Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 00:25:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 107 108 110 111 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 904378 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 322
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 14.0.835.186
Ko je zavrsio fakultet ili ne studira moze jednostavno da upise na pr. u nisu masinski ili elektronski gde uvek moze na budzet da se upadne i eto ti faks...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Ne mogu bas da stignem da procitam celu temu pomalo citam kad stignem od posla ali u globalu me zanima kakva je trenutno situacija tamo, koliko je uopste isplativo otici i da li sam vec zakasnila ako imam 29 godina.   .    dosta se dvoumim nisam neko ko bas voli puno da rizikuje ali ovde je toliko losa situacija da se ne bih ni okrenula ako bih otisla u nesto sto ce vredeti mog rada i maximalnog truda.   .    Interesuje me jos ima li ko iskustva sa tom West Coast iliti California stranom kako je tamo? I da li mi neko moze reci kojim agencijama mogu da se obratim u Novom Sadu a da su proverene, znam da je sigurno negde vec napisano ali da ne trazim sad, moze samo br.    strane ako neko zna.  Inace sam zavrsila studije i isla bih na radnu vizu.    Hvala unapred
« Poslednja izmena: 03. Okt 2011, 17:46:54 od hermione_ns »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
Cao svima :)
vidim da ima 109 stranica i verovatno negde i pise odgovor koji trazim, ali dozvolite mi da budem lenj i da postavim odmah pitanje :p

zanima me kako bih mogao da dobijem H2B vizu ako sam student? hteo sam da idem preko agencije na J-1 vizu kao self placement opcija (ove godine sam bio na "job offer" opciji).  .  .  ali nakon citanja foruma primetio sam da postoji mogucnost da odem u sopstvenoj reziji preko H2B vize ukoliko je poslodavac zatrazi za mene.  .  .  interesuje me kako to funkcionise i da li je izvodljivo.  .  inace sam student 4-te godine :)  .  .  .  ili sam mozda pobrkao loncice  :oops:

. . . samo bih da dodam da bih radio kao perac sudova i da vec imam SSN :)
« Poslednja izmena: 10. Okt 2011, 20:33:41 od Lama4323 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Ne komplikuj stvari nego idi na J1. Za H2B poslodavac iz amerike treba da ti plati sve troškove. A da li ćeš takvog naći, ja mislim teško. Ona druga varijanta da te neko pokriva a ti da snosiš sve troškove malo je bezvezna. Zašto bi to radio ako možeš jednostavno na J1.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
stvar je u tome sto sam ove godine dobio otkaz jer sa pio na poslu  Smile i u agenciji su mi rekli da najverovatnije ove godine necu moci da ucestvujem na programu. . . . mozda bih pokusao preko druge agencije, ali ako interexchange radi isti program za sve agencije, onda sumnjam da cu biti primljen. 
inace imam poslodavca koji bi mo pokrio troskove (kod kojeg sam radio ove godine) i koje bi im ja vratio kad odem tamo.  radio bih kao konobar (ali da me ne bi njakali u ambasadi sa engleskim, rekao bih poslodavcu da me prijavi kao peraca sudova). . i da li neko zna koliki bi bili triskovi za mog poslodavca?

hvala ti sasha na odgovoru  Smiley
« Poslednja izmena: 11. Okt 2011, 09:20:27 od Lama4323 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Koliko ja znam troškovi se nikada nisu menjali. Ali o tome ćeš ipak morati sa nekom agencijom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

jer tako samo mi odrasli vaspitani spartanski

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 53
Zastava Chicago
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Motorola Droid Razr
Evo i mene da se javim nakon duzeg vremena. Moj odlazak u Ameriku i utisak je bio od ocaja pa do savrsenstva, sto sam u jednu ruku i ocekivao. Znaci bio sam prihvatio radnu ponudu da idem u South Dakotu i da radim u Mount Rushmore u gift shopu.Satnica nam je bila 7.65 i radili smo pet dana u nedelji po 7 sati dnevno.Ziveli smo u studentskom domu koji je super bio i odbijali su nam 85 dolara sedmicno za to ali smo imali uracunato u tu ceni dorucak, rucak, veceru. U jednu ruku nije bilo loshe mada sam ocekivao bolje da se moze vishe zaraditi ali shta je tu je. Nakon samo par dana nashao sam second job u jednom manjem hotelu kao housekeeper gde sam radio sa josh jednim drugarom i bilo nam je ok. Nihsta specijalno se tu nije zaradilo ali sam vishe dobio nego izgubio poshto nas je gazdarica tako zgotivila da je to neverovatno. I tako radio sam u gift shopu nekih 3 meseca dok me nisu otpustili zbog velike gluposti koju sam napravio jbg. Pa su mi dali 4 sata da se iselim iz doma, nisam znao kuda ni gde(duga prica da vas sada ne smaram Smile). Ali me je gazdarica sto smo radili u njenom hotelu pozvala da zivim tamo i dala mi je da jedem i spavam u hotelskim sobama sve za dz. Tamo sam ostao nekih mesec dana i mnogo smo se sprijateljili da mi se ponudila da mi bude sponzor a radnu vizu na 3 godine sto je neverovatan gest. Nakon tih mesec dana tamo sam otishao sa josh 4 drugara za Chicago i evo me sad ziv i zdrav, izvadio sam ID i vozacku. Ovde sam nekih 10 dana sada i nashao sam posao radim selidbe njima uvek treba ljudi  jbg nije neshto ali za pocetak bolje ishta nego nishta. S obzirom da ovde nikoaga ne poznajem sve sam trazim tako da se borim. Samo hocu da vam kazem da Amerika nije ono sto ljudi kod nas misle, znace nemoj te ljudi da se zanosite pricama ja kad dodjem u Ameriku ja cu biti to i to, nishta se ovde ne postize preko noci. Posla uvek ima sve zavisi sta hocete da radite i koliko ste spremni da se zrtvujete. Ovde nash ljudi vecinom rade kao vozaci kamiona, na parkingu disko klubova ili restorana, selidbde, konobarisanje i tako. Ako nekoga neshto interesuje neka slobodno pita, nisam ovde dugo da mogu da vam delim neke savete bash bash ali za neke informacije mogu da pomognem. Veliki pozdrav svima ....
IP sačuvana
social share
Jos od starih vremena i zapisa o njima,
stoji jasno kao dan: Iskustvo je sustina,
poenta, vrlina, brzina, ostrina,
kojom vladas da bi bio bolji medju drugima.
Poznavanje stvari, ulice, zivota,
niceg sto sam radio stvarno nije me sramota.
Zivot u kraju, odrastanje, golgota,
prevara je slasna, masna kao fota.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Kad sam otvorio temu ni ja nisam bio dugo u to vreme u americi. Tako da slobodno možeš ovde da se nađeš ljudima u pomoć.  Smile
Ali lepo si opisao sve. Prvu grešku koju ljudi čine je što se previše zanose da će na brzinu uspeti i zaraditi. Neko da, a većina, ne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Mac OS X v: 10.6.8
Browser
Safari 534.51.22
mob
Nokia E72
Evo i mene da se javim nakon duzeg vremena. Moj odlazak u Ameriku i utisak je bio od ocaja pa do savrsenstva, sto sam u jednu ruku i ocekivao. Znaci bio sam prihvatio radnu ponudu da idem u South Dakotu i da radim u Mount Rushmore u gift shopu.Satnica nam je bila 7.65 i radili smo pet dana u nedelji po 7 sati dnevno.Ziveli smo u studentskom domu koji je super bio i odbijali su nam 85 dolara sedmicno za to ali smo imali uracunato u tu ceni dorucak, rucak, veceru. U jednu ruku nije bilo loshe mada sam ocekivao bolje da se moze vishe zaraditi ali shta je tu je. Nakon samo par dana nashao sam second job u jednom manjem hotelu kao housekeeper gde sam radio sa josh jednim drugarom i bilo nam je ok. Nihsta specijalno se tu nije zaradilo ali sam vishe dobio nego izgubio poshto nas je gazdarica tako zgotivila da je to neverovatno. I tako radio sam u gift shopu nekih 3 meseca dok me nisu otpustili zbog velike gluposti koju sam napravio jbg. Pa su mi dali 4 sata da se iselim iz doma, nisam znao kuda ni gde(duga prica da vas sada ne smaram Smile). Ali me je gazdarica sto smo radili u njenom hotelu pozvala da zivim tamo i dala mi je da jedem i spavam u hotelskim sobama sve za dz. Tamo sam ostao nekih mesec dana i mnogo smo se sprijateljili da mi se ponudila da mi bude sponzor a radnu vizu na 3 godine sto je neverovatan gest. Nakon tih mesec dana tamo sam otishao sa josh 4 drugara za Chicago i evo me sad ziv i zdrav, izvadio sam ID i vozacku. Ovde sam nekih 10 dana sada i nashao sam posao radim selidbe njima uvek treba ljudi  jbg nije neshto ali za pocetak bolje ishta nego nishta. S obzirom da ovde nikoaga ne poznajem sve sam trazim tako da se borim. Samo hocu da vam kazem da Amerika nije ono sto ljudi kod nas misle, znace nemoj te ljudi da se zanosite pricama ja kad dodjem u Ameriku ja cu biti to i to, nishta se ovde ne postize preko noci. Posla uvek ima sve zavisi sta hocete da radite i koliko ste spremni da se zrtvujete. Ovde nash ljudi vecinom rade kao vozaci kamiona, na parkingu disko klubova ili restorana, selidbde, konobarisanje i tako. Ako nekoga neshto interesuje neka slobodno pita, nisam ovde dugo da mogu da vam delim neke savete bash bash ali za neke informacije mogu da pomognem. Veliki pozdrav svima ....
Brate,
jesi bio u kaficu, prodavnici Beograd, cuvenom kaficu Versace, i najjacem klubu Redmont 5.
to ovavezno moras da obidjes !

pozzzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Ja sam bio  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 107 108 110 111 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 00:25:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.