Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jugostan zaposlenje - navlaka!!!  (Pročitano 54768 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Jedna ugledna agencija nikad ne bi radila ovo sto vi radite ovde na forumu i na ostalim forumima .. mada smo ukapirali da niste ugledna agencija jos dok smo citali prvi post u kome se navode neke cinjenice ..

To mu dodje ko cela ona farsa sa jednom "uglednom" beogradskom turistickom agencijom kad se suvlasnik agencije poceo da javlja po forumima i da maltretira i proziva ljude koji su bili osteceni njihovim uslugama .. i bar 5 njegovih klonova Smile  jednom recju - prejadno i katastrofalno srozavanje "ugleda".

Citat
Primetila sam da se pogresno tumaci to da se placa radno mesto Samostalnog saradnika u agenciji Jugostan.Ne placa se radno mesto vec usluga koriscenja baze stanova koja se svakodnevno azurira sa unosom novih stanova.
Jel se to samo ovde na forumu pogresno tumaci, ili neke dve osobe ili tri pogresno tumace, ili prosto svi ljudi koji imaju mozak isto tumace, a vi uprli da objasnite kako to nije tako .. Pa nije narod glup, ako je siromasan i ocajan u pokusajima da zaradi, ne znaci da smo ovce i da sve mozete da nam servirate.

Uzmite tih 50 evra po zaposlenom i ulozite u adekvatnu reklamu, da se ne bi srozavali na ovakve tuzne nacine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Jeste malo otuzno, obzirom da je Jugostan pre par godina bio vrlo korektna agencija sa kojom sam imao ok odnos, i koju mi je preporucilo nekoliko ljudi.

Mada, u principu, tarifa je ok... ko zeli da koristi - koristi... ko ne zeli, snalazi se.
Znao sam par ljudi koji su bili u poslu i koji su fakticki imali "svoje stanove" koje su selili od agencije do agencije, pa pretpostavljam da oni imaju drugaciji tretman.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Hebi ga, svako se snalazi kako zna i ume ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
VIP VIBE C
Izvinjavam se mrzelo me da čitam sve poruke.

Pošto tražim posao već dve godine bio sam lično na razgovoru u ovoj "agenciji" u 21,00 čas. Prevara je žešća. Prvo cene izdavanja stana nisu 400 evra za garsonjeru, nego 100 - 150 evra nameštena garsonjera na Slaviji. Drugo, lično sam izdavao moj stan putem oglasa i prvo što bi me sagovornik pitao da li je agencija ili izdajem svoj stan. Većina nije blesava da plaća agenciji proviziju kada može doći do vlasnika stana putem oglasa.

A oni ti ništa ne garantuju. Oni svoje pare uzmu, a da li ćeš ti iz njihove baze, koja pitaj boga kakva je i koliko je ažurirana nešto izdati ili ne to ih ne interesuje.

Jedan primer. Neki pametnjaković se isto tako setio da štampa časopis u koje se izdaju sobe. Tražio je saradnike koji su besplatno delili letke za časopis i časopis mislim da je bio 200,00 dinara (davno je bilo). Stao ja ispred Pravnog fakulteta izgubio 4 sata nisam prodao nijedan časopis. Ajde dođem kući, okrenem par telefona. Oglasi su ili bili stari, ili je već izdato, ili je jedan tražio isključivo devojke što je i naveo u oglasu a bitno je.

Okrenuo sam jednu prijateljicu koja je vlasnica druge agencije. Obećala mi je ako me interesuje da se bavim tim potpuno neunosnim poslovim (prodaja stanova da, izdavanje stanova ne) ona će da mi pokaže osnove, propise poznajem, a moju bazu bi napravio iz oglasa. I šta će mi onda "Jugostan". Ja sam mislio da je to to normalna agencija, gde radim za platu. Neka je i 100 evra, ali znam šta sam primio. Druge agencije kao zapošljavaju agente, ali ne daju platu nego dobijaš procenat od procenta. Možeš da pocepaš cipele a ništa ne zaradiš.

Uopšte sada kada tražiš posao to je uglavnom žali bože.

Radio ja kod "Gačić & Co" na poslovima obezbeđenja. Posao jeste lak ali plata 10000,00  dinara bez markice i toplog obroka za noćni rad i smenu od 12 (odnosno 16 sati) mislim da je stvarno kriminalno.

Ja sam izgleda zato i propao što sam radnicima daveo i markicu za prevoz i pauzu za topli obrok.
« Poslednja izmena: 07. Apr 2010, 19:19:22 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.356.2
mob
Tel.Me Your.Number
Jel primetio neko ovo Smile

Pozdrav,
Katarina

I iz zatvora našla da nas zajebava Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
LG 4X HD
Citat
a da li ćeš ti iz njihove baze, koja pitaj boga kakva je

Dovoljno je otići na njihov sajt pa videti koliko je njihova baza ozbiljna, odeš na ponudu i na upit  za stanove N.Beograd, Zemun, Bež. kosa i max cenu 300€  sa centralnim grejanjem dobiješ 10 stanova, od kojih je 8 u stvari sa cenom od 350€.
A skoro svi stanovi poznati iz ponuda drugih agencija, oglasi koji su mesecima već na netu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
HTC One
Ma neeeeeee... to je baza kak'e nema... ne verujem ja da bi oni uzimali ljudima pare za oglase koji se nalaze na netu i u novinama  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 21
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Ja kontam da ozbiljna agencija uzima 10-20% ili tako nesto na cenu stanarine, ali zato stiti zakupca od toga da mu gazda svaki drugi dan dolazi u stan, pregleda i zagleda, prepada ga posle 9 uvece, spijunira ga da li tu dovodi svoju drugu polovinu (ako je npr. samac) itd.

Ja kada bih u BG rentao stan, uvek bih pre dao taj % vise i da vlasnika ne poznajem, jer nije lako naci normalne stanodavce (ne kazem da ih nema, ali treba se potucati mesec dana obilazeci stanove i trazeci normalnog gazdu).

Takodje, treba da postoji i varijanta gde agencija osigurava stan i vlasniku placa stetu ako je zakupac napravi, a onda posle neka se na sudu ganja sa zakupcem (svakako ce ga ozbiljnija agencija mnogo lakse pronaci, tuziti i dobiti tuzbu na sudu od bilo kog pojedinca), ali se zato stanodavac odrekne npr. 10% cene koju bi dobio direktnim izdavanjem, zakupac plati 10% vise u odnosu na tu trzisnu cenu, a ta poprilicna razlika ode agenciji koja je tu da i jedni i drugi na miru spavaju!

Medjutim, kad vidim likove koji bi da ne rade nista (kao imaju bazu, koju je u stvari moguce lako napraviti sa kojekakvim 'paukovima' koji kupe podatke sa interneta) i hoce da zaradjuju na tudjoj grbaci...

Ali, ovi su bar i skromni u odnosu na one sto prodaju Kirby Sentria... Koliko kosta taj usisivac, za pola tih para moze da se u kuci uradi centralizovani sistem usisavanja (motor je tamo negde u podrumu, kroz kucu imate ugradjenu mrezu cevi sa izvodima u svakoj prostoriji gde nakacite produzetak, ukljucite i niti ima buke, niti se podize prasina, niti vas briga za raznorazne filtre jer usisivac nije u sobi...) sa kojim nista drugo ne moze da se poredi.
A dubinsko ciscenje... pa to se radi u servisu za pranje tepiha, jer jedino dubinsko ciscenje koje prihvatam je kad se tepih okaci na letvu pa se veoma jakim smrkom istera sva prljavstina iz njega, a sve ostalo (pranje dok je na podu) je samo potiskivanje prasine u dubinu, a cim prodje 10 dana od pranja prasina krene da izlazi iz tepiha...
Nego, oni rade tako sto navuku novozaposlene da i sami kupe taj usisivac i eventualno da ga uvale nekom od rodbine, i tu se prica u 99.9% slucajeva zavrsava!
« Poslednja izmena: 16. Apr 2010, 23:04:34 od kobayashi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
VIP VIBE C
Ja kontam da ozbiljna agencija uzima 10-20% ili tako nesto na cenu stanarine, ali zato stiti zakupca od toga da mu gazda svaki drugi dan dolazi u stan, pregleda i zagleda, prepada ga posle 9 uvece, spijunira ga da li tu dovodi svoju drugu polovinu (ako je npr. samac) itd.

Ja kada bih u BG rentao stan, uvek bih pre dao taj % vise i da vlasnika ne poznajem, jer nije lako naci normalne stanodavce (ne kazem da ih nema, ali treba se potucati mesec dana obilazeci stanove i trazeci normalnog gazdu).

Takodje, treba da postoji i varijanta gde agencija osigurava stan i vlasniku placa stetu ako je zakupac napravi, a onda posle neka se na sudu ganja sa zakupcem (svakako ce ga ozbiljnija agencija mnogo lakse pronaci, tuziti i dobiti tuzbu na sudu od bilo kog pojedinca), ali se zato stanodavac odrekne npr. 10% cene koju bi dobio direktnim izdavanjem, zakupac plati 10% vise u odnosu na tu trzisnu cenu, a ta poprilicna razlika ode agenciji koja je tu da i jedni i drugi na miru spavaju!

Medjutim, kad vidim likove koji bi da ne rade nista (kao imaju bazu, koju je u stvari moguce lako napraviti sa kojekakvim 'paukovima' koji kupe podatke sa interneta) i hoce da zaradjuju na tudjoj grbaci...

To je i još jedan od razloga zašto se vidi da je ovo prevara. Na razgovoru na kome sam bio, pošto sam izdavao stan (smatram da po tvojim kriterijuma spadam u kategoriju normalnih). mnogo sam zapitkivao, mislim da se zove Miša, vlasnika agencije. Ispostavilo se da oni samo učestvuju u sklapanju ugovora između stanodavca i budućeg stanara (čak ni ne overavaju ugovor o zakupu u sudu), uzmu prvu kiriju i na tome se njihov posao završava. Nikakvu pravnu sigurnost ne garantuju nijednoj strani. I šta će onda klijentima takva agencija. Tako se mogu i sami dogovoriti. Obrazac Ugovora o zakupu stana se može kupiti u papirnicama "Savremene administracije". Samo popune.

Prave agencije koje se bave iznamljivanjem stanova rade upravo ono što si ti naveo. Znam jer je moj prijatelj izdavao stan preko njih, i stanara nije ni video. Kada je stanar izašao iz stana, dobio je stan u stanu kakvom je dao, okrečen sa svim isplaćenim kirijama i komunalnim troškovima.

]Ali, ovi su bar i skromni u odnosu na one sto prodaju Kirby Sentria... Koliko kosta taj usisivac, za pola tih para moze da se u kuci uradi centralizovani sistem usisavanja (motor je tamo negde u podrumu, kroz kucu imate ugradjenu mrezu cevi sa izvodima u svakoj prostoriji gde nakacite produzetak, ukljucite i niti ima buke, niti se podize prasina, niti vas briga za raznorazne filtre jer usisivac nije u sobi...) sa kojim nista drugo ne moze da se poredi.
A dubinsko ciscenje... pa to se radi u servisu za pranje tepiha, jer jedino dubinsko ciscenje koje prihvatam je kad se tepih okaci na letvu pa se veoma jakim smrkom istera sva prljavstina iz njega, a sve ostalo (pranje dok je na podu) je samo potiskivanje prasine u dubinu, a cim prodje 10 dana od pranja prasina krene da izlazi iz tepiha...
Nego, oni rade tako sto navuku novozaposlene da i sami kupe taj usisivac i eventualno da ga uvale nekom od rodbine, i tu se prica u 99.9% slucajeva zavrsava!

Ovde se potpuno ne slažem sa tobom. Prijateljica je kupila taj sistem i on isisava prljavštine. Za ljude koji imaju velika mesečna primanja i hoće čist stan - vredi. Ne dopada mi se samo sistem distribucije i mislim da si tu u pravu, i ona je kupila preko jedne prijateljice. Ne dopada mi se to zvonjenje na vrata, možda imam goste, možda sam umoram (mislim pre nego što se sklopi dogovor o prezentaciji). I ovde sam bio u dve firme koje se bave distribucije na razgovoru, posao se sastoji u tome da ti ideš od vrata do vrata i nudiš proizvod. Otkud znam ko će da mi otvori vrata (radio sam kao poverenik osiguranja tadašnje ZOIL "Dunav" čovek je motikom krenuo na mene, pa stao, jer ga je "Dunav" po njegovom mišljenju prevario. Te lepe zarade su tek onda kada nešto prodaš. A da li ćeš prodati to ti niko ne garantuje. To je kao da vlasnik prehrambrene prodavnice svoje radnike plaća tek kada nešto proda. Smejurija. Stimulacija da, ali ovakav način angažovanja radnika po mom mišljenju nema, figurativno rečeno, ni u robovlasničkom sistemu.
Ne vidim zašto ne mogu da zakupe poslovni prostor i organizuju prezentacije za zainteresovane na recimo svakih sat vremena. Zato što neće da ulože u posao - pitanje kako su i aparate dobili.
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

Nadam se da sam razjasnila bar nesto,ako imate jos neka pitanja najbolje da dodjete na informativni razgovor u agenciju Jugostan bez ikakvih obaveza jer ipak je ovo malo osetljiva tema i ne moze da to objasni neko ko nije u ovom poslu.         

A ko "udje" u posao nek polozi kesh, ionako se svako znanje placa pa i zajeb  Smile

Konkurs agencije Jugostan za radno mesto Samostalni saradnik - menadzer nije prevara !

Jasno da nije, ja jos verujem i u deda mraza i tako to  Smile

[size=17pt]  Pretpostavljam da je iz neke konkurentne agencije za izdavanje stanova zato sto se grcevito trudi da okalja agenciju u kojoj radim uspesno vec godinu dana.             

E, Coolrunnere, nisam to ocekivao od tebe  Smile
(nego onako uz put, imas li kakvih gajbi  Smile)

Kada bi doslo do prezasicenja agencija bi samu sebe unistila tako da ona vodi racuna o tome.       Povecanje broja menadzera u agenciji utice na spustanje cene baze stanova koja se placa na mesecnom nivou.

Pa ko bi se zasitio budala sto ostavljaju 50 evra za gluposti  Smile

Jos malo ce cistac da postane menadzer uredjenja javne povrsine.  Smile

Menadzer higijene javnih povrsina, pa menadzer preglednosti prozora, menadzer kontrole otvaranja vrata, menadzer rucnih sredstava za kopanje i prenos zemlje i sljunka, menadzer rucnog transporta prtljaga na zel. stanici i naravno menadzer higijene sanitarnih prostorija (inace ranije baba-sera  Smile)

Inace, na zapadu odavno postoje agenti ili posrednici za nekretnine. Gazda ima zgradu sa desetak stanova i nece da se bakce oko trazenja stanara vec posao prepusti posredniku i posrednik za to uzima dve do tri kirije (nije malo). Inace, ti kazes posredniku svoju predstavu o ceni, velicini i polozaju stana i on ti javi ako je nasao nesto odgovarajuce. Naplacuje se tek po zakljucenom ugovoru za stanovanje. Slicno ili su isti posrednici za nekretnine samo je tu manja provizija sa obzirom na kupovnu cenu kuce/stana.
Jasno, ovi imaju svoju bazu i ne traze stanove po oglasima.
Al ove provale sto se rade u Srbiji su se radile na zapadu pre dvadesetak godina  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.