Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Još jedan stranac napadnut u Beogradu  (Pročitano 20158 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
а ,замислите случај враћате се са пијаце,и налетите на касетну бомбу и она експодира....... Smile
а, замислите ситуацију, дошли сте да видите четворогодишњег сина,уђете са њим у дућан да му купите,као што је и ред, нешто за мизерију коју добијате од плате,и одједном цео кварт са тим дућаном, и свим тим људима,постане мета бомбардовања........ Smile
а,да замислимо, ситуацију,да је пре 7 дана ухапшено 15ак људи,и где је дошла истрага,а туча се десила не О.В. где у свако доба дана има туце сведока......... Smile
а.да замишљамо,или боље не........

A zamisli da si ti normalna osoba?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
A ко стоји иза напада на Леквела Калеа?

Тадија Нешковић   
недеља, 27. септембар 2009.

После Француза и Аустралијанца, на удару београдских хулигана нашао се и један Либијац, који је брутално и без икаквог повода претучен у петак увече.

Без икаквог повода?! А шта ћемо са силним недавним текстовима у којима је извређана Либија? Да ли су неумерене критике изречене на рачун исламске џамахирије, у време боравка наше највише државне делегације у Триполију, могле да наведу неке београдске бандите на примену физичке силе према Гадафијевим поданицима?

Заиста, претешке су биле речи које је, почетком септембра, Друга Србија изручила о Либији. Ругајући се пријатељству са овом земљом, на које се позивао председник Борис Тадић предводећи српску делегацију на прослави 40 године либијске револуције, "Е новине", "Пешчаник" и други медији евроатлантске оријентације још једном су потегли углачане фразе о азијским хордама и афричким племенима. Верна публика ових гласила могла је да закључи како Београд силно греши што већ деценијама одржава пријатељство са Либијом, којом влада планетарно омражени диктатор Гадафи, као и да се Србија ни за педаљ неће приближити Европској унији све док се не удаљи од таквих држава из Трећег света. А у тој публици свакако има и насилника, од којих су, ето, неки налетели на Леквела Калеа, 41-годишњег Либијца, и за кога би могло да се каже да је претучен у центру Београда само затошто је Либијац и само зато што су "Е новине" и "Пешчаник" извређали почасног председника његове отаџбине.

Е сад, ви и ја не морамо да верујемо у овакву узрочно-последичну везу, јер знамо да хулигани функционишу малко другачије него што налаже поменута претпоставка. Али, они који су убеђени да су НСПМ и "Двери" одговорне за нападе на Аустралијанце, Французе и хомосексуалце – а таквих има, и врло су гласни – они би морали да прихвате како "Е новине" и "Пешчаник" стоје иза насртаја на Леквела Калеа. Као и иза сваког напада на Кинезе, којих није да није било протеклих година. Убеђен сам, међутим, да то њима не пада на памет. За људе који већ данима испирају уста сајтом НСПМ и мрежом "Двери", ксенофобија је оно што ми радимо – критичко разматрање евроатлантских интеграција и пратећих појава. Али, под ксенофобијом не подразумевају оно што ради Друга Србија – беспризорно клеветање свега што нема везе са Европском унијом или САД, а посебно Русије и Кине.

Другосрбијански филозофи су, током свих ових година, написали или рекли о Владимиру Путину небројене грозоте, које се граниче само са суманутим ратним монолозима чувеног Микија Вуковића на телевизији "Палма". А њихови коментари који су пропратили Тадићеву изјаву да је Кина четврти стуб наше спољне политике неупоредиво су били вулгарнији од било чега што је икада иједан аутор на НСПМ написао о прва два стуба, САД и ЕУ. То их, ипак, не спречава да нас евроскептике називају фашистима, екстремистима и инспираторима мржње.

Нажалост, чини се да се и органи српске државе слажу са њима. Јавни тужилац Слободан Радовановић, по свој прилици, неће ни наговестити истрагу о томе да ли у ставовима Друге Србије има расизма и међунационалне нетрпељивости. А у већини српских медија, који су мање или више под контролом владајуће коалиције, за ксенофобију се сматра исказивање критичких ставова према Западу, који у геополитичком смислу обухвата највише милијарду људи, али не и простачко пљување "азијских хорди" и "афричких племена", односно Истока и Југа, који заједно броје преко четири милијарде људи (чак и ако оданде изузмете америчке савезнике Јапан и Јужну Кореју).

Све док је тако, нећемо постати – ма на којој страни света на крају завршили – ни срећније, ни мирније друштво.

Извор
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 0.3.154.9
mob
Nokia 
а ,замислите случај враћате се са пијаце,и налетите на касетну бомбу и она експодира....... Smile
а, замислите ситуацију, дошли сте да видите четворогодишњег сина,уђете са њим у дућан да му купите,као што је и ред, нешто за мизерију коју добијате од плате,и одједном цео кварт са тим дућаном, и свим тим људима,постане мета бомбардовања........ Smile
а,да замислимо, ситуацију,да је пре 7 дана ухапшено 15ак људи,и где је дошла истрага,а туча се десила не О.В. где у свако доба дана има туце сведока......... Smile

Само користим главу и у њој мозак,и са мозгом разум.И не дозвољавам себи да неко други суди уместо мене,а да је попут покварене плоче,без имало размишљања о чему говорим,само преносим туђе ставове и мишљења!!!!

Citat
Заиста, претешке су биле речи које је, почетком септембра, Друга Србија изручила о Либији. Ругајући се пријатељству са овом земљом, на које се позивао председник Борис Тадић предводећи српску делегацију на прослави 40 године либијске револуције, "Е новине", "Пешчаник" и
Па нису Е-новине и Пешчаник једини криви.У питању је свес једне масе!Погледајте тему на политичком форуму о Гадафију!Па тамо се либијиски арапи спуштају на ниво примитиваца,те зашто Гадафи спава у шатору,те зашто им се тако облаче жене,те зашто и њихове жене не траже сигурну кућу, те зашто толико раде,па о томе како им се деца школују у Енглеској и САД а мисле против њих,те диктатура,те неслобода медија....Ужас!
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Чињеница да нам, уз друге непријатеље, држава Француска систематски чини зло последњих петнаестак година не може бити оправдање за лов на Французе или друге странце. Поготово не за напад на момка који није дошао као хулиган, са намером да се бије, већ је дошао у Србију као туриста, да се проведе.

Суровост почињеног убиства ме је шокирала и сматрам да починиоцима треба судити по правди и закону. Напомињем да сам лаик, али ниједну олакшавајућу околност за убице не видим. Сада је прилика да се држава заиста обрачуна са хулиганима, ако таква воља постоји.

Такође, чини ми се да ће ово убиство бити искоришћено као повод за додатно оцрњивање Србије, па и још једно наметање колективне кривице Србима, као и да ће неки у Србији добити диван повод за самоблаћење свог народа и државе. Чини ми се и да талас напада на странце никако није случајан, те да се догађа у време када се одлучује о укидању виза за српске држављане.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
LG Frizider
Dobro bre panini, jes da smo te se uzeleli jer nas dugo nisi posecivao al jer mora bas jedan te isti post na 2 teme aman? Mojne da si spamer Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 0.3.154.9
mob
Nokia 
Citat
Суровост почињеног убиства ме је шокирала
Ово није ништа већи или мањи злочин од нпр. убиства Лидцових навијача у Цариграду или случаја када је један од вођа прве екипе Динама убијен у Аустрији!
Citat
Такође, чини ми се да ће ово убиство бити искоришћено као повод за додатно оцрњивање Србије
Не постоји ништа додатно!Нас нико на католичко-протестантском западу није волео!НИКАД!И тај њих став о Срби и Србима се неће променити.И неможе га ништа променити!
Citat
Чини ми се и да талас напада на странце никако није случајан, те да се догађа у време када се одлучује о укидању виза за српске држављане.
Па наравно да ништа није случајно у граду којим шпартају слободно агенти свих обавештајних служби!
И да ли ће се у догледно време(10ак)дана ишта решити!Наравно,да неће!Ствар ће се развлачити са у92 преко Оље Ковачевић до Данаса и Времена,па онда мало Пешчаник,па Глас Америке,па Дојче Веле до Студија Б који је најревноснији кад год је лелелк у питању!
btw,панини  Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
 Smile

Енглези у Цариграду су палили турску заставу, па су и заслужили шта су добили. А пургер је и дошао да се бије.

Колико сам схватио Француз је дошао баш као туриста.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Citat
Па нису Е-новине и Пешчаник једини криви.У питању је свес једне масе!Погледајте тему на политичком форуму о Гадафију!Па тамо се либијиски арапи спуштају на ниво примитиваца,те зашто Гадафи спава у шатору,те зашто им се тако облаче жене,те зашто и њихове жене не траже сигурну кућу, те зашто толико раде,па о томе како им се деца школују у Енглеској и САД а мисле против њих,те диктатура,те неслобода медија....Ужас!

Zar nisu?

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One

Само користим главу и у њој мозак,и са мозгом разум.И не дозвољавам себи да неко други суди уместо мене,а да је попут покварене плоче,без имало размишљања о чему говорим,само преносим туђе ставове и мишљења!!!!

Ako je to koriscenje razuma ne smem ni da zamislim sta bi bilo kada ga ne bi koristio.

Da li je moguce da kazes da koristis razum a pises ovakve stvari?
Da li je moguce da si ti taj koji sve gleda kroz politicku prizmu a ne iz ugla ljudskog bica?
Da li je moguce da mislis da ljudi kojima je zao ovog francuza nisu zalili niti zale sve ljude koji su stradali u NATO bombardovanju i da iskreno mislis da je saosecanje nesto sto se koristi zarad uvlacenja zapadu a da se nase zrtve zaboravljaju kao nevazne?
Da li je moguce da ne razdvajas politiku neke zemlje ili zemalja od gradjana tih zemalja i da si u stanju da mrzis ili generalno da ne volis neki narod zbog nekih skotova koji su nam nacinili zlo dok su bili na vlasti?
Da li je moguce da imas tako suzenu svest da kada kazes da nas zapad nikada nije voleo mislis na neke ljude kao sto smo ti i ja koji nemaju razloga bilo koga da ne vole?

Za kraj - pa da li si ti ikada mrdnuo iz ove zemlje i pricao sa tim ljudima da bi mogao da kazes da nas ne vole i ne podnose? Gde god sam isao nasao sam ljude sa kojima sam se odlicno slozio, koji nisu imali razlog da me ne vole i koji kada su pricali sa mnom nisu videli nista drugo osim coveka kao sto su i oni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 0.3.154.9
mob
Nokia 
Citat
Da li je moguce da si ti taj koji sve gleda kroz politicku prizmu a ne iz ugla ljudskog bica?
Управо што све гледам из људског угла?
Citat
Da li je moguce da mislis da ljudi kojima je zao ovog francuza nisu zalili niti zale sve ljude koji su stradali u NATO
Ако мени не верујеш иди види тему о 10огодињици НАТО агресије! О томе како су појединцима сметале сирене!Погледај тадашње Пешчанике и Луковићеве шкработине!А ја те сирене нисам ни чуо,а био сам на 100м од зграде Владе!Да ли можда видео на је неко застао,ако их је већ чуо!Где је тада био дан жалости?Где је био свих ових година дан жалости?Зашто тада нисте палили свеће?
Не,него када сте спознали Небеске законе,сви сте постали верници, па као палите те свеће и жалите неког!Зашто га и жалите,кад вам није био ни род ни помози бог?Можда што осећати кривцу!!!???
Citat
Da li je moguce da ne razdvajas politiku neke zemlje ili zemalja od gradjana tih zemalja
Не раздвајам,а то сам научио од њих!Ако требају цитати,ево и цитата:
Жак Ширак:„Срби су народ без закона и без вере. То је народ разбојника и терориста”
Бернар Кушнер: “Прошле недеље имали смо деветоро убијених Срба, ове недеље - осморо. То је јасан напредак”
Када смо код хуманости(или ти човечности) господин Кушнер је лекар и не само то него и оснивач неке шпијунске лекарске дружине,и да ствар по овај свет буде гора за свој рад добио је Нобелову награду за мир!
Citat
Gde god sam isao nasao sam ljude sa kojima sam se odlicno slozio, koji nisu imali razlog da me ne vole i koji kada su pricali sa mnom nisu videli nista drugo osim coveka kao sto su i oni.
Зашто си се онда вратио? Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.