Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 19:48:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izgrebani diskovi!!!!  (Pročitano 11386 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson Xperia mini
Čekamo da vidimo šta će Milan Tarot da kaže?
Sigurno ce reci da je to cd od kapetana Kuke i da se ne moze ocistiti pastom za zube  Smile a da nije mogao bi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b2
mob
HTC Diamond
Tema je totalno glupa,kako bre može pastom za zube da oporaviš disk,može samo da ga sjebeš skroz,Šta,kao pasta će da popuni ogrebotine,pa će laser na DVD playeru,da kroz sloj paste za zube da pročita taj podatak.Ajde,budimo malo realni,to je teoretski neizvodljivo. Smile
"Da ga sjebes skroz?" Nema sanse..Neces ti da stavis pola kg paste nego malo,i to ces ocistiti..Mozda teorijski nije objasnjivo,ali prakticno je moguce..Pokusaj..Sta da ti kazem???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
HTC Tattoo
Tema je totalno glupa,kako bre može pastom za zube da oporaviš disk,može samo da ga sjebeš skroz,Šta,kao pasta će da popuni ogrebotine,pa će laser na DVD playeru,da kroz sloj paste za zube da pročita taj podatak.Ajde,budimo malo realni,to je teoretski neizvodljivo. Smile
"Da ga sjebes skroz?" Nema sanse..Neces ti da stavis pola kg paste nego malo,i to ces ocistiti..Mozda teorijski nije objasnjivo,ali prakticno je moguce..Pokusaj..Sta da ti kazem???
Ako si zagrebao disk i na tom mestu podaci su nečitljivi ili su skroz uništeni,ne postoji način da to vratiš,jednostavno,oštećen je disk i nikakvi slojevi preko ne mogu ništa da učine,jer pasta za zube ne može da zameni taj deo koji je oštećen..
I šta misliš šta se dešava kad namažeš pastu po disku.Ubaciš disk,on se zavrti,a laser kroz pastu čita ono što je oštećeno,smešno.Može samo da zamastiš laser pa da više ništa ne čita.

Jesi probao da prazan disk namažeš pastom za zube,možda onda bude nešto na disku.To je ta logika. Smile
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b2
mob
HTC Diamond
Teorijski neobjasnjivo....Rekao sam to..Mozda sam se ja ubacio da mi bolje cita diskove koje sam ispolirao,a mozda i nisam...Ne znam..A bre ko hoce neka proba,a ko nece neka baci...Sta da kazem.Tu ne mozemo ni ti a ni ja da uticemo.
Tako da ja mislim da nista vise o ovoj temi ne moze da se napise...
Ako si zagrebao disk i na tom mestu podaci su nečitljivi ili su skroz uništeni,ne postoji način da to vratiš,jednostavno,oštećen je disk i nikakvi slojevi preko ne mogu ništa da učine,jer pasta za zube ne može da zameni taj deo koji je oštećen..
I šta misliš šta se dešava kad namažeš pastu po disku.Ubaciš disk,on se zavrti,a laser kroz pastu čita ono što je oštećeno,smešno.Može samo da zamastiš laser pa da više ništa ne čita.

Jesi probao da prazan disk namažeš pastom za zube,možda onda bude nešto na disku.To je ta logika. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 6496
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Sc0rp10
@diletant,ja nisam ni rekao,niti napisao da sam mazao pastom za zube.Krivo mi je sto nemam fotoaparat da slikam disk pa da pokazem.Videcu da pozajmim od ortaka aparat,btw ako ti je tema glupa,jednostavno je zaobidji.Ima toliko drugih tema i clanova koji traze pomoc...Takodje na prosloj strani (ili 2) napisao je lik (kome se izvinjavam,jer se ne secam nick-a) da je uspeo skroz trecom metodom.Svaka cast.To je samo jos jedan primer da nisi u pravu.Isto tako jedan lik je spomenuo da pokusava da objasni da je to nemoguce,a zasto uopste on treba nekoga u nesto da ubedjuje?Ovo je valjda demokratija.Svako veruje u ono sto hoce.Ja ako hocu ima da verujem u vanzemaljce i niciji "pokusaj objasnjenja" me ne moze spreciti da verujem u to Smile

I jos nesto.Pitanje je bilo ciscenje diska,a ne dodavanje podataka preko paste za zube Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung SGH-E630
1. laser ne dodiruje disk pa ne može ni da se zaprlja osim ako na disku nije sloj od nekoliko mm paste za zube
2. podaci su upisani na donji sloj koji se nalazi ispod izgrebane plastike na površini
Bitna je stvar sa čime se polira i koja pasta je u pitanju  Smile Smiley

Dakle, napraviću test pasta za zube/ulje/dezodorans pa ću da vam prikažem rezultate Smile
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
HTC Tattoo
Jedina varijanta sa kojom bi moglo nešto da se uradi,jeste da se disk ispolira sa tečnošću sa kojom se poliraju stakla na ručnim satovima.Znači,sa takvim stvarima bi i mogle da se popune ogrebotine,a pasta za zube ako bi bila naneta,laser kroz nju ne može da čita.

1. laser ne dodiruje disk pa ne može ni da se zaprlja osim ako na disku nije sloj od nekoliko mm paste za zube
2. podaci su upisani na donji sloj koji se nalazi ispod izgrebane plastike na površini

Dakle, napraviću test pasta za zube/ulje/dezodorans pa ću da vam prikažem rezultate Smile
1.Laser ne dodiruje,ali kao i prašina koja preko diskova dođe do lasera,tako i bilo koja tečnost,krema ili pasta može da "zaprlja" sočivo lasera.
            2.Podaci jesu upisani na donji sloj diska,ali ako preko tog sloja namažeš kremu ili pastu,taj deo ne možeš da pročitaš,a i disk bi bio čitljiv i bez "pomagala",ako sloj po kome je pisano nije oštećen.

A možeš i ovakav test da napraviš,masnim rukama na dva mesta samo dodirni ispravan disk,pa da vidiš da neće moći lepo da ga pročita.I sve zato što na mestu gde si dodirnuo disk,laser ne može da prođe kroz sloj,tako bi bilo sa bilo kojim drugim "materijalom" koji bi naneo na disk.
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1256
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Sony Xperia P
Jedina varijanta sa kojom bi moglo nešto da se uradi,jeste da se disk ispolira sa tečnošću sa kojom se poliraju stakla na ručnim satovima.Znači,sa takvim stvarima bi i mogle da se popune ogrebotine,a pasta za zube ako bi bila naneta,laser kroz nju ne može da čita.

2.Podaci jesu upisani na donji sloj diska
Greska, Podaci su upisani na gornji sloj, provereno više puta
Test: Narežite nov disk i skinite polako gornji (štampani) sloj diska i videće te da neće da ga pročita više ništa.
Znači donji sloj je samo zaštita i kad se on ogrebe laseru se "lomi"  snop i ne može da ga očita
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung SGH-E630
Citat
1.Laser ne dodiruje,ali kao i prašina koja preko diskova dođe do lasera,tako i bilo koja tečnost,krema ili pasta može da "zaprlja" sočivo lasera.
Nisi razumeo. Pasta se utrljava dok potpuno ne nestane sa površine, ne ostavlja se sloj paste na disku  Smile

Citat
Greska, Podaci su upisani na gornji sloj, provereno više puta
Test: Narežite nov disk i skinite polako gornji (štampani) sloj diska i videće te da neće da ga pročita više ništa.
Znači donji sloj je samo zaštita i kad se on ogrebe laseru se "lomi"  snop i ne može da ga očita
To već zavisi od toga šta je tebi gornji a šta donji sloj Smiley
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson Xperia mini
Ja nikako nevjerujem u te vradzbine  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 19:48:43
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.