Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jeste li za to da se u Srbiji uvede smrtna kazna?  (Pročitano 33928 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Много сам пута помислила да неки људи не заслужују да живе и да својим присуством прљају овај свет, да су створени само да наносе бол и доносе патњу.
А онда, опет, ко сам ја да судим? Могу да помислим тако нешто и није ми лакше, али не могу да пожелим или предузмем било шта што би наудило неком другом људском бићу.

Не бих волела да неко буде убијен, а  да ја будем повод томе.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Apple 15
Citat
Pa, valjda smo svi ljudi...

Po definiciji da,a u životu hm,više sam ljudskosti(uonom dobrom smislu) video kod životinja,ti si mlada osoba još imaš vremena da doživiš(ja ti to ne želim) razocarenja i upoznas ljudsku zlobu i sve što ona nosi,da ne duljim,nismo svi ljudi!

S ticajem okolnosti, mnogo sam vise razocarenja dozivela sa svojih 26 godina, nego neko za 66... ali to ne znaci da cu da mrzim sve ljude i odbacujem mogucnost da i zla osoba moze da bude dobra... na neki nacin...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

hm...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1557
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
SonyEricsson k750i
Ja sam za to da svi  nosimo utoke i primenjujemo smrtne kazne kad se kome cefne...
IP sačuvana
social share
"Too weird to live, and too rare to die."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla GranParadiso 3.0a
Citat
Ja sam za to da svi  nosimo utoke i primenjujemo smrtne kazne kad se kome cefne...

Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Bio i jedan film sa tom temom, svi nosili oružje, i panduri nisu imali posla...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Koliko je samo ratova vođeno zarad širenja hriščanstva!! Strahota jedna!

Колико 'ајде? Сви ти ратови су били вођени из религиозних разлога?  Smile

Kakve crne inkvizicije... dovoljno je baciti pogled na Irak gde veliki hriscani ubijaju muslimane u njihovoj sopstvenoj zemlji...

Стварно не знам шта је глупље... да ли теза да их "хришћани убијају зато што су муслимани" или званична америчка да они тамо "уводе демократију"...  Smile  Smile

S ticajem okolnosti, mnogo sam vise razocarenja dozivela sa svojih 26 godina, nego neko za 66... ali to ne znaci da cu da mrzim sve ljude i odbacujem mogucnost da i zla osoba moze da bude dobra... na neki nacin...

А видиш ја се увек сетим случаја који сам прочитао у новинама... Човек осуђен на 7 година затвора зато што је заклао супругу (можда и на више па био пуштен раније, нисам сигуран), он изађе, ожени се и закоље и (своју) другу супругу... Осуде га на 14 година затвора, он изађе, ожени се, и закоље (са својих 70 и нешто) и (своју) трећу супругу... Вероватно су и оне веровале као и ти...  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla GranParadiso 3.0a
Citat
А видиш ја се увек сетим случаја који сам прочитао у новинама... Човек осуђен на 7 година затвора зато што је заклао супругу (можда и на више па био пуштен раније, нисам сигуран), он изађе, ожени се и закоље и (своју) другу супругу... Осуде га на 14 година затвора, он изађе, ожени се, и закоље (са својих 70 и нешто) и (своју) трећу супругу...

Smile Smile Smile

Alal mu vera kad ih je sve izradio, verovatno je išao na neke testove, ovo ono, al sve zaobisxš i nastavio po starom...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 54
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7

Znaci, ti bi radije da se nad tobom izvrsi smrtna kazna ili kazna sakacenja, nego da sluzis kaznu zatvora.
Dobro.... to je stvar licnog izbora...

Na ovom forumu i iznosimo licne stavove tj. izbore, zato smo ovde.

Casno sam prihvatio i odsluzio svoju kaznu i ponosim se time. Jedini slucaj u istoriji vojnog sudstva verovatno na koji nije ulozena zalba, vec molba da se uputim na izdrzavanje kazne pravo iz sudnice iako sam imao pravo na prekid pre izdrzavanja. .

A kao odgovor na konstataciju Ane-e, evo jednog za nju, koje nemojte tumaciti kao provokaciju ili nesto slicno, vec kao primer relativno cestih desavanja kod nas:

Neko ti je vezao, pretukao i silovao dete od deset godina i uhvacen je. Preti mu kazna po sadasnjem zakonu od dve do jedanaest godina (ako se ne varam), a posto mu je prvi put i sama kao pravnik znas kolike su sanse i na koliko moze da bude osudjen i za koliko da izadje.
Iskreno, ali molim te da bude stvarno iskreno, da li bi bila zadovoljna presudom naseg suda ili bi mu radije odsekla polni organ, ruke, izvadila oci i na kraju ga ubila?

IP sačuvana
social share
Sta smo danas naucili:

Govori tiho i ...
Sacuvaj me Boze pravnika i sudija.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Z 240

Znaci, ti bi radije da se nad tobom izvrsi smrtna kazna ili kazna sakacenja, nego da sluzis kaznu zatvora.
Dobro.... to je stvar licnog izbora...
Smile

Casno sam prihvatio i odsluzio svoju kaznu i ponosim se time. Jedini slucaj u istoriji vojnog sudstva verovatno na koji nije ulozena zalba, vec molba da se uputim na izdrzavanje kazne pravo iz sudnice iako sam imao pravo na prekid pre izdrzavanja. .

A kao odgovor na konstataciju Ane-e, evo jednog za nju, koje nemojte tumaciti kao provokaciju ili nesto slicno, vec kao primer relativno cestih desavanja kod nas:

Neko ti je vezao, pretukao i silovao dete od deset godina i uhvacen je. Preti mu kazna po sadasnjem zakonu od dve do jedanaest godina (ako se ne varam), a posto mu je prvi put i sama kao pravnik znas kolike su sanse i na koliko moze da bude osudjen i za koliko da izadje.
Iskreno, ali molim te da bude stvarno iskreno, da li bi bila zadovoljna presudom naseg suda ili bi mu radije odsekla polni organ, ruke, izvadila oci i na kraju ga ubila?

IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Apple 15
Citat
Стварно не знам шта је глупље... да ли теза да их "хришћани убијају зато што су муслимани" или званична америчка да они тамо "уводе демократију"...

samo gluplje... ne neki jace poredjenje...  Smile

Citat
А видиш ја се увек сетим случаја који сам прочитао у новинама... Човек осуђен на 7 година затвора зато што је заклао супругу (можда и на више па био пуштен раније, нисам сигуран), он изађе, ожени се и закоље и (своју) другу супругу... Осуде га на 14 година затвора, он изађе, ожени се, и закоље (са својих 70 и нешто) и (своју) трећу супругу... Вероватно су и оне веровале као и ти...

Opet cu se pozvati na advokata iz emisija Timofejeva koji je rekao da je kod ubistava i silovanja stopa povrata najmanja...
Pa, ovaj izuzetak potvrdjuje pravilo... zar ne?

Da ja dam jedan kontra primer:
Zena je maltretirana, svakodnevno prebijana 15 godina... tukao ju je kad je bio pijan, trezan, kada bi kasnila 10 minuta, kada bi pogledala nekoga drugoga, pred decom...
Nije imala gde da ode... socijalna sluzba je totalno zakazal...
Na kraju kada vise nije mogla da izdrzi, a posle jos jedne serije batina, ubila je muza... bam..bam..bam... kraj... cist slucaj smanjene uracunljivosti...
Za to je dobila 10 godina robije i sluzi ih...sve do jedne... bez uslovnog otpusta...
I nju bi trebalo muciti i ubiti zato sto je ubila svog mucitelja?  Smile Smiley 1

Citat

Ti si odsluzio svoje, ali to ne bi omogucio drugima...  Smile
Hm....  Smile

Citat

Kao sto znas, postoji zalba na svaku presudu... sve do vrhovnog suda, pa do Evropskog suda za ljudska prava...
Takodje, posto vec toliko insistirate na brutalnim dogadjajima... verovatno... ne, sigurno...  bih u tom trenutku vise paznje i snage posvetila tom detetu, nego smisljanju osvete... mislim... dete je moje, kriminalac je briga drzave...  Smile
« Poslednja izmena: 07. Jun 2007, 23:21:25 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 54
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7

Da ja dam jedan kontra primer:
Zena je maltretirana, svakodnevno prebijana 15 godina... tukao ju je kad je bio pijan, trezan, kada bi kasnila 10 minuta, kada bi pogledala nekoga drugoga, pred decom...
Nije imala gde da ode... socijalna sluzba je totalno zakazal...
Na kraju kada vise nije mogla da izdrzi, a posle jos jedne serije batina, ubila je muza... bam..bam..bam... kraj... cist slucaj smanjene uracunljivosti...
Za to je dobila 10 godina robije i sluzi ih...sve do jedne... bez uslovnog otpusta...
I nju bi trebalo muciti i ubiti zato sto je ubila svog mucitelja?

Mislim da je ovaj tvoj kontra primer vise primer i slika naseg sudstva i drzave, i da ovde nije tema za sta bi trebalo uvesti smrtnu kaznu nego da li treba uvesti smrtnu kaznu. Necemo valjda u isti kos staviti beskucnika koji ceka ispred prodavnice u 3 ujutru da ukrade jedan hleb i nekog tatinog sina punog para koji iz cistog besa opljacka majku sa detetom na sred ulice? Prvog treba rehabilitovati na sve moguce nacine zakonske, a drugom odseci prst ili ruku takodje zakonski. Smrtnu kaznu treba uvesti tako da ima smisla, a ne generalizovati.

Ti si odsluzio svoje, ali to ne bi omogucio drugima... Smile
Hm.... Smile

Anea, kazna za odredjena nedela treba da bude najvisa smrtna, pa po odredjenim parametrima nanize ka dozivotnoj, odredjenom broju godina pa i oslobadjajucom. Isto tako i za nesto drugo treba da bude od odsecanja celog dela tela kao najvisa za tu kategoriju nedela, pa ka manjim i jos manjim kaznama do oslobadjajuce. Niko nije rekao da treba da postoje samo smrtna kazna i sakacenje. Kategorizacija krivicnih dela i sada postoji u nasem zakonu, poenta je da treba kazne poostriti.

Citat
Kao sto znas, postoji zalba na svaku presudu... sve do vrhovnog suda, pa do Evropskog suda za ljudska prava...
Takodje, posto vec toliko insistirate na brutalnim dogadjajima... verovatno... ne, sigurno... bih u tom trenutku vise paznje i snage posvetila tom detetu, nego smisljanju osvete... mislim... dete je moje, kriminalac je briga drzave... Smile

Za kriminalca te nije briga i prepustila bi ga gore pomenutim institucijama koje smatraju da je od 1 do 11 godina dovoljno za takav zlocin??? Smile
Bas bi me zanimao stav tog deteta o tebi kao njegovoj zastitnici i majci, kada bi tog istog kriminalca videlo na ulici posle nekoliko godina kako slobodno seta.
IP sačuvana
social share
Sta smo danas naucili:

Govori tiho i ...
Sacuvaj me Boze pravnika i sudija.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.