Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ...Кад у Војску пођеш...  (Pročitano 7593 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Pa on i jeste reprezent, kakav je to reprezent ako se ne uklapa u ono sto treba da prezentuje Smile

Smile Smile U tom slučaju,uklapa se odlično,odnosno predstavlja VS taman kako treba.  Smile

]Ja sam isao otprilike 1 na 200 pa da ih bude 30000

Po meni je trenutno najbitnije raditi na kvalitetu. S obzirom da je sada tako u celom svetu,a i da sama VS kaže da nema dovoljno opreme za sve vojnike. Pa dok se ne poboljša stanje i količina opreme, radiš sa postojećom masom, da je učiniš što boljom i sposobnijom. Pa posle kad dođu bolji dani (ako ikad dođu  Smile ) onda se tek razmišlja o povećanju broja. Fala bogu pa naši imaju drugačiji stav.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Ne verujem u teorije zavere,ali mislim da je bio neciji interes da se srpska vojska unisti,prosto sve sto je imalo bilo kakvog dodira s borbom ili ratom je posmenjivano,pohapseno ili penzionisano...plus pre neki dan smo negde ja i ti bas govorili uskoro ni jebeno nebo necemo imati cim da cuvamo,tako da ja stvarno ne znam kako cemo dalje...uzimajuci u obzir da su ustase i svi susedi u NATO,a Siptari imaju ugovor sa Turskom o uzimanju starog naoruzanja,naravno za Tursku starog,ali za Albance odlicnog...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
Jel iko ovde isao u vojsku pa moze da nam kaze "sta se to tamo uci"?
isao sam ja,sve sto sam na obuci naucio za mene je super stvar al neko zivotno znanje nemam pojma al sam provalio da mnogo ima picaka u muskaraca kod nas sve mudonje i frajeri al placu ko picke da ih skinu iz vojske
apsolutno podrzavam da osnovna vojna obuka bude obavezna i da ko je nesposoban za vojsku je nesposoban i za drzavni posao, imanje dozvole za oruzije...
i obavezno kao u svajcarsko posle obuke da pusku nosis kuci
zato ocu svoju pusku necete me prevariti  Smile
isto tako mislim da bi mnogim cobanima odavde vojska dobro dosla,a metar dana obuke ili dva nije tako strasno gubljenje vremena kao na fejsbuku ili slicnim glupostima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Citat
obavezno kao u svajcarsko posle obuke da pusku nosis kuci
Noseno je to ranije u SFRJ ali se frajeri napiju uzmu pusku pa pucaju i ubijaju pa ukinuto...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
onda ko upotrebi pusku za seljacenje straljiti na licu mesta i cao zdravo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Ja ne znam kako iko može da upoređuje Švajcarsku i Srbiju samo zato što i jedna i druga eto kao imaju vojnu neutralnost i imale su taj koncept opštenarodne odbrane. Ko kad bi se upoređivali Ford Fiesta i Ford Mustang samo zato što oba imaju 4 točka i volan i oba su iste marke. Nema veze što su u svemu ostalom nebo i zemlja...

Ne verujem u teorije zavere,ali mislim da je bio neciji interes da se srpska vojska unisti,prosto sve sto je imalo bilo kakvog dodira s borbom ili ratom je posmenjivano,pohapseno ili penzionisano...plus pre neki dan smo negde ja i ti bas govorili uskoro ni jebeno nebo necemo imati cim da cuvamo,tako da ja stvarno ne znam kako cemo dalje...uzimajuci u obzir da su ustase i svi susedi u NATO,a Siptari imaju ugovor sa Turskom o uzimanju starog naoruzanja,naravno za Tursku starog,ali za Albance odlicnog...

Ma u redu je,pa nije to teorija zavere nego realnost. Činjenica je da zapad želi miran i pacifikovan Balkan. Što je istovremeno i loše ali i dobro za nas jer možda mi više nećemo imati ogromnu vojsku,ali neće je imati ni drugi. I niko više neće smeti da radi išta na svoju ruku. Sad,na taj koncept pacifikacije Balkana, kao i na konačan raspad Jugoslavije (SCG) se kasnije nadovezala naša reforma i modernizacija vojske, koja je počela kao nešto dobro i potrebno,ali kao i sve ostalo,urađena je napola i s mnogo muljaža i pljačke,i onda je vojska ostala zarobljena u nekom svom vremenu, ni u JNA,ni u modernim/NATO standardima. I to se radi i dan danas. Umesto da se bira kvalitet, kupuje se smeće, zapošljavaju se svakakvi, sredstvima se razbacuje kako ko stigne, a vrh VS umesto da skreće pažnju na goruće probleme, samo gleda kako da dočeka penziju sa što manje penala i talasanja. Dakle počelo je sa spolja,ali posle je prepušteno da sami sebe miniramo.

Inače,nisam znao za taj sporazum ALJbanije i Turske. Ako je istina,to uopšte ne valja po nas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
mob
HTC One

apsolutno podrzavam da osnovna vojna obuka bude obavezna i da ko je nesposoban za vojsku je nesposoban i za drzavni posao, imanje dozvole za oruzije...

+1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
Mislim da je kapetan Dragan pre jedno 10-ak godina imao interesantno resenje toga. Valjda godinu dana ides svake nedelje jedan dan na 2 sata na obuku u tvom gradu.

Sad, dal nam treba tolika vojska, u onoj meri u kojoj smo je imali svakako ne treba. Al eto, makar neka priprema stanovnistva bi mogla da se odradi za svaki slucaj...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Nokia 
Jel iko ovde isao u vojsku pa moze da nam kaze "sta se to tamo uci"?
isao sam ja,sve sto sam na obuci naucio za mene je super stvar al neko zivotno znanje nemam pojma al sam provalio da mnogo ima picaka u muskaraca kod nas sve mudonje i frajeri al placu ko picke da ih skinu iz vojske
i obavezno kao u svajcarsko posle obuke da pusku nosis kuci
zato ocu svoju pusku necete me prevariti  Smile
isto tako mislim da bi mnogim cobanima odavde vojska dobro dosla,a metar dana obuke ili dva nije tako strasno gubljenje vremena kao na fejsbuku ili slicnim glupostima

Dobro majku mu, osim puske koju volis shvatam Smile  sta si jos korisno naucio a, recimo, moze da ti pomogne nekad/kad god?
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 12.16
niko se ne zajebava sa pola miliona obucenih gerilaca.
vecina amera u iraku i avganistanu je izginulo od IED-a. pa snajperisti, pa stinger/strela paf u transporter.. istorija je prepuna primera da je manja grupa pojebala vecu iako je bila tehnoloski inferiornija.
sasvim je normalno da drzava ima vojsku + civile osposobljene za borbu. sto vise to bolje.
1. ko ce da se bori ako recimo hrvati, madjari i bugari krenu na srbiju ponovo? sta treba, opet da cekamo da nas okupe u jasenovcu pa maljevima i nozevima kolju dok im neko ne kaze 'e nemojte..'. a sta ako im niko nista ne prigovori?
2. ili ako se pojavi neki umobolni vodja pa izvede policiju i vojsku protiv naroda da ga disciplinuje...sta onda? naravno da ce narod da se odbrani ali nije isto ako pritom pogine 30.000 ili 300.000 ljudi a moglo je da izgine samo 3.000 zato sto je bilo ljudi obucenih da pruze otpor i da obuce druge za isto.

s tim da ja nisam za model vojske koji je bio do sada a koji se u ratu u bivsoj sfrj pokazao kao mizeran gde je bilo gomila stradalih od prijateljske vatre gde neka budala sprzi saborca iza sebe kada ispali zolju, vec za ono sto je predlagao kapetan dragan gde bi se islo na kontinuitet obuke i ponavljanje kako bi se gradivo ugraviralo u mozak. islo bi se vikendom gde bi tacno imao koliko moras da imas odradjenih a imao bi i koliko mozes klizno da ih pomeris. prvo intenzivnije a zatim redje radi 'podsetnika'. obuka koja se bazira na stvaranju kvalitetnih grupa diverzanata koji znaju da cepaju iz snipa, zolje, strele, sto veceg broja naoruzanja malog kalibra i malog broja veceg (tipa minobacaca i sl.), pa obuka za ulicnu i borbu u zatvorenim prostorima itd. koji je smisao da 10.000 ljudi prolazi obuku za tenkistu kad imamo 200 tenkova?! isto tako i za artiljeriju itd. tim treba da upravljaju iskljucivo profesionalci, pa koliko god da ih imamo.
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.352 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.