Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 10:19:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izgrebani diskovi!!!!  (Pročitano 11453 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
HTC 
Sinoc sam ripovao audio cd i nije htela da prodje predzadnja pesma, nekoliko puta sam pokusavao i nista. Prvo sam stavio cd u zamrzivac, a posle sam mazao pastom, reko sad je prilika da proverim. Ne morate da mi verujete al je cd proso, samo neznam dal se uplasio hladnoce ili ne voli da se polira  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 601
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Motorola 
Ovo je top tema na celom netu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
HTC Tattoo
Citat
1.Laser ne dodiruje,ali kao i prašina koja preko diskova dođe do lasera,tako i bilo koja tečnost,krema ili pasta može da "zaprlja" sočivo lasera.
Nisi razumeo. Pasta se utrljava dok potpuno ne nestane sa površine, ne ostavlja se sloj paste na disku  Smile

Citat
Greska, Podaci su upisani na gornji sloj, provereno više puta
Test: Narežite nov disk i skinite polako gornji (štampani) sloj diska i videće te da neće da ga pročita više ništa.
Znači donji sloj je samo zaštita i kad se on ogrebe laseru se "lomi"  snop i ne može da ga očita
To već zavisi od toga šta je tebi gornji a šta donji sloj Smiley
Razumem ja tebe,pasta se naravno ne nanosi ko pašteta na leba  Smile Ali,pasta se nanosi da bi popunila određene ogrebotine,znači,obrišeš disk,ali u ogrebotinama ostaje pasta koja se iz tog razloga i maže,da bi na tim mestima popunila ogrebotine,i kroz nju laser ne može da čita,tj.,lasreski snop se odbija od taj sloj,jer kroz njega ne dolazi do podataka,i podaci su na donjem sloju,znači ispod providnog sloja koji služi samo kao zaštita podataka i pasta bi trebala  da popuni ogrebotine u tom gornjem sloju,a ako je ogrebotina zajkačila i donji sloj gde su upisani podaci,tu tek nema šanse da se pročita ništa,jer su podaci fizički uništeni.
Kad se zagrebe gornji sloj,a podaci ostanu netaknuti,problem je što do podataka ispod te ogrebotine laser ne može da dođe jer se snop rasipa na mestu ogrebotine i ne čita dobro,kao što je već rečeno.

Znači,jedino neka polir pasta za staklo satova koji je ustvari neka vrsta plastike i kad se utrlja on popuni ogrebotinu,i posle se stegne i ogrebotine više nema.Sad,da li i to radi,pitanje je,ali to mi i možda deluje moguće.

« Poslednja izmena: 20. Feb 2008, 15:18:43 od diletant »
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung SGH-E630
Mislim na sitne ogrebotine koje smetaju, ne na brazde koji prodiru kroz plastiku  Smile
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
HTC Tattoo
Mislim na sitne ogrebotine koje smetaju, ne na brazde koji prodiru kroz plastiku  Smile
U bilo kojoj varijanti,pasta za zube ne pomaže. Smile
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 208
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Drugari,svaka čast,pa ja se ni na jednoj temi nisam više smejao.
Nego kakvi su vam utisci korišćenja paste za zube...na zubima??...ili možda polir paste,isto na zubima? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5330
Zastava Srbija, Beograd, Barajevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung Z400
Pasta za zube; banana - Boze me sacuvaj... sta ljudi sve ne rade
IP sačuvana
social share
  Нек му је вечна слава и хвала!
�аааааааа, хоћу стару екипу, роштиљницу, добре пријатеље на окупу!!!!!
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b2
mob
HTC Diamond
Ovo procitah:

Zar se time ne gube "brda i doline" potrebne za ispravno citanje/interpretiranje podataka, ili se cak (u lslucaju pasti) "zatrpavaju brda i doline" pa tek onda od citanja podataka nista?
Sve zavisi od vrste diska (da li je fabrički presovan ili Recodable CD-ROM, ili CDRW, ali u osnovi recordable CD ROM o kom ovde govorimo sastoji se iz pet slojeva, kao na ovoj slici:

http://www.cdduplicator.nl/uitleg/images/cdr.gif

Dakle, ti glancanjem samo ispravljaš onaj polikarbonatni sloj (najdeblji), a informacije su upisane rupicama koje laser buši u metalnom sloju (najčešće aluminijum, može biti srebro i zlato takođe). Dakle, kad se radi restauracija (bilo mašinom ili ručno) ti i ne dolaziš uopšte do tog metalnog sloja, već ispravljaš polikarbonat, koji zbog ogrebotina ima osobinu da prelama laserski zrak u neželjenim pravcima i na taj način onemogućava čitanje. To je slična struktura ogledalu, imaš staklo a pozadi srebro, i lakše ti je da ga permanentno izgrebeš pozadi nego da ga oštetiš sa predje strane kroz sloj stakla, a staklo ako je izgrebano možeš ispolirati bez oštećivanja srebrnog sloja koji (u slučaju CD-a) sadrži podatke.
« Poslednja izmena: 20. Feb 2008, 22:58:24 od goran988 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5330
Zastava Srbija, Beograd, Barajevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung Z400
hehe gitovanje diskova.... ijao...   Smile Smile Smile

e ljudi a mislite li sta te ogrebotine.... pa i pasta rade laseru ... to ovako nije strasna ali u onoj brzini ....   Smile
IP sačuvana
social share
  Нек му је вечна слава и хвала!
�аааааааа, хоћу стару екипу, роштиљницу, добре пријатеље на окупу!!!!!
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b2
mob
HTC Diamond
hehe gitovanje diskova.... ijao...   Smile Smile Smile

e ljudi a mislite li sta te ogrebotine.... pa i pasta rade laseru ... to ovako nije strasna ali u onoj brzini ....   Smile
Laser kao uredjaj ne dodiruje disk....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 10:19:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.