Jbte, chitaj malo... napisao sam: Zar nije zakonom kaznjivo odbijanje vakcinacije? Gde si nashao legitimitet? Jbte ko da pricham sa google translejtom...
Pa cim je odbijanje kaznjivo, znaci da je primanje (vakcine) obavezno, zakonski regulisano.
Pa postoji Porodicni zakon i Konvencija o pravima deteta koja garantuje normalan rast i razvoj deteta. Garant je drzava. Kada je roditelj imbecil, nastupa drzava. Pravo deteta je uvek iznad prava roditelja.
Pa stvar je u tome sto oni i misle da stite dete i njegovo zdravlje jer im je neko utuvio u glavu da je vakcina stetna Nije da idu svesno protiv zdravlja svog deteta Ali evo Marko kaze da je zakonski obavezna pa ne vidim problem,samo je bitno da se ispostuje zakon.
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"
„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Po olosu koji se skuplja u tim grupama, mogu slobodno da kazem da namerno idu protiv zdravlja svog deteta. I zanimljivo je da su svi oni vakcinisani. I da im nista ne fali. I da se redovno cesu o besplatno zdravstvo. I uglavnom nemaju redovne izvore prihoda. A ni skole. Sem osnovne, eventualno. I sto je najjace, najveci zagovornici ovog "izbora" uopste nisu iz Srbije.
Pored Velkove, koja je 16 godina studirala medicinu u Nisu i Skoplju, na fakultetima svetskog glasa i sa velikom istrazivackom i naucnom pozadinom i ciji je bliski saradnik sekta Art of living, jedan od glavnih zagovornika je taksista koji je zavrsio fakultet "prirodne" medicine u trajanju od godinu dana, drugi je nepoznatog obrazovanja, treci je finansiran od strane adventisticke crkve, cetvrti je jedan od osnivaca OTO sekte u Jugoslaviji, zene su uglavnom domacice bez formalnog obrazovanja i bave se uvaljivanjem svojih prirodnih proizvoda koji "lece".
E, sad... reci da je ovo neka zavera bi bilo.. nategnuto, ali prosto se zapitas... zasto to znanje o stetnosti vakcina dolazi iz zemalja koje su devedesetih Jugoslaviju bombardovale osiromasenim uranijumom i zasto se ovi pokreti finansiraju sa strane u zemljama koje su u tranziciji i\ili teskom ekonomsko-drustvenom polozaju?
« Poslednja izmena: 19. Jan 2015, 23:53:17 od Anea »
Ja zaista ama bas blage veze nemam o uticaju vakcine na coveka..Jos manje znam gde je barijera kod tih roditelja Jedino sto sam cuo je da je povezuju sa autizmom.
A znas kako to ide..Izadje clanak u novinama gde se javi neki strucnjak javi da plasi ljude.Ili izadju njih vise + malo se umesa neki drugi faktor i oni naplase ljude. A odakle zna neka majka koja ili nije medicinar ili se jednostavno ne razume u medicinu..Dal je vakcina zaista stetna ili nije ?!
Evo primer na brzinu sam nasao..
- Puno sam čitala o štetnosti MMR vakcine i pošto sam jedva uspela da zatrudnim i rodim dete, imala sam strašan strah od vakcinacije. Rekla sam doktorki da ne želim da moja beba primi vakcinu, a ona mi je vrlo oštrim tonom rekla da je to zakonska obaveza i da ako to ne uradim, ona mora da obavesti nadležne, te da će mi Centar za socijani rad oduzeti dete - navodi naša sagovornica koja dodaje da je na kraju pristala na vakcinaciju, ali da se zbog toga užasno kaje.
.......
Presuda u Italiji: Oboleo od autizma posle MMR-a! Slučaj Valentina Boke, danas 11 godišnjeg dečaka, koji je pre dve godine zajedno sa roditeljima dobio presudu protiv ministarstva zdravlja Italije
.......
- Veliki broj evrpskih zemalja, Engleska, Irska, Nemačka, Austrija, Švajcarska, Holandija i Španija, odbacile su zakon o obaveznoj vakcinaciji, pa vlade ne primoravaju roditelje da vakcinišu decu.
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"
„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Вакцинација је цивилизацијска тековина. Само будале јој се противе. Противници вакцинације не знају ни шта је вакцина нити шта је мумпс, шта су морбили а шта рубеола.
To sto je nesto legalno (zakonski odobreno) ne znaci da je legitimno
Ne, to upravo to znaci.
Zaista? : )) Sta ti je birokratski mozak... Pa u cemu je onda bio problem sa gasnim komorama u Rajhu? Ili konc logorima? Sve je bilo po zakonu
Citat
Po olosu koji se skuplja u tim grupama, mogu slobodno da kazem da namerno idu protiv zdravlja svog deteta. I zanimljivo je da su svi oni vakcinisani. I da im nista ne fali. I da se redovno cesu o besplatno zdravstvo. I uglavnom nemaju redovne izvore prihoda. A ni skole. Sem osnovne, eventualno. I sto je najjace, najveci zagovornici ovog "izbora" uopste nisu iz Srbije.
Pored Velkove, koja je 16 godina studirala medicinu u Nisu i Skoplju, na fakultetima svetskog glasa i sa velikom istrazivackom i naucnom pozadinom i ciji je bliski saradnik sekta Art of living, jedan od glavnih zagovornika je taksista koji je zavrsio fakultet "prirodne" medicine u trajanju od godinu dana, drugi je nepoznatog obrazovanja, treci je finansiran od strane adventisticke crkve, cetvrti je jedan od osnivaca OTO sekte u Jugoslaviji, zene su uglavnom domacice bez formalnog obrazovanja i bave se uvaljivanjem svojih prirodnih proizvoda koji "lece".
E, sad... reci da je ovo neka zavera bi bilo.. nategnuto, ali prosto se zapitas... zasto to znanje o stetnosti vakcina dolazi iz zemalja koje su devedesetih Jugoslaviju bombardovale osiromasenim uranijumom i zasto se ovi pokreti finansiraju sa strane u zemljama koje su u tranziciji i\ili teskom ekonomsko-drustvenom polozaju?
Uh, uh...kako si sad slagala : )) Pa nece biti da samo gospodja Velkov preispituje vakcine, ona je, u ovoj prici nebitna ; ) Ti dobro znas da to nije tako, malko lagis, no dobro. Imas temu, dosta linkova sam ostavio. Kako ti znas da su svi oni vakcinisani? Kako znas da nemaju redovne izvore prihoda? Kako znas da nemaju skole? Sta cemo sa Vejkfildom? Sta cemo sa Lucijom Tomljenovic? Aleksandar Soltyšik? Lidija Gajski? Zar niko od njih nema redovne izvore prihoda?
Imas ti tu dosta problema, koje treba da resis ; )
Podosta ljudi od struke preispituje vakcine, unutar struke ne postoji konsenzus kada su vakcine u pitanju.
Velik problem zagovornika obavezne vakcinacije je taj sto i pored svega, nisu sposobni da sebe zapitaju jedno prosto pitanje: sta radi privatni biznis unutar zdravstva? Cak, i kada im predocis jasne dokaze o prevarama farmako mafije, poturanju laznih lekova i sl, i dalje, kao fanatici, furaju svoje. Tu se onda ne radi o "brizi za zdravlje", vec o dobroj, staroj sujeti....malo oni imaju zivotnih uspeha da bi se otarasili sujete.
Ja nisam protiv vakcina ali jesam protiv zabrane privatnim korporacijama da ulaze u sferu opsteg zdravlja! Jer, njima nije zdravlje prioritet, vec borba za trziste i profit, a tada je sve dozvoljeno i nema te sile koja to moze da spreci.
Sto se finansiranja tice, niko nije cist (sto je velik problem da prihvate tupani koji sve gutaju sa oznakom "oficijelno"), kada je velik biznis u pitanju, pa tako ni antivakcinasi, ali ako cemo o finansijama, farmako (mafijaske) korporacjie su bogatije od dobrog dela drzava sveta zajedno!
Tako da, manje sujete, za pocetak, prijalo bi olosu koji bez pogovora radi sve sto mu se kaze i time ugrozava zdravlje deteta!! Malo vise pitanja i objasnjenja bi trebalo da trazite, nije ovo kraj istorije. Danas je novac na vrhu piramide...a posle sve ostalo.
Vakcine danas nisu sto su bile pre 30-ak godina i ranije.
Jedino u jadnoj maloj srbijici izbila epidemija...i sad ce morati svi da se vakcinisu...
Koja epidemija? 20 ljudi se razbolelo, od toga nisu sigurni koliko je vakcinisano... Treba da rade, populaciju duplim dozama, ima da lete od "zdravlja".
« Poslednja izmena: 20. Jan 2015, 07:12:22 od 85Kristal »