Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jedan stan kupite sebi, drugi banci  (Pročitano 25489 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
ja nikad ne mogu da razumem skrivanje iza pickastih konstrukcija poput "neki ljudi na forumu"... sto ovde bas uzima maha ..

al jebiga..  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1

ne radi se o nikakvom riziku , poshto su kod nas uslovi za dobijanje kredita mnogo tezi nego shto su bili npr u SAD , irskoj ,islandu - gde je bukvalno svaki beskucnik mogao da dobije kredit za stan  Smile Smile

I naravno nije dugo trajalo. A sada, ti bi sigurno ulozio novac pre u recimo Pakistan nego Holandiju ili Dansku pod istim kamatama  Smile
U Srbiji su danas uslovi naravno tezi za dobijanje kredita iz prostog razloga jer ne postoji ekonomska izvesnost na duge staze. Isto ko na kocki, rade kvote.

ovde jednostavno imamo monopol par jevrejskih banka (raiffeisen , societe generale , erste , hypo alpe adria dok nije bankrotirala  Smile ... ) koje jednostavno poseduju ovo malo trzishte i onda ga i koriste po volji . zashto ne bi udarale basnolovne kamate i pokrivale svoje gubitke u matichnim zemljama , kad im "drzava" to omogucava za skromnu naknadu shto ce bivshi ministri i guverneri postati cinovnici tih banaka kad sidju sa funkcije ?  Smile

Pa da ti dodje bilo koja banka, kamate se ne bi nesto menjale. Novac koji oni daju za kredit ionako nije od domacih ulagaca orocene stednje vec potice sa zapada. A za zapad je Srbija ipak rizicno podrucje zbog ekonomske situacije. A gde ima rizika privlacis ulagace visim kamatama jer postoji veci rizik od bankrota, tj. nemogucnosti vracanja rata kredita, nego da ulozis pare u Austriji ili Norveskoj.

Mislim... biti rob papira je do jaja.biti rob virtuelnog papira je... umece.  Smile Smile  Smile

Dobro, ljudi ne dizu kredit da bi bili bogati vec da bi konkretno obezbedili stambeni prostor, krov nad glavom.

ајде...мање више што људи узимају кредит да би купили стан или да купе апарате за домаћинство
али они што узимају кредит за летовање Smile  е тим треба кичму ломити....камату им набити 500%

Istina, ljudi su alavi. Cak i za kucne aparate tipa ves masina, sporet, pegla moze da se strpi i ustedi za nesto meseci i izbegne kamatarenje. Ajde sporet nekako, treba, al za ostalo moze nekako da se strpi.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
LG Nexus 5
U Srbiji su danas uslovi naravno tezi za dobijanje kredita iz prostog razloga jer ne postoji ekonomska izvesnost na duge staze. Isto ko na kocki, rade kvote.

Ma nemoj? Ne znam od kad si u Nemackama ali meni su posle petooktobarskih promena rekli da ce sada svega biti, vlast nova, bolji zivot i svasta nesto. Sjebasmo vojsku, nismo vise agresori, poslali smo izvinjenje svakome za sve, uveli smo demokratiju, zemlja slobodna, uveli smo stranih banaka ko kusih pasa, polomise se od rada ovde, statistike podrzavaju ovo moje izlaganje. Pa sta je sad problem? I dalje smo rizicni za ulaganje?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
LG Google Nexus 5
pa koliko je jedna zemlja rizicna, gledas njene osnovne makroekonomske pojmove, a to su gdp p.c., stopa nezaposlenosti, javni dug, uvoz, izvoz, inflaciju ...

ako kod nas pogledas stopu nezaposlenosti od 20%, da bi se smanjila stopa, narod se mora zaposliti, a da bi se zaposlio, moraju se renovirati i obnoviti zastarele institucije, a posto drzava nema novca sama to da uradi ona mora da nadje stranog ulagaca, strani ulagaci bi naravno dosli, stranih investicija ima, ali problem je opet drzava.

u kom smislu? korupcija, mito. svaki politicar, svaka politicka stranka gleda kako ce preko njihovih firmi da se izvrsi proces tranzicije. zasto jedan politicar ima 8 stanova, 15 firmi?
npr gorenje hoce da sagradi fabriku u srbiji. nasi politicari se biju gde ce fabrika biti sagradjena. jedan dan u valjevu, drugi dan u zajecaru.
zasto? da bi oni zaradili novac.
i to sve zajedno sa nasim slavnim biznismenima, vlahovic, zivkovic, cume, kostic, miskovic, cepter, ....

(bila sam na jednoj konferenciji gde su prisustvovali dinkic, vlahovic, djelic, kostic, dragutinovic.. stomak mi se okrenuo kad sam ih cula sta pricaju, kako namiguju i smese se jedni drugima)

tu dolazimo do drugog bitnog pojma, a to je birkokratija. svaki stranac ce odustati u startu kad mu pokazu papir koje sve dokumente mora priloziti.

ima tu jos nekih stvari, kao na primer zapustenost, ali o tom ...

dakle, jako je bolan proces tranzicije i jedino sto ti mogu reci, u pogresno vreme si se rodio.

sve bi se to moglo lepse uraditi da narod nije pohlepan toliko, da nas drzavni sistem misli unapred 50 godina na drzavu a ne na sebe.

« Poslednja izmena: 09. Maj 2011, 22:05:03 od mirjanammm »
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Ja ipak više volim da uštedim nego da plaćam visoke kamate na kredite.

I onda kada za 35 godina uštedš, kupiš stan, da bi provela mirnu starost .....  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.65
mob
Nokia 
Imam prijatelje, bas sam danas popodne bila kod njih, oni kazu da "su bili prinudjeni" da uzmu kredit. Nikako nisu mogli sa njegovim roditeljima, njeni su daleko. Dvoje dece blizanci. Cifra koju su oni uzeli na kredit je oko 60.000 e, za ratu ih nisam pitala vidim da je Ona bela kao krpa. Sta ce se tu desiti kako , sta.Ja im zelim sve najbolje. Ali ovo je strasno. Strasno je kada ne mozes da se slozis sa svojima i moras ili "moras" da pobegnes.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
LG Google Nexus 5
pa dobro uzimanje kredita za stan nije toliko strasna stvar. uvek postoji neka opcija.
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.65
mob
Nokia 
pa dobro uzimanje kredita za stan nije toliko strasna stvar. uvek postoji neka opcija.

recimo?
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1

I naravno nije dugo trajalo. A sada, ti bi sigurno ulozio novac pre u recimo Pakistan nego Holandiju ili Dansku pod istim kamatama  Smile

pre svega , kao shto rekoh , uslovi za kredit u srbiji su mnogo stroziji nego u zapadnim zemljama , a uz to su i kamate vishe . dakle radi se o chistom monopolskom ponashanju vec pomenutih jevrejskih banaka .

shto se tiche pakistana i holandije , pakistan kao zemlja jeste nestabilan , ali holandija i danska imaju ogroman javni dug , tako da se rizik poslovanja svodi otprilike na isto .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
LG Google Nexus 5
uslovi su stroziji jer je drzava rizicnija ...

koliko je meni poznato jevreji se bave wealth management-om, ne komercijalnim bankama.

@sandra80

ono sto moze da uradi, onaj krajnji slucaj, jeste nece vise da otplacuje kredit, nece da zivi u tom stanu, ode u banku i kaze ja nemam pare, banka proda stan, pokrije dugove, da njemu ostatak novca i on ode tamo gde je hteo.

« Poslednja izmena: 09. Maj 2011, 23:05:24 od mirjanammm »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.