Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ...Кад у Војску пођеш...  (Pročitano 7604 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Mislim da je kapetan Dragan pre jedno 10-ak godina imao interesantno resenje toga. Valjda godinu dana ides svake nedelje jedan dan na 2 sata na obuku u tvom gradu.

To se i dan danas često predlaže ili barem diskutuje. Po meni sasvim dobar predlog. Naravno,kao i svaka promena,zahteva volje,novca i vremena,a toga ovde nema.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
Pa eto, meni licno nije delovalo kao lose resenje toga...

Al tesko da ce to da se desi ovde kod nas i sa nasim sistemom razmisljanja...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Ja sam za to da svaka zdrava i fizicki sposobna zena prodje osnovnu obuku.

I ja  Smile

Citat
Niko od nas ne zna sta je jestivo na nekoj divljaci, kako je ocistiti, kako je pripremiti i pretvoriti u obrok.

Za divljac ne brini, ima gomila sposobnijih koji ce to da istrebe za mesec dana, nakon neke kataklizme  Smile

Citat
Istina,prodaja ide slabo zbog krize,ali sve što može da rastereti vojsku,a donese joj pare potrebne za modernizaciju, neka ga.

Najveci problem zapinjanja prodaje je naravno sto prvo prodaju staro i istroseno a za takve stvari teze naci kupca  Smile

Ne verujem u teorije zavere,ali mislim da je bio neciji interes da se srpska vojska unisti,prosto sve sto je imalo bilo kakvog dodira s borbom ili ratom je posmenjivano,pohapseno ili penzionisano...plus pre neki dan smo negde ja i ti bas govorili uskoro ni jebeno nebo necemo imati cim da cuvamo,tako da ja stvarno ne znam kako cemo dalje...uzimajuci u obzir da su ustase i svi susedi u NATO,a Siptari imaju ugovor sa Turskom o uzimanju starog naoruzanja,naravno za Tursku starog,ali za Albance odlicnog...

U nekom slucaju da u nekom ne. Hrvatima NATO bas puno ne koristi, sto su imali nesto od opreme to im truli, imaju neke sitne modernizacije za pokazati ali nista dalje od toga, skresani su samo tako  Smile
Sad, druga stvar sto Evropa mirnije spava kad su zapecacene granice a vojske u regiji slabe za nesto ozbiljnije

Citat
apsolutno podrzavam da osnovna vojna obuka bude obavezna i da ko je nesposoban za vojsku je nesposoban i za drzavni posao, imanje dozvole za oruzije...

Ne znam zasto, ako neko ima srcanu manu i moze da gekne na terenu, sto ne bi mogao negde da predaje u skoli ili da pecati dokumente, ili da ima oruzje ako radi negde sa gomilom novca  Smile

Citat
obavezno kao u svajcarsko posle obuke da pusku nosis kuci
Noseno je to ranije u SFRJ ali se frajeri napiju uzmu pusku pa pucaju i ubijaju pa ukinuto...

Kad je bilo da se nosi puska kuci  Smile

Citat
Mislim da je kapetan Dragan pre jedno 10-ak godina imao interesantno resenje toga. Valjda godinu dana ides svake nedelje jedan dan na 2 sata na obuku u tvom gradu.

Sta ja znam, onako, glupost, nema vojske bez ustajanja, postrojavanja i slicno. U SFRJ je bilo za valjda mladje od 20 godina, ukoliko ne idu u skolu ili su u radnom odnosu, idu na predvojnicku obuku, neke dve nedelje je bilo, i to u kasarni u svom mestu  Smile

Citat
Dobro majku mu, osim puske koju volis shvatam Smile  sta si jos korisno naucio a, recimo, moze da ti pomogne nekad/kad god?

Ko obican vojnik? Pa bojevo gadjanje, ustajanje izjutra, dnevni ritam, i da, naucis cinove. Ostalo, kao nesto snalazenje u prirodi i to, zaboravi, to je za specijalce. A obicnom vojniku nije to potrebno, uvek ima neko sa cinom vise koji zna ili treba da zna gde se ide, na cega se puca, gde se postavlja sator i kad se jede, samo treba pratiti krdo i ne izgubiti se u sumi, sto nije tesko... I da, sam si jedino na strazi...

Citat
s tim da ja nisam za model vojske koji je bio do sada a koji se u ratu u bivsoj sfrj pokazao kao mizeran gde je bilo gomila stradalih od prijateljske vatre gde neka budala sprzi saborca iza sebe kada ispali zolju

Takav je bio model kvantiteta, ako jednog sprzi, ima deset drugih. I sukob u bivsoj SFRJ tesko je pokazatelj neke sposobnosti JNA pre toga. Prvo, dosta oficira je napustilo JNA, drugo, imao si preko noci gomilu rezervista koji nisu imali blage veze, imao si preskakanje cinova preko noci i jos uz to nekakve dobrovoljce koji su radili sta su hteli, jednom recju, raspad sistema...
Za ilustraciju je slanje samohotki u gradske borbe, orudju koje nema sekundarno naoruzanje nit je namenjeno za grad, ali eto, ima oklop, ima top, ajde, juris...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
ti sa srcanom manom bi bili koleterarna steta onih sto su naprasno oslepeli za vreme regrutacije na jedno oko ili im bubrezi otkazali ili tako zna se na koga sam mislio
mada za dzubaju nemoras previse da se natezes moses tu i sa losom srckom ili frizer ili tako, uvek imas postedu na neke stvari kod mene je sluzio ekstremno gojazan decko,jebote pravili su mu od dva opasace opasac za njega nedelju dana bio u civilu dok mu nisu sasili uniformu al je sam dosao da sluzi nije mogao mnoge stvari fizicki da obavi al je radio sve sto je mogao
tako da je svima osim sa bas bas zdrstvenim ili fizickim problemima moglo da se nadje nesto
al kao sto rekoh tek sam tamo video kolko je picka da nekazem picketina u muskaraca kod nas
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Kad sam ja osamdesetih bio na regrutaciji jednog su oslobodili poptuno, bas zbog srca a tip je bio elektricar i radio fizikaliju, ali ga nisu uzeli jer ako mu se nesto desi, moze da izvuce penziju kao uzrok. A neki matori komsija je tamo pocetkom sedamdesetih dobio penziju jer mu je pukla bubna opna, zivio covek od penzije, nije neka narocita kinta bila al moglo da se zivi, on je vreme provodio na pecanju i povremeno nekom krecio stan i stavljo tapete, i da, za pivo je pustao dim na jedno uvo  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
i da, za pivo je pustao dim na jedno uvo  Smile

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Nokia 
Jbm mu mater koja svrhu ima odlazak u vojsku?
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
dobra zajebancija, drugari za zivota, muvanje lokalnih riba, pjancenje, tri obroka dnevno....
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Nokia 
A zasto onda muskarci kukaju i velicaju tu svoju vojsku, prave od toga dogadjaj koji ih je stvorio i okarakterisao, tvrde da je vazno kao oslobadjanje Beograda?
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
Pa izmedju ostalog tatini i mamini sinovi moraju sami da zasiju dugme, ustaju rano, idu na vezbe, trpe nadredjene dok im se redjaju po rodbini i da kazu Razumem.
Mnoge pickice od momaka posle vojske skupe malo muda i zauzmu neko mesto.
Jednostavno svako moze da te gazi i jebe...a ti se boris.
Izlaze ti zuljevi na +40 a ti moras da bijes strojev korak...trcis pod maskom a gusis se...vis za tatine i mamine sinove idealno mesto.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.