš ali bićeš čudan. Kuća se kupuje na kredit. U zavisnosti od grada pa zatim od dela grada gde kupuješ, kuća (stan) može da košta od $25000 pa do pola milona recimo. Ima i za više ali o o tome nema potrebe, niko od nas je nikad neće kupiti.  Smile  Kuću koju mi možemo da kupimo i koju treba da kupimo košta od $50 000 do $ 250 000.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
pozdrav svima,

moj brat je otišao u Čikago, aplicirao za socijalni broj i dobio ga ali koliko sam ga razumeo sada ima problem da izvadi vozačku dozvolu zato što mu viza ističe za manje od 6 meseci...

postoji li mogućnost da je negde izvadi?
« Poslednja izmena: 20. Dec 2012, 19:17:17 od Gazda Valderama »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Pročitao sam dosta stranica na ovoj temi, ali takođe naišao na jedan koristan i zanimljiv članak koji je pisao sezonski radnik u Americi.  Smatram da može biti koristan drugima koji se interesuju za tako nešto.  S obzirom da je tekst malo duži, postavljam link ka blogu ovde:

hxxp:|| www. zoranstojanovic. com/posao-u-americi-iskustvo-iz-nantucketa/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15463
Zastava Dorcol
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.4
mob
Apple iPhone 7
dobar clanak
« Poslednja izmena: 28. Dec 2012, 22:03:43 od miximup »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Molim vas da mi kazete par agencija preko kojih se moze otici u Ameriku i kada ostanes nelegalno tamo, koji jos nacin postoji da se dobije drzavljanstvo oim nalazenje bracnog partnera. . . . ???  :( :wave:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Imam pitanje , pa ako iko ima odgovor zamolio bih ga da mi pomogne.  Prelistavam ovaj forum i temu 3 dana ali nisam naisao na odgovor.  

O cemu se radi, podneo bih zahtev za dobijanje americke turisticke vize, imam stalni posao ( do duse tek 5 meseci), nekretninu, ustedjevinu .   Otisao bih New York na 20 dana (zbog godisnjeg ne mogu duze ).  
Dobicu garantno pismo.  

Problem je sledeci, skoro sam razveden ( pre 2 meseca ), pa me interesuje da li ova cinjenica utice na dobijanje vize.  
Da li se ovaj podatak igde trazi u zahtevu.  

Odnosno da li kratak period od razvoda (2 meseca) do datuma podnosenja zahteva za vizu utice na njihovu odluku.  

Hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
@Mladen00789
Šta je lakše, da ti pročitaš ono što smo pisali ili da ti sad svi mi prepišemo u novom odgovoru ono što smo pisali?

@lokeri
Otkud oni znaju tvoje bračno stanje? Oni znaju samo ono što im ti kažeš. Moje mišljenje.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 149 150 152 153 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 00:00:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.108 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.