Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jeste li za to da se u Srbiji uvede smrtna kazna?  (Pročitano 33893 puta)
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 4859
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Da ja dam jedan kontra primer:
Zena je maltretirana, svakodnevno prebijana 15 godina... tukao ju je kad je bio pijan, trezan, kada bi kasnila 10 minuta, kada bi pogledala nekoga drugoga, pred decom...
Nije imala gde da ode... socijalna sluzba je totalno zakazal...
Na kraju kada vise nije mogla da izdrzi, a posle jos jedne serije batina, ubila je muza... bam..bam..bam... kraj... cist slucaj smanjene uracunljivosti...
Za to je dobila 10 godina robije i sluzi ih...sve do jedne... bez uslovnog otpusta...
I nju bi trebalo muciti i ubiti zato sto je ubila svog mucitelja?  Smile Smiley 1

Треба јој дати медаљу и посланичку пензију јер је популацију кретена спустила за 1.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7726
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Mozda mi se cini ali meni stvari ovako izgledaju,ti ratko.mladic-u stalno spominjes neke male kazne pa si zato da se uvede smrtna kazna Smile
A dozivotna robija????
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Z 240
Joj, Anea, kakve žalbe, vrhovni sudovi, evropski sudovi, Strazbur....ma je to korumpirano i trulo da je potrebno ili da odlepiš ili pre toga do umreš dok se ne donese presuda.
Eto, i primer žene koja je ubila muža siledžiji...kome ona da se žali?
Boli Strazbur uvo za to. A po meni je učinila dobro delo, jedan kreten manje u društvu.
« Poslednja izmena: 08. Jun 2007, 12:08:29 od tarantulica »
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Apple 15
Citat
Mislim da je ovaj tvoj kontra primer vise primer i slika naseg sudstva i drzave, i da ovde nije tema za sta bi trebalo uvesti smrtnu kaznu nego da li treba uvesti smrtnu kaznu. Necemo valjda u isti kos staviti beskucnika koji ceka ispred prodavnice u 3 ujutru da ukrade jedan hleb i nekog tatinog sina punog para koji iz cistog besa opljacka majku sa detetom na sred ulice? Prvog treba rehabilitovati na sve moguce nacine zakonske, a drugom odseci prst ili ruku takodje zakonski. Smrtnu kaznu treba uvesti tako da ima smisla, a ne generalizovati.

A, ne... ne... bez izvrtanja...
Ako se uvede smrtna kazna, ona ce dobiti smrtnu kaznu...pred zakonom... ona je ubica...
Bez obzira na povod, razlog, motive... ona je ubica...
Za sve vazi isti zakon...
Prilikom izircanja kazne to moze da se uzme kao olaksavajuca\otezavajuca okolnost.... ali... ne mora...

Citat
Anea, kazna za odredjena nedela treba da bude najvisa smrtna, pa po odredjenim parametrima nanize ka dozivotnoj, odredjenom broju godina pa i oslobadjajucom. Isto tako i za nesto drugo treba da bude od odsecanja celog dela tela kao najvisa za tu kategoriju nedela, pa ka manjim i jos manjim kaznama do oslobadjajuce. Niko nije rekao da treba da postoje samo smrtna kazna i sakacenje. Kategorizacija krivicnih dela i sada postoji u nasem zakonu, poenta je da treba kazne poostriti.

A, ja kazem... sudije su ljudi...
Kao takve, moraju da budu sto je vise moguce objektivne, ali ikao su zasticeni pravom, njihova savest nije.
Nije lako nekoga osuditi nekoga na dugu zakonsku kaznu, a kamoli na smrtnu kaznu.
Tim cinom tuzilac, branilac, sudije, direktni izvrsioci smrtne kazne postaju saucensici u ubistvu.
Smrtna kazna je nista vise nego ubistvo bez kazne.
Prilikom izricanja kazne, sudija se vodi dokazima, svojom savescu i iznad svega zakonom.
Ako zakon kaze: u tom i tom slucaju mora da se izrekne smrtna kazna, sudija ne moze da odstupi od toga...
To dovodi da jedan ubica ima na dusi samo sopstvene zrtve, a sudija mora da zivi sa svescu da je ubio nekoga u ime drzave i pravde i zivi sa ubicom i njegovim zrtvama na savesti.
S druge strane, ono sto sam rekla... samo u USA je u poslednjih 30 godina oslobodjeno 170 ljudi koji su bili nevini, a osudjeni na smrt. Ostaje pitanje, koliko je nevinih ljudi ubijeno.

Citat
Za kriminalca te nije briga i prepustila bi ga gore pomenutim institucijama koje smatraju da je od 1 do 11 godina dovoljno za takav zlocin???
Bas bi me zanimao stav tog deteta o tebi kao njegovoj zastitnici i majci, kada bi tog istog kriminalca videlo na ulici posle nekoliko godina kako slobodno seta.

Ne znam za tebe, ali meni je uvek porodica bila iznad pravde i majanja sa sudovima.
Uvek su mi ubistva iz osvete bila nejasna... Ti zbog nekog svog bola\hira ubijas nekoga i time jos vise produbljujes patnju pre svega svoje porodice... svoje porodice... zene, muza, dece, roditelja....
Takvo ponasanje je krajnje neodgovorno...  Smile

Citat
Joj, Anea, kakve žalbe, vrhovni sudovi, evropski sudovi, Strazbur....ma je to korumpirano i trulo da je potrebno ili da odlepiš ili pre toga do umreš dok se ne donese presuda.
Eto, i primer žene koja je ubila muža siledžiji...kome ona da se žali?
Boli Strazbur uvo za to. A po meni je učinila dobro delo, jedan kreten manje u društvu.

Ako sam ne postujes pravo i drzavu, nece ni ona tebe....
Primena zakona ne pocinje u sudnici, vec na ulici.
Ako predjes ulicu na crveno, ti krsis propise... ma kako to cudno zvucalo, ali i ti tada rusis tu "pravnu normalnu drzavu"... ti nepostujes zakon i u 99% slucajeva prolazis nekaznjeno....
Ali... ljudi su spremni da minimiziraju svoju ulogu u sveopstem haosu i krive drzavu, sudstvo, policiju, politicke partije, __________ (dopisi sam) za trenutno stanje...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Riba ribi grize ribicu - 21. vek!

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1553
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N97 black
Nisam. Niko nema pravo da nekog ubije pa ni dobri momci loshe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Z 240
Anea, ja sam toliki kriminalac da ti to nemogu opisati...i jesam, prešla sam ulicu na crveno Smile
Odmah me stavite na električnu stolicu (ne, to boli)...inekcija je bolja.
Mislim, nije predmet šale, ali sudstvo nam je toliko bušno da im ne bih poverila ni kamen za kupus na čuvanje.
IP sačuvana
social share
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Apple 15
Riba smrdi od glave, a od repa se cisti... Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Z 240
Stara narodna mudrost...........bravo Anea! Smile
IP sačuvana
social share

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 54
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7

To dovodi da jedan ubica ima na dusi samo sopstvene zrtve, a sudija mora da zivi sa svescu da je ubio nekoga u ime drzave i pravde i zivi sa ubicom i njegovim zrtvama na savesti.
S druge strane, ono sto sam rekla... samo u USA je u poslednjih 30 godina oslobodjeno 170 ljudi koji su bili nevini, a osudjeni na smrt. Ostaje pitanje, koliko je nevinih ljudi ubijeno.

Uvek su mi ubistva iz osvete bila nejasna... Ti zbog nekog svog bola\hira ubijas nekoga i time jos vise produbljujes patnju pre svega svoje porodice... svoje porodice... zene, muza, dece, roditelja....
Takvo ponasanje je krajnje neodgovorno... Smile

A kako se oseca sudija koji sazna da je povratnik iz zatvora ucinio jos gore nedelo, pa onda ima na dusi i to sto je svojom presudom doveo do toga da jos sigurno nevinih zivota bude ugrozeno ili unakazeno?
A kakva je statistika u toj vajnoj Americi po pitanju povratnika na zlocine?
I nemoj kad te molim da generalizujes stvari. Opet ponavljam, nije svaki zlocin za smrtnu presudu. Ovi sto su oslobodjeni koje ti navodis, sigurno nisu oslobodjeni za to sto je neko od njih usao u skolu u pobio 30 ucenika, ili silovao i ubio 50 zena, ili imao u dvoristu masovnu grobnicu dece, nego je, pretpostavljam u pitanju neki slucaj kao one zene koja je ubila muza koji ju je maltretirao, ili slicno sto svakako nije za smrtnu presudu. A i ako se uvede smrtna presuda, valjda su sudije ili porota ti koji treba da odluce i protumace zakon o tome.
U vezi porodice, imamo razlicita shvatanja i poglede. Za mene osveta predstavlja najvisi moralni i fizicki cin koji jedna osoba moze da uradi u slucaju da nije mogla da na vreme spreci zlostavljanje ili ubistvo svog clana porodice. Da me ne bi opet tumacila kako ti hoces, ne mislim da ako neko, ne daj boze, slucajno zgazi dete kolima, ili necije dete istuce drugo dete, treba otici i pobiti celu familiju nekome, ali recimo, za konkretan slucaj koji sam tebi naveo kao primer, ja licno bih ziveo za to da zatrem i poslednju trunku semena tog coveka na ovom svetu, od njega samog pa do gliste u njegovom dvoristu. I bio bih ponosan na to. A moja porodica je vaspitana isto tako, pa bi me se lepo odrekli preko novina kad bih se ja ponasao kao ti.
Misljenja nam se razlikuju i to je tako.

A o malim kaznama pricam tako jer dozivotna robija svakako po meni ne predstavlja najvecu mogucu kaznu, kao i sto mislim da su sramotne neke odredbe zakona koje se odnose na visinu propisanih kazni za odredjena zlodela.

Opet je sve ovo moj licni stav.

Inace, danas je covek usao u sudnicu u Vojvodini negde, ubio sudiju, jednog advokata, i ranio zapisnicarku.
I reci da ne treba da bude razlike u presudi izmedju njega i one jadne maltretirane zene?
« Poslednja izmena: 09. Jun 2007, 00:52:24 od ratko.mladic »
IP sačuvana
social share
Sta smo danas naucili:

Govori tiho i ...
Sacuvaj me Boze pravnika i sudija.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 137
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
[

Inace, danas je covek usao u sudnicu u Vojvodini negde, ubio sudiju, jednog advokata, i ranio zapisnicarku.
I reci da ne treba da bude razlike u presudi izmedju njega i one jadne maltretirane zene?

Veoma zanimljivo pitanje... mozda predstavlja sustinu polemike na ovu temu...
Sta je pravo?
Sta je pravda?
Sta je pravicnost?
Na ova pitanja nisu uspeli da daju odgovor ni najveci svetski umovi u istoriji pa zato imamo toliko potencijalnih odgovora na ova pitanja. Ova tri pitanja se razlikuju od kulture do kulture, od coveka do coveka, od religije do religije...
Na neka univerzalna pitanje ostaje neformulisan odgovor od pocetka ljudskog razmisljana pa do danas. Odgovor se menja kroz istoriju i trebao bi biti u korelaciji sa razvojem ljudske svesti i poimanjem pojma dobra.
Elem, pravo nije uvek=pravda=pravicnost ali bi tome trebalo da tezi. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.